- 4 Ağustos 2011
- 26.938
- 41.404
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #187.681
Su an su dakika istememmm ama sabaha dogru isterimmm vallaHani pudra rengi bi elbisen vardı
Ilk sefer giydiğinde biraz göbüş vardı sonra tekrar koyduğunda dümdüz çubuk gibi olduydun
Tekrar öyle görünmek istemezsin
Ya istedigini ye sekil a berilBende bi onceki diyet yaptigimda aldiklarimi cikardim bakiom filan 60 kiloyken giydigim kotum o kadar gyzel ki
Ona benziyorda
Sagliklisindan Kilo verdirsinde karatay cagatay hikaye balim
Evet diyor ic Sesim ya
özlendin özlendinBende özlendimi düsünmüstüm
Neysem....
Abla bu ne yaaaSizin için farklı bi bilgilendirme yazısı buldum
Alıntı
Sağlıklı beslenme
merhaba. içinde karbonhidrata, dahası basit karbonhidrata, dahası kompleks karbonhidrata bile yer olmayan bir besleme türüdür. basit karbonhidratı zaten biliyorsunuz: glisemik indeksi yüksek, kana çabuk karışan, insülin dalgalanması yaratan şekerlerdir. insan hayatına zerre faydası yoktur, bildiğiniz zehirdir uyuşturucudur. üretiminin tüketiminin yasaklanması gereken, insan vücudunda oluşan birçok hastalığın müsebbibi olan toksik bir maddedir. hayır yememeniz için daha ne kadar kötüleyebilirim bilmiyorum bu tür gıdaları, inanın bilmiyorum. en sonunda "bunları yiyen toptur" diyecem o olacak. yemeyin olm şunları bok mu var yiyorsunuz. ondan sonra vay efendim ben nasıl zayıflarım? sikimi zayıflarsınız. sizde bu gırtlak bu pisboğazlık bu iradesizlik varken zayıflayamazsınız. en azından sağlıklı bir şekilde zayıflayamazsınız. ha ne yaparsınız, götünüz göbeğiniz önüne geçilemeyecek bir şekilde büyüdüğünde diğer bütün şişkoların yaptığını yapıp kendinizi aç bırakarak zayıflamaya çalışırsınız ve akşama doğru gün gözünüz dönmüş bir şekilde tekrar yemeğe saldırırsınız. elde var sıfır. bir de uzun süre kendilerini aç bırakıp su atan, yeterli besin alamadığı için kaslarını kaybedip afrikalı çocuklar gibi incecik vücutları devasa göbekleriyle ortada kalan tipler var ki onlara hiçbir şey söylemiyorum ben. lan olm mal mısınız ya, aç kalarak zayıflanıldığı nerde görülmüş, deli olmayın.
neyse arkadaşlar, bakın sağlıklı beslenmek sağlıklı bir yaşam için yapacağınız şey çok basit: bi uçak bileti alıp arjantin'e gidin, gerek doğasıyla gerek havasıyla arjantin bu mevsimde çok güzel oluyor lan siktirin gidin orada yaşayın hiç değilse kafanız rahat olur. tamam şaka yapıyorum oturun oturduğunuz yere amına koydumun sığırları asgari ücretle çalışan adamlarsınız ne arjantin'i ne uçak bileti hey allam ya.
kural 1: her türlü işlenmiş gıdayı çöpe atıyorsunuz. bakın "gıda" dedim ama gıda değil onlar; onlar zehir, onlar uyuşturucu, onlar orospu çocuğu. onları yemeyin. içinde basit şeker olan hiçbir şey yemeyin. çikolata yemeyin, cips yemeyin, bisküvi yemeyin, kola içmeyin, gazoz içmeyin, salam sucuk sosis gibi işlenmiş etleri yemeyin, işlem görmüş kuruyemişleri yemeyin. "bunu yesek bi şey olur mu ya" "bundan ne olacak ki" diye sorabileceğiniz hiçbir şeyi yemeyin. arada bir de yemeyin. hiç yemeyin. yiyenin amına koyım arkadaşlar yemeyin. zira bunları yerseniz, yemeye devam edersiniz. karbonhidrat tüketimi kesmenin tek yolu, karbonhidrat tüketimini kesmektir. başka bir yolu yok bunun. "ya şu kadar yesem bir şey olmaz ki" dediğiniz an siki tuttunuz demektir, zira devamı gelir, kaçarı yok. bu sizinle alakalı bir durum değil çünkü; karbonhidratın yapısı gereği böyle bir özelliği var: ne kadar yerseniz yiyin, doygunluk hissi yaşatmaz size, bilakis kan şekerinde yaptığı dalgalanma nedeniyle daha çok yersiniz, daha çok yersiniz ve daha çok yersiniz. o yüzden yemeyin.
kural 2: kompleks karbonhidrat tüketmeyin. tamam, kompleks karbonhidratın glisemik indeksi düşüktür falan filan ama sizler biraz ayı olduğunuz için, gözünüz hiç doymadığı için löp löp gömüyorsunuz çavdar ekmeğini bulgur pilavını makarnayı, azdan anlamıyorsunuz. e öyle olunca ne oluyor? yine şişko oluyorsunuz. zira yediğiniz gıdaların kalorisi yüksek, gelmiyor annem bize böyle şeyler. bakın 8 milyon yıllık insanlık tarihi boyunca sadece son 10 bin yıldır tahılla besleniyoruz. biz ne zaman ki tahılı keşfettik, o zaman obez olduk şeker hastası olduk kanser olduk. tahıl da tüketmeyin amına koyım. hayır bilsem 100 gram bulguru yiyince gerisini yemeyeceksiniz, e" hadi o kadarını da yiyin" diyecem ama siz en azından yarım tencereyi götürürsünüz. yemeyin.
kural 3: basit karbonhidratı hayatımızdan çıkardık, kompleks karbonhidratı yememe kararı aldık. peki hiç mi karbonhidrat almayacağız? ne alakası var, tabii ki alacağız. ama sebzelerden alacağız. ıspanak yiyeceğiz, lahana yiyeceğiz, kabak yiyeceğiz, karnabahar yiyeceğiz, brokoli yiyeceğiz. bin tane seçenek var amınakoyım, bunlardan biraz biraz yiyin işte. ama pişirirken mümkün mertebe çiğ bırakıyoruz ki vitamini minerali ölmesin, yazıktır.
kural 4: bol bol protein alıyorsunuz. bakın bu konuyu kısa geçmek istiyorum. hayvansal protein alıyorsunuz, bakliyat ürünlerindeki proteinler eksik amino asitlidir. yani hayvansal gıdalardan aldığınız proteinin ikamesi olamaz bakliyat ürünleri. yok birini diğeriyle kombo yapacaksın da yok öbürünü diğeriyle karıştırıp o açığı kapatacaksın da uzun iş onlar. ben tercih etmiyorum ama siz isterseniz arada yiyebilirsiniz.
kural 5:yağ tüketimini artırın. kilo vermek isteyen tüm sığırların yaptığı gibi yağ tüketimini kesmeyin; bilakis artırın. zira hücrelerin onarımından bakımın tutun da a d e k vitaminlerinin işler hale gelebilmesi gibi birçok faaliyet için yağ gereklidir. karbonhidrat tüketimini azalttığımız için enerjiyi yağlardan/ketonlardan karşılayacağız. o nedenle bol bol zeytinyağı gibi tekli doymuş yağ oranı yüksek, çoklu yağ oranı düşük yağları tercih ediyoruz. tereyağı gibi hayvansal yağları kullanmaktan çekinmiyoruz. bol bol çiğ kuruyemiş tüketip yağ ve protein alıyoruz. trans yağlardan kutsal su görmüş iblis gibi kaçıyoruz.
kural 6: spor yapıyoruz. hayat bilgisayar başında göt büyütmek için çok kısa beyler o yüzden spor yapın. illa spor salonuna gidin demiyorum çıkın koşun amına koyım, hiçbir şey yapamıyorsanız ip atlayın lan yeter ki biraz hareket edin. yürüyün lan, otobüsten iki durak erken ininin amına koyım nedir yani. güveniyorum ben size, bu kadarını da yapamayacak değilsiniz. bu mallıkla ölmeden bu yaşa kadar gelmişsiniz, bundan sonra da bunları yapıp daha sağlıklı bir şekilde hayatınızı sürdürebilirsiniz bence. şimdiden başarılar diliyorum.
Of abla geç oldu biraz pişmanım çünküAlıntı
Canın tatlı mı çekiyor?
Git ye hadi.
Tadı bir saniye sürecek, kalçalarına ise bir ömür yerleşecek, senin peşinden her yere gelecek.
O hamburgeri, çikolatayı, yağlı abur cuburları yerken keyif aldın ama bak, göbeğine yerleşti hepsi.
Her gün sırtında, göbeğinde, yüreğinin üstünde bir çuval dolusu kiremit taşır gibi taşıyorsun yediklerinin günahını.
Şeker seni kölesi haline getirdi.
Onu hayatından çıkaramayacak kadar zayıf mısın?
Artık kontrol et hayatını.
Beynin sana oyun oynuyor, mutluluğu çikolatada bulabileceğini sanıyorsun.
Seni kandırmasına izin verme, ipleri eline al.
Bahanen çok. Suçlayacak bir sürü etken var çevrende, değil mi?
"Regl oldum, dayanamadım"
"Ama arkadaşım ye bir dilim diye ısrar edince çeviremedim"
"Küçük bir tabak yedim, fazla değil"
"Kendimi şımarttım"
Kendine sağlıklı bir beden vererek şımart kendini, yediğin zehirlerle değil.
Suçu kendinde aramaya, sorumluluk almaya ne dersin?
Yemek istediğin için yiyeceksin.
Başkası yüzünden ya da reglden dolayı değil.
Peki, öyleyse bu kararının arkasında dur.
Ve vicdan azabı çekme.
"Yedim, afiyet olsun kendime" diye düşün.
Ancak şunu bil, böyle düşünenler 1 haziranda amaçlarına kavuşamayacak.
Mazeret kabul etmiyoruz!
Kendini kandırmayı kes artık!
Canın tatlı çekiyorsa 3 adım atman gerekiyor.
1- Su iç, susadın büyük ihtimalle ve açlıkla karıştırıyorsun.
2- Gerçekten açsan, düzgünce karnını doyur, abur cubura yeltenme.
3- 20 dakika bekle. 20 dakika sonra istemeyeceksin eğer geçici bir hevesse.
1 haziranda ne düşünmek isterdin?
"Yine başaramadım, denedim olmadı" diye mi?
Hayır, denemedin.
Gerçekten istiyorsan ideal fiziğine kavuşmayı,
Gerçekten istiyorsan incecik belinle dışarıda dolaşmayı,
Gerçekten istiyorsan olman gereken sağlıklı kiloda olmayı,
Gerçekten istiyorsan milleti kıskandıracak kadar zayıflamayı,
150 günlük bu sınavda gerçekten elinden geleni ardına koymamalısın.
Gerçekten istemelisin bunu, yürekten.
Seni şaşırtmak isteyen, yolundan çevirmek isteyen bir sürü tuzak olacak etrafında;
Pastaneler, fast food dükkanları, rengarenk paketli zehirler senin gözünü boyuyacak.
Arkadaşların "Sen yapamazsın zaten ya, sende o irade yok, yüzün güzel, kilo verme boşver" diyecekler.
Merdivenleri soluk soluğa çıkacaksın yine.
Tek ömrünü sağlıksız bir bedene hapis geçireceksin belli ki.
Sürekli bir yere oturmak için yalvaran, çabuk yorulup tükenen vücudunu koltuktan kaldırmayıp onu tembellikle şımartacaksın.
Bunu sen istedin.
Ama bu engelleri aşabilecek güçte ve disiplindeysen,
Alnından akan terlere rağmen bir fazla mekik daha çekebilirsen,
Beynin "Daha fazlasını yapamam" derken, "Yapabilirim" diye haykırıp 1 km daha fazla koşarsan,
1 damla daha fazla emek verirsen her gün,
1 damlalar, damlaya damlaya göl olacak haziranda.
Yapamayacağını düşünenlere "İzleyin ve görün" diyeceksin.
Şimdi evinin salonunda terleyeceksin ki spor kıyafetlerinin içinde,
Bu sayede yazın kumsalda vücudunu saklamak için çıkaramadığın kıyafetlerinin içindeterlemeyeceksin.
Şimdi yemeyeceksin ki o zehirleri,
Bu sayede seni yaza kadar parça parça terk edecekler vücudunundaki her yağ kütleciği.
Şimdi söyle,
Hala yemek istiyor musun o tatlıyı?
Abla ben şu an 46 bedenimKızlar sürekli, olan bol gelen kıyafetleri giymek insana rahatlık veriyor
Biraz önce dolaptaki bazı pantolanları denedim. Geçen dönem aldığım 38 beden
Tabiki dar geldiler. Anladımki benim mutlaka kilo vermem lazım
Artık akşamları çok acıkıp sabrımın tükendiği zamanlarda dar kıyafetleri denicem
O zaman pis boğazıma dur diyebilirim
Afiyet olsun canım kabak pizza nedirsabah 10.30
1 yk kadar domatesli biberli sucuk
1 dilim keçi peyniri
5 zeytin
1 tk bal
1 tk manda kaymağı
maydanoz
2 dilim ekmek
ara 13.00
1 kupa sıcak süt
öğlen 14.30
4 yk mantar sote
1 dilim tbe
küçük kase ev yoğurdu
ara 17.00
1 küçük portakal
akşam 19.45
kabak pizza
2 lt su
Fermente nedir canım bi açıklayıver cahilim sanırım ne işe yararkızlar sebzeleri fermente etme yolunu öğrendim. uzun süreli tutup salata malzemesi yapma yoluna gideceğim. uzun süredir istiyordum. ama fermentasyon için malzeme almam lazım.
tatlım bir büyük kabağı rendeledim. suyunu sıktım. içine 1 yumurta kırdım, az tuz ve 2 yk karabuğday unu koyup karıştırdım. yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kaşıkla yaydım bunu. 180 derecede 15 dk kadar pişirdim. sonra fırından çıkartıp üzerine peynir ve hindi füme domates kekik ekleyip yine fırına verdim. şahane bir pizza oldu. malzemeyi istediğin gibi zenginleştirirsin. ben acele olarak böyle yaptım. akşam yemeğim çok geçe kaldı çünkü.Afiyet olsun canım kabak pizza nedir
Hindiyi önceden pişirdinmi haşladınmıtatlım bir büyük kabağı rendeledim. suyunu sıktım. içine 1 yumurta kırdım, az tuz ve 2 yk karabuğday unu koyup karıştırdım. yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kaşıkla yaydım bunu. 180 derecede 15 dk kadar pişirdim. sonra fırından çıkartıp üzerine peynir ve hindi füme domates kekik ekleyip yine fırına verdim. şahane bir pizza oldu. malzemeyi istediğin gibi zenginleştirirsin. ben acele olarak böyle yaptım. akşam yemeğim çok geçe kaldı çünkü.
Tabi ki özlendin ama problerini biliyoruz gel diyemiyodk,takıma gelmene çok sevndm bn kendi adımaBende özlendimi düsünmüstüm
Neysem....
Nasıl????kızlar sebzeleri fermente etme yolunu öğrendim. uzun süreli tutup salata malzemesi yapma yoluna gideceğim. uzun süredir istiyordum. ama fermentasyon için malzeme almam lazım.
20 kişi mi gün filan mı var canımYarın misafirim var 20 kişi gelecek
Bütün gün koşturmaca
Gelemeyebilirim
Ama öğün atlamadan
Adam gibi diyet yapıyorum
Pazartesi spora başlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?