- 24 Ağustos 2008
- 771
- 1.485
- 113
- 41
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #194.521
Güzelmiş Benim elimde de müsli var ama benim diyetisyenim müsli Bu ara yasakladı banaTadı güzel küçük bir parça yedim, sabah kahvaltıda sütle yiyebilirim .
2 su bardağı müsliyi sütle ıslattım
1 yumurta
Biraz tarçın
2 elma rendesi
Bir avuç kuru üzüm
Biraz blendırdan geçirdim
Şekillendirdim
180 derecede kızarana kadar pişirdim
Askhrhpozitifin dediği gibi keçiboynuzu unu ekleyebiliriz.
afiyet olsun canım. akşam ekmeklerden birinin yerine az salata ekleyebilirdin bence.7 mart diyabetik menüm
Kahvaltı 9.20
1kk b peynir
6zeytin
2ceviz
2d ekmek
Domates
Ara 12.30
½ elma
½ armut (eşimle paylaştık)
Öğle 14.30
2 avcum kadar fırınlanmış dana eti
Bol salata
2 d. Ekmek
Akşam 19.30
3yk mantar sote
1 avcum kadar f. Dana eti
3yk yoğurt
2d. Ekmek
Ara 21.30
1 büyük armut
1 sb süt
Su 2.5 lt
Spor 90 dk tempolu yürüyüş
askrhpozitif Habinar
Güzelmiş Benim elimde de müsli var ama benim diyetisyenim müsli Bu ara yasakladı bana
Diyetisyen listesine göre yapıyorum ya canım ben diyetime diyetisyenin verdiği listede akşam üç dilim ekmek yeme hakkım var ama ben o kadar yiyemiyorum Bir de şimdi insülin miktarlarını da azaltmaya başladım ya listede çok fazla oynama yapmamaya çalışıyorum Ne olur ne olmaz diye çünkü bazı şeyleri birden azalttığını da direkt şekerimi etkiliyor dalgalanmaları oluyor o yüzden yani ekmek miktarları ama kilo vermeye devam ediyorum Bir sonraki listemde onun az olacağına inanıyorum ben deafiyet olsun canım. akşam ekmeklerden birinin yerine az salata ekleyebilirdin bence.
tadi nasildiKızlar 2 gündür protein müsli tüketiyorum, tadını beğenmedim demiştim, araştırırken müslili kurabiye tarifi buldum yaptım pişiyorlar nasıl olacak bakalım
sagol canim buealardayimNorth River canım herşeyin hayırlısı sen senin için en uygun olan şeyi bilirsin Rabbim yar ve yardımcınız olsun hakkında herşeyin hayırlısı olsun buralarda olacaksın yine demi birbirimize moral verelim bu zor dönemlerde yanında olalım lütfen
askrhpozitif canım kaptanligin hayırlı uğurlu olsun sorumluluk bindi üstüne ama sen zaten en iyi şekilde yapıyorsun herşeyi Rabbim yardımcı olsun tekrar hayırlı olsun
kivi gormek istemiyorum(10:30)
2 haşlanmış yumurta
1 haşlanmış bıldırcın yumurtası
1 kivi
1 kk lor
(14:00)
2 haşlanmış bıldırcın yumurtası
2 kk lor
1 kivi
1 çeri domates
(19:30)
1 kepçe kıymalı tarhana çorbası
200 gr bonfile
1 bardak ayran
guzel gorunuyor afiyet olsun
Sandviç ekmeği yazmamışsın oda çok fazla bence ya da ben hamburger ekmeği olarak okudumSabah kahvaltida ekmek yemedim oglen sandvic yiyecegim icin. O da 2 dilim ekmek kalorisinde zaten. Yuksek lisansa gittigim icin kantinden alabilecegim en mantikli sey o krakerdi is cikisi. Aksam da yarim dilim yedigim ekmek sporcu ekmegi ve proteinli ayrica boyutu paket ekmeklerin yarisi kadar. Yani onun da yarisi 1/4 dilim.
Bomba menü afiyetler olsun kaptan(10:30)
2 haşlanmış yumurta
1 haşlanmış bıldırcın yumurtası
1 kivi
1 kk lor
(14:00)
2 haşlanmış bıldırcın yumurtası
2 kk lor
1 kivi
1 çeri domates
(19:30)
1 kepçe kıymalı tarhana çorbası
200 gr bonfile
1 bardak ayran
sagol canimhiç duymadım valla. ilk defa senden duydum.
hoşgeldin berilcim. nasılsın? sen nasılsın? biyopsi sonucun çıktı mı?
geçmiş olsun baharcım. kaptanlık için de hayırlı olsun.
geçmiş olsun yasemincim. pro diyetleri her zaman işe yarar.
olur tabi niye olmasın :)) Allah şifa versin bebişe.
tarifi yazabilir misin canım. nasıl oldu tadı?
Ekimcim bu konuda da yanlız değilsinvalla çok dua ederim çöz beni.. ben kendimi henüz tam çözemedim senelerdir kendimi tanımamışım ki, hep başkalarını düşünmekten başkalarını memnun etmeye çalışmaktan, başkalarının sorununu tıkır tıkır çözüp çıkış yolu göstermekten kendime dönüp bakmamışım yeni yeni kendimi tanıyorum kendime soruyorum bir soru soru hem de
aç mısın
mutlu musun
o kişiyle görüşmek istiyor musun
bunu yapmak istiyor muyum v.s. :))
hayır demeyi son 2 senedir öğrendim hala tam gerektiğin de hayır diyemiyorum,
deliliğin o ince çizgisinin yakınların da dolanıyorum işte gülüm cidden beni çözersen bana da söyle ciddiyim bak bu konu da
ben tembelim galiba ondan atağa geçemiyorum evden çıkmayı sevmiyorum pek fazla insanla muhattap olmak istemiyorum
çok kullanıldım çok kırıldım insanların samiyetsizliği beni yoruyor enerji vampirleri gibime geliyor o yüzden ev benim güvenli bölgem galiba
Afiyet olsun canım benimbugunku menüm
sabah 11.30
1 dl tb ekmeği
1 haslanmış yumurta
1 dl jambon
cecil peyniri
salatalık
kiraz saplı çay
ara 15.30
1 muz
1 yesil elma
5 i bir arada çay
ara 17.00
sade türk kahvesi
akşam 20.00
ciğer kavurma
1 dl ekmek
su 2 lt spor yokkk
Habinar askrhpozitif
dünyanın temizliğini yapmışsındır sen şimdi 2 saat spora bedeldir okızlarrr yeni gelebildim yarın kv ler geliyo temizlik yaptım bütün gün geçmişi okuyup geliyorumm
Bu menüden etkilendim7 mart diyabetik menüm
Kahvaltı 9.20
1kk b peynir
6zeytin
2ceviz
2d ekmek
Domates
Ara 12.30
½ elma
½ armut (eşimle paylaştık)
Öğle 14.30
2 avcum kadar fırınlanmış dana eti
Bol salata
2 d. Ekmek
Akşam 19.30
3yk mantar sote
1 avcum kadar f. Dana eti
3yk yoğurt
2d. Ekmek
Ara 21.30
1 büyük armut
1 sb süt
Su 2.5 lt
Spor 90 dk tempolu yürüyüş
askrhpozitif Habinar
Oğlum rahatsızdı yoğun bir hafta sonuydu anca toparlandım canım saolEvet ben de okuyacağım canım sagol
Düş almayı denedin mı canım bu arada çok geçmiş olsun zor oluyor biliyorum hareket ettirmiyor insana
Ben kullanmıyorum diyabetlilere zararlı diye biliyorum
Ben de temmuzda 65 olucam inşallah
Afiyet olsun canım maydanoz kürü sonuçlarını merakla bekliyorum
Hayırlı olsun canım güzel günlerde otursunlar inşallah
Bence kendini çok iyi ifade ediyorsun kendini çok iyi tanıyorsun kendi kendinin doktoru olduğunu düşünüyorum senin veri bu kilo verme serüveninde de çok iyi kilolar verebileceğine inanıyorum ama sen kendine inanmıyorsun gibi geliyor bana Bank her hafta düzenli olarak eksi rakamları görüyorsun bence listeye girmeyi bir denemelisin faydasını görmezsen yine çıkarsın ama ben faydasını göreceğini düşünüyorum çünkü listeye girmiş olmak sorumluluk almak demek ya Senin sorumlulukla hem de bu bilinçlilik ile daha iyi kilolar verebileceğini biliyorum
Afiyet olsun canım benim
Evet canım benim insülin direncim çok yüksek ama ben bir veya iki ay içinde Onun düşeceğine inanıyorum sporu bırakmıyorum devam ediyorum her gün düzenli yürüyüşler yapıyorum diyetime de dikkat ediyorum Çok yakında İnsülin direncinin biraz daha düşeceğine inanıyorum ben o kitapları okumak istiyorum ama birebir uygulayabilir miyim bilmiyorum En azından insülinleri bıraktıktan sonra belki deneyebilirim şu an için zaten olmaz Şu an sadece diyetisyenin verdiği diyet uyguluyorum onun dışına çıkmak istemiyorum açıkçası Nisa'nın ilk haftası tekrar görüşeceğiz diyetisyenle o zamana kadar belki Birazda insülin direncim düşmüş olur Bakalım zaman bana ne gösterecek hayırlısı diyeyim
Afiyet olsun canım Bence fazla değil sporda yapacaksın nasıl olsa
Aynen Yasemin sana katılıyorum Bencede Ekim abla yapabilir Bu işi birçok şeyi bilinçli yapıyor her şeyin farkında Herkes elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor ama iş kendine döndüğünde Belki bir boş vermişlige giriyor Aslında herkesin Önce Kendine önem varsa değer varsa en çok kendisine fayda sağlayacak Ekim abla sen yapabilirsin bunu ben sana güveniyorum Bence en azından bir ay denemelisin ben yapacağım ben inanıyorum ben güveniyorum diyerek yaparsın hiç kimseden hiçbir şeyin eksik değil Herkes zaman daha çok şey biliyorsun Her şeyin farkında olarak yaşıyorsun vücuduna en iyi sen tanıyorsun neyin yararlı neyin zararlı olduğunu çok iyi biliyorsun Ee yapamamak için bence malzemelerinin arkasına saklanma ortaya çık ve savaş
Afiyet olsun canım benim su içmek iyidir iç bence
Afiyet olsun canım benim Bugün spor yok muydu birkaç gündür da görmüyorum Senin nasılsın iyi misin Her şey yolundadır inşallah
Canım suyunun içine tarçın taze nane Reyhan tarzında Aroma verici baharatlar kullanılan suyun tadını farklılaştırarak içtiğin su miktarını artırır bilirsin bir de şöyle bir hedef koy kendini Her gün bir bardak daha fazla içeceğim de Bence yaparsın
abla Bence senin psikoloji okumanın lazımdı Gerçekten bu konuyla çok ilgilisin çok farkındasın bilinçlisin kendine en iyi sen gelirsin ama bizden moral motivasyon istiyorsan 7/24 arkandayım Hep destek tam destek
Afiyet olsun canım benim Ama dikkat etmeye çalış kaçamak yaptıkça insan yeni kaçamakları engel olamıyor kaçamak kaçamağı doğuruyor Bugün gitti o zaman her şeyi yiyebilirim mantığı ile devam edersek bu kiloları asla veremeyiz üç gün diyet bir gün serbest moduyla yaşarsak olmaz zaten sen de bunu en iyi bilenlerdensin Ben yarın bunu en kısa zamanda telafi edeceğine inanıyorum bol bol su içeceksin dans edeceksin yürüyüş yapacaksın ve uzun bir süre bir daha kaçamak yapacağını da inanmıyorum çünkü sen Çok bilinçlisin ne olmak istediğini biliyorsun ne olduğunu biliyorsun kendine en iyi şekilde davranacağından eminim en kısa zamanda gelip diyeceksin ki Kızlar ben yaptım Hatamı telafi ettim Üzerine de kilo verdim eksi deyim deyip bizden tebrik isteyeceksin bundan eminim
Kolay gelsin canım benim Allah yardımcın olsun Rabb'im en kısa zamanda mezuniyetinide görmeyi nasip etsin Bizlere
Saol canım inşallah beklentim büyük bu haftahiç duymadım valla. ilk defa senden duydum.
hoşgeldin berilcim. nasılsın? sen nasılsın? biyopsi sonucun çıktı mı?
geçmiş olsun baharcım. kaptanlık için de hayırlı olsun.
geçmiş olsun yasemincim. pro diyetleri her zaman işe yarar.
olur tabi niye olmasın :)) Allah şifa versin bebişe.
tarifi yazabilir misin canım. nasıl oldu tadı?
ne güzel yazmışsın canım çok Katılıyorum sana Çok haklısın Benim de yapmaya çalıştığım bu aslında hayat felsefem yapmaya çalışıyorum kendime değer vermeye çalışıyorum kendim mutlu olmaya çalışıyorum ben mutlu olursam beni seven insanların da benim mutluluğumla mutlu olabileceklerine inanıyorum çünkü aynı zamanda bütün insanları mutlu etmek mümkün değil birisini mutlu ettiğinde diğerini kırıyorsun onu mutlu ettiğinde bir başkasını kiriyorsun böyle böyle derken her gün birisini mutlu etmeye çalışırken Bir bakmışsın ki yıl bitmiş yıllar geçip gitmiş Ama sen mutsuz kalmışsın senin mutsuz olmana sebep olan insanlar ise kendi içlerinde gayet mutlular o yüzden önce insan kendi için mutlu olmalı kendine değer vermeli kendine özen göstermeli Sen mutluysan herkes mutlu Sen Mutsuzsan herkes yine Mutlu O yüzden önce insan kendi mutlu olmalıEkimcim bu konuda da yanlız değilsin
Çevremde çok fazla insan yoktur
Benim değer verdiğim beni gerçekten seven insanlar mevcut
Diyet sürecinde insanlarında diyetini yaptım
Bütün benliğimle Yen'i bir ben olmak istiyorum
Hedeflerim öncelikle kendimi değiştirmekten geçiyor bünün farkına vardım
Öncelikle ummamayı öğrendim
Hayatta kimseden bir beklenti içerisinde değilim eşimden ilgi sevgi beklemiyorum beni seviyorsa yapar sevmiyorsa niye küseyim
Çocuklarımla ilgili bir gelecek planım Yok ummuyorum onlar yetişkin olunca bilincine varacak herkes kendisi için mücadele etmeli beni mutlu etmelerini beklemiyorum kendileri nasıl mutlu olacaksa öyle yaşamalılar
Arkadaşlarımdan annemden babamdan ilgi alaka beklemiyorum herkes değer verdiği kadar değerlidir gözümde
Ben böyle çok mutluyum hedeflerim hayallerim var
öncelik kendimden başladımhedeflerime
Ben varsam bu dünya ve içindekiler var ben yoksam koca bir hiç burası.....
Ayyy çok hoşuma gitti sevindirik oldum yaBu menüden etkilendim
Geçmiş olsun canım benim İnşallah daha iyidir şimdi Ben kaçırmışım galiba orayı Aslında Geçmişi tamamen okuyorum bazen geçmişi okurken telefon falan geliyor yarım kalıyor tekrar başa dönüyorum öyle bir ana denk geldi sanirim bilmiyorum görmedim oğlunun rahatsız olduğunu kusura bakma sen çok ilgili bir annesinin zaten ilgin şefkatin sevgilinle hemen iyileştirirsin onu Rabb'im acil şifalar versin inşallahOğlum rahatsızdı yoğun bir hafta sonuydu anca toparlandım canım saol
tebrik ederim maşallah yeniden verebileceğine hiç şuphe yok bence bu arada ben seren 27 yasşında diplomalı ev hanımıyım :) hoşgeldinnnOlmazmi hic 50 küsür kiloydu verilen
valla çok doğru söylemişşşsin abla bi çay muhabbetine bakar herşeyi geride bırakmak burasııı o kdr iyi geliyo ki insanaaaapehh antideprasan da neymiş biz psikolağa ihtiyaç duymadan tüm derdini neşesini çay kahve eşliğin de birbiriyle paylaşıp rahatlayan çözümler bulan bir milletin kadınlarıyız :))
biz sana antidepresandan daha iyi geliriz bir bakarsın zamanla ihtiyacın bile kalmamış ilaca :)
umarım en yakın zamanda bütün bu sorunlar gelip geçicekk sende bol bol dinlen kafanı dinleee bir yerlere de gitmeee :)sevgili pitirlar kitirlar citirlar karsik kuruyemislerim
malumunuz zor bir donem halanin ameliyati amcanin vefati birde emzirme biraktirma hepsi ust uste geldi
biopsi sonucumuz kotu cikti ama halamiz ukur yenecegim diyor cok kararli cogunlukla git gel hastane misafir evde olmuyorum,duygusal olarakta yorgunn sabirsiz sinirli oldumben bende degilim bugunlerde yani
kisa kes aydin havasi olsun amma agladin diyorsunuzsonuca geliyorum
yeni kaptaniniz suanda hali hazirda yardimci olanaskrhpozitif mervedir cokta guzel yapacagina hepimiz hem fikiriz bence
ben yine buralardayim ama kaptaniniz degilim :)
çok geçmiş olsunn oğluna dikkat et kendine gider o + lar elbettBen geldim Canlar yoldaşlar
Haftasonu öyle yoğun geçtiğiki elime telefonu alamadım
Büyük oğlum dişinden rahatsızdı apse yapmış 2 gündür uyumadı bende onunla uyumadım sabaha kadar kuzum nasıl kıvrandı ağladı
ertesi gün iltihap dağıldı üst dudağı şişti silikon yaptırmış gibi kocaman oldu 2 gündür utancından okula gitmiyor
Sabah kurs öğlen çocukları topla derken kendimden geçtim çok yoruldum
Şükür geldim
Pazartesi bildirimi yapayım
Cuma 74.8
Pazartesi 75
+200
Uykusuzluktan dengem bozuldu
Pro diyetine devam ediyorum
Şöyle bi karar aldım
Sabah ekmek pro
Öğlen sebze pro
Akşam sadece pro
kilo vermede rekortmen bir arkadaşın tavsiyesi 40 kilodan fazla gitmiş bu şekilde inşallah bende de işe yarar
bence gayet iyi afiyet olsun canımSabah 10.00
Protein müsli sütle
Öğlen 13.00
2 dilim tam buğday ekmeği
Peynir
5 zeytin
Domates,havuç rende
Akşam
El kadar et
2 kaşık bamya
1 kaşık patates püresi
1 bardak ayran
Spor daha yapmadım
2 litre su
Biraz fazlamı olmuş kızlar
suyu biraz arttırsan çok faydasını görürsün menülerin gayet güzelGelelim benim menüme
Sabah 2 haşlanmış yumurta
11 zeytim y-s karışık
4 dilim kibrit kutusu kadar diyeyim peynir
1 dal kırmızı lahana
çay
öğlen 3-4 gün kurusu
1 ceviz
akşam bir porsiyondan az ıspanak
1 kase mercimek çorbası
su sıkıntılı yatana kadar içersem yinede az
harika görünüyorlarrrrrrr
aynen tatlım inanılmaz yorgunummmAfiyet olsun canım benim
dünyanın temizliğini yapmışsındır sen şimdi 2 saat spora bedeldir o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?