- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #191.641
senin ki duygusal açlık bence sıkıntıdan yiyorsunYemekten önce yemeklerin tatlarina bakarak bir miktar atistiriyorum sofraya oturup güzel bir yiyorum sofradan kalkinca artanlari da mutfakta atistiriyorum sürekli atıştırma halindeyim ağzım hiç boş durmuyor. Buna bir çözüm bulmak istiyorum
SUYU ÇİĞNEME SANATI...
Besinlerle ilgili çok yaygın olan, bizim de kesinlikle katıldığımız genel bir görüş vardır. Yiyecekleri lokmalar halinde ağız yolu ile aldığımızda, bir sağ-bir sol yapıp büyük parçalar halinde yutmak ve tıkınır vaziyette, hızlı ve kısa sürelerde yemek yemek bizim düzensiz beslenme alışkanlığımızın bir parçasıdır. Oysa lokmaları ağzımızda eritinceye kadar çiğneyerek yutmak ve yemek süresini uzatmak, çok sağlıklı, doğru ve gerçek bir yeme sanatıdır.
O halde bunu, her sıvı aldığımızda ve özellikle su içtiğimizde uygulamak da harika bir yöntem olur. Yani; suyu çiğneme sanatını oluşturmak da mümkündür. Nasıl dumanı tüten mis gibi bir kahveyi, ya da iyi demlenmiş bir akşamüstü çayını zevkle ve ağır ağır yudumlamayı tercih ediyor, sonrasında da yoğun tatmin duyguları hissediyorsak, aynı etkiyi su için de elde edebiliriz. Ve her yudumda, olmak istediğimiz kiloyu zihnimizde görselleyerek hedefe uyumlu hareket etmiş oluruz.
Benim kişisel tespitimde de; insanların günlük almaları gereken kendilerine ve isteklerine göre belirleyecekleri miktarda suyu içerken, farklı bir düşünce denemek etkili oluyor.
Her bir bardağı elimize aldığımızda 2- 3 saniye gözümüzü kapatarak olmak istediğimiz en ideal vücut ölçülerinde, kendimizin bir fotoğraf karesini veya modellemek istediğimiz kişinin resmini gözümüzün önünde canlandırarak, hissettiğimiz bu tatmin edici duygularla yudumlayarak içtiğimiz suyun şişmanlamayı durdurduğunu ve böyle bir yaşam anlayışının da uzun vadede, şişmanlık üzerinde tek başına %15- 25 gibi bir oranda etkili olduğunu söyleyebilirim.
Yani suyu çiğneme sanatı; kesinlikle ama kesinlikle çok işe yarıyor.
SUYU ÇİĞNEME SANATI...
Besinlerle ilgili çok yaygın olan, bizim de kesinlikle katıldığımız genel bir görüş vardır. Yiyecekleri lokmalar halinde ağız yolu ile aldığımızda, bir sağ-bir sol yapıp büyük parçalar halinde yutmak ve tıkınır vaziyette, hızlı ve kısa sürelerde yemek yemek bizim düzensiz beslenme alışkanlığımızın bir parçasıdır. Oysa lokmaları ağzımızda eritinceye kadar çiğneyerek yutmak ve yemek süresini uzatmak, çok sağlıklı, doğru ve gerçek bir yeme sanatıdır.
O halde bunu, her sıvı aldığımızda ve özellikle su içtiğimizde uygulamak da harika bir yöntem olur. Yani; suyu çiğneme sanatını oluşturmak da mümkündür. Nasıl dumanı tüten mis gibi bir kahveyi, ya da iyi demlenmiş bir akşamüstü çayını zevkle ve ağır ağır yudumlamayı tercih ediyor, sonrasında da yoğun tatmin duyguları hissediyorsak, aynı etkiyi su için de elde edebiliriz. Ve her yudumda, olmak istediğimiz kiloyu zihnimizde görselleyerek hedefe uyumlu hareket etmiş oluruz.
Benim kişisel tespitimde de; insanların günlük almaları gereken kendilerine ve isteklerine göre belirleyecekleri miktarda suyu içerken, farklı bir düşünce denemek etkili oluyor.
Her bir bardağı elimize aldığımızda 2- 3 saniye gözümüzü kapatarak olmak istediğimiz en ideal vücut ölçülerinde, kendimizin bir fotoğraf karesini veya modellemek istediğimiz kişinin resmini gözümüzün önünde canlandırarak, hissettiğimiz bu tatmin edici duygularla yudumlayarak içtiğimiz suyun şişmanlamayı durdurduğunu ve böyle bir yaşam anlayışının da uzun vadede, şişmanlık üzerinde tek başına %15- 25 gibi bir oranda etkili olduğunu söyleyebilirim.
Bir oturmaya 3 4 bardak su içiyorum tuvalete de zor yetisiyorum zaten kacirmak uzere oluyorum. Ayrica yudum yudum icip oturarak icmek sünnetsuyu nasıl içiyorsun bir kere de oturup bardak bardak mı içiyorsun gidip gelip yudum yudum mu
suyu bir oturuşta içmek mideni fazla doldurup genişletebilir yada ayakta içiyorsan sana hiç faydası olmaz direk bağırsaklara iner çiş olur yani:)
oturarak içersen midede zararlı bakteri ve atılması gerekenleri toplar sonra mesaneye iner
Duygusal aclik çekecek vaktim de yok aslinda bebis var ilgilenmem gereken vs de bekarken cok cekiyordum 1 sene oncesine kadar cok cektim suan gecti ama hala etkisi sürüyor sanırım kurtulamiyorum. Insulin direnci olabilir diyor diyetistensenin ki duygusal açlık bence sıkıntıdan yiyorsun
evet onun siteden alıntıladım zaten :)Zayıflamada son söz idi sanırım en son zayıflama ile ilgili okuduğum kitap. O d
Bir oturmaya 3 4 bardak su içiyorum tuvalete de zor yetisiyorum zaten kacirmak uzere oluyorum. Ayrica yudum yudum icip oturarak icmek sünnet
sütüne toz tarçın da katıştır çok etkili atıştırma isteğin de azalırDolapta sarma var zor duruyorum yememek icin buraya yazarak tutuyorum kendimi ve süt iciyorum
bir baktırsana doktora gidince belki de cidden insilün direncin vardırDuygusal aclik çekecek vaktim de yok aslinda bebis var ilgilenmem gereken vs de bekarken cok cekiyordum 1 sene oncesine kadar cok cektim suan gecti ama hala etkisi sürüyor sanırım kurtulamiyorum. Insulin direnci olabilir diyor diyetisten
Abla sende oyle bir azim var ki yapabilirsin sen cunku sen cok bilincli birisin neyin dogru neyin yanlis oldugunu biliyorsuninşallah bırakırım cidden artık bırakmak istiyorum ikisi birden olsa var yaaaa dünyalar benim olur eşim de artık hiç laf edemez bir yerim ağrısa hemen sigaradandır der de:)
Ben de geldim molaya armit sut arasi vereyim diyorumbenim pilim çabuk biter sık mola veriyorum evi topladım toz aldım süpürge açacaktım saat daha yarım belki komşulardan hala uyuyan yeni kahvaltı edecek vardır hafta sonu ya vazgeçtim, çamaşır katlamaya başlarım az sonra
sen kahvaltını baya erken yapıyorsun değil mi gülüm
Canim ya ben de aryidayim bugun bakalim yarin ne olacak odemdir diye dusunuyorum insallah oyledirafiyetle yesin sv halki iki mile yaptim ucuncude uyandi
kolay gelsin bende temizlik yapacagim yarin altin vurus yapmayi dusunuyorum diyetisyene gidecek yuz yok bugun odem mi ne anlamadim cok artida uyandim
ginaydin fulyacim
haklj adamsenin icin daha da zararlinbeslenmenin yaninda en azindan azalt canim
Cok guzelmis bu bana bile uygun gorunuyor denerim belki5-6 sene ömce kk de bir bayan emzirirken menülerine de dikkat edip yürüyüş ve elma çayıyla çok güzel kilo vermişti
2 yeşil elma
1 limon
4-5 karanfil
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çubuk tarçın
2 litre su
elma ve limon kabuğuyla doğrayıp tüm malzemeyi düdüklüde kaynadıktan sonra 7 dk pişirip suyunu süzüp gün için de içiyorsun istersen dolaba koyup soğuk meyve suyu gibi de içersin ferahlatıcı bir tadı var
Canim atistirmaliklari birak diyet saatlerine uy birkac gine duzene girersin eve cerez fazla alma sen yeme ben yemiyorum ama esim yiyor o yerken ben baska seyler yapiyorum buraya geliyorum mesela kizlarla konusuyorum atistirmak aklina geldiginde bir bardak su icmeyi deneMaalesef tam uyamiyorum listeye ozellikle haftasonu. Haftasonlari annemlere vs misafirliklere gittigimizden cok kaciriyorum. Sürekli ilgi isteyen bir bebegim var ondan firsat buldukça paylascam. Atıştırmak yerine yazsam bile bol paylasim olacak eminim
Canim hosgeldin ilk sayfada grubun kurallari var okuyup kabul edersen tabiki decaramizda olabilirsin oncelikle kendinden biraz bahsedersen bizler de seni tanimis oluruzMerhaba hanimlar bende dahil olucam inşallah bundan sonra araniza
Canim yemekletin tadina ben de bakiyorum tuzuna baharatina ama cay kadiginin ucu ileYemekten önce yemeklerin tatlarina bakarak bir miktar atistiriyorum sofraya oturup güzel bir yiyorum sofradan kalkinca artanlari da mutfakta atistiriyorum sürekli atıştırma halindeyim ağzım hiç boş durmuyor. Buna bir çözüm bulmak istiyorum
Abla bunu bana ogretsene ya ben de rlime aldim mi likir likir iciyorum cogu zaman dikkat tmeye calisiyorum oturarak icmeye bana yardimci olursan sevinirimSUYU ÇİĞNEME SANATI...
Cok sakincali direkt yag aliyorsun bedenine bence yanlisSuaralar kabuklu yer fistigina çok sardim arkadaslar kalorisi çok yüksek dimi. 1 tabak yedim dün yaaa
Gidip gelip oturup likir likir iciyotum vallasuyu nasıl içiyorsun bir kere de oturup bardak bardak mı içiyorsun gidip gelip yudum yudum mu
suyu bir oturuşta içmek mideni fazla doldurup genişletebilir yada ayakta içiyorsan sana hiç faydası olmaz direk bağırsaklara iner çiş olur yani:)
oturarak içersen midede zararlı bakteri ve atılması gerekenleri toplar sonra mesaneye iner
Canim insulin direncinin alasini ben yasiyorum diyabet hastasiyim insulin kullaniyorum ve gecen hafta 2 kiloya yakin verdim hersey beyinde bitiyor indulin direncinin arkasina saklanmaktan vazgec saglikli bir beden istiyorsan sagliksiz seyleri yemeyi biran once birakmalisin yoksa cok yakinda sen de bir diyabet hastasi olacaksin kusura bakma biraz sert olmus olabilir ama inan iyiligin için soyluyorum sonucta tercih senin benim gibi 4 defa insulin de yapabilirsin kendi kendine problem yokDuygusal aclik çekecek vaktim de yok aslinda bebis var ilgilenmem gereken vs de bekarken cok cekiyordum 1 sene oncesine kadar cok cektim suan gecti ama hala etkisi sürüyor sanırım kurtulamiyorum. Insulin direnci olabilir diyor diyetisten
SakinDolapta sarma var zor duruyorum yememek icin buraya yazarak tutuyorum kendimi ve süt iciyorum
Ablacim benim indulin direncim 23 doktor biz 1-3 arasi deger verir 3 e yakin olanlara zor kilo verirsin deriz dedi benim 23 ama isteyince oluyor biraz inat etmek gerekiyor hepsi bubir baktırsana doktora gidince belki de cidden insilün direncin vardır
Sakin yeme incelmeyi dusun fit goruntunu dusun incecik bir bel ve ustunde duran harika bir elbise (harika)Dolapta sarma var zor duruyorum yememek icin buraya yazarak tutuyorum kendimi ve süt iciyorum
Sen de kendinden bahsetsene canimbir baktırsana doktora gidince belki de cidden insilün direncin vardır
Ben de bu haftaiçi baktirip sonucu yazicam tüm yemeklerimden sonra asiri tatli cekiyor canim bir kez tatli yiyince de sürekli dalgalanmayla birlikte tatli krizlerim oluyorAblacim benim indulin direncim 23 doktor biz 1-3 arasi deger verir 3 e yakin olanlara zor kilo verirsin deriz dedi benim 23 ama isteyince oluyor biraz inat etmek gerekiyor hepsi bu
Canim hosgeldin ben de gul Ayse 32 yasinda diyabetli bir ogretmenim ben de yeniyim burda 170 boyum var 89.1 ile girdim bu takima cuma gunu 87.3 idim bakalim pazartesi ne olacak hepimizin kilo alma surecleri farkli oldu ama bir sekilde buradayiz birbirimize motive olup kilo vermeye calisiyoruz p.tesi grup ici cuma ise liste icin tarti gunu var canim ogleye kadar wcden sonra cibildak tartiliyoruz bildirim yapiyoruz ayrıca hergun menu paylasimi yapip birnirimizin nenulerine yorum yapiyoruz bu yolda yol arkadasi oluyoruz birbirimize her konuda paylasim yapip hayati paylasiyoruz yeniden hosgeldin26 yaşındayım 2014 yılında isten ayrilip 68 kilo ile evlendim esimin gorevi dolayisiyla hakkariye gitmek zorunda kaldim teror olaylari nedeniyle evden cikmamiz yasakti sonuc boyum 1.75 simdi 85 kiloyum ve vermek istiyorum
Sen zaten diyetisyene gitmiyor musun canim once tahlillerin yapilmadi mi diyetisyen boyuna kilona bakip mi yazdi diyet listesini sana anlamadim benBen de bu haftaiçi baktirip sonucu yazicam tüm yemeklerimden sonra asiri tatli cekiyor canim bir kez tatli yiyince de sürekli dalgalanmayla birlikte tatli krizlerim oluyor
Hosbulduk canım teşekkür ederim benim insallah size ayak uydurabilirimCanim hosgeldin ben de gul Ayse 32 yasinda diyabetli bir ogretmenim ben de yeniyim burda 170 boyum var 89.1 ile girdim bu takima cuma gunu 87.3 idim bakalim pazartesi ne olacak hepimizin kilo alma surecleri farkli oldu ama bir sekilde buradayiz birbirimize motive olup kilo vermeye calisiyoruz p.tesi grup ici cuma ise liste icin tarti gunu var canim ogleye kadar wcden sonra cibildak tartiliyoruz bildirim yapiyoruz ayrıca hergun menu paylasimi yapip birnirimizin nenulerine yorum yapiyoruz bu yolda yol arkadasi oluyoruz birbirimize her konuda paylasim yapip hayati paylasiyoruz yeniden hosgeldin
Canım zaman saat hiç farketmez genellikle 24 saat geçmiş okunuyor cvp yazılmaya çalışılıyor burada bu yüzden bırakmayı düşünmeay ikinize de çok teşekkür ederim :) kendimi suçlu hissediyorum gruba girmeyince, menümü geç yazınca falan. o açıdan çıkmak istedim. en son çıkan ben olduğuma göre ışıkları ben kapatıyım :))
yarin sabah ac karina kitafetsiz tartilcanim giris kilonu kaydedecegimBoy 166
Kilo geçen salı 89 idi henuz tartilmadim
Bel cevresi 115cm
Yaş 30 4 ay sonra 31
yok tatlim grip biraz pasa uyurken se yapmak mumkun muçok mu gürültü yaptın bebiş uyandı :))
uykusuz kalmak geç yatmak ta ödem yapıyor belki de ondan fazla çıktın
azaltmaya çalışıyorum artık bir paketi bitirmiyorum inşallah daha da azalacak
cevrebe soyle israr etmeyin de iyilik yapmiyorlar sana bebegin buyudukce daha cok zayiflamak isteyeceksin yazin senden sonra dogum yapio incecik taytlarla totil toril elbiselerle parktaki annelerden farkin kilolarin olmasinMaalesef tam uyamiyorum listeye ozellikle haftasonu. Haftasonlari annemlere vs misafirliklere gittigimizden cok kaciriyorum. Sürekli ilgi isteyen bir bebegim var ondan firsat buldukça paylascam. Atıştırmak yerine yazsam bile bol paylasim olacak eminim
hosgeldin csnim cogunun ortak noktasi tayin sonrasi kilo birlujte halledecegizMerhaba hanimlar bende dahil olucam inşallah bundan sonra araniza
Yemekten önce yemeklerin tatlarina bakarak bir miktar atistiriyorum sofraya oturup güzel bir yiyorum sofradan kalkinca artanlari da mutfakta atistiriyorum sürekli atıştırma halindeyim ağzım hiç boş durmuyor. Buna bir çözüm bulmak istiyorum
vok fazls 7 tane max miktaribir tabakta rahat 700cal vardir bir ana bir ara ogunSuaralar kabuklu yer fistigina çok sardim arkadaslar kalorisi çok yüksek dimi. 1 tabak yedim dün yaaa
Zayıflamada son söz idi sanırım en son zayıflama ile ilgili okuduğum kitap. O d
Bir oturmaya 3 4 bardak su içiyorum tuvalete de zor yetisiyorum zaten kacirmak uzere oluyorum. Ayrica yudum yudum icip oturarak icmek sünnet
suyu ara ara yarim saatte bi bRdak ic bu kadar cok icmemin tek sebebi pprsiyonsuz yemek canimDuygusal aclik çekecek vaktim de yok aslinda bebis var ilgilenmem gereken vs de bekarken cok cekiyordum 1 sene oncesine kadar cok cektim suan gecti ama hala etkisi sürüyor sanırım kurtulamiyorum. Insulin direnci olabilir diyor diyetisten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?