- Konu Sahibi Handandandan
-
- #193.701
Çok faydalı bir bilgiymiş cok şaşırdım. Eline sağlıkBildiğimiz, varlığıyla gurur duyduğumuz, onsuz olmayacağını düşündüğümüz Türk kasımız. Ya da basenlerimizde selülit olan ekstra yağlar. Liposuction gibi metodları doğal olmadığı için kesinlikle düşünmeyip spor yapmaya karar verdiniz. Aynı zamanda diyete de başladınız. Diyelim ki 3 ayın sonunda da güçlükle de olsa 10 kilo verdiniz.
Bu 10 kilo nereye gitti?
Isıya mı dönüştü sizce? Kaka mı oldu? Tere mi dönüştü? Yoksa kas mı oldu? 50şer kişilik gruplardan oluşan Doktorlara, dietisyenlere ve spor hocalarına soruldu. Gelen cevaplara göre sadece diyetisyenler doğru cevabı bilebildi.
Isıya dönüşmesi kütlenin korunumu kanununa aykırı. Madde sadece füzyon tepkimeleri ile enerjiye dönüşebilir yoksa başka miktarda da olsa bir maddeye dönüşmeli. Tabii ki yağ yakınca midemizde karnımızda atom patlamaları yaşamıyoruz.
Sindirim sistemimizde büyük tuvalet sadece sindirilmekte olan yemeklerin sindirilmemiş artığıdır. Vücudumuza depolanmış yağ olsun yada kas olsun bu tarz sindirim sistemi dışarısında kullanılmış maddeler bir daha sindirim sistemine dönemez. Bu nedenle yakılan yağlar tuvalete de gitmez.
Kas da olmaz, çünkü moleküler olarak yağ molekülü ile kas molekülü farklı moleküllerdir. Kaslar aminoasitlerden yapılır, yağlarla bir ilgisi yoktur.
C55H104O6+78O2→55CO2+52H2O+energy ise formülümüz. Bu formüle göre, yaktığınız 10 kg yağ, 8.4 kg karbondioksite ve 1.6 kg suya dönüşür.
YANİ CEVAP: Yakılan yağlar vücuttan Karbondioksit ve Su olarak atılır. Bu anlamda yakılan yağların vücuttan atıldığı ana organ akciğerlerimizdir.
ne demek faydalı olan bilgileri elbette paylaşacağız birbirimize ki öğrenelim gelişelim ideal bedenimize hep beraber kavuşalım :)Çok faydalı bir bilgiymiş cok şaşırdım. Eline sağlık
Aminnn inşallah hep birlikte. Fit hatunlar. Olalımne demek faydalı olan bilgileri elbette paylaşacağız birbirimize ki öğrenelim gelişelim ideal bedenimize hep beraber kavuşalım :)
Sağol canım ben telefondan alt alta yazamıyorum nasıl yapcam ben onuAaaa buraya gelmeden bakinmistim ben oralara ama Burda yarışma ortamı disiplin ve düzen olması benim için daha iyi düşündüm buraya geldim ama orda da çok güzel kilolar veriliyor tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum
Kolay gelsin canim
Maşallah canım inşallah ben de verebilirim 10kg ve senin gibi bir değerlendirme yaparım çok istiyorum bu ara aklım fikrim gönlüm herşeyin kilo verme oldu
Canım İnsülin direnci çıkmamasına sevindim hayırlı olsun ama tiroitler yavaş çalışınca da zor kilo veriliyor diye biliyorum ben doktoruna danissaydin ilaçları kilo aldırır mı diye biliyorsun sağlık çok önemli sağlık olmayınca gerisi gelmiyor Rabbim yardımcı olsun inşallah
Afiyet olsun canım menune saatlerini de ekleyip alt Altan yazarsan daha kolay olur bizim için de
Maşallah canım daha önce yaptıysan şimdi de yapabilirsin kararlı olup vazgeçmeden devam ettiğini sürece elbette kilolarına veda edeceksin bu garanti inşallah
Çok güzel canım afiyet olsun
Afiyet olsun canım çok guzel
3 YK bulgur 1 d. Ekmek yapıyor canım buna göre değişim yapabilirsin
Tebrikler canım çok sevindim iste saglikli hayata doğru bir adım daha attın inşallah hep böyle devam edersin
Çok güzel ama biraz az gibi geldi bana afiyet olsun canim
Afiyet olsun canım ama gözüm incire takıldı belki normaldir bilemedim ben belki benim diyabetim olduğu için bana fazla geldi malum şekeri çok yüksek bir meyve bana yasak mesela
O zaman ben de teyzemin yaptığı lahana sarmasina hayır dedim az önce eşimin çerez ye demesine bir meyve daha ye demesine az çerez ye ne olacak demesine hayır dedim sabrediyorum inanın şu an deli gibi istiyorum hepsini ama yemem yemiyecegim kararım karar dönmem bu yoldanİşte bunlarla gelin takıma
Tebrik ediyorum
Herkes o gün neye hayır dediğini yazarsa hepimiz motive oluruz
Ben bugün sabah gözlemeye ve simite
Öğlen tahinli pekmeze
Akşam eşim çocuklara bi sürü çikolata almış onlara
HEpsine hayır dedim
Damağımda tadını hissediyorum hepsinin
Zamanında çooooooook yedim
Şurda 3-4 ay sonra tekrar yiyeceğim
Ama bir hanımefendi Edasıyla kibar kibar ölçülü bir şekilde yiyeceğim
Amin canım seninde geçen hayırda kalsın bol eksili bir sabaha uyanirsin inşallah muckNette sorun var takılıp duruyor
Geceniz hayırda kalsın
North River kaptanım gibi güzel bir sabaha uyanmanız
Dileğiyle
İlk yaptığında başını döndürüyor insanın zor ama yavaş yavaş sayıları arttirabiliriz çok faydaliymis neden denemeyelim öyle değil miÇok ilginçmis ben hİÇ beceremem balon sısırmesını
Allah razı olsun ablam çok sağol zahmet oldu sana umarım yeni arkadaşlara da bu bilgiler yararlı olurBildiğimiz, varlığıyla gurur duyduğumuz, onsuz olmayacağını düşündüğümüz Türk kasımız. Ya da basenlerimizde selülit olan ekstra yağlar. Liposuction gibi metodları doğal olmadığı için kesinlikle düşünmeyip spor yapmaya karar verdiniz. Aynı zamanda diyete de başladınız. Diyelim ki 3 ayın sonunda da güçlükle de olsa 10 kilo verdiniz.
Bu 10 kilo nereye gitti?
Isıya mı dönüştü sizce? Kaka mı oldu? Tere mi dönüştü? Yoksa kas mı oldu? 50şer kişilik gruplardan oluşan Doktorlara, dietisyenlere ve spor hocalarına soruldu. Gelen cevaplara göre sadece diyetisyenler doğru cevabı bilebildi.
Isıya dönüşmesi kütlenin korunumu kanununa aykırı. Madde sadece füzyon tepkimeleri ile enerjiye dönüşebilir yoksa başka miktarda da olsa bir maddeye dönüşmeli. Tabii ki yağ yakınca midemizde karnımızda atom patlamaları yaşamıyoruz.
Sindirim sistemimizde büyük tuvalet sadece sindirilmekte olan yemeklerin sindirilmemiş artığıdır. Vücudumuza depolanmış yağ olsun yada kas olsun bu tarz sindirim sistemi dışarısında kullanılmış maddeler bir daha sindirim sistemine dönemez. Bu nedenle yakılan yağlar tuvalete de gitmez.
Kas da olmaz, çünkü moleküler olarak yağ molekülü ile kas molekülü farklı moleküllerdir. Kaslar aminoasitlerden yapılır, yağlarla bir ilgisi yoktur.
C55H104O6+78O2→55CO2+52H2O+energy ise formülümüz. Bu formüle göre, yaktığınız 10 kg yağ, 8.4 kg karbondioksite ve 1.6 kg suya dönüşür.
YANİ CEVAP: Yakılan yağlar vücuttan Karbondioksit ve Su olarak atılır. Bu anlamda yakılan yağların vücuttan atıldığı ana organ akciğerlerimizdir.
Allah razı olsun gerçekten Burda kardeş gibiyiz etrafımızda bizim iyiligimizi değil de kilo almanızı destekleyen her defasında diyetimizi baltalamaya çalışan o kadar insan varken burası bulunmaz bir nimet arkadaşlar o yüzden değerini bilelim ve aynı değerde önem ve özen gösterip sağlıkla kilolarimiza verelim inşallahne demek faydalı olan bilgileri elbette paylaşacağız birbirimize ki öğrenelim gelişelim ideal bedenimize hep beraber kavuşalım :)
Ben de telefondan giriyorum canım siteye enter a benzer bir tuş var oraya tıkladığında alt satıra iniyorsun bir dene istersen ben bir de telimdeki quick Memo programini kullanıyorum ağzıma attıklarını anında kaydediyorum anında hem de kendime ait bir diyet günlüğüm oluyor akşamları da oradan kopyalayıp buraya yapıştırıyorum menumu daha kolay oluyor hem de unuttuğum bişey olmuyor :)Sağol canım ben telefondan alt alta yazamıyorum nasıl yapcam ben onu(
Canim bazi seyleri tup bebek sureci icin yiyorum ben. Yumurta kalitesi de onemli ya su an. Hepsi bi arada:)Aaaa buraya gelmeden bakinmistim ben oralara ama Burda yarışma ortamı disiplin ve düzen olması benim için daha iyi düşündüm buraya geldim ama orda da çok güzel kilolar veriliyor tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum
Kolay gelsin canim
Maşallah canım inşallah ben de verebilirim 10kg ve senin gibi bir değerlendirme yaparım çok istiyorum bu ara aklım fikrim gönlüm herşeyin kilo verme oldu
Canım İnsülin direnci çıkmamasına sevindim hayırlı olsun ama tiroitler yavaş çalışınca da zor kilo veriliyor diye biliyorum ben doktoruna danissaydin ilaçları kilo aldırır mı diye biliyorsun sağlık çok önemli sağlık olmayınca gerisi gelmiyor Rabbim yardımcı olsun inşallah
Afiyet olsun canım menune saatlerini de ekleyip alt Altan yazarsan daha kolay olur bizim için de
Maşallah canım daha önce yaptıysan şimdi de yapabilirsin kararlı olup vazgeçmeden devam ettiğini sürece elbette kilolarına veda edeceksin bu garanti inşallah
Tebrikler canım çok sevindim iste saglikli hayata doğru bir adım daha attın inşallah hep böyle devam edersin
Afiyet olsun canım ama gözüm incire takıldı belki normaldir bilemedim ben belki benim diyabetim olduğu için bana fazla geldi malum şekeri çok yüksek bir meyve bana yasak mesela
Aaa ne guzel denk gelmisiz oyleee:)Siz anlaştınız mı yumurtalı ıspanak konusunda
Ay yanliis olmus ya o :) saat 11 anlaminda demistimCanım çok iyi yapmışsın, ben her gün yanımda götürüyorum işe giderken. Eskiden götürmüyordum, abur cubur derken kilo aldım, en güzeli evden getirmek.
Bu kadar şeyle doyuyor musun, süpersin.
Canım menün çok güzel ama kuru incir çok kalorili bir meyve, 11 tane fazla gelebilir belki.
Canım menün harika, sporu da süper yapmışsın maşallah.
Canim bu arada saat 11 de 1 kuru incir yedim. Yanlis sekilde yazmism 11 incir gibi plmus :)Aaaa buraya gelmeden bakinmistim ben oralara ama Burda yarışma ortamı disiplin ve düzen olması benim için daha iyi düşündüm buraya geldim ama orda da çok güzel kilolar veriliyor tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum
Kolay gelsin canim
Anladim canim ise yarar insallahhh ilerde beninde durursa uygularim bunlariiKilo vermem durdu canım
Zaten pro ağırlıklı besleniyorum
5 saat arayla metobolik balans yapıyorum
Bu sefer sadece pro olsun bakalım dedim
Iyi gecelerrrrNeyse Canlar ben yatayım en iyisi iyi geceler
dimi tatlimAy harikasın kaptanım, evet bahar geliyor biz niye şişko, niye mutsuz olalım demi fit fit gezmek varken
evet cok guzel uyandim ama kotu bitiriyorum malesefKaptanım bu sabah çok güzel uyanmışsın
Eminim bu motive yüzüne de yansımıştır
:)
Çok güzel yazmışsın
Kendimi mayısa kadar bir hapishanede gibi hissediyorum
Vuslata az kaldı biz beraber daha güzel günlere merhaba diyeceğiz
korkma canim benim artik hersey gelisti kilo aldirmaz aksine yavas kilo verme sebebindir tiroidAldım sonuçlarımı
İnsülin direnci çıkmadı 2.1
Ona çok sevindim
Ama Demir eksikliği ve troidler yavaş dedi
İlaç verdi ben korkudan ilaçlar kilomaldırır diye almadım
tebrikler canim senin iraden superNane kekik yazın çok motive etti, süpersin bende Veli toplantısına gittim oğlumun , hava süper içim açıldı valla,ordan börekçiye gittik ,ben bir haşlanmış yumurta yedim ,kendimi tebrik ediyorum.börek baklava cısssssss
birakmiycam 69u istiyorum bu kadar yaklasmisken vazgecmiyxem daha onxe bu kiloda cok takildi heo vazgwcip 76_78e geri dindum b sonKolay gelsin canım sana.
Duraklama varsa direniyodur canım.
Ama eninde sonunda gidecek. Bırakma sakın.
Hafiflemek müthiß bir duygu.
Darısı hepimize.
Ben de 3. Katta oturuyorum. Dolu çıkarsam nefes nefese kslıyorum.
Menü güzel canım.
Afiyet olsun
23kilo ne demek supersinnnnDaha önce fırsat olup yazamadım kızlar hipotroid hastasıyım 6 yıl önce teşhis konmuştu endokrin diye bir bölümden haberim yokmuşbuyüzden hızlı kilo alıyormuşum tiroid hapımla birlikte diyete başladım tam 87 kilo ile ve ilk ay 6.5 sonraki ay 6 ve tam dört ay sonra 64 oldum iki doktara göründüm ve ikiside anlaşmış gibi kesinlikle kilo veremezsin demelerine rahmen 23 kilo verdim 2yıl sonrasında dikkat etmeyerek kilo almaya başladım ve şuan malum 4 ay normal serin suya hasret kaldım şuan olduğu gibi sadece sıcak su dereotu ve bitki çayları
corba bi kase yaninda sebze yada protein olabilirdi iki kase 4dlm ekmek eder cnmMenum
08.00
1 haslanmis yumurta
1 dilim ekmek
5 zeytin
11.00
1 bardak sütlü neskafe
12.00
1 kase corba
3 kasik yoğurt
2 kadinbudu köfte
14.30
Sütlü kahve
16.00
1 kivi
19.00
2 kase corba
Salata
1 saat yürüyüş
3 litre su
afiyet olsunHer akşam yemeğinden kalkar kalkmaz funda çayı içiyorum yağ yakıcı özelliği var yarında nasipse maydanoz sapı çayına başlıycam ilk diyetimde bunlarla verdim 23 kiloyu
afiyet olsun guzel canimSabah 08.15
1 haslabmis yumurta
1 dilim tb ekmek
1 kk peynir
5 zeytin
Sekersiz cay
Ara 11.00
1 turk kahvesi
1 kuru incir
Ogle 12.30
2 tane derisiz firinda alabalik
Salata
1 kase yesil mercimek cirba
Ara 15.00
1 avuc leblebi
Aksam 18.30
1 kase tarhana corba
5 yk patlican salatasi
2 litre su
30 dk yuruyus
30 dk bisiklet
afiyet olsun guzel menuSabah 10.00
1 light ekmekli tost, 5 zeytin
Ara12.30
1 haşlanmış yumurta
Öğlen 15.00
1 kase yoğurt çorbası
Akşam19.00
2 pirzola, salata, 1 bardak ayran
6000 adım yürüdüm
Akşam belki acıkırsam yarım portakal, 2 kaşık yoğurtla birlikte
2 litre su şimdilik
cuma ctrsi pazar tercih ediyoruz ekmek yerine cnm hafta ici sislik yalmasin diye pek tercih etmiyoruz kuru bakliyat ve bulguru pirinc pilavi lugatimizda yokBulgur pilavı hakkında görüşleriniz neler akşam yemeğinin yanında iki kaşık yesem mi yoksa yemesem mi?
canim neden bu grup bizim grubumuz suan cok kalabalik paylasima yszarsan yardimci olurlarIyı akşamlar Ben de yenı katıldım kaç zamandır dıyet yapacağım dıyorum Doğum sonrası bu türlü zayıflayamadım hedef 60 kılo ama 67 de dırendım bi buçuk senedır
supersin canim ufak ama ciddin degisiklikler bunlar cok guzelkızlarrr bugün kendim için çok güzel birşey yaptım biliyorsunuz dersaneye gittiğim günler nugget tavuk döner gibi şeyler yiyordummm bugün kendi sandviçimi yapıp götürdümmm ve meyvemi götürdümm kendimi çok iyi hissettimmm ve kendimle gurur duydum çünkü hiç böyle şeyleri başaramamıştım bugüne kadarrrr :))
afiyet olsun guzel canimbugünkü menüm
sabah 7.30
bir adet salatalık
ögle 11.00
1 tb ekmeği arasına peynir
ara 14.00
yeşil elma
ara 17.00
1 sade türk kahvesi
20 gr kuru üzüm
akşam 19.30
yumurtalı ıspanak
yarım dilim tb ekmeği
su 2.5 lt spor 30 dk tempolu yürüyüşş 20 dk ip atlama
@Habinaraskrhpozitif
afiyet olsun guzel canimSabah 9:30 bir d ekmek 1 kk peynir 3 zeytin 1 ceviz 1 yumurta
Ara: 11 kuru incir
Oglen 12:30 1 d ekmek yumurtali ispanak yogurt brokoli
Ara:3 badem 1 havuc
Aksam 1d ekmek 2 parca bonfile salata
2 lt su. 20 dk yuruyus
aman deyim aralari atlama bende 20balin arti 1saat yuruyusMenumu paylasayim kızlar
Bugün ara yapamadım pek yarın daha iyi olur inşallah
1 mart diyabetik menüm
Kahvaltı 10.00
1 kk b peynir
3 ceviz
2 d. Ekmek
Domates
12.30
1 sade Türk kahvesi
Öğle 14.00
Fırında alabalık
Salata
2d ekmek
Aksam 19.30
Nohut salatası (6yk nohut 3 YK sarımsaklı yoğurt taze soğan maydanoz)
3 ceviz
Ara 21.30
1 elma
1 sb süt
Su 2lt
Spor 80dk yürüyüş
15 balon şişirme
2yumurtanin yaninda iki dlm ekmek cok olmus wmzirirken bile yumurta iki taneyse sifir ekmek xanim aklinda olsunKahvaltı:11.00
2haşlanmış yumurta+2dilim kepek ekmeği sekersiz cay
Öğle: 15:00
Bir kase yoğurt 1 dilim kepek ekmeği
(Aç değildim,aksam abartmayim diye yedim)
Aksam: 7:00
1küçük yağsız karnı yarık bir dilim ekmek
Bir kase yogurt (yogundum salata yapamadım)
Ara :1 diyet bisküvi mandalina
Spor:1 saat yürüyüş
Su: 1.5 oldu iki anca olur
afiyet olsun dukanicemBugünkü menüm
Sabah:
2 dilim ekmek
Labne (İkisini de kendim yapıyorum ben)
8 zeytin
Öğlen:
Dukan helva (2yk yulaf kepeği+1yk talandırıcı+1tk yağ+1 kb süt)
Sade türk kahvesi
Akşam:
10 tane küçük ızgara balık
Ara:
1 yk goji berry
2 kupa yeşil çay
2.5 lt su
1 saat yürüyüş
canim latteler fok kalorili sekersiz olsa bile onun disinda cerezler avucla degil afet kavrulmussa 5er adet cig ise 10 cevizde max 3Evet bugün ki menüm, yorumlarınızı bekliyorum, tam sağlıklı olmadı farkındayım ama okul, dışarı işleri derken bukadar oldu daha iyi bir düzen oturtmaya çalışacağım
Sabah: 1 adet muz, müsli ve 1 latte (şekersiz)
Ara: bir bardak ayran
Ara: yarım elma ve 1 avuç kadar çerez
Akşam: 4 parça tavuk (derisiz)
Ara bitter çikolata
Su 1.5 litre civarı yatana kadar 2 litre yaprım
Buarada spor malesef yapamadım grip olmuşum normalde spor salonuna gitcem fakat buaralar burunum kapalı olduğu için nefes almakta zorlanıyorum haliyle sporda yapamıyorum ama şimdi 50 şınav 50 mekik çekerim
pro gunu olmus yaeemincim insallah isw yararMenüm
Sabah 9:45
Peynir
Öğlen 14:30
2 haşlanmış yumurta
1 kase yoğurt
Akşam 19
1 kase kavrulmuş et 1 bardak ayran
Su 2.5 litre alkali
Yeşil çay
Filtre kahve
Bitki çayı
Saf protein detoksu yapıyorum yarında devam edecek inşallah
masallah canim okusaydin kendineEn güzeli canım
Ben öğlene kadar kurstayım
Kahvaltı yapmadan çıkıyorum
Kursta pastalar börekler tatlılar havada uçuşuyor
Ama ben her sabah peynirimi zeytinimi tuppera koyuyorum götürüyorum
Benim sayemde kaç kişi diyete başladı
Millet utanır oldu halinden
Bana İkram ettikçe teşekkür ederim ben onun tadını biliyorum çok güzel ama artık diyetteyim zevk için yemek yemeyi bi süre erteledim diyorum
Artık herkes sabah ben ne yiyorum merakla gelip bakıyorlar
Çok başarılısın çok azimlisin tebrikler diyorlar
Çok güzel bir duygu ocak ayından bu yana onların gözü önünde 8 kilo verdim
menusm de sporda guzel canimBu günkü menüm.
Sabah 6.30
1 haş yumurta
1 kk peynir
Domates
Salatalık
Öģlen 13.30
2 yağsız pişirilmiş köfte
1 kase yoğurt
Salata
Ara 16.00
2 kuru incir
Akşam 19.30
2 kk peynir
Bol salata
1 kase yoğurt
2 litre su
45 dk yürüyüş
Allahim ilk msji gorunce birsey oldu sandimBen iki göz iki çeşme nasıl bir veda POYRAZ KARAYEL(
Canim bazi seyleri tup bebek sureci icin yiyorum ben. Yumurta kalitesi de onemli ya su an. Hepsi bi arada:)
A
Ay yanliis olmus ya o :) saat 11 anlaminda demistim
Pardon canım ben 11 tane incir anladım o yüzden dedim afiyet olsun sana herseyde bir şifa var Rabbim gönlüne göre versin inşallahCanim bu arada saat 11 de 1 kuru incir yedim. Yanlis sekilde yazmism 11 incir gibi plmus :)
Afiyet olsun canım çok guzelBu günkü menüm.
Sabah 6.30
1 haş yumurta
1 kk peynir
Domates
Salatalık
Öģlen 13.30
2 yağsız pişirilmiş köfte
1 kase yoğurt
Salata
Ara 16.00
2 kuru incir
Akşam 19.30
2 kk peynir
Bol salata
1 kase yoğurt
2 litre su
45 dk yürüyüş
Hayırdir canım neden kötü bitiriyorsun günü inşallah kötü bir durum yoktur bu arada beyin ameliyatı olan yigenin mıydı durumu nasıl iyidir inşallahdimi tatlim
evet cok guzel uyandim ama kotu bitiriyorum malesef
korkma canim benim artik hersey gelisti kilo aldirmaz aksine yavas kilo verme sebebindir tiroid
tebrikler canim senin iraden super
birakmiycam 69u istiyorum bu kadar yaklasmisken vazgecmiyxem daha onxe bu kiloda cok takildi heo vazgwcip 76_78e geri dindum b son
23kilo ne demek supersinnnn
corba bi kase yaninda sebze yada protein olabilirdi iki kase 4dlm ekmek eder cnm
afiyet olsun
afiyet olsun guzel canim
afiyet olsun guzel menu
cuma ctrsi pazar tercih ediyoruz ekmek yerine cnm hafta ici sislik yalmasin diye pek tercih etmiyoruz kuru bakliyat ve bulguru pirinc pilavi lugatimizda yok
canim neden bu grup bizim grubumuz suan cok kalabalik paylasima yszarsan yardimci olurlar
supersin canim ufak ama ciddin degisiklikler bunlar cok guzel
afiyet olsun guzel canim
afiyet olsun guzel canim
aman deyim aralari atlama bende 20balin arti 1saat yuruyus
2yumurtanin yaninda iki dlm ekmek cok olmus wmzirirken bile yumurta iki taneyse sifir ekmek xanim aklinda olsun
afiyet olsun dukanicem
canim latteler fok kalorili sekersiz olsa bile onun disinda cerezler avucla degil afet kavrulmussa 5er adet cig ise 10 cevizde max 3
pro gunu olmus yaeemincim insallah isw yarar
masallah canim okusaydin kendine
Ayyyy sorma bende öyle sonunu okuyunca ohhhh dedim :)) ben kara sevdaciyim o yüzden bilmiyorum o diziyimenusm de sporda guzel canim
Allahim ilk msji gorunce birsey oldu sandim
gozyaslarinizu daha onemli gunlere saklayin valla cok kiymetliler
Pardon canım ben 11 tane incir anladım o yüzden dedim afiyet olsun sana herseyde bir şifa var Rabbim gönlüne göre versin inşallah
Amin canim benimm
Hayırdir canım neden kötü bitiriyorsun günü inşallah kötü bir durum yoktur bu arada beyin ameliyatı olan yigenin mıydı durumu nasıl iyidir inşallah
Bu arada 20 balon not ettim kaptanim
Ayyyy sorma bende öyle sonunu okuyunca ohhhh dedim :)) ben kara sevdaciyim o yüzden bilmiyorum o diziyi
dimi tatlim
evet cok guzel uyandim ama kotu bitiriyorum malesef
korkma canim benim artik hersey gelisti kilo aldirmaz aksine yavas kilo verme sebebindir tiroid
tebrikler canim senin iraden super
birakmiycam 69u istiyorum bu kadar yaklasmisken vazgecmiyxem daha onxe bu kiloda cok takildi heo vazgwcip 76_78e geri dindum b son
23kilo ne demek supersinnnn
corba bi kase yaninda sebze yada protein olabilirdi iki kase 4dlm ekmek eder cnm
afiyet olsun
afiyet olsun guzel canim
afiyet olsun guzel menu
cuma ctrsi pazar tercih ediyoruz ekmek yerine cnm hafta ici sislik yalmasin diye pek tercih etmiyoruz kuru bakliyat ve bulguru pirinc pilavi lugatimizda yok
canim neden bu grup bizim grubumuz suan cok kalabalik paylasima yszarsan yardimci olurlar
supersin canim ufak ama ciddin degisiklikler bunlar cok guzel
afiyet olsun guzel canim
afiyet olsun guzel canim
aman deyim aralari atlama bende 20balin arti 1saat yuruyus
2yumurtanin yaninda iki dlm ekmek cok olmus wmzirirken bile yumurta iki taneyse sifir ekmek xanim aklinda olsun
afiyet olsun dukanicem
canim latteler fok kalorili sekersiz olsa bile onun disinda cerezler avucla degil afet kavrulmussa 5er adet cig ise 10 cevizde max 3
pro gunu olmus yaeemincim insallah isw yarar
masallah canim okusaydin kendine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?