- 21 Kasım 2013
- 23.131
- 73.553
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #190.281
Günaydın canımGünaydın herkese
Her bir kelimeni okudum canım ne diyeceğimi bilemedim rabbim yardımcın olsun ve inşallah bir an önce sağlığına kavuşursun ve seni aramızda gerçekten gormek istiyoruz ve bundan mutluluk duyarız daha özenli davranacagimiza emin olabilirsinGunaydin kizlar kusura bakmayin gece sizlere cevap veremedim ki ne ruh halim ne de fiziksel halim buna izin veremezdi zaten
Bilmiyorum siz bu yolculuga nasil basladiniz ozellikle de benim kilomda olup da benimle ayni duygulari yasayan var miydi bilmiyorum
Belki sizin etrafinizda her daim sizi destekleyen defalarca diyeti bozmazina ragmen inatla bu defa yapacaksin sana inaniyorum diyen esiniz dostunuz akrabaniz komşunuz sevenleriniz vardi
Belki siz diyete baslar baslamaz yediginiz kocaman porsiyonlari bir gecede eksiltip miniminnacik pordiyonlarla doymayi bilmeyi ogrenebilme kapasitesine sahip bedenlere sahipsiniz.
Ne mutlu ki siz bir ogun atladiginizda ya da ara ogun yapmadan uyudugunuzda gecenin zifiri karanliginda elleriniz ayaklariniz zangir zangir titreyerek vucudunuzdaki suyun derinizin uzerinde bulunun gozeneklerinden fiskirircasina cikip pijamanizi ve hatta carsafi islatacak kadar ter icinde suyun icinde uyanip kalbinizin yerinden cikacakmiscasina atarken sesinin kulaklarinizdan cikmasina umursamadan goz kapaginizi kaldiracak kadar haliniz kalmamasina ragmen sukurler olsun ki uyanip acaba hangi hateketi yapabilirim de esimi uyandirabilirim diye saniyeler icinde dusunup hesaplar yapmadiz ve denediginizde hareket bile edemeyen vucudunuza kendiniz bile inanamiyorken bu olaylara anlam vermeye calismadiniz
Belki de vucudunuzda kalan son enerji ile esinizin adini fisildayip duyup uyanmasi icin Allaha yalvarmadiniz
Esiniz sukurler oldsun ki uyandiginda hayatinin askini sevdigi kadinin koma oncesi son dklarini yasadigini gormedi
Esiniz uzerinizden atlayip ellerinde yarisi yerlere sacilmis kup sekerleri agzinizin icine koymak icin cabalamadi
Sukurler oldun ki agzinizdaki sekeri yiyebilecek gucunuz kalip kalmadigini kontrol etmek zorunda kalmadi
Sukurler olsun ki esiniz sizin agzinizdaki sekeri bile yiyemediginizi gorup mutfaga kosup sekerleri suda eritip agziniza dokmek zorunda kalmadi
Sukurler olsun ki esiniz basinizda bir eli sizin elinizde diger elinde bal seker ile yalvaririm beni birakma diye bi taraftan aglarken bi taraftan da Allaha nolur iyilessin diye yalvarmadi
Dilerim ki dusmanim ki benim dusmanim yok yasamasin Rabbim kimseye vermesin bu rahatsizligi
Ne kadar buyuk bir nimet buzdolabinin kapagini acip icinden biseyler alip kendi elinizle yiyebilmek
Sukurler olsun ki siz hic yasamadiniz buzdolabinin onune kadar zorla gelip kapisini acacak kadar bile guc bulamayip onunde otururken masanin uzerinde kalan sekeri son anda fark edip o kucuk sekerle hayata donup dolaptaki recel kavanozuna dalmadiniz
Yediginiz sekerin vucudunuzda dagildigini hissedip Rabbim sukurler olsun bunu da atlattim deyip evin her bir kosesine sekerler yerlestirip acaba nir sonrakine yakalandigimda nerde olurum sekere nasil ulasirim hesaplari yapmadiniz
Bunlari neden anlatiyorum
Anlatiyorum cunku sizler hepiniz iyi insanlarsiniz bundan benim hic suphem olmadi
Sizler bilirsiniz bir baskasinin yerine kendinizi koymayi empati yapmayi
Kilolu insanlarin daha duygusal olduklarini bilirsiniz
Kilolu insanlarin kendi kilosuile dalga gecen ve ne yapmasi gerekenleri bilen her seferinde soyle yap boyle yap diye size ahkam kesem insanlar vardir
Siz onlari her defasinda belki de cok uzulerek ama o an bu durumu onlara hic yansitmadan belki de yalniz kalacagiz ana kadar sakladiginiz goz yaslarinizi dert ortagi bildiniz
Duygusal acliginizi ya da baska bir acliginizi yiyerek doyuracaginizi sanarak dengesiz sahliksiz beslendiniz ve bir gun bu son deyip buraya geldiginizde birden pordiyonlarinizi kucultup saglikli vucutlarinizla saatlerce spor yapabildiniz
Ne mutlu size bunu yapabilen babayigit arkadaslarimin hepsini tebrik ediyorum
Cunku ben bunu yapamadim yapamam da
Ben gunde 4 defa kendine kendine insulin yani igne yapmak zorunda olan bir diyabetliyim
Herkes farklidir herkesin vucudunun gereksinimleri farklidir
Elbette sizin bana soylediklerinixi ben de doktorlarima soyledim sizin dediginiz gibi 4 farkli diyetisyene gittim gittigim dahiliye endokrin doktorlarinin sayisini unuttum yuzlerce defa kan verdim
Hicbir zaman yemem gerektigi soylenen karbonhidrat miktarini kabul edemeden ama sonucunun nereye gidebilecegini bildigim icin yedim hatta bir daha o ani yasamamak icin fazlasini yedim
Gittigim her yerde herkesin agzima aman sekerin dusmesin de benim basima kalma diye agzima biseyler tikistirmasina sanki hosuma gidiyormus gibi davrandim
Neyse ki siz bunlari yasamadiniz dilerim yasamazsiniz
Ne mutlu sizler acaba ekmek mi yesem yoksa bulgur mu diye dudunmek zorunda degilsiniz insulin fazla mi gelir yoksa yediklerim az mi gelir yedikten sonra spor yapacak miyim ne kadar yapacagim buna gore indulin hesaplarini her ogunde yapmak zorunda degilsiniz
Ne mutlu size saglikli bireylersiniz
Ne mutlu siz buraya geldiginizde kendinizi ifade etmek icin sayfalarca yazi yazmadiniz cunku ihtiyac hissetmediniz
Ne mutlu hemen diyet listesine alistiniz birden herseyi kesip birden spor yapmaya alistiniz ve bedeniniz size musade etti
Kusura bakmayin ama ben sixin kadar becerikli degiim bu konuda malesef hayatimdan karbonhidratlari birden cikaramiyorum bunu yaparken yavas duzenli ozenli ve hesapli olmam lazim ki saglikli dogal beden olculerime geri donebileyim
Daha once de soyledigim gibi amacim kilo vermek degil benim ben saglikli beslenmeyi hayat felsefem olarak yasamak istiyorum ve kilo verdikce de ilk bu insulinlerden kurtulacagim sonra ise ilaclardan bunun icin ugrasiyorum bunun icin savasiyorum
Ne burada ne de omrumun geri kalan kisminda hicbir yorumum yorum yaptigi kisiyi uzecekmi acaba alinir mi diye dusunmeden yapilmamistir
Ozellikle de burda bu platformdaki butun arkadaslarimin buraya moral motivasyon bulmak icin geldiginin bilincindeyim ki asla ve asla kimsenin motivasyonunu dusurmek istemem
Moralini bozup diyetini bozmasina sebep olmaktan onun hakkina girmekten kul hakkini odeyememekten korkarim
Hele de tanimadigim nerde ne koşullarda yasadigini bilmedigim bir insan hakkinda yorum yaparken kelimelerimi ozenle secmeye calisirim cunku o insan benim yazdiklarimi okudugunda yuzunde bir nebze olsun tebessum olusturabiliyorsam kendimi mutlu ve basarili hissederim biliyorum ki o insan buraya geldiyse kilo vermeyi kafasina koymus bu yolda cabalayan ilerleyen ve destege ihtiyaci oldugu icin buraya geldi diye dusunurum
Bu yuzdendir ki okulda butun arkadas ve ogretmenleri tarafindan dislanmis bu durumu yaramazliga vuran ogrencilere yonelirim bilirim ki onlari kazanir ve kazandirirsam hem ben hem toplum hem de hepimiz kazanacagiz o yuzdendir ki onlara ayri bir ozen gosteririm
Cok cok uzattim kusura bakmayin basinizi agrittim hakkinizi helal edin
Gece 4e kadar agladim gozlerim oyle sis ki suan ve dayanilmaz aciyorlar dolayisiyla esimle disari cikma planlarimizin hepsini iptal etmek zorundayim
Sunu da soylemek istiyorum ki ben bu yola bas koydum bu yolda saglikli bedenime kavusmadan kendimi o bedenimde mutlu gormeden birakmayacagim
Bunu da elimden gelenler dogrultusunda yapmaya devam edecegim cunku baska bir secenegim yok elimden gelenden daha fazlasini yapamam
Kimseye dargin kirgindegilim hepiniz cok ozel ve cok temiz kalpli insanlarsiniz ve ben eminim siz her biriniz buradan mutlu bedenlerle mezun olacaksiniz
Bu yolda vazgecmeyin yorulmadan bikmadan devam edin basaracaksiniz ben eminim
Hepinize tesekkur ediyorum
Bu yolda basarilar diliyorum
Mutlu pazarlar her nerde yasiyorsaniz bir nefes de benim icin cekin ve yeniden Bismillsh deyip diyete tekrar baslayin. Mutlulugun ve sagligin pesini birakmayin...
Okudugunuz vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim.
canımsınGünaydınnn Can'ım ben de sana uykusuz her gece şarkısını yolluyorum
dileknasıl iyi geliyor bu spor bana anlatamam saatlerce dans edicek yada saatlerce temizlik yapıcak enerjiye sahip oluyorum.. gerçi dansı tercih ediyim kış günü ne temizliği :)
Biraz sonra uzun zamandır görmediğim arkadaşım gelecek şöyle dar bişey ler giyiyimdw zayıfladığımı fark etsin :))
Bengü hoca tanıyorum ben onuHabinar yaseminim yeni bi hoca gelmiş salona yada ben ilk defa girdim seansına bu zennube hoca gibi harika bişey.. yeni doğum yapmış 4aylıkmış bebişi girdimi seansına acaba
afiyet olsun baharcım çok güzel olmuşmenu kosun kosun kaptan menusu gorsun elalem
sabah(10:00)
20g,sucukla yagsiz omlet 1yumurtali
bunun yarisini yedim yarisini oglum yedi
1kk dil peynir
yesilcay
öğle(13:30)
4minik kofte 90g
1kornison tursu
salata
1kepce yayla çorbası
1/2kase pulbiberli yogurt
ara(17:00)
2ceviz
1bardak sut
aksam(19:30)
1kepce sebzeli sehriye
sulu koftenin 5minik koftesi bezelye ve patatesini yemedim
salata
2yk yogurt
su:2lt spor:45dk leslie
hiç sorma o wc yi. benim de beslenme düzenim iyi olmadığı zamanlar sıkıntı oluyor.Tuvalet ihtiyacını gider diyorsun ama 3gunde bir çıkıyorum büyük abdeste
afiyet olsun canım. çok güzelSabah 9
1 dl tb ekmeği biraz peynir çeşitleri
Öğlen 14:30
Brokoli buharda haşlanmış yoğurtlu
1avuç fındık
Akşam 19
1 kase nohut
1 kase yoğurt
1 elma
Yatmadan filtre kahve bitki çayı
Su 2.5 lt
Spor 45 dk aerobik
5 saat arayla besleniyorum Yeni gelenler ara öğün kesinlikle Yok bende ne yiyeceksem bi kenara ayırıyor öğünle birlikte yiyorum bilginize :)
kıskançlık ne kötü birşeyakşam kaynım geldi o gelmedi beni böyle görmeye dayanamıyor kesin:)
hoşgeldin canım ben fulya.hoş bulduk canım duygu ben de :)
inşallah
Ben yeterince acik ve net bir yazi ile geldim buraya sok diyetler ya da birden bire azaltilan diyet ile nasil yapabilirim ki ne yapabilirim ki diyabetim var keske olmasaydi kim ister ki Rabbim dusmanima vermesin
Neyse suan moralim cok bozuk yazamayacagim
Iyi geceler
bir tanem yazılanları sabah gördüm. çok üzüldümGunaydin kizlar kusura bakmayin gece sizlere cevap veremedim ki ne ruh halim ne de fiziksel halim buna izin veremezdi zaten
Bilmiyorum siz bu yolculuga nasil basladiniz ozellikle de benim kilomda olup da benimle ayni duygulari yasayan var miydi bilmiyorum
Belki sizin etrafinizda her daim sizi destekleyen defalarca diyeti bozmazina ragmen inatla bu defa yapacaksin sana inaniyorum diyen esiniz dostunuz akrabaniz komşunuz sevenleriniz vardi
Belki siz diyete baslar baslamaz yediginiz kocaman porsiyonlari bir gecede eksiltip miniminnacik pordiyonlarla doymayi bilmeyi ogrenebilme kapasitesine sahip bedenlere sahipsiniz.
Ne mutlu ki siz bir ogun atladiginizda ya da ara ogun yapmadan uyudugunuzda gecenin zifiri karanliginda elleriniz ayaklariniz zangir zangir titreyerek vucudunuzdaki suyun derinizin uzerinde bulunun gozeneklerinden fiskirircasina cikip pijamanizi ve hatta carsafi islatacak kadar ter icinde suyun icinde uyanip kalbinizin yerinden cikacakmiscasina atarken sesinin kulaklarinizdan cikmasina umursamadan goz kapaginizi kaldiracak kadar haliniz kalmamasina ragmen sukurler olsun ki uyanip acaba hangi hateketi yapabilirim de esimi uyandirabilirim diye saniyeler icinde dusunup hesaplar yapmadiz ve denediginizde hareket bile edemeyen vucudunuza kendiniz bile inanamiyorken bu olaylara anlam vermeye calismadiniz
Belki de vucudunuzda kalan son enerji ile esinizin adini fisildayip duyup uyanmasi icin Allaha yalvarmadiniz
Esiniz sukurler oldsun ki uyandiginda hayatinin askini sevdigi kadinin koma oncesi son dklarini yasadigini gormedi
Esiniz uzerinizden atlayip ellerinde yarisi yerlere sacilmis kup sekerleri agzinizin icine koymak icin cabalamadi
Sukurler oldun ki agzinizdaki sekeri yiyebilecek gucunuz kalip kalmadigini kontrol etmek zorunda kalmadi
Sukurler olsun ki esiniz sizin agzinizdaki sekeri bile yiyemediginizi gorup mutfaga kosup sekerleri suda eritip agziniza dokmek zorunda kalmadi
Sukurler olsun ki esiniz basinizda bir eli sizin elinizde diger elinde bal seker ile yalvaririm beni birakma diye bi taraftan aglarken bi taraftan da Allaha nolur iyilessin diye yalvarmadi
Dilerim ki dusmanim ki benim dusmanim yok yasamasin Rabbim kimseye vermesin bu rahatsizligi
Ne kadar buyuk bir nimet buzdolabinin kapagini acip icinden biseyler alip kendi elinizle yiyebilmek
Sukurler olsun ki siz hic yasamadiniz buzdolabinin onune kadar zorla gelip kapisini acacak kadar bile guc bulamayip onunde otururken masanin uzerinde kalan sekeri son anda fark edip o kucuk sekerle hayata donup dolaptaki recel kavanozuna dalmadiniz
Yediginiz sekerin vucudunuzda dagildigini hissedip Rabbim sukurler olsun bunu da atlattim deyip evin her bir kosesine sekerler yerlestirip acaba nir sonrakine yakalandigimda nerde olurum sekere nasil ulasirim hesaplari yapmadiniz
Anlatiyorum cunku sizler hepiniz iyi insanlarsiniz bundan benim hic suphem olmadi
Kilolu insanlarin kendi kilosuile dalga gecen ve ne yapmasi gerekenleri bilen her seferinde soyle yap boyle yap diye size ahkam kesem insanlar vardir
Siz onlari her defasinda belki de cok uzulerek ama o an bu durumu onlara hic yansitmadan belki de yalniz kalacagiz ana kadar sakladiginiz goz yaslarinizi dert ortagi bildiniz
Duygusal acliginizi ya da baska bir acliginizi yiyerek doyuracaginizi sanarak dengesiz sahliksiz beslendiniz ve bir gun bu son deyip buraya geldiginizde birden pordiyonlarinizi kucultup saglikli vucutlarinizla saatlerce spor yapabildiniz
Ben gunde 4 defa kendine kendine insulin yani igne yapmak zorunda olan bir diyabetliyim
Elbette sizin bana soylediklerinixi ben de doktorlarima soyledim sizin dediginiz gibi 4 farkli diyetisyene gittim gittigim dahiliye endokrin doktorlarinin sayisini unuttum yuzlerce defa kan verdim
Hicbir zaman yemem gerektigi soylenen karbonhidrat miktarini kabul edemeden ama sonucunun nereye gidebilecegini bildigim icin yedim hatta bir daha o ani yasamamak icin fazlasini yedim
Gittigim her yerde herkesin agzima aman sekerin dusmesin de benim basima kalma diye agzima biseyler tikistirmasina sanki hosuma gidiyormus gibi davrandim
Ne mutlu sizler acaba ekmek mi yesem yoksa bulgur mu diye dudunmek zorunda degilsiniz insulin fazla mi gelir yoksa yediklerim az mi gelir yedikten sonra spor yapacak miyim ne kadar yapacagim buna gore indulin hesaplarini her ogunde yapmak zorunda degilsiniz
Ne mutlu siz buraya geldiginizde kendinizi ifade etmek icin sayfalarca yazi yazmadiniz cunku ihtiyac hissetmediniz
Ne mutlu hemen diyet listesine alistiniz birden herseyi kesip birden spor yapmaya alistiniz ve bedeniniz size musade etti
Kusura bakmayin ama ben sixin kadar becerikli degiim bu konuda malesef hayatimdan karbonhidratlari birden cikaramiyorum bunu yaparken yavas duzenli ozenli ve hesapli olmam lazim ki saglikli dogal beden olculerime geri donebileyim
Daha once de soyledigim gibi amacim kilo vermek degil benim ben saglikli beslenmeyi hayat felsefem olarak yasamak istiyorum ve kilo verdikce de ilk bu insulinlerden kurtulacagim sonra ise ilaclardan bunun icin ugrasiyorum bunun icin savasiyorum
Ne burada ne de omrumun geri kalan kisminda hicbir yorumum yorum yaptigi kisiyi uzecekmi acaba alinir mi diye dusunmeden yapilmamistir
Ozellikle de burda bu platformdaki butun arkadaslarimin buraya moral motivasyon bulmak icin geldiginin bilincindeyim ki asla ve asla kimsenin motivasyonunu dusurmek istemem
Moralini bozup diyetini bozmasina sebep olmaktan onun hakkina girmekten kul hakkini odeyememekten korkarim
Hele de tanimadigim nerde ne koşullarda yasadigini bilmedigim bir insan hakkinda yorum yaparken kelimelerimi ozenle secmeye calisirim cunku o insan benim yazdiklarimi okudugunda yuzunde bir nebze olsun tebessum olusturabiliyorsam kendimi mutlu ve basarili hissederim biliyorum ki o insan buraya geldiyse kilo vermeyi kafasina koymus bu yolda cabalayan ilerleyen ve destege ihtiyaci oldugu icin buraya geldi diye dusunurum
Bu yuzdendir ki okulda butun arkadas ve ogretmenleri tarafindan dislanmis bu durumu yaramazliga vuran ogrencilere yonelirim bilirim ki onlari kazanir ve kazandirirsam hem ben hem toplum hem de hepimiz kazanacagiz o yuzdendir ki onlara ayri bir ozen gosteririm
Gece 4e kadar agladim gozlerim oyle sis ki suan ve dayanilmaz aciyorlar dolayisiyla esimle disari cikma planlarimizin hepsini iptal etmek zorundayim
Sunu da soylemek istiyorum ki ben bu yola bas koydum bu yolda saglikli bedenime kavusmadan kendimi o bedenimde mutlu gormeden birakmayacagim
Bunu da elimden gelenler dogrultusunda yapmaya devam edecegim cunku baska bir secenegim yok elimden gelenden daha fazlasini yapamam
Kimseye dargin kirgindegilim hepiniz cok ozel ve cok temiz kalpli insanlarsiniz ve ben eminim siz her biriniz buradan mutlu bedenlerle mezun olacaksiniz
Mutlu pazarlar her nerde yasiyorsaniz bir nefes de benim icin cekin ve yeniden Bismillsh deyip diyete tekrar baslayin. Mutlulugun ve sagligin pesini birakmayin...
git git yurumus olursunGratise gidip eyeliner almam lazım ama çok üşeniyorumm Zonguldakta kalmış eyelinerım... kızlar napsam ki yaa tatil günü yatmak istiyorum yurttan pek dışarı çıkasım yok gibi...
süpersin ben daha spora başlamadım bugün -300 de olsa oynadı tartı yarın ola hayrola daha çok bekliyordum bu hafta hedefim yüksek malum45dk leslie 5k mida yaptim ohh ohhh yandan tarti hala sanit yarin eksiyi görmeliyim oglen sebze aksam protein yiyecegim bakalim ınşallah eksi gorurum
totoyu kaldır al gel tatlım ilerde bu günleri arayacaksın çoluk çocuk olunca istesende cikamayacaksin hava soğuk olacak uyku saati diyeceksin evde pinekleyeceksin bol bol çık yürü bak bugün çarşıya inmeyi planlıyordum kızım uyurken babası hastayım sonra gidersin dedi oturdum totomun üzerine kızım uyusun en azından markete gidip gelicem eskiden usenirdim şimdi her fırsatı değerlendirmek için can atıyor hele bir havalar ısınsin işte o zaman gör sen beniGratise gidip eyeliner almam lazım ama çok üşeniyorumm Zonguldakta kalmış eyelinerım... kızlar napsam ki yaa tatil günü yatmak istiyorum yurttan pek dışarı çıkasım yok gibi...
hadi gözün aydın fulyam bu hafta regli değerlendir meto hızlı çalışıyormuş regl zamanı reglken vücut su tutsada bitiminde güzel eksiler geliyor dikkat edersen sporada ara verme sadece süreyi azaltreglim başladı
Gülüm herşeyden önce çooook geçmiş olsunGunaydin kizlar kusura bakmayin gece sizlere cevap veremedim ki ne ruh halim ne de fiziksel halim buna izin veremezdi zaten
Bitanem sanada çok geçmiş olsunGüzel özetlemişsin hikayeni
Emin ol hepimiz şişmanlıktan dolayı ötelenmiş aşağılanmış küçük görülmüş olduğumuzdan dolayı bir çıkış yolu arayıp burada birbirimizi bulduk ve tutunduk birbirimize
Benimle şişmanım diye dalga geçenler artık üzmüyor
Ya da zayıflama sürecindeyim diye diyetimi bozmak için zayıflamasın diye önüme pasta börek koyan arkadaşlarım hiç üzmüyor uğraşmayın bozamayacaksınız diyorum ki eşim bu konuda hiç destek vermiyor umurunda değilim yani
Sadece senin hayatında Yok emin ol bizler kilolarımızla çok mutluyduk da can sıkıntısından saatlerce burda laklak eden bi grup değiliz
Hepimizin belkide sadece benim için tutunacak tek dal burası çevremde kimse beni desteklemiyor
İnsülin kullanmak nedir biliyorum 9 ay kendime ağlayarak günde 3 kere o iğneyi sapladım Doğum sırasında Doğum demeyelim ameliyat sırasında ölümden döndüm genetik olarak her an diyabet adayıyım 7 sülalem diyabetli ayağı kesilen parmağı kesilen komaya giren hepsini gördüm yaşadım ki daha ağırı bu hastalığın iç organları nasıl mahvettiğini biliyorum annem gözümün önünde krizler geçirdi ki daha ağırı 5 halam da kanser hastası 1 is vefat etti diğerleri göğüslerini aldırdı şimdi halamın kızında çıktı ama bunları kendimize bir sebep olarak göstermek yerine aklıma getirmiyorum kabullenmiyorum onun için dikkat etmeye çalışıyorum
Mutlu huzurlu bi hayat Yok malesef hepimizin ensesinde bi hastalık bekliyor ya da hasta durumda kısacası yanlız değilsin
git git yurumus olursun
süpersin ben daha spora başlamadım bugün -300 de olsa oynadı tartı yarın ola hayrola daha çok bekliyordum bu hafta hedefim yüksek malum
totoyu kaldır al gel tatlım ilerde bu günleri arayacaksın çoluk çocuk olunca istesende cikamayacaksin hava soğuk olacak uyku saati diyeceksin evde pinekleyeceksin bol bol çık yürü bak bugün çarşıya inmeyi planlıyordum kızım uyurken babası hastayım sonra gidersin dedi oturdum totomun üzerine kızım uyusun en azından markete gidip gelicem eskiden usenirdim şimdi her fırsatı değerlendirmek için can atıyor hele bir havalar ısınsin işte o zaman gör sen beni
hadi gözün aydın fulyam bu hafta regli değerlendir meto hızlı çalışıyormuş regl zamanı reglken vücut su tutsada bitiminde güzel eksiler geliyor dikkat edersen sporada ara verme sadece süreyi azalt
Spor yaparsan haftaya daha güzel sonuç görürsünreglim başladı
niye üzdüler arkadaşım seni iste kafalarını kırayımGidicemm kafamı dağıtmam lazım çook üzüldüüm ya erkek arkadaşım samimi bi arkadaşnın doğum gününe gitmiş çocuğun kız arkadaşı (sevgili değiller bence)ve bir çift daha varmış...Çok üzüldümmm
eminim yapacağına canım30 dk eliptik tamamdir ayakta.
Yarina yemek de yapildi aksama da ciger var bu hafta ins. Guzel bi donus yaparim sahalara
yoran hocayı seviyorum ben mıy mıy yaptırınca canım sıkılıyorBengü hoca tanıyorum ben onu
2 sene önce spora gittiğimde de vardı iyi ter döktürür ayrıca müzikleri çok güzel Türkçe remixlerle yaptırıyor bayılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?