Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

kime ne örüyorsun hamarat hatun :)
ben havalar güzel olunca dışarı diye meliyorum hatunlar ev de oturup çay kahve içelim diyor kendi çapım da cebelleşiyorum :)
Canim ablama supla yapiyorum oylede hamaratim yani benim bulundugum yerde imkanim olsa eve girmem valla,her firsatta kendimi ipini koparmis danalar gibi disari atardim herhalde

Haftasonlari esimle termosa cayimizi koyup hazar golune gidiyoruz cayimizi bile disarda iciyoruz anacim

Iyiyim canim okula basladim ama stres cok cok kilo getirdi bana bu sekilde devam edemem ins bu kez başarip bu isi bitirmek istiyorum sen ne alwmdesin 69 u gördünmuu
harika din yine abla ya beni unutmadin dimiii
Yok canım nerdeeeeeeeee en fazla 73.8 kiloyu gördm sonra bi motivasyon düşüklüğü derken 77leri gmrdüm tekrar başladım 76 kiloyum maalesef sen naptın

bir tane tontişim dışında bu hatunların hepsi zayıf benden yaşları baya büyük olanlar var onlar da zayıf kışın 2-3 kilo alırlarsa bir tek o vardır :))
kimseyi takmıyorum zaten kendi oğlumdan bile beklentim yok bana zararı olmasın ben bir şey beklemem diyorum aştım onları da şükür:))
sadece ayy nasıl dayanıyorsun yemiyorsun v.s. lafları her defasın da söyleyen biri var ben diyet yapmıyorum leptin hormonu çalışsın diye acıkmayı bekliyorum diye her defasın da ama her defasın da tekrar anlatıyorum unutuyor mu bilerek mi yapıyor çözemedim ama sıkılmaya başladım bozuk plağa döndüm garii:))
bir de şunu diycem bir elin nesi var iki el dağları devirir misaliyiz burada biribirimizden öğrenecek yada hatırlatacak çok şeyimiz var ben hala menülere yorum yapmak istemiyorum bana göre iyi menü diğer yorumları okuyorum olmamış deniyor bana kalsa hepsi iyi güzel gibi :))[/QUOTE]
ablacığım o kişi inan ki bilerek yapıyordur bunu benim etrafımda da oluyor bazen bu şekilde bana davrananlar bir Sabrediyorum 2 Sabrediyorum 3 Sabrediyorum ama en sonunda dayanamayıp öyle bir bozuyorum ki bir daha hiç bir şekilde o konuda yorum yapmıyorlar beni anlıyorlar biraz küsüyorlar ama en iyisi kendi duygularını açıkça ifade etmek bence[/QUOTE]
10 dk da bile yordu tavsiye ederim :)

Aman abla naptın

iyi seyirler sinema neydi nasil birseydi misir filan vardi dimi ahh ahh en sin gittimde 30 haftalik. hamileydim
ben erken emekli oldum canim :)
Bende unuttum sinemayi valla az daha büyüsünde giderm hayalleri ile yaşıyorum
2 seneden fazla oldu benimde gideli.eşime göre kızımızdan bir tane daha yapmalıymşız bu demek oluyo ki en az 4 sne daha gitmyeceğiz

Tadı nasıl oldu canm müsli kurabiyenin

Bende ilk geldiğimde diyetle ilgili pek bişey bilmiyordum herşeyi burada öğrendim. söylenilenlere dikkat etmen lazım kilo vermek istiyosan canm

canim protein agirlikli beslenmen her zaman daha hizli kilo verdiriyor bizde cogumuz persembe sadece protein tuketiypruz
Herkese günaydın.

Günaydınlarrrr 9. Takımın fıstıkları

Günaydın canısılarr :)

Gunaydin hatunlarr
gunaydimnnnn

Aman abla naptın

2 seneden fazla oldu benimde gideli.eşime göre kızımızdan bir tane daha yapmalıymşız bu demek oluyo ki en az 4 sne daha gitmyeceğiz
bixim planlarda oyle allahtan su kirala izleler varda cokta geri kalmiyoruz gundemden

gayet guzel pro yap dedigimizde iki yumurta peynir yogurt olurdu mesela arada yogurt ogle ve aksamda yogurt et gibiydi orneklersek

Verdiğin perhize budur gayratim

Bundan başka uyameyom dohtur bey!
Üç sepet yumurta sabah kahvaltim

Teker teker sayameyom dohtur bey!

İki leğen pilav bir yayık ayran

İster yağlı olsun isterse yavan

Yanına kesiyom beş kilo sovan

Yeyom yeyom doyameyom dohtur bey!

Üç tencere bamya yerim bişinci
Yirmi tas su içip biraz koşinci
Her yanım sökülür karnım şişinci
Sağlam göynek giyemeyom dohtur bey!

Şinciye acımdan çoktan ölürdüm
Sağolsun komşular gönderir dürüm

Bir guzudan çok yiyemem
var sözüm

Ayıp olur cayameyom dohtur bey!

Bazı az geliyo beş kasa hurma<
Yedi lahanadan yapıyoz sarma<
Onuda mı yedin diye hiç sorma<

Utanıyom deyemeyom dohtur bey!

Günde iki çuval unum gidiyo<

Avradım her sabah ekmek ediyo<

Bir gazen fasille gönül ye deyo<

Artırmaya gıyameyom dohtur bey!

Senede gırk dönüm bostan ekerim< Resmi açmak için tıklayın >

Benden başka kimse yemesin derim<

garpuzu gabuklu yerim<

Aceleden soyameyom dohtur bey!

Bilmem bu işin sonu nere gider<
Buyumuş gısmetim<
buyumuş gader<

Bir günde yediğim işte bu gader<

Daha fazla yiyemeyom dohtur bey

Yazan: CoDeYs

yediklerinizin cevabini aynalar verir dogru seyler yemezsek bizi ne ictigimiz su odem suyu kurtarir nede spor zira bi saat yuruyus orta tempoda bir buyuk elmayi yakar
bu durumda kacamagimizin bedeli herhalde saatlerce spor yapmak olur buda pek mumkun degil
unutmayalim bogazimizdan gecenler diyetimixin %80ni spor ve extralar %20,sini olusturur

İşte zayıflamanıza yardımcı olacak diyet tüyoları:
Yağ ve karbonhidratları birbirleriyle karıştırmayın:Yağları ve karbonhidratları ayrı tutmalısınız. Vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi karbonhidratlardan alırsınız. Enerjiyi aldıktan sonra üstüne yağ tüketirseniz, gerekli olan enerjiyi zaten aldığınız için, vücudunuz yağı depolar bu da kilo almanıza neden olur.

Badem yiyin: Beslenme uzmanları az miktarlarda badem ve ceviz tüketmenin yararlı olduğunu belirtiyor. Canınız atıştırmalık bir şeyler yemek istediğinde çok aşırıya kaçmadan badem, ceviz ya da fındık tüketebilirsiniz. Bu kuruyemişler kalori içerdiği için yerken dikkatli olunması şart. Bademde bulunan iyi yağlar, yağ yakma genlerini harekete geçirir ve kilo vermenize yardımcı olur.

Aç kalmayın: Her gün aynı miktarda kalori alırsanız, daha İyi hisseder ve daha fazla yemekten kaçınırsınız. Bir gün çok yiyip, ertesi gün aç kalırsanız, kendinizi doymuş hissetmezsiniz. Bu nedenle, her gün aynı sakilde yemeye özen gösterin.

Zayıf arkadaşlar seçin: Belki biraz acımasız olacak ama, zayıf olmak için zayıf arkadaşlar edinmelisiniz. Yapılan araştırmalar, obezitenin bulaşıcı olduğu ve ailesinde ya da çevresinde obez insanlar olan kişilerin de yavaş yavaş obezliğe doğru yaklaştığını gösteriyor. Bu nedenle, zayıf olmak istiyorsanız, çevrenizdeki insanları da diyete yönlendirmelisiniz.

Ürünün ambalajına kanmayın: Paket tasarımları, ürünü çekici hale getirmek için yapılır. Bu nedenle ürün paketleri üzerinde yazanlar sizi yoldan çıkartmasın. ‘Tuz oranı düşük’ ya da ‘az kalorili’ gibi cümleler sizi kandırabilir. Bu yiyeceklerin sizin için uygun olup olmadığını anlamak için içeriğine göz gezdirmeli ve sonra almalısınız.

Protein yüklemesi yapın: Proteinin yağ yakımına yardımcı olduğu biliniyor. Protein, sizi tok tutarken kas yapmanıza da yardımcı olur. Düşük karbonhidrat diyeti, yağların saklanmasını ve sonrasında enerji için kullanılmasını sağlar.

Egzersizlerinizde değişiklik yapın: Kendinizi mutsuz ve sinirli hissettiğiniz zaman stres hormonu harekete geçer ve kan şekeri seviyeniz düşer. Bu durumda canınızın tatlı bir şeyler yemek istemesi normaldir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda spor yaparak kan şekeri seviyenizi kontrol altına alabilirsiniz. Spor şeklinizi değiştirebilir, çok ağır egzersizler yapmak yerine yoga gibi daha hafif egzersizleri seçebilirsiniz.

Düşüncelerinizi değiştirin: Vücudunuzdan memnun olmamanız psikolojinizi de etkiler. Vücudunuz hakkında iyi hissederseniz, kötü alışkanlıklara daha az yönelirsiniz. Bu nedenle, canınız sıkkın olduğunda çikolataya saldırmak yerine, olduğunuz yerde zıplayabilir ya da bir yere uzanıp bacaklarınızı yukarıya doğru kaldırarak rahatlayabilirsiniz. Yüksek sesle ‘Çok iyi hissediyorum!’ demek de size iyi gelecek. Eğer omuzlarınızı düşürüp, depresif bir biçimde ‘Çok kötüyüm!’ diye etrafta dolaşırsanız, zararlı yiyeceklere saldırmak için hep bahaneniz olur ve bu da kilo almanıza neden olur.

Yediklerinizi unutmayın: Gün içinde neler yediğinizi fark etmeyebilirsiniz. Bu nedenle her yediğinizi ve bunların ne kadar kalori içerdiğini bir kağıda yazın. Yediklerinizi kağıt üzerinde görmek, ne kadar gereksiz kalori aldığınızı daha iyi anlamanızı sağlar.
Ağırlık çalışın: Kadınların en büyük korkularından biri de ağırlık egzersizleri yapmak. Çünkü ağırlıkların onları Arnold Schwarzenegger gibi kaslı vücutlu biri yapacağını düşünürler. Oysa bu oldukça yanlış bir düşüncedir. Erkek ve kadın vücudu arasında büyük fark vardır. Erkeklerle karşılaştırıldığında, kadınlar 30 kat daha az kas yapıcı hormona sahip. Ağırlık çalışması sadece metabolizmanızı harekete geçirir ve daha kolay kilo vermenizi sağlar.

İlk siparişi siz verin: Arkadaşlarınızla dışarıda yemek yiyecekseniz restoranda ilk siparişi veren siz olun. Eğer diğerlerinin sipariş vermesini beklerseniz onların seçtikleri aklınızı karıştırır ve siz de onların seçtiği zararlı yiyeceklerden denemek isteyebilirsiniz.

Diyet içeceklerden vazgeçin: Kısa vadede diyet içeceklerin bir zararı olmasa da, uzun süreli diyetlerde bu içecekler kilo alımına neden olur. Çünkü bu içeceklerin içinde bulunan tatlandırıcı maddeler, beyine daha fazla kalori tüketmesi gerektiği sinyalini verir ve bu da daha fazla yemenize neden olur.

En az 8 bardak su için: Günde sekiz bardak su içmek, sadece sizi tok tutmakla kalmaz. Su içmeden ciğerleriniz iyi çalışmaz; bu da yağ yakımını engeller. Bu nedenle, ne olursa olsun, bol bol su içmeye özen göstermelisiniz.

Beş öğünde, beş ayrı yemek: Günde beş öğünde, beş ayrı yemek yemeniz gerekiyor. Bu yemekler karbonhidrat ve protein içermeli, glisemik indeksleri de düşük olmalı. Yediklerinizin, şekersiz olmaları ve yararlı yağlar ile liflerden oluşmaları da önemli. Yapacağınız yemeklerin içerisinde beş malzeme kullanmalısınız. Haftada beş gün, beşer dakika, ısınma hareketleri ve egzersizler yapmaksa bir başka kural. Bu diyette önemli olan günde bin 300 kalori yakmayı başarabilmek.

Uyku düzeni: Uykusuzluk, metabolizmanızı doğrudan etkiler. Uykusuz kaldığınızda iştahınız açılır ve doyma hissi en az seviyeye iner. Yapılan araştırmalara göre, eğer altı saatten daha az uyuyorsanız obez olma riskiniz yüzde 27 oranında artar.

Daha az kalori: Aldığınız kalori miktarını azaltmalısınız. Kalorili içecekler yerine su içmeli, canınız tatlı istediğinde kuru meyve tüketmelisiniz. Eğer canınız lezzetli bir akşam yemeği istediyse, kızartmalar yerine; ızgara et, tavuk, balık ve yanında bol haşlanmış sebze yiyebilirsiniz.

Hindistan cevizinin gücü: Hindistan cevizi ya da omega 3 yağları, diyet programınızda size enerji verecek ve kilo vermenize yardımcı olacaklar arasında ilk sırada, özellikle Hindistan cevizi yağı, metabolizmanızı harekete geçirerek kalori yakmanızı sağlar.

Öperim canim benim
Kızlar bu bir kaç gün uğrayamadım hastslıklar beni mahvetti ama menülwr güzel. İnşallah yarından iyibaren daha aktif olacağım.
Çok geçmiş olsun canım
Canım eline sağlık. Ödem atıcı su nasıl oluyordu?
Buunu birazdan cevaplayayim
İlk ve son olsun şeker protein ağırlıklı beslenme ve hafif beslenme bilhassa kaçamak yaptığında aksamı yoğurt ve salata ile geçirmelisin
Herkese günaydın.
Günaydın canım
Günaydınlarrrr 9. Takımın fıstıkları
Günaydın canım
Günaydın canısılarr :)
günaydın canım

Gunaydin hatunlarr
Günaydın canım
Güzel duruyor
Günaydınlar arkadaşlar güzel günler diliyorum geçmişi okudum sayfalar ne kadar hızlı ilerlemiş yetişmeye çalışıyorum
akşam valla çeneler düşüyor maşallah günaydın

valla daha ne kalmış ki yiyecek

çok doğru şeyler yazmışsın canım

ilk sipariş işi mantikli hep en son siparişi veririm ben Hindistan cevizi ne bayılıyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…