Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Smile eklediğimiz yer varya yukarıda onun yanında kare bir fotoğraf kutucuğu var dağ ve güneş resmi oraya tıkla sonra
Cevaplanın yanında dosya yükle çıkıyor oradan fotolarına girebilir yada resim çekebilir ekleyebilirsin

Listeyle birlikte haftanın birinciliğini göğüsleyeblirisin bence

Evet hadi biraz da spor yaparken sıkmadan izleyebilecegimiz vaktin nasil geçtiğini farkettireyecek film belgesel isimleri paylasalim eminim sen bu konuda da uzmansin
Canım genelde arkadaşlar spor eliptik koşu bandı yaparken yabancı dizi izliyorlar
Vakit nasıl geçiyor anlamıyorsun diyorlar
Ya da sırf dizinin bölümü için spor yapıyorsun diyorlar
Deneyebilirsin
Google amcaya sor en çok izlenenen yabancı dizi diye konusu itibarıyla kendinize uyanı seçebilirsiniz

Deme ya bağımlısı olurum şimdi
Bende yabancı dizi hastalığı var zaten
Şimdilerde vampir dizileri izliyorum
Malum evdeki ergenler yabancı dillerini geliştirmek için izliyorlar bende onların peşinde ajan misali
Muhteşem kraliçeye hemen bakıyorum kaç sezon

Yapamadım yine ya albümün yok diyor bana sinir oldum

Tamam canım yaparsan seviniriz cuma günleri 1. baloncu fıstığı seçeriz kutlarız
Tabi ki ne demek yaparım tabi canım benim
Smiley bin yanındaki mı altındaki mı ikisinden de yapamadım gerçi
Listeyle birlikte haftanın birinciliğini göğüsleyeblirisin bence
Çok isterim tabi inşallah
kizlar gunde ne kadar su iciyorsunuz?
En az 2 2.5 falan içiyorum canım yudum yudum
Ben 2 defa izledim 90 bölüm falan vardı sanırım en son 2 yıl önce falan izlemisimdir ama benim en çok etkilendigim dizidir
pek sevmiyorum su icmeyi nedense bazen hic icmedigim bile olurdu simdi zorla iciyorum ama icmesek olmaz mi acaba
Kız su içmeden olur mü hiç yavaş yavaş arttirabilirsin içine kabuk tarçın kılmak dilimi elma dilimi atıp aromalandirabilirsin nane fesleğen falan da olabilir dene bence

pek sevmiyorum su icmeyi nedense bazen hic icmedigim bile olurdu simdi zorla iciyorum ama icmesek olmaz mi acaba
su içmezsen bak neler oluyor kısa anlatan yazıyı oku gülüm

EK BİLGİ
Yeterli yağış olmaması nedeniyle tarım alanları başta olmak üzere tüm yaşamı tehdit eden susuzluk, yanıbaşındaki sürahide öylece durduğu halde yeterince su içmeyen insanlarda geri dönülmez hasarlara yol açıyor.

Günde ortalama 8 bardak su içmemiz gerekirken vücudumuz 10 bardak su kaybediyor.

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, beyninin %75’i, kanının %92’si, kaslarının %75’i, kemiklerinin %22’si sudan oluşan insanın vücudu susuz kaldığında meydana gelen hasarları tespit etti. İşte yeterince su içmemenin yol açtığı 11 rahatsızlık:

VÜCUDUMUZ SUSUZ KALDIĞINDA NELER OLUR?

YORGUNLUK: Su vücudunuzdaki en önemli enerji kaynaklarındandır. Dehidratasyon (susuz kalma) vücudu yavaşlatan enzimatik aktiveteye sebep olarak yorgunluk ve halsizliğe yol açar.
ASTIM VE ALERJİLER: Dehidratasyona maruz kalan vücut sudan tasarruf etmek için havayollarını daraltıyor. Siz daha susuz kaldığınızı hissetmeden histamin bu durumun farkına varıyor ve salgısını arttırıyor.
YÜKSEK KAN BASINCI: Vücut normalde tam olarak su ihtiyacını karşıladığında kanın %92’si sudur. Vücudun susuz kaldığı zamanlarda ise kan kalınlaşarak akışı sırasında dirence sebep olur ve buda kan basıncının yükselmesi ile sonuçlanır.
CİLT PROBLEMLERİ: Dehidratasyon deri yoluyla toksinlerin atılmasını bozmakta ve her türlü cilt problemi için savunmasız hale getirmektedir; dermatit, sedef, kırışıklık…

YÜKSEK KOLESTROL: Vücut susuz kaldığında kolestrol seviyesini arttırarak hücreden daha fazla su kaybını önlemeye çalışır.

SİNDİRİM BOZUKLUKLARI: Su ve alkali (kalsiyum ve magnezyum) minerallerin eksikliği gastrit, ülser ve reflü gibi birçok sindirim sistemi problemine yol açar.

MESANE VE BÖBREK PROBLEMLERİ: Toksin ve atık asit birikimi bakterilerin gelişmesi için ortam sağlar, buda böbrek ve mesanede inflamasyon, Ağrı ve enfeksiyona daha yatkın olması ile sonuçlanır.
KABIZLIK: Suyun eksikliğinde, vücudun kritik fonksiyonları için su sağlama görevi kalın bağırsağındır. Su yetersiz kaldığında atık maddeler bağırsak içinde çok yavaş ilerlemeye başlar buda kabızlığa yol açar.
EKLEM AĞRISI VE SERTLİK: Bütün eklemlerde büyük bir kısmı sudan oluşan kartilaj yastıkçıkları vardır. Vücut susuz kaldığında kartilaj zayıflar ve eklem tamiri yavaşlar böylelikle ağrı ve rahatsızlık hissi oluşur.
KİLO ALMA: vücudunuz etkin bir şekilde toksinleri elimine edemez ve yağ hücrelerinin içinde saklar. Bunun yanında eğer vücut yeterli su ile toksinlerin güvenli bir şekilde atamıyor ise yağ hücresini serbest bırakmaz.
VAKİTSİZ YAŞLANMA: Kronik olarak vücut susuz kaldığında, organlar ve hatta vücudun en büyük organı olan deride kırışıklık başlar ve erken yaşlanma belirtileri verir.

BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ?
Susadığınız zaman vücut (susuz kalmış) dehidrate olmuştur.
Yemek öncesi içilen su porsiyonlarınız küçülmesine ve dolayısıyla daha kolay kilo kaybetmenize yardımcı olur.
Araştırmalar göstermiştir ki eğer yıl boyunca su tüketiminizi günlük 1,5 litre olursa, extra 17,400 kalori yakarsınız buda yaklaşık olarak 2 buçuk kiloya denk gelir.
Sadece su içmeniz gerekir, diğer tükettiğiniz sıvıların bir kalorisi ve şeker içeriği vardır. Sadece suyun kalorisi ‘0’dır.
Soğuk su içmek metabolizmanızı hızlandırır ve kalori yakar. Hızlanan metabolizmanın etkileri ilk 10 dakikada başlar ve 30-40 dakika sonra maksimuma ulaşır.

Spordan geldim duş alıp geri çıkacam
Çocukları okuldan alıp gelecem
Bi oturamıyorum şu evde yaaaa
maşallah maşallah ben de bu gün baya kas çalıştırdımkollar bacaklar dermansız kalana kadar hem de:)) üstüne süpür oğlanın odasının yatağı bile çektim kendi odama gelince güç bitti çekemedim yatağı :) ah ben de bir duş alsam da yatsam diye pusuda bekliyorum
yaniiii sporlar da yapılıyor cumaya bakalım kim kime sataşacak çıtırlar pıtırlar kıtırlar katur kuturlar( o ben oluyorum)

Anime dizi animasyon mu o tarz filmlerden de beğendiğin olursa yaz esimle izleriz
yüzlerce izlemişimdir herhalde şimdi aklıma gelen en popüler olan ölüm defteri(death note) adlı anime , bleach, another,
tokyo ghoul, hellsing, avatar, the legend of korra( avatarın serisi bu defa torunu):))
diğerlerinin de nasıl yazıldığını hatırlamıyorum o kadar çok var ki
animetürk sitesinden girip romantik tarihi yada fantastik kurgu tarzı ne severseniz ordan seçim yapıp beğeni sayısına göre ayıklayıp izleyebilirsiniz

Yukleyemiyorum fotoğraf mobil sürümü kullanıyorum diye olmadığını düşündüm normal Google dan girdim yüklemeye başlıyor ama sonra hata veriyor neden olduğunu anlayamadım kızlar ya

Yukleyemiyorum fotoğraf mobil sürümü kullanıyorum diye olmadığını düşündüm normal Google dan girdim yüklemeye başlıyor ama sonra hata veriyor neden olduğunu anlayamadım kızlar ya
anlayanlar gelince yazar elbet ben hiç anlamam telden sadece konuşmak için kullanıyorum onuda ayda 100-150 dk yı geçmez:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…