- 24 Ağustos 2008
- 771
- 1.485
- 113
- 41
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #194.821
Kelebek bu hiç iyi olmadı ilk hafta gayet güzel kilo verdim ikinci hafta artı geldin şimdi ise cuma günü eksi bir bildirm yapmadan vedalasiyorsun bu sana hiç yakışmadı kelebek yolun açık olsunaskrhpozitif
Canımm sınav haftalarıma girdim protez stajına başlafım hasta arıyorum her yerde o yüzden kendime bakıcak halim bile kalmadı canım ama yine her gün tartılıyorum ve yediklerime çok dikkat etmeye çalışıyorum inşallah tek başıma da devam edebilirim ama bu kadar hızlı olabileceğini sanmıyorum burdaki gibi...Hakkınızı helal edin arkadaşlar burda kısacık sürede çok şey öğrendim her birinizi çok sevdim en içten duygularımla söylüyorum bunu...Herşey için çok sağolun kızlar inşşallah hepiniz hedeflerinize ulaşırsınız... İnşallah çok mutlu olursunuz...Allaha emanet olunn
Günaydın
Günaydın1
Günaydın kizlar okuldayim nobetciyim gecmis okadar uzunki once bi selam vereyim dedim
günaydın abla kalırsın inşallah memnunGünaydin sekerler
Yarin tarti dananin kuyrugu kopar
Tartidan memnun kalmassa beril herife catarrrre
Duruma göre karar verelim olur mu ablamMervissss ben listeyi gireyimmi yarin
sağol kuzumaskrhpozitif kız Merve hayırlı uğurlu olsun kaptanligin tü tü maşallah.
yoğurt zencefil zerdeçal tarçın karışımı cidden çok faydalı iştahı kapatıp yedirmiyor da benim mideyi mahfediyor mübarek zencefilden korkuyorum :) bir kereden bişey olmaz diyip akşama baharatlı yoğurt karışımı yulaf ezmesi yapabilirim aslındaAkşam hafif geçiştir olmadı yoğurt biber zencefil karışımı ye
Aaaa yarisiyorduk ama nereyeaskrhpozitif
Canımm sınav haftalarıma girdim protez stajına başlafım hasta arıyorum her yerde o yüzden kendime bakıcak halim bile kalmadı canım ama yine her gün tartılıyorum ve yediklerime çok dikkat etmeye çalışıyorum inşallah tek başıma da devam edebilirim ama bu kadar hızlı olabileceğini sanmıyorum burdaki gibi...Hakkınızı helal edin arkadaşlar burda kısacık sürede çok şey öğrendim her birinizi çok sevdim en içten duygularımla söylüyorum bunu...Herşey için çok sağolun kızlar inşşallah hepiniz hedeflerinize ulaşırsınız... İnşallah çok mutlu olursunuz...Allaha emanet olunn
4. Mesaj1.mesaj
Günaydın canlarım nasılsınız keyifler yerinde mı
video attım ya onla 2 tur oynadım zaten :))Kiz kurtlanacagina kalk kurtlarini dokmoralini bozma stres daha kotu etkiler,bunyene iyi gelen bitki caylari ya da detoks sulari hazirlasan odemini atarsin en azindan sabit olursun yarina.
En kısa zamanda deneyeceğim saol canımsenden de allah razı olsun :)
protein günü yapacaksan arada, tavuk göğsü al gülüm tek öğün yiyecek boyutlarda kes ayır buzluğuna at güzel bol yeşil salatana sadece haşlanmış tavuk doğrasan yeterli olur pratik ve doyurucu oluyor , ben pek tavuk sevmem salatayla yiyebiliyorum şükür sıkıntı olmuyor evdekilere normal yemek bana bundan yapıyorum bazen
askrhpozitif kaptan oldu gülümBu arada kaptan degisikligimi oldu gecmise bakamadim
günaydın1.mesaj
Günaydın canlarım nasılsınız keyifler yerinde mı
Numarami veriyoruz.4. Mesaj
Abuu ben yazmayı unuttum hoca yazmazaa cemaat ne yapar
çaktırma kaptan ben de unuttum :)))4. Mesaj
İlk 5 mesaja numara veriyoruz canimNumarami veriyoruz.
bu sefer kesin ulasmam lazim yoksa kendime saygim kalmayacakZeytin miktari her geçen gün artıyor gördüğümözellikle mi 2 menu yapiyorsun canim hep
Cok duzenli ve guzel yapiyorsun canim tebrik ediyorum seni
Yulafli kurabiye tarifini alabilir miyim regl yaklasiyor da
Ne kadar çok mutlu'lu bir mesaj olmuş böylecok haklisin canim
Neden diplomali ev hanımı atanamadin mi canim
Herkesin beklentisini karsilayabilmek cok zor canim. Gördüğüm bazıları ceza zoppakisaca otorite istiyor. Ben ve ekim abla gibileri de otoriteden hoşlanmıyor. Üzerinde baskı hissedip strese giriyor ve daha kötüye gidiyor. Nabza göre şerbet dicem ama burda çok zor zamanla olacak bişey
Ben de ara öğünde süt veya yoğurt tuketmedigim zaman cuma bizim için buyuk gün
Düşsün abla düşsün cenen hiç eksik olmasın eksikliğini görmeyelim sakin
Burdan mezun olunca da kilolari korunamiyor geri donmeler oluyor. Demekki daimi olmak lazim burda
Buhun güzel bir başlangıç ysptim canim ind olacakBir şekilde bir orta yol bulucaz hep birlikte canim
hadi canım bismillah diyelim o zaman
Musli değil şeker yoksa gayet güzel geldi bana günde attığı değil dimi adim
soda ödem tutuyor doğru şişlik maalesef tartiya yansıyor canım
ayranda tuz olmasa daha iyi b e nce canımMenum
07.30
1 kk peynir
1 Yumurta peynir omleti
10.00
1 bardak süt
11.00
1 fincan az şekerli türk kahvesi
12.00
1 tabak kuru fasulye
Yarim kase corba
1 kase yoğurt
16.00
Sodali tuzlu ayran
17.00
Yarim muz
18.30
1 kase corba
6 kaşık karnabahar
35 dk tempolu yürüyüş
4 litre su ( aşırı susama hissim var. Tutmasam daha çok icicem normal diil ama anlamadım
Tuz odem yapar canim ama aytan sade cok faydali hatta bagirsak çalıştırıyor diye biliyorumAyranin ödem attığını duymamistim. Göbek çevresini eritiyor diye biliyorum. Tuzlu ayran içsem olur mudetoks suyu içtiğimiz gün pro ağırlıklı mı beslencez
Afiyet olsun canımSabah 08.15
1 haslabmis yumurta
1 kk peynir
5 zeytin
Domates
Ogle 12.15
1 kase mantar corba
2 parca derisiz tavuk butu
Aksam 18.00
1.5 levrek firinda
Salata
2 litre su
20 dk bisiklet
hadi guzelleselim ins 2Menüm
Sabah: 1 Kase mercimek çorbası
1 /2 yaprak kırmızı lahana
5 zeytin
Akşam:
1tabak yeşil mercimek yemeği
1 Kase (yaklaşık 4 kaşık) yoğurt
3 dilim turp
Su şimdilik 1.5 lt
Artık bu günlük çiğneme eylemini bitirdim , içmeye devam içelim güzelleşelim coşalım
çaktırma kaptan ben de unuttum :)))
5 i çoktan geçmişti zaten de bari buna sayı koyayım 5
Bu mesajla 8 olmuşİlk 5 mesaja numara veriyoruz canim
Ablam benim amin sağolasın Allah razı olsunrabbim sana da hayırlısıyla bir evlat nasip eder inşallah
ama sen beni böyle sevip zayıflatmadan rahat ettirmiycem diyince ben çok duygulanıyorum hiiç sulu göz değilim ama burnumun direği cıss ettiyüzünü kara çıkarmıycam allahın izniyle malum dönem başladı onun ödemi tartıya yansımasın diye yarın da çok dikkatli olucam gülüm :)
tarcın regli geciktiriyormuymuş bunu bilmiyordum genelde aynı zamanlar da ve çok uzun sürdüğü için hiç ne geciktiri diye bakmamışım demek ki
Herkese günaydın.
Günaydınlarrrr 9. Takımın fıstıkları
Günaydın canlarGünaydın canısılarr :)
Ayyyy ne güzel ya maşallah anın değerini bilmek lazım çok iyi yapmışsınizCanim ablama supla yapiyorum oylede hamaratim yanibenim bulundugum yerde imkanim olsa eve girmem valla,her firsatta kendimi ipini koparmis danalar gibi disari atardim herhalde
Haftasonlari esimle termosa cayimizi koyup hazar golune gidiyoruz cayimizi bile disarda iciyoruz anacim
Günaydın canımGunaydin hatunlarr
Afiyet olsun canım çok güzelEki Görüntüle 1964579
Kahvaltım nasıl?
Günaydın canım öyle oluyor valla aynı durumda yım ben deGünaydınlar arkadaşlar güzel günler diliyorum geçmişi okudum sayfalar ne kadar hızlı ilerlemiş yetişmeye çalışıyorum
Heyyyooo maşallah harin mı karın mı diye sorarlar adamaVerdiğin perhize budur gayratim
Bundan başka uyameyom dohtur bey!
Üç sepet yumurta sabah kahvaltim
Teker teker sayameyom dohtur bey!
İki leğen pilav bir yayık ayran
İster yağlı olsun isterse yavan
Yanına kesiyom beş kilo sovan
Yeyom yeyom doyameyom dohtur bey!
Üç tencere bamya yerim bişinci
Yirmi tas su içip biraz koşinci
Her yanım sökülür karnım şişinci
Sağlam göynek giyemeyom dohtur bey!
Şinciye acımdan çoktan ölürdüm
Sağolsun komşular gönderir dürüm
Bir guzudan çok yiyemem
var sözüm
Ayıp olur cayameyom dohtur bey!
Bazı az geliyo beş kasa hurma<
Yedi lahanadan yapıyoz sarma<
Onuda mı yedin diye hiç sorma<
Utanıyom deyemeyom dohtur bey!
Günde iki çuval unum gidiyo<
Avradım her sabah ekmek ediyo<
Bir gazen fasille gönül ye deyo<
Artırmaya gıyameyom dohtur bey!
Senede gırk dönüm bostan ekerim< Resmi açmak için tıklayın >
Benden başka kimse yemesin derim<
garpuzu gabuklu yerim<
Aceleden soyameyom dohtur bey!
Bilmem bu işin sonu nere gider<
Buyumuş gısmetim<
buyumuş gader<
Bir günde yediğim işte bu gader<
Daha fazla yiyemeyom dohtur bey
Yazan: CoDeYs
Evet canım çok doğru ağzımıza söz geciremedikten sonra saatlerce spor yapmanın anlamı yok önce diyet sonra spor desteğiyediklerinizin cevabini aynalar verir dogru seyler yemezsek bizi ne ictigimiz su odem suyu kurtarir nede spor zira bi saat yuruyus orta tempoda bir buyuk elmayi yakar
bu durumda kacamagimizin bedeli herhalde saatlerce spor yapmak olur buda pek mumkun degil
unutmayalim bogazimizdan gecenler diyetimixin %80ni spor ve extralar %20,sini olusturur
Çok güzel bilgiler canım Allah razı olsun sendenİşte zayıflamanıza yardımcı olacak diyet tüyoları:
Yağ ve karbonhidratları birbirleriyle karıştırmayın:Yağları ve karbonhidratları ayrı tutmalısınız. Vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi karbonhidratlardan alırsınız. Enerjiyi aldıktan sonra üstüne yağ tüketirseniz, gerekli olan enerjiyi zaten aldığınız için, vücudunuz yağı depolar bu da kilo almanıza neden olur.
Badem yiyin: Beslenme uzmanları az miktarlarda badem ve ceviz tüketmenin yararlı olduğunu belirtiyor. Canınız atıştırmalık bir şeyler yemek istediğinde çok aşırıya kaçmadan badem, ceviz ya da fındık tüketebilirsiniz. Bu kuruyemişler kalori içerdiği için yerken dikkatli olunması şart. Bademde bulunan iyi yağlar, yağ yakma genlerini harekete geçirir ve kilo vermenize yardımcı olur.
Aç kalmayın: Her gün aynı miktarda kalori alırsanız, daha İyi hisseder ve daha fazla yemekten kaçınırsınız. Bir gün çok yiyip, ertesi gün aç kalırsanız, kendinizi doymuş hissetmezsiniz. Bu nedenle, her gün aynı sakilde yemeye özen gösterin.
Zayıf arkadaşlar seçin: Belki biraz acımasız olacak ama, zayıf olmak için zayıf arkadaşlar edinmelisiniz. Yapılan araştırmalar, obezitenin bulaşıcı olduğu ve ailesinde ya da çevresinde obez insanlar olan kişilerin de yavaş yavaş obezliğe doğru yaklaştığını gösteriyor. Bu nedenle, zayıf olmak istiyorsanız, çevrenizdeki insanları da diyete yönlendirmelisiniz.
Ürünün ambalajına kanmayın: Paket tasarımları, ürünü çekici hale getirmek için yapılır. Bu nedenle ürün paketleri üzerinde yazanlar sizi yoldan çıkartmasın. ‘Tuz oranı düşük’ ya da ‘az kalorili’ gibi cümleler sizi kandırabilir. Bu yiyeceklerin sizin için uygun olup olmadığını anlamak için içeriğine göz gezdirmeli ve sonra almalısınız.
Protein yüklemesi yapın: Proteinin yağ yakımına yardımcı olduğu biliniyor. Protein, sizi tok tutarken kas yapmanıza da yardımcı olur. Düşük karbonhidrat diyeti, yağların saklanmasını ve sonrasında enerji için kullanılmasını sağlar.
Egzersizlerinizde değişiklik yapın: Kendinizi mutsuz ve sinirli hissettiğiniz zaman stres hormonu harekete geçer ve kan şekeri seviyeniz düşer. Bu durumda canınızın tatlı bir şeyler yemek istemesi normaldir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda spor yaparak kan şekeri seviyenizi kontrol altına alabilirsiniz. Spor şeklinizi değiştirebilir, çok ağır egzersizler yapmak yerine yoga gibi daha hafif egzersizleri seçebilirsiniz.
Düşüncelerinizi değiştirin: Vücudunuzdan memnun olmamanız psikolojinizi de etkiler. Vücudunuz hakkında iyi hissederseniz, kötü alışkanlıklara daha az yönelirsiniz. Bu nedenle, canınız sıkkın olduğunda çikolataya saldırmak yerine, olduğunuz yerde zıplayabilir ya da bir yere uzanıp bacaklarınızı yukarıya doğru kaldırarak rahatlayabilirsiniz. Yüksek sesle ‘Çok iyi hissediyorum!’ demek de size iyi gelecek. Eğer omuzlarınızı düşürüp, depresif bir biçimde ‘Çok kötüyüm!’ diye etrafta dolaşırsanız, zararlı yiyeceklere saldırmak için hep bahaneniz olur ve bu da kilo almanıza neden olur.
Yediklerinizi unutmayın: Gün içinde neler yediğinizi fark etmeyebilirsiniz. Bu nedenle her yediğinizi ve bunların ne kadar kalori içerdiğini bir kağıda yazın. Yediklerinizi kağıt üzerinde görmek, ne kadar gereksiz kalori aldığınızı daha iyi anlamanızı sağlar.
Ağırlık çalışın: Kadınların en büyük korkularından biri de ağırlık egzersizleri yapmak. Çünkü ağırlıkların onları Arnold Schwarzenegger gibi kaslı vücutlu biri yapacağını düşünürler. Oysa bu oldukça yanlış bir düşüncedir. Erkek ve kadın vücudu arasında büyük fark vardır. Erkeklerle karşılaştırıldığında, kadınlar 30 kat daha az kas yapıcı hormona sahip. Ağırlık çalışması sadece metabolizmanızı harekete geçirir ve daha kolay kilo vermenizi sağlar.
İlk siparişi siz verin: Arkadaşlarınızla dışarıda yemek yiyecekseniz restoranda ilk siparişi veren siz olun. Eğer diğerlerinin sipariş vermesini beklerseniz onların seçtikleri aklınızı karıştırır ve siz de onların seçtiği zararlı yiyeceklerden denemek isteyebilirsiniz.
Diyet içeceklerden vazgeçin: Kısa vadede diyet içeceklerin bir zararı olmasa da, uzun süreli diyetlerde bu içecekler kilo alımına neden olur. Çünkü bu içeceklerin içinde bulunan tatlandırıcı maddeler, beyine daha fazla kalori tüketmesi gerektiği sinyalini verir ve bu da daha fazla yemenize neden olur.
En az 8 bardak su için: Günde sekiz bardak su içmek, sadece sizi tok tutmakla kalmaz. Su içmeden ciğerleriniz iyi çalışmaz; bu da yağ yakımını engeller. Bu nedenle, ne olursa olsun, bol bol su içmeye özen göstermelisiniz.
Beş öğünde, beş ayrı yemek: Günde beş öğünde, beş ayrı yemek yemeniz gerekiyor. Bu yemekler karbonhidrat ve protein içermeli, glisemik indeksleri de düşük olmalı. Yediklerinizin, şekersiz olmaları ve yararlı yağlar ile liflerden oluşmaları da önemli. Yapacağınız yemeklerin içerisinde beş malzeme kullanmalısınız. Haftada beş gün, beşer dakika, ısınma hareketleri ve egzersizler yapmaksa bir başka kural. Bu diyette önemli olan günde bin 300 kalori yakmayı başarabilmek.
Uyku düzeni: Uykusuzluk, metabolizmanızı doğrudan etkiler. Uykusuz kaldığınızda iştahınız açılır ve doyma hissi en az seviyeye iner. Yapılan araştırmalara göre, eğer altı saatten daha az uyuyorsanız obez olma riskiniz yüzde 27 oranında artar.
Daha az kalori: Aldığınız kalori miktarını azaltmalısınız. Kalorili içecekler yerine su içmeli, canınız tatlı istediğinde kuru meyve tüketmelisiniz. Eğer canınız lezzetli bir akşam yemeği istediyse, kızartmalar yerine; ızgara et, tavuk, balık ve yanında bol haşlanmış sebze yiyebilirsiniz.
Hindistan cevizinin gücü: Hindistan cevizi ya da omega 3 yağları, diyet programınızda size enerji verecek ve kilo vermenize yardımcı olacaklar arasında ilk sırada, özellikle Hindistan cevizi yağı, metabolizmanızı harekete geçirerek kalori yakmanızı sağlar.
Günaydın canım dikkat edicem sözGünaydın canlar
Tartidan önce son gün lütfen yediklerimize dikkat edelim mümkünse protein ağırlıklı beslenelim bol su içelim bol hareket ve aksamı hafif tutup erken kapatalım, yatağa aç girelim ki yarına güzel sonuçlar alalım .Akşam yatağa yatigimda sırt üstü yatabiliyorsam ve bu şekilde uyuyabiliyorsam yediklerimde bir fazlalık var diye düşünüyorum ne zaman açlıktan uyuyamayip karnımın üzerine yatarak uyuyorsam işte o sabah mutlu olarak uyanıyorum
Artık sabretmekten başka yapacak pek bir şey yok
Listedeki arkadaşlar ha gayret , biz nispeten rahatız ama kaptanım kızmasın çok dikkatliyiz
artık değerli bir ağza sahibim her şey geçemez denetim sıkı
Aaaaaaaaa bu ne şimdi veda mıaskrhpozitif
günaydın
Ben ceviz yersem zeytin yemiyorum zeytin yersem ceviz yemiyorum o şekilde bir denge kuruyorum canimYağ ilk başta eklemeyim dedim bide suan ikiside yok evde.zeytini benden baska yiyen yok.cevizse aldığım gün bitiyor masallah seviyorlar.
Kazanla demi ablaçok hoşmuş bu aceleden karpuzu bile soyamıyor kabuklu yiyor hahahah
okunyun da yemek nasıl yenirmiş öğrenin bizim ki yemek mi yok 3 kaşık 1 kepçe ölçü ne yaaa yemek dedin mi böyle yenir işte :))))))
bunu yapalım :))
Çok memnun oldum canım senin güçlü iradenle hepimize moral kaynağı olacağına inanıyorum benGünaydin sekerler
Yarin tarti dananin kuyrugu kopar
Tartidan memnun kalmassa beril herife catarrrre
Maşallah Rabbim.nazardan korusun daim etsin inşallahYapiliyor canim hazir suplalardan cok daha guzel oluyor.Elimdekiler bitince de penye ipten sepetler yapicam insallah.
Arada kocayla takissakta romantik sayiliriz
Ablam telaş yapma sakın sen diyeti yap herşey yolunda gidecek Allah'ın izni ilekızlar dün diğer topikte tartı günüydü tartılamadım diye bu gün bildirim yaptım geçen haftaya göre 200 gram fazla var malum dönemdeyim ondan biliyorum o yüzden moralimi alıp yere fırlatmadım hala başımın üstün de taşıyorum daa yarına onu nasıl eksiye çevirsem diye kurtlanıyorum azıcık :)
AaaaGünaydın canlar gribal durumlar baş gösterdi fenalardayim
4. Mesaj
günaydın
aa biz ilk 5 mesaja sayı koyacaktık sen yazınca hatırladım :)
Sana eşlik edeyim bari ben de tavuk yoğurt yapayım akşamaKızlar bugün benim temizlik günün çayımı içeyim girisecegim ne olur dikkat edelim yediklerimize ictiklerimize
Kahvaltı mı ben haşlanmış yumurta ,2 YK lor ile yaptım şimdide 4 lu karışım çayı içiyorum aksamı da tavuk ve yoğurt yapicam
ablacığım o kişi inan ki bilerek yapıyordur bunu benim etrafımda da oluyor bazen bu şekilde bana davrananlar bir Sabrediyorum 2 Sabrediyorum 3 Sabrediyorum ama en sonunda dayanamayıp öyle bir bozuyorum ki bir daha hiç bir şekilde o konuda yorum yapmıyorlar beni anlıyorlar biraz küsüyorlar ama en iyisi kendi duygularını açıkça ifade etmek bence[/QUOTE]bir tane tontişim dışında bu hatunların hepsi zayıf benden yaşları baya büyük olanlar var onlar da zayıf kışın 2-3 kilo alırlarsa bir tek o vardır :))
kimseyi takmıyorum zaten kendi oğlumdan bile beklentim yok bana zararı olmasın ben bir şey beklemem diyorum aştım onları da şükür:))
sadece ayy nasıl dayanıyorsun yemiyorsun v.s. lafları her defasın da söyleyen biri var ben diyet yapmıyorum leptin hormonu çalışsın diye acıkmayı bekliyorum diye her defasın da ama her defasın da tekrar anlatıyorum unutuyor mu bilerek mi yapıyor çözemedim ama sıkılmaya başladım bozuk plağa döndüm garii:))
bir de şunu diycem bir elin nesi var iki el dağları devirir misaliyiz burada biribirimizden öğrenecek yada hatırlatacak çok şeyimiz var ben hala menülere yorum yapmak istemiyorum bana göre iyi menü diğer yorumları okuyorum olmamış deniyor bana kalsa hepsi iyi güzel gibi :))
Masallah size,beraber gecireceginiz nice yillariniz olsun insallah3. Mesaj
Kızlar bugün bizim evlilik yıldönümuz14. Yıla adım atıyoruz Rabbim daha nice yılları huzur ve mutluluk ile geçirmeyi nasip etsin hepimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?