- 4 Temmuz 2013
- 30.126
- 99.188
- 598
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #190.341
haha benim yorum aynen mervenin yorumsabah 10.15
maydanozlu peynirli yumurta (1 yumurta ve 2 bıldırcın yumurtası)
5 zeytin
domates
ara 12.30
balkabağı üzerine 2 tk tahin ve çok az ceviz
öğlen 15.00
1 kase tavuklu çorba
akşam 19.00
dil balığı
salata
1 parça fıstıklı helva
1 kupa kabuk tarçın çayı
2 lt den fazla su
35 dk leslieaskrhpozitif Habinar
Ayyy şok oldum çok geçmiş olsun cnm
Neyseki düzelmişki taburcu edecekler
Hrrşey bizler için ama bunun bilincinde değiliz
birazsa sıkıntı yoktur abla ne zaman donuyin
22:30uygun mu yine herkes icin ama soylede yapabiliriz herkes tek tek elestirsin cvplar gelir zaten
bi kere devlete gitmistim bu kilomdan 2kg eksiktim bana niye geldin senin bolgesel genetik dedi kendisi rahat 100kg vardi
çok gecmis olsun canim allah sifa sanada dirayet versin pesoese geldi
ay canım benim Rabbim şifa versin geldimi üst üste geliyor
Canım ya kaldıramadı mı ameliyatı acaba
Benim kayın valide de iki bacağı kaldıramaz demişti doktor o yüzden tek bacağına yaptırdıydı
Allah acil şifalar versin tez zamanda feraha kavuştursun sizleri
55 canımm
Canımm hoşgeldin 1 haftadır burdayım bende adım Sema... İnan böyle bi grupta güzel güzell verirsin kilolarını hiç şüphen olmasın...diyette olduğuma daha alışamadım ben aslında, ama sağlıklı yaşamm desek daha doğru... İnşallahh zamanla alışkanlık haline getirebiliriz canımm hoşgeldin tekrar
Allahım acil şifalar versinn canımm...
Ne güzel yazmışsınnn cannımm yaa kıyafetler konusunda özellikle... İnşallah en kısa sürede özelliklede 9. Takım olarak istediğimiz görünümlere ulaşırız...
canım çok geçmiş olsun. Allah korumuş. moralini yüksek tut.
Aynen öyle valla
Okumadan duramıyorum ama fırsat bulup yazamadım da
Cnm çok geçmiş olsun
Gelince üst üste geliyor
Sabahtan beri anca alıntıla yabildim Kusura bakmayın bugün disardayim yorucu geçti şimdi gelelim alintilarabende merak ettim canım kim mangal yapacak vadide kim bakacak bakalım
canım benim bütün iş sende bitiyor bak bende duraklamalar yaşadım ama hala ilerlemeye bir şekilde devam ediyorum
hoşgeldin canım tanışmadık sanırım seninle ben Merve 26 yaşındayım evli ve çocukluyum
Haftaya da kesinlikle yuzdemiz 1 olmalı kişi sayımız azaldı yuzdeyi yükseltmek daha kolay sanki istikrarimizi devam ettirmeliyiz
Zuhal ablamin varlığı pembis yazıları yetiyortoplantı bencede hafta bir yapmalı ve haftayı planlanmalıyiz ve birbirimizi olumlu olumsuz eleştirelim
Oyy canım benim çok geçmiş olsun inşallah sende bir an önce ferah erersin tatlm
Abla yaaa uzatma arayı valla sensiz olmuyor tadı çıkmıyor 1 mart bencede güzel
Ohhh süpersin tatlım
Çok güzel olmuş değerlendirmeler kaptanım
Oyle bir seçenek yok ablam kurtuluşun yok ya geri ya mero
canım bazen ne kadar planlasanda olmuyor sen elinden geleni yap gerisi Allah a kalmış
Hemen düzenlerim ablam yeterki sen iste
ne güzel özetlemiş sin canım durumumuzu
Menüm
11.30
1 yumurta
1 avuç büyüklüğünde yufka ekmek
1 d peynir
15.00
Portakal
18.00
2 haşlanmış mink içli köfte
1 kase yoğurt çorbası
4 yk taze fasulye
20.00
2 lokma kek
Su 2
Spor 45 dk yürüyüş
sabah 10.15
maydanozlu peynirli yumurta (1 yumurta ve 2 bıldırcın yumurtası)
5 zeytin
domates
ara 12.30
balkabağı üzerine 2 tk tahin ve çok az ceviz
öğlen 15.00
1 kase tavuklu çorba
akşam 19.00
dil balığı
salata
1 parça fıstıklı helva
1 kupa kabuk tarçın çayı
2 lt den fazla su
35 dk leslieaskrhpozitif Habinar
Kaffka form bitki çayı canımNe o bitki canım ?
Ben izindeyim canımKek olmamissss ceza ne yapacksin
Cok guzel cnm
ameliyat incesi butun herseye bakmislardi anneannemdeGUzel dilekleriniz için teşekkür ederim canlar. Daha iyi kayınvalide ana damarda %90 tıkanıklık varmış stres ağrı ve ilaçlar sanırım tetikledi inşallah bir daha olmaz çok üzüldüm çok yıprandim çok yoruldum. 2 gorumcem geldi diğeride yarın geliyor baya yoğun ve kalabalık bir hafta olucak aldı başını gidiyor kilom ne yediğim belli değil acmiyim tokmuyum ne zaman ne yedim farkında bile değilim inşallah daha fazla almam
kız, ne oldu nazaramı geldik niye moralin bozuldu
Canim benim elbetteki olumsuz elestiri olacak olmaz olur mu herkes birden uzerime gelince ben de kilo vermeye başlamışken gucume gitti ve durumumu da birkac defa anlatmaya calistigim halde devam edince kendimi tutamadim aglamaya basladimCanım her takımda olumlu olumsuz eleştiriler olacaktır mutlaka.senin iyiliğin için ayrıca bu eleştiriler, durumunu her defasında anlat bence menülerin altına yaz. bu yer bulunmaz bi nimet canm alınma sakın kimseden
Masallah canim burdaki butun herkes kilo vermeyi basarir insallahYarım yamalak okuduğum için konuyu anlamadım lakin öncelik sağlığın ve inanırımki ben diyabet hastaları şayet uygularsa diyetlerini daha sağlıklı besleniyorlar normal insanlara görw. ben de kendimi tanıyamıyorum karatay bana göre değil çok açlığa gelemem 3saat sonra ağzıma bişey atmam lazım kahve yanında bişey yada Yulaf ezmesi gibi ama bazı insanlarada iki öğün yeterlidir ara öğünlü yapınca kilo veremezler. aslında biz burda şok diyet ve az yemeğe karşıyız metoyu bozuyor benim menuler dolu doluydu duraklama bile yaşamadan kilo verdim ben
Inan Canim var ya mesajları okurken kim yazmis diye bakmadım bile kendimi anlatma telasina dustum ve en son tamam yorum yapmam bundan sonra dedin ya onu okurken sanirim kirilma ani yasidimBana kızdı dilek
Menüsüne yorum yaptım
Arkasına başka bişey yazdı
Bende karbonu sabahları tüketmi ne dedim
Sonra bi daha açıklayayım dedi
Meğersem diyabet rahatsızlığı varmış arkadaşın
Bilmiyordum bi daha yorum yapmam kusura bakma dedim
Oda bana kızdı üzüldü sanırım
Biliyorum canim kimse kotu niyetli degil neden olsun ki oyle degil mi ben kilo versem de vermesemde hersey benim icin kimse para kazanmiyor ya da kaybetmiyor ya da tam tersi. Siz verince ben sadece sevinebilirim hepsi buyeni tanıyoruz birbirimizi olur öyle şeyler yaseminim.. diyetisyen menulerinde bile alışınca ya kadar yanlış yorum yaptığımız oldu, amaç niyet önemli ee sende kötü niyetli olmadığınısans_sans Ayşem de anlıycak.
Ne olur hicbirseyi dert etmeyin kendinize cok uzulurum
Ablacim inan bem de azaltmaya calisiyorum ama birden yapamiyorum zamanla hersey oturur insallahGülüm Ayşem bitanembende sen üzüldüğün için üzüldüm bak
Öncelikle burda yorumlar yapılırken inan kimse kötü niyetli değil hep birbirimizin iyiliğini istiyoruz
Birimiz kilo verince o kişi adına hepimiz seviniyoruz
Bizde şok diyetler taraftarı değiliz sağlıklı beslenmeyi hayatımıza oturtmayı hedefliyoruz
Biliyosunki normalde kilo vermek için karbonuda biraz azaltmalıyız
Ama senin durumun farklı
Ben kendi adıma diyabet hakkında pek bi bilgim yok
Sadece mantıken karbon daha çok şeker dalgalandırmalarına sebep olmazmı diye düşünürüm (sadece fikir)
Sen dr kontroldünde olduğuna ve onun tavsiyelerini uyguladığına göre tabiki bişey diyemeyiz
Lütfen alınganlık yapmıyalım
Ben seni çok sevdim ve benim ilk geldiğim zamanlardaki heyecanıma benzettim
Lütfennnnn o bozuk moralini topla yine aynı samimiyet ve coşkuyla devam edelim
Tamammı güzellik
Unutur muyum hic ben aglarken esim isten geldi beni o halde gorunce sok Oldu ben seni cok mutlu biaktim ne oldu diye ustume geldi ben anlatırken iyice kotu oldum geriye donemedimHadi gülüm yüzün gülsün ki içim rahat etsin
Sepet Sepet yumurta
Sakın bizi unutma
Unutursan küseriz
Mesajımızı keseriz
Ay şu, aceleee cevappp
Diye de bişey vardı hatırlıyamadım
sans_sans
Ben belki uygun degilim araniza diyabetli olup sizin gibi diyet yapmam imkansizBisürü alıntı yapmıştım ama şimdi yazamıcam
Gerçekten çok üzüldüm
Arkadaşlar biliyorumki kimse kötü niyetli değil
Ama özellikle yeni başlıyanların menüleri tabiki aylardır diyet yapanların menüsü gibi olamaz
Zamanla daha oturacaktır ve içerik olarakda azalacaktır. Baştan azaltmalarıda doğru olmaz
Kilo durumunu özel durumlarıda hesap edelim
Canim ya taciz eden ol yeter ki
Olir mu ben hicbir seyi cevapsiz birakmambu msj Ayşe dayanamayıp gelir ablam varmısın iddasına:)
sans_sans
Buda benden olsun
bekledimde gelmedin
sevdiğimi bilmedin
Hiçmi beni sevmedin
gözyaşımı silmedin
Biraz daha çıkmazsan ortalığa yarın Müge anlıys gidiyorum demedi deme:)
ama bende isteyince Ayşe gibi bıcır bıcır şirin olabilirim yokmu umut hiç:)
inanın var ya ben de aynı seyleri hisssediyorum sizin için deger vermeseydim cevap verme geregi duymazdım bile ne gerek var derdim ama benim için önemlisinizsans_sans Ayşem kız şeytan tüyü mü var sende ilk günden kaynadı kanımız sana, sanki uzun zamandır süren arkadaşlığımız varmış gibi üzülmene üzüldük inan duygularımızın samimiyetine ben yatıyorum sabah spor var yarın uyanır uyanmaz, takıma bakıcam sen geldinmi diye ve inanıyorum ki yanlış anlamadan dolayı kırgınlığın geçmiş kaldığımız yerden yolumuza devam edicez balım
ben de kendimi ailemdeymişim gibi hissediyorum zaten bunun dısında baska bi düşüncem olsaydı bu kadar kendimi açmazdımKızlar eşimi uyutup gelecektim sözde o beni uyutmus kızım uyandı geçmişi okuya okuya anca geldimsans_sans canım benim umarım devam edersin aramiza Zuhal ablamında dediği gibi diyabet hakkında pek bir bilgimiz yok karbon az olursa daha çok kilo veririz mantığın da olduğumuz için kendi adıma özür dilerim sırf senin için diyabetik beslenme nasıl oluyor mus bunu araştırıp ona göre menulerine yorumda bulunacağım hepimiz bir üzerine geldik ama inan iyiliğini düşündüğümüz için burda bir aile gibiyiz Umarım bizimle kalır ailemize dahil olursun
canım benim çok duygulandım seviyorum seniiiiYa ben kendimi çok kötü hissettim
sans_sans
Canım bende kendi adıma özür dilerim
Buda benden olsun
Beni affet
Kaybetmek için çor erken
Sevmek için de çok geç
Beni affet
Bir adım kalmalı geriye
Kırılmış şeylerin nihayetine
Yalnızlığın eşiğinde
Beni affet
Ben seni sevdiğim zaman bu şehirdeeeeeeeee
Yağğğğğmurlarrrrrr yağardııııı
Beni seni sevdiğim zaman bu şehirdeeeeeee
Ayrılık kurşun gibi ağırdııııııııı
Ne güzel bi şarkı
poni at kendini denize yok yok mubarek
aslinda dengeliyor doyetteki birinin ozleyecegi seyleri veriyor ama mesela gun icindeki ekmekleri kesti
canim elifide ayni sartlarla tsnidik gecen sali mujdesini aldik darisi sana ve isteyen herkese
anladim canim strese girmeden nasil guzel olacaksa senin icin oyle olsun
tatlim inan cok uzuldum msj coklugundan fark etmemis yaeemin heoimizin beyni karbonhidrat cistira odaklanmis aslinda huluj icin dedim liste yok mu diyetisyen endokron birlikte takip ediliyorsa bizde bilmeden yorum yapmayiz senij listende yokta sen yemissen o zaman niye yedij deriz diye
lutfen bu kadar insanij oldugu biryerde yanlis anlasilma olabiliyor bak hepimiz cok sevdik seni uzuj uzun yazılarını tekrar dusun
illa ki yorumlariz ama bundan sonra karbon miktarini goz onunde bulunduriruz
kolay gelsin benimkidevgece boyu tenpindi saat basi uyandi
Güzel özetlemişsin hikayeni
Emin ol hepimiz şişmanlıktan dolayı ötelenmiş aşağılanmış küçük görülmüş olduğumuzdan dolayı bir çıkış yolu arayıp burada birbirimizi bulduk ve tutunduk birbirimize
Benimle şişmanım diye dalga geçenler artık üzmüyor
Ya da zayıflama sürecindeyim diye diyetimi bozmak için zayıflamasın diye önüme pasta börek koyan arkadaşlarım hiç üzmüyor uğraşmayın bozamayacaksınız diyorum ki eşim bu konuda hiç destek vermiyor umurunda değilim yani
Sadece senin hayatında Yok emin ol bizler kilolarımızla çok mutluyduk da can sıkıntısından saatlerce burda laklak eden bi grup değiliz
Hepimizin belkide sadece benim için tutunacak tek dal burası çevremde kimse beni desteklemiyor
İnsülin kullanmak nedir biliyorum 9 ay kendime ağlayarak günde 3 kere o iğneyi sapladım Doğum sırasında Doğum demeyelim ameliyat sırasında ölümden döndüm genetik olarak her an diyabet adayıyım 7 sülalem diyabetli ayağı kesilen parmağı kesilen komaya giren hepsini gördüm yaşadım ki daha ağırı bu hastalığın iç organları nasıl mahvettiğini biliyorum annem gözümün önünde krizler geçirdi ki daha ağırı 5 halam da kanser hastası 1 is vefat etti diğerleri göğüslerini aldırdı şimdi halamın kızında çıktı ama bunları kendimize bir sebep olarak göstermek yerine aklıma getirmiyorum kabullenmiyorum onun için dikkat etmeye çalışıyorum
Mutlu huzurlu bi hayat Yok malesef hepimizin ensesinde bi hastalık bekliyor ya da hasta durumda kısacası yanlız değilsin
canim benim tekrar tekrar ozur diliyorum bak ben ctesi gunu bi diyabetli ile yemekteydim cesit cesit seker vardi cantasinda anlattigin gibi . en fazlaa inusilin direnci ile ugrastik sahsen ben ondada karbonu azaltarak onune gectik ve sporla yani senin yasadiklarinin ucundan kiyisindan gecmez cok uzuldum inan bu noktaya gelmesine simdi ne desem bos ama bizimle devam et,kilolu oldugu icin dislanmak dalga gecilmek zayiflamabi istemeyen cekemeyen ortamlardan herkes gecti hatta gecen gun konuştuk bi universiteöğrencisine yasiti hic acimadan yuru himbil diyebiliyor vs vs
aslinda bu piskolji cocukluktan geliyor benim eltimin kizi cok istahli henuz 14aylik ama annesi hem yarmagul diyor hemde cocuk tok oldugu halde yediriyor agzini aciyor ama diyor ilerdede onune gecemeyecek hicbir anne istemez ama ilerdede diyet yapsin diye uğraşacak aslinda bizi yanlis buyutmeseler boyle olmayacakti suan bunun bilincine varmis yanlisi degistirme cabasındayız
irade dersen hepimizin cok cok zorlandigi noktalar oldu olacakta bi insanin yeme kapasitrsi olmaz mi olmuyor mesela benim yok birseye cok sinirlenir yada uzulursem yada bi boslukta helede yanlizsam beni goren yoksa sucuk ekmegin ustune pasta onun ustune makarna onun ustune cesit cesit cikolata onun uzerine rkmrk arasi kofte yerim yedimde bi tatli bi tuzlu kusana kadar yeyip yattigim kendimden nefret edip acizligimi ezikledigim cok zaman oldu
Ayşecimm çok çok üzüldüm okurkenn yaşamış kadar oldum resmen canım... Allahım acil şifalar versinn...Umudunu lütfen hiç kaybetme olur mu yavaş yavaş uygun adımlarla başaracağına eminim... Sen bu azimle neler neler başarırsın Ayşem..Zaten insüline bağlı olmayı bıraktığında daha rahat kilo vermeyi öğreneceksin inşallah... İnsülinden kurtuluşu başaracağına daha güzel bi hayatın olacak belki o zaman daha keskin yorumlarımız olur sana...
Senin için bende araştırıcam canım bikaç şey var aklımda...Babamın bi kuzenide diyabetli olup çok güzel kilolar verdi canımm görenler tanıyamıyor şimdi onu...Olmaz değil yani emin ol canım şu yüreğinde istediğini mantığına da güzelce yerleştirirsen sen her şeyi başarırsınn..
Ama lütfen buralardan gitme canımm..Beraber başarmış olalım bişeyleri...Enerjin çook güzel...Dolu dolu yazıyosun bizide mutlu ediyor yazdıkların...
Uykun varsa güzelce bi pazar uykusu çek canım başın ağladığın için kazan gibidir... Rahatlat kendini sonrada çook azimli Ayşemiz olarak tekrar paylaşımlar yap burada birbirimizin bilmediklerimizi tamamlıyalım yoldaş olalım birbirimizeDikkat et kendine canımm
Yazini okudum ve aslinda nekadar guclu bir kisilige sahip oldugunu hissettim.Cevremde diyabet hastasi kimse olmadigi icin(sukur olmazda insallah) bu kadar zor bir hastalik oldugunu bilmiyordum kendi adima
Allah hayirli sifalar versin sana en kisa zamanda.
Olanlar oldu kimsenin kotu bir niyeti yok, ki sende ayni seyi dile getirdin.Bundan sonra her gun giden kilolarimiza el salladigimiz mutlu gunler olsun insallah.
Nacizane fikrim keske esinle planlarini iptal etmeseydin,temiz hava insana mutluluk hormonu salgiliyor hele kocisle cikmak on kat daha fazla mutluluk veriyor
Yeni gelen arkadaslar merhaba ben burcu 25 yasimdayim 1 kizim var hemsireyim yillardir kk dayim 1 yildir da burdayim daha yeni kilo vermeye karar verdim 9.takimin enerjisi bi harikadir...sans_sans canim neler yasamissin cok uzuldum ama burada hepsi geride kalicak inanki ve seni aramizda gormekten cok mutluluk duyariz
Kızlar ikinizde çok çok zor şeyler yaşamışsınız halime bir kez daha şükrettim. bence alınmayın herkes birbirinin iyiliğini istiyor.
Allah razı olsun canım Rabbim kimseyi üzecek dert keder vermesin kimseye cekemeyecginden fazla dert vermesinGünaydın canım
Her bir kelimeni okudum canım ne diyeceğimi bilemedim rabbim yardımcın olsun ve inşallah bir an önce sağlığına kavuşursun ve seni aramızda gerçekten gormek istiyoruz ve bundan mutluluk duyarız daha özenli davranacagimiza emin olabilirsin
canımsın
afiyet olsun baharcım çok güzel olmuş
hiç sorma o wc yi. benim de beslenme düzenim iyi olmadığı zamanlar sıkıntı oluyor.
afiyet olsun canım. çok güzel
kıskançlık ne kötü birşey
hoşgeldin canım ben fulya.
bir tanem yazılanları sabah gördüm. çok üzüldümarkadaşlar zaten durumun yanlış anlaşıldığını yazmış, ben de şunu diyeceğim: biz diyabet hastalığını dışardan bilen insanlarız. içimizde sadece bir iki kişinin insülin direnci vardı. onlar da zayıflama ve karbonhidratı azaltmayla düzeldi. insanın kendi ya da evin içinden biri diyabetli olmayınca bunu tam anlamıyla bilemez. sanırım takımda da bu oldu.
ayrıca sen daha yeni menü yazıyorsun. bu rahatsızlığından dolayı karbonhidratı ayarlaman da sıkıntı oluyor. ama inan bunlar sorun değil. ve lütfen üzülme. bak biz de çok üzüldük. burada amaç hergün menü yazıp, motive olup hem kilo vermek hem de sağlığımızı korumak. bunu beraber yapacağız, beraber başaracağız. kimimiz hızla başaracak bunu kimimiz de daha yavaş. ama önemli olan sonuca ulaşmak.
bu süreçte motivasyon da çok önemli. bak sen daha ilk günlerden bizim için çok güzel bir motivasyon kaynağı oldun. kimse ayrılmanı istemiyor. hem kendin için hem bizim içi lütfen ayrılma takımdandiyabetlisin diye kendini dışlama eğer 9. takımla beraber hem zayıflayıp hem de insülinden kurtulursan ne güzel bir şey olur düşünsene
ayşem tatlım benim şimdi kafanı topla. eşinle dışarı çık gez hava al ve buraya gel. bekliyoruz
Gülüm herşeyden önce çooook geçmiş olsun
Inş.sağlıklı beslenip kilo verdikçe herşey daha yoluna girecektir
Belki biz şu anda şeker yada başka bi hastalık sahibi olmasakda hepsinin adayıyız
Diğer konuya gelince....
Burdaki pek çok arkadaşımız kilonun psikolojik acısını dibine kadar yaşadık yaşıyoruz
Aşağılandık dışlandık hakaret gördük
Bunlarıda içimize attığımız için kısır döngüler içinde depelendik durduk
Kendimizden nefret ettik, ettikçe daha çok yedik, yedikçe daha çok şiştik
Çevremizde destek değil köstek olan insanlar o kadar çokki
Ben geçen sefer başladığımda, nasıl olsa yine alacaksın boşuna uğraşma diyenlerle karşılaştım
Belki haklılardı... Çünkü senelerce hep alıp vermelerim oldu
Heralde burda en fazla kiloyu ben gördüm
5-6 sene öncesinde 123 rakamını görmüştüm
16 yaşında 58 kiloyla evlenip 19 yaşında 3 çocuklu biri olup kendimden vazgeçtim kendimi yemeye vurdum
3.çocuktan sonra 75 kiloya düşmüştüm ama sonrasında psikolojik açlık bunalımlar vs.hep almaya devam ettim
-Ki ben normalde 58 kiloda bile kendimi şişman gören ben 2 ye katlanmıştım
Hissettiklerimi anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor
Gençliğim gecelerim hep kilo için kendime hakaret etmekle ağlamakla geçti
Çok şükür bi şekilde bu takımı buldum
Yine yeniden kendime inandım verebileceğimi gördüm
Başlangıçta benim içinde tabiki kolay olmadı
Hatta ilk hafta öğlen öğününde kurufasülyenin yanında 1 dil ekmek yediğim için ceza vermişlerdi akşam tonbalıklı salata vardı
O zamanki kilom 110 du
Bende Çok alınmıştım Hatta takımı bırakmayı düşündüm
Ama şimdi iyiki bırakmamışım diyorum
Yoksa hayallerimde bile olmayan 68 rakamını göremezdim
Akşam saufaya geldiğini görünce geri dönüş yaparsın diye Bende gece yarısına kadar bekledim üzüldüm
Biraz ortamı yumuşatıyım yüzünü güldüreyim diyede nakaratları yazdım
Bugün böyle bi cevap beklemiyodum şahsen
Çünkü ben ve diğer arkadaşlarım gerçekten samimiyetle üzüldük ve yazdık
Ama bu kadar büyütülecek bi durum olduğunu sanmıyorum
Arkadaşlar düşüncelerini yazmış sende açıklamanı yapmışın
Ortada kırılmanı gerektirecek hakaret kötü mesaj vs.yok
Bazen yazı dilide hele smilie kullanılmıyorsa yanlış anlamalara sebep olabiliyor
Sen belki bizi tam olarak tanımadığın için böyle tepki verdin
Mesela burdaki kızlar beni tanır kişiliğimi karakterimi bilir
Zaman Zaman sert mesajlarımda olur Ama alınmazlar
Çünkü biliyolarki ben kilonun acısını Çok çektiğim için aynı şeyleri onların yaşamasını istemiyorum
Onları seviyor ve değer veriyorum
Artık Sen kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap cnm
Dünkü mesajlardan sonra gülümseyerek geleceğinden emindim Ama yanılmışım
Bu kadar kişi sana değer verip samimiyetle bişeyler yazdı
Gerisi sana kalmış artık
Nerde bulurum canimKaffka form bitki çayı canım
Canım şuan bu psikolojiyle diyeti filan düşünme Allah sağlık huzur versin düzene girince başlarsın tekrar belkide farkında olmadan vermiş bile olabilirsin inşallah almamışsındır bu süreci atlatınca kaldığın yerden devam edersinGUzel dilekleriniz için teşekkür ederim canlar. Daha iyi kayınvalide ana damarda %90 tıkanıklık varmış stres ağrı ve ilaçlar sanırım tetikledi inşallah bir daha olmaz çok üzüldüm çok yıprandim çok yoruldum. 2 gorumcem geldi diğeride yarın geliyor baya yoğun ve kalabalık bir hafta olucak aldı başını gidiyor kilom ne yediğim belli değil acmiyim tokmuyum ne zaman ne yedim farkında bile değilim inşallah daha fazla almam
Canım aktarlarda satılıyor ya da internetten alabilirsinNerde bulurum canim
Olacak ablam biliyorum bu sefer kesin olacak Allah'ın izniyle benim neyim eksik şu dilekten eliften kokmuşlarBitanem sanada çok geçmiş olsun
Inş.kilo verip hedefine ulaşacaksın
Çevreden kimsenin bize inanmasına desteklemesine gerek yok biz burda birbirimizi anlıyor ve inanıyoruz
Bu iş olacak başka yolu yok
Amin kuzum aminoyy kıyamam sana çok çok geçmiş olsun Rabbim bidaha göstermesin o günleri
İnternetten baktimda bide kargo bedeli yansıtıyor aktarlara bakayım bariCanım aktarlarda satılıyor ya da internetten alabilirsin
Bizim doktorun muayenehanesinde satılıyor ordan alıyoruz İnan bana kim denediyse kabızlık sorunu kalmadı hele adet dönemlerinde öyle rahatlatıyorki şişlik felan kalmıyor
Valla ticaretine başlıyacam adamlar yapmış harbiden
Kurabiye nasıl olmuş rakibem afiyet olsunmenu
sabah(10;00)
1dlm peynir
1.5dlm ekmek
1tk tahin pekmez
6zeytin
ogle(14:30)
6koy biberini bir domatesi 1tk zeytinyaginda kavurup yogurtla yedim
1dlm ekmek
ara(16:00)
1kurabiye portakalli(misafirlige yaptim pismis mi diye baktim liste disi )
aksam(19:00)
1kase mercimek corbasi
4yk sulu koftenin sadece kofteleri
2fasulye tursusu
su:2lt spor:45dk leslie simdilik
askrhpozitif Habinar
Canım sen çok duygusalsın benimde içinde bulunduğum sulugözlügillerdenIyi aksamlar oncelikle kizlar
Evet sanirim nazar olsa gerek cunku ben hic ilk bulundugum ortamda boyle bir durumla karsilasmadim ne oldu birden anlamadim bile
Hepinizi uzdugum ve bilinc altindaki kotu dusunceleri hortlattigim icin Coook OZUR DILERIM
Canim benim elbetteki olumsuz elestiri olacak olmaz olur mu herkes birden uzerime gelince ben de kilo vermeye başlamışken gucume gitti ve durumumu da birkac defa anlatmaya calistigim halde devam edince kendimi tutamadim aglamaya basladim
Masallah canim burdaki butun herkes kilo vermeyi basarir insallah
Inan Canim var ya mesajları okurken kim yazmis diye bakmadım bile kendimi anlatma telasina dustum ve en son tamam yorum yapmam bundan sonra dedin ya onu okurken sanirim kirilma ani yasidim
Nasil yani dedim bu kadar olumsuz mesaja tek tek cevap verdigim ve kendimi anlatmaya çalışırken kesip atmana şaşırdım ki benim bu sekilde cevap vermek aklımın ucuna gelmedi bile
Ben de bu sitede yeni degilim ama bir suredir girmiyordum ve bu grubu cok sevdim her birinizi tek tek samimi olusunuzu ictenliginizi benim yerim burasi dedim kendimi sanki yillardir berabermisiz gibi hissettim
Kendime de sasiriyorum cunku herkese kolayca isinabilen kendini birden doken birisi degilim belki siz de benim bu kadar gercek davranmamdan dolayi kolayca soylediniz dusunceleriniziiyi ki de yaptiniz sizi kadar sevdigimi anladim ki insan sevdigine kirilir oyle degil mi
Ozur dilerim canim
beni affet
Biliyorum canim kimse kotu niyetli degil neden olsun ki oyle degil mi ben kilo versem de vermesemde hersey benim icin kimse para kazanmiyor ya da kaybetmiyor ya da tam tersi. Siz verince ben sadece sevinebilirim hepsi bu
Ne olur hicbirseyi dert etmeyin kendinize cok uzulurum
Ablacim inan bem de azaltmaya calisiyorum ama birden yapamiyorum zamanla hersey oturur insallah
Unutur muyum hic ben aglarken esim isten geldi beni o halde gorunce sok Oldu ben seni cok mutlu biaktim ne oldu diye ustume geldi ben anlatırken iyice kotu oldum geriye donemedim
Ozur dilerim
Ben belki uygun degilim araniza diyabetli olup sizin gibi diyet yapmam imkansiz
Doktorum da bedenim izin vermez
Canim ya taciz eden ol yeter ki
Olir mu ben hicbir seyi cevapsiz birakmam
dedim biraz zor susarim
Ayyyy unlu mu olucam simdi biraz o vereydim daha guzel olurdum ya
inanın var ya ben de aynı seyleri hisssediyorum sizin için deger vermeseydim cevap verme geregi duymazdım bile ne gerek var derdim ama benim için önemlisiniz
ben de kendimi ailemdeymişim gibi hissediyorum zaten bunun dısında baska bi düşüncem olsaydı bu kadar kendimi açmazdım
hepinizin iyiliğimi düsündüğünüzü biliyorum canım farklı bi düşünce olamaz cünkü burdaki bütün bireyler bilinçli herseyin farkında ve bir cok deneyimi olan kişiler ve ben hepsini seviyorum
canım benim çok duygulandım seviyorum seniiii
canım benim 7 yıldır farklı dahiliye endokrin ve diyetisyenlerle görüştüm ve duzenli olarak doktorum ne zaman kontrele gitmemi isterse gidiyorum zaten kontrol altında birisiyim doktor 15 gün derse 15 günde 3 ay derse 3 ay sonra yanına gider bütün kontrollerimi yaptırıyorum dr a gitmeseydim zaten bu kadar kontrol edemezdim diyabeti
canım benim ian ki çok üzüldüm Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah dert varsa derman da var emin ol Rabbim hiç bir derdi devasız yaratmamıştır en önemli şey moral ve motivasyonu yuksek tutmak gerisi zaten corap söküğü gibi geliyor
işte benim demek istediğim de buydu aslında ben emindim ki hepinizin ama hepinizin içinde tuttugu sizi yaralayan derin hikayeleriniz varişte benden sizlerden biriyim sizin benimle empati yapmanızın daha kolay olacagınızı cunku benim yasadıklarımın aynısı degil ama benzerlerini zaten yasadınız yasıyorsunuz beni sizden daha iyi anlayabilecek baska hiç kimse yok kimse ama kimse yok
ben sizin bana baktıgınızda icinizde bir yerde kendinizi gördüğünüzü düşünüyordum o yuzden sasırdım kendimi sizin yerinize koydugumda incecik bir bedene sahip oldugumda (ınsallah) kilolu birisiyle konusurken bu ilk haftalarımı es gececek miyim yoksa ilk günden mi hatırlayacagım yanlışlarını eksik taraflarını mı görüp söylerim yoksa önce olumlu taraflarından bahsedip daha sonrası için tavsiyede mi bulunurum diye düsündüm
beni sizden daha iyi anlayabilecek kimse yok siz esittir ben ben esittir siz demek benim için
evet canım inan aynen benim çantam da öyle bakkal dükkanı gibi dolaşıyorum cesit cesit renk renk sekerler var cocuklar biliyorlar bende seker oldugunu bazen boşaltıyorlar cantamı ilk işim eve gelir gelmez tekrar doldurmak oluyor
bu yolculukta yorulmadım bitmedim tukenmedim çok kolay oldu diyen yoktur benceyorucu olmalıdır da bence degerini bilmek istiyorsak yorulmalı acı cekmeliyiz ki bir daha bu kılolu halimize geri dönmeyelim öyle değil mi ben kararlıyım canım dönmek yok gercekten bu defa bu konuyu bitirdim beynimde cünkü bunu kendim için istiyorum sağlığıma kavusmak için ve ben kendime inanıyorum basaracagımı biliyorum
yavas yavas ama emin adımlarla geri dönüsler olmadan kesin bir sekılde sağlığımı da riske atmadan vereceğim bu kiloları belki zaman olarak sizin gibi kısa sürede olamayacak belki ama eninde sonunda olacak oalcak
Allah razı olsun canım Rabbim kimseye vermesin bu derdi dert verip derman aratmasın inan ki dönmem yolumdan
öğleden sonra cıktık canım dısarı makyajla kamufle ettim gözlerimibiraz pazar biraz market yaptık esimle güzel düşüncelerin için tesekkür ederim iyi ki varsın
Allah razı olsun canım Rabbim kimseye vermesin
nazar nazar kesin bence
Allah razı olsun canım Rabbim kimseyi üzecek dert keder vermesin kimseye cekemeyecginden fazla dert vermesin
inşallah canım bir gün bundan kurtulmak nasip olur insallah niyetim kimseyi üzmek gücendirmek değildi arkadaşlar gercekten cok üzgünüm
Ablacım inan ki sizi üzdüğüm için ben de cok üzüldüm niyetim kimseyi üzmek kırmak gücendirmek değil burda ki kimsenin de niyetinin kötü oldugunu düşünmüyorum sizler hepiniz ayrı ayrı degerlisiniz ve özelsiniz
ben kendimi gercekten içinizden biri olarak hissettim sanki yıllardır berabermişiz gibi yıllardır tanısıyoruz gibi benimsedim hemen sizin de beni kendiniz gibi gördüğünüzü düşündüm ve nedense alındım işte belki de kendimi tama anlamıyla anlatamamıstım tabiki aranızda yeniyim hepinizin adını hatırlamakta nasıl ben güçlük çekiyorum sizin de benim diyabetli oldugumu unutmanızın normal bir olgu oldugunu fark edemedim bir an tamam yorum yapmam sözüyle zirveyi buldum ve ellerim ayaklarım titremeye basladı zaten gözyaslarıma hakim olamadım öyle ağladım öyle ağladım içim cıktı remen ben ağlarken eşim geldi ve bir de o sordu ne oldu diye tekrar anlatırkne zaten daha kötü oldum ve kendime gelemedim inanın sabah 4 e kadar eşim ne diller döktü ne diller (sagolsun cok sever beni üzülmeme dayanamadı) anlatamam ama ben kendimi kontrol edemedim hıçkıra hıçkıra ağladım durdum durdum ağladım oda oda gezdım ağladım eşim de pesimde gezdi tam sakınlesiyorum beyin bu durur mu nasıl yani deyip deyip kurup kurup dallandıra budaklandıra ağladım
sabah 9.bucuk gibi kalkıp ocaga haslanması için yumurta koydum basladım yazmaya yazdım da yazdım içimi dökersem anlatırsam kendimi iyi ifade edersem sizin beni daha iyi anlayacagınızı düşündümtaaaaa ki mutfaktan pat pat sesler gelmeye baslayana kadar ilk önce esşim uyandı sandım ama mutfaga doğru giderken bi yanık kokusu geldi burnuma koştum bir de baktım ki benim yumurtalar yanmış esim kokuya uyandı onları atıp yenılerini koydum esimi de basına bekci yaptım devam edip yazıyı bitirip gönderdim
lavaboda gözlerimi gördüğümde moralim bozuldu yıne kıpkırmız göz kapaklarım kocaman şişmiş gözlerim küçücük kalmış offfff offffff dedimhala üzülüyorum eim sbeklik yapıyor güldürmeye çalışıyor olmuyor olmuyor olmuyor inanın kendime gelmem cok zor oldu sonra dısarıya cıktık gezdık pazar market yaptık nefes almak iyi geldi eve gelir gelmez akşam yemegi hazırladım akşam yemekten sonrada koltukta uyuyakalmışım eşim üzerime battanıye ortmus cay hazırlamış çaya uyandırdı çayımı içip telefona sarıldım bütün mesajlarınızı tek tek okudum duygulandım gördüm ki siz de bana deger veriyormussunuz cok sevindim ama bu kadar kişinin üzülmesine sebebiyet verdiğim için de kızdım kendme
özür dilerim ben kimsenin hakkına girmek istemem kul hakkından korkarımbenim yüzümden kimsenin yüzü asılsın istemem asla
Rabbim hepinizi korusun yar ve yardımcınız olsun kolaylıklar versin hepinize her birinizi seviyorum degerli ve önemlisiniz benim için hakkınız hela edin lütfen
10 liraya alıyorum ben gitgel yol parası kargoya bedel kız 3ü 5i aramaİnternetten baktimda bide kargo bedeli yansıtıyor aktarlara bakayım bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?