Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Bugun ku menum kizlar

12 subat diyabetik menum

Kahvalti 11.00
2 domates
1 kk b. Peynir
1 haslanmis yumurta
Birkac yaprak Marul
2 dilim ekmek
Sekersiz cay

Ara 13.45
1 elma
1 sb sut

Ogle
Yok atlandi

Aksam 18.00
1 adet firinda alabalik
Bol yesil salata

Ara 20.30
1 kucucuk kase musli cilekli ( sekerim duser gibi odu)

Ara 23.00
1 kucuk elma
1 sb sut

2 lt su
1 saat yuruyus

Pazarda gezerken pazarcinin sattigi fistigin tek tanesinin yarisini ve armut alirken cok cok ince bir dilimin yarisin tadina baktim onun didinda agzima birsey koymadim
Bugun eksik yedim ogun atladim biliyorum benim icin uygun degil o ogundeki insulinimi de atlamis oldum bundan donra daha ozenli ve dikkatli olacagim

Hosgeldin cnm adin neydi
Masallah hizli bi giris yaptin umarim cabuk kaynasiriz
Evlimisin calisiyomusun yasin kac .kisaca seni taniyalim

Ilk sayfadaki kurallari okuyup kabul edersen birlikte devam ederiz
2 hafta deneme süresi var yeterli paylasimin ve kilo vermen olursa listeye girebiliyosun

Saglikli ve dengeli beslenmeye calisiyoruz
Isvec gibi diyetleri tercih etmiyoruz:)) sadece duraklama olursa bikacgünlük detokslar yapiyoruz

Ben zühal 45 yasinda 3 cocuk 1 torun var almanyada yasiyorum
Bu sira takimda izinliyim

Bende leslie 3 mille basladim direk bilmiyordum yarim saat kadar dayanabiliyorum genelde her gun yapmaya calisiyorum evet bana d a cok eglenceli geldi cok zevkli yapmasi ama sonrasi zor oluyo _Joey_

ben de et kesiği olmasın diye 1 ile başladım 2'ye çıkarım haftaya :) peki kilo vermen hızlandı mı leslie'ye başlayınca? :)

teşekkürler bilgiler için :) az sonra paylaşımımı ve imzamı düzenliyim :)

gayet guzelmis canim listenn malesef bugun bende ogun atladimmm telafi ederiz yarina canim

ben de seni burada gördüğüme çok sevindim :) tesadüfe bak, aynı gruptayız :)) yaza bayağı fark ederiz bence :) benim de 18 kilom kaldı :)

inşallah canım :) zaten çok hoşuma gitti spor salonu. evde yapmak da ayrı zevkli

ben de et kesiği olmasın diye 1 ile başladım 2'ye çıkarım haftaya :) peki kilo vermen hızlandı mı leslie'ye başlayınca? :)
Yarin tartilinca bakicam bakalm daha yeni basladim diyete leslie yi 1 haftadr yapiyodum ama yediklerime dkkat etmedigim icin bir etkisini goremedim 3 gundur diyetle birlikte yapiyorum bakalim ne kadar fark etti

Tatlim biseyi merak ediyorum
Sen günlük belli dozda insilünü vurunmak zorundamisin yoksa yedigin seylere göremi insilün aliyosun

Kahvalti gec oldugu icin ögün atlamisin .kac saatte bir yemen gerekiyor ?
Aksam 2.ara biraz gec olmus .suyunu birazdaha artirmaya calis
Ama menü genel olarak güzel görünüyor

Mesajı düzenleyemedim. Toplam 5 bardak su içtim bugün.
Benim geceleri çalışmam gerektiği için doktor ona göre program verdi.
Kahvaltı 15:00, Öğle yemeği 20:00, akşam yemeği 24:00
sabah altıda yattığım için böyle olmak zorunda. komik biliyorum

Yarin tartilinca bakicam bakalm daha yeni basladim diyete leslie yi 1 haftadr yapiyodum ama yediklerime dkkat etmedigim icin bir etkisini goremedim 3 gundur diyetle birlikte yapiyorum bakalim ne kadar fark etti
yarın herkesin kilosunu merakla bekliyorum :) ben yeni katıldığım için sanırım anca haftaya bildirim yapabilicem.

Nerde calisiyosun cnm hepmi gececi oluyosun
Diyetisyenemi gidiyosun

Sen yinede menünde belirt bunu

Suyun cok az olmus cnm
Normalde kilo ×0.33 ml icmemiz gereken su

Spor yarismasida var katilmak istersen

yarın herkesin kilosunu merakla bekliyorum :) ben yeni katıldığım için sanırım anca haftaya bildirim yapabilicem.
Yarin takim ici kontrol amacli haftasonlari kacamaklarini önlemek icin tarti günü cnm
Cuma oldugu gibi yarinda herkes bildirim yapiyor

Nerde calisiyosun cnm hepmi gececi oluyosun
Diyetisyenemi gidiyosun

Sen yinede menünde belirt bunu

Suyun cok az olmus cnm
Normalde kilo ×0.33 ml icmemiz gereken su

Spor yarismasida var katilmak istersen
aynen canım suyu arttırmam gerekiyor, farkındayım. zorla da olsa içmem lazım.
ben evde çalışıyorum yurt dışıyla, o yüzden işler gece geliyor :) ama bu şekilde de kilo verebiliyorum neyse ki.

Bende leslie 3 mille basladim direk bilmiyordum yarim saat kadar dayanabiliyorum genelde her gun yapmaya calisiyorum evet bana d a cok eglenceli geldi cok zevkli yapmasi ama sonrasi zor oluyo _Joey_

Ben de uzun bir aradan sonra yavas yavaş spor yapmaya başladım ayak bilegimde çok yoğun spor yapmamdan dolayı yırtık oluşmuştu yine aynı problemleri yaşamamak için dusukten başladım ve giderek tempomu arttiracagim
Sana tavsiyem birden kendini zorlama iki üç gün müsade et bence leslie nin illerinde seviye atlamak için çok yakında hızlanırız inşallah

Hoş geldin canım benim burayı çok seversin ben de yenilerdenim diyabetliyim ıngilizce öğretmeniyim 32 yaşındayim 170 boy geçen perşembe 89.4 cuma 89.1 idi kilometre bakalım yarınlar olacak
Yaklaşık 10 gündür diyet yapıyorum ama tartimın pili yoktu perşembe ogrenebildim kilolu ve ertesi günlerde gruba girdim hepimizin amacı aynı sağlık kilo vermek doğru yerdesin
Maşallah güzel de kilo veriyorsun aynı devam inşallah

Ablacim söyle anlatayım 2 farklı insülin kullanıyorum 1 tanesi yunuz 1 tanesi gece
Gündüz olanı her yemekten önce 24*3 yapiyorken bugün 20 ye kadar dusurdum hatta bugün 18 yaptım
Gündüz yaptığım insülin yemekten lokma öncesi enjekte ediliyor ve yemekle beraber birden şeker yükselmesi olmasını engelliyor
Her yemek öncesi yapmam gerekiyor ve yemekten 1saat15 dk ile 1saat30 dk sonrası ara ogün tavsiye ediliyor çünkü insülin vucudun her yerine dağılmış ve üst seviyeye ulaşmış oluyor ve düşme yaşanabilir bu zaman diliminde 2 yemek arasını fazla uzstmamak gerekiyor çünkü 2 saat sonra çok yavaştan vücudu terk etmeye başlıyor 4 saat sonra vücutta tek damlası kalmıyor hepsi atılıyorvücutta kalmadığı için şeker seviyesinde dalgalanmalar başlıyor o yüzden iki ogün arası önemli ve atlanmamali
Geleyim gece insulinine ablacim bunun saati sabit hiç değişmiyor her gün aynı saatte ( gece 11 de yapıyorum hastaneden beri aynı saat) yapmam lazım bunu da 46 ünite yapıyorum
Bu gece insulini diğer insülin gibi değil üzerine yemek yemiyorum ama ani düşüş yapmasın diye ara ogün yemem gerekiyor
Bu insülin vücudumda 24 saat kalıyor ve diğer insülin ile birlikte günlük şeker degerlerimi orta seviyede normal seviyede tutmama yardımcı oluyor
Bu insulini az yaparsam açlık şekerim yükselir diğer insülin hiçbir ise yaramaz fazla yaparsam gece uykuda düşebilir ki uyanmama durumunda koma hatta ölüme kadar gidebilir
Gündüz insülinini yiyeceğim yemek miktarı aldığım karbonhidrat ve yapacağım spor ve miktarına göre hesaplamam 2 ünite artırıp eksiltmem lazım mesela yemek sonrası spor yapacaksam 2 eksik yapayacaksam normal karbon miktarı normalden fazla ise 2 ünite fazla az ise 2 ünite eksik
Rahatsizsam direkt 2 ünite fazla
Bazen çıkıyor şekerim yükseliyor ekstra insülin yapıyorum
Ani duygu değişiklikleri stres üzüntü yükseltiyor
Grip gibi rahatsızlıklar yükseltiyor

Kısacası kendi kendinin doktoru olmak gerekiyor vücudunu iyi tanıyıp neye ne tepki verdiğini bilmek gerekiyor takip altında olmak kontrollü olmak hayat kurtarıyor
Şeker seviyesini normal sınırlarda tutup niyetine riayet eden diyabet hastalarının normal insanlardan daha uzun yaşadıkları bilimsel olarak tespit edilmiştir çünkü onlar beslenme ve diyetlerine özen gösterdikleri ve spor yaptıkları için diğer insanlara yapmayanlara oranla daha sağlıklı oluyorlar diyor doktorlar

Aklıma ilk gelenleri yazdım ablcimumarım faydali olmuştur aklınıza takilnlari sormaktan çekinmeyin

11deki ara ogünü öncesinde muslim ile öne çekip erken yapmak istedim ama 11 de eşim zorla tutusturdu elime ben de kiramadim yazacaktim unuttum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…