- 4 Şubat 2008
- 5.999
- 14.165
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #194.841
Eşinle Daha nice hayırlı uzun yıllara inşallah3. Mesaj
Kızlar bugün bizim evlilik yıldönümuz14. Yıla adım atıyoruz Rabbim daha nice yılları huzur ve mutluluk ile geçirmeyi nasip etsin hepimize
Rabbin Şafi ismiyle şifa olsun inşallah Ekimcimsevgiler karşılıklı gülüm kalbimiz ısındı daha ilk konuşmada :))dün o kadar güzel şeyler yazdın benim için bari yazının hakkını vereyim dedim sabah yürümem normalde ama sonra ne olur ne olmaz kalırsa diye çıktım :)bak gördün mü sen de beni motive diyorsun
1 hafta kullanıp bırakıcam mantarı iştah patlaması yapıyor resmen şu ağrılar azalsa 1 haftadan önce bile bırakırım
Tadı nasıl oldu canm müsli kurabiyenin
Günaydın canlar gribal durumlar baş gösterdi fenalardayim
3. Mesaj
Kızlar bugün bizim evlilik yıldönümuz14. Yıla adım atıyoruz Rabbim daha nice yılları huzur ve mutluluk ile geçirmeyi nasip etsin hepimize
telaş yok :))2. Mesaj
Ablam benim amin sağolasın Allah razı olsun
Regly döneminde hepimiz sisiyoruz malum üzülme sen devam et diyetine biliyorsun ki en hızlı bu dönemde kilo verebiliyoruz çok güzel sonuçlar gelecek senden ben eminim
Günaydın canlar
Ayyyy ne güzel ya maşallah anın değerini bilmek lazım çok iyi yapmışsıniz
Günaydın canım
Afiyet olsun canım çok güzel
Günaydın canım öyle oluyor valla aynı durumda yım ben de
Heyyyooo maşallah harin mı karın mı diye sorarlar adama
Evet canım çok doğru ağzımıza söz geciremedikten sonra saatlerce spor yapmanın anlamı yok önce diyet sonra spor desteği
Çok güzel bilgiler canım Allah razı olsun senden
Günaydın canım dikkat edicem söz
yakinda sende gireceksin listeye canım hazırlan şimdiden
Aaaaaaaaa bu ne şimdi veda mı
Günaydın canım benim aminnnnnn
Ben ceviz yersem zeytin yemiyorum zeytin yersem ceviz yemiyorum o şekilde bir denge kuruyorum canim
Kazanla demi abla
Hemen yapıyorum ablam
Çok memnun oldum canım senin güçlü iradenle hepimize moral kaynağı olacağına inanıyorum ben
Maşallah Rabbim.nazardan korusun daim etsin inşallah
Ablam telaş yapma sakın sen diyeti yap herşey yolunda gidecek Allah'ın izni ile
Aaaageçmiş olsun canım benim
Sana eşlik edeyim bari ben de tavuk yoğurt yapayım akşama
rabbim nice sağlıklı huzurlu (ileride evlatlarınızla) bol muhabbetli yıllar nasip etsin3. Mesaj
sağol gülüm inşallah şifa olurRabbin Şafi ismiyle şifa olsun inşallah Ekimcim
Ha gayret azıcık itekle kendini sen yapacaksın biliyorum ben
İnşallah canım aminnnnnn Allah razı olsunMasallah size,beraber gecireceginiz nice yillariniz olsun insallah
Aminnnnnn canım benim inşallah Allah razı olsun hepimizin duası kabul olsun inşallah2
Eşinle Daha nice hayırlı uzun yıllara inşallah
Kalbinden geçen bütün dualar niyetler tez zamanda kabul olsun canım
Amin canım çok sağol Allah razı olsunÇok güzel oldu canım sabah sütle yedim yine .
Geçmiş olsun canım.
Allah uzun ömürler nasip etsin canım.
İnşallah ablacim inşallah benim birazcık umudum var eksi göreceğim hakkında inşallah bir terslik olmaz birazcık da artarsa eksi rakam çok mutlu olacagimtelaş yok :))
hadi bakalım yarına kim ne kadar eksiyle gelecek kimler sabit kalacak inşallah artıda kimse olmayacak (başta ben )
Aminnnnnn Ablacim inşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsunrabbim nice sağlıklı huzurlu (ileride evlatlarınızla) bol muhabbetli yıllar nasip etsin
pirinç koymadan yapabilirsin bence gaz yapar diye korkuyorsan içine bi çimdik kimyon atıver gülümKızlar pırasa yapsammı ne dersiniz.pırasa gaz fln yapmaz sanırım.
sağol gülüm inşallah şifa olur
kuduz köpek alıcam gayretim biterse, kendimi itekleyemezsem ben önde o geri de kovalasın beni ki mecbur ilerliyeyim :))
ben senden çok umutluyum maşallah çok güzel gidiyorsun enerjin de yerin de moralin de süper daha ne olsun bol bol eksiiiii tabi ki:)4. Mesaj
İnşallah canım aminnnnnn Allah razı olsun
Aminnnnnn canım benim inşallah Allah razı olsun hepimizin duası kabul olsun inşallah
Amin canım çok sağol Allah razı olsun
İnşallah ablacim inşallah benim birazcık umudum var eksi göreceğim hakkında inşallah bir terslik olmaz birazcık da artarsa eksi rakam çok mutlu olacagim
Aminnnnnn Ablacim inşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Canim ablama supla yapiyorum oylede hamaratim yanibenim bulundugum yerde imkanim olsa eve girmem valla,her firsatta kendimi ipini koparmis danalar gibi disari atardim herhalde
Haftasonlari esimle termosa cayimizi koyup hazar golune gidiyoruz cayimizi bile disarda iciyoruz anacim
Eki Görüntüle 1964579
Kahvaltım nasıl?
gundux sessix aksam cosuyorux
İşte zayıflamanıza yardımcı olacak diyet tüyoları:
Yağ ve karbonhidratları birbirleriyle karıştırmayın:Yağları ve karbonhidratları ayrı tutmalısınız. Vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi karbonhidratlardan alırsınız. Enerjiyi aldıktan sonra üstüne yağ tüketirseniz, gerekli olan enerjiyi zaten aldığınız için, vücudunuz yağı depolar bu da kilo almanıza neden olur.
Badem yiyin: Beslenme uzmanları az miktarlarda badem ve ceviz tüketmenin yararlı olduğunu belirtiyor. Canınız atıştırmalık bir şeyler yemek istediğinde çok aşırıya kaçmadan badem, ceviz ya da fındık tüketebilirsiniz. Bu kuruyemişler kalori içerdiği için yerken dikkatli olunması şart. Bademde bulunan iyi yağlar, yağ yakma genlerini harekete geçirir ve kilo vermenize yardımcı olur.
Aç kalmayın: Her gün aynı miktarda kalori alırsanız, daha İyi hisseder ve daha fazla yemekten kaçınırsınız. Bir gün çok yiyip, ertesi gün aç kalırsanız, kendinizi doymuş hissetmezsiniz. Bu nedenle, her gün aynı sakilde yemeye özen gösterin.
Zayıf arkadaşlar seçin: Belki biraz acımasız olacak ama, zayıf olmak için zayıf arkadaşlar edinmelisiniz. Yapılan araştırmalar, obezitenin bulaşıcı olduğu ve ailesinde ya da çevresinde obez insanlar olan kişilerin de yavaş yavaş obezliğe doğru yaklaştığını gösteriyor. Bu nedenle, zayıf olmak istiyorsanız, çevrenizdeki insanları da diyete yönlendirmelisiniz.
Ürünün ambalajına kanmayın: Paket tasarımları, ürünü çekici hale getirmek için yapılır. Bu nedenle ürün paketleri üzerinde yazanlar sizi yoldan çıkartmasın. ‘Tuz oranı düşük’ ya da ‘az kalorili’ gibi cümleler sizi kandırabilir. Bu yiyeceklerin sizin için uygun olup olmadığını anlamak için içeriğine göz gezdirmeli ve sonra almalısınız.
Protein yüklemesi yapın: Proteinin yağ yakımına yardımcı olduğu biliniyor. Protein, sizi tok tutarken kas yapmanıza da yardımcı olur. Düşük karbonhidrat diyeti, yağların saklanmasını ve sonrasında enerji için kullanılmasını sağlar.
Egzersizlerinizde değişiklik yapın: Kendinizi mutsuz ve sinirli hissettiğiniz zaman stres hormonu harekete geçer ve kan şekeri seviyeniz düşer. Bu durumda canınızın tatlı bir şeyler yemek istemesi normaldir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda spor yaparak kan şekeri seviyenizi kontrol altına alabilirsiniz. Spor şeklinizi değiştirebilir, çok ağır egzersizler yapmak yerine yoga gibi daha hafif egzersizleri seçebilirsiniz.
Düşüncelerinizi değiştirin: Vücudunuzdan memnun olmamanız psikolojinizi de etkiler. Vücudunuz hakkında iyi hissederseniz, kötü alışkanlıklara daha az yönelirsiniz. Bu nedenle, canınız sıkkın olduğunda çikolataya saldırmak yerine, olduğunuz yerde zıplayabilir ya da bir yere uzanıp bacaklarınızı yukarıya doğru kaldırarak rahatlayabilirsiniz. Yüksek sesle ‘Çok iyi hissediyorum!’ demek de size iyi gelecek. Eğer omuzlarınızı düşürüp, depresif bir biçimde ‘Çok kötüyüm!’ diye etrafta dolaşırsanız, zararlı yiyeceklere saldırmak için hep bahaneniz olur ve bu da kilo almanıza neden olur.
Yediklerinizi unutmayın: Gün içinde neler yediğinizi fark etmeyebilirsiniz. Bu nedenle her yediğinizi ve bunların ne kadar kalori içerdiğini bir kağıda yazın. Yediklerinizi kağıt üzerinde görmek, ne kadar gereksiz kalori aldığınızı daha iyi anlamanızı sağlar.
Ağırlık çalışın: Kadınların en büyük korkularından biri de ağırlık egzersizleri yapmak. Çünkü ağırlıkların onları Arnold Schwarzenegger gibi kaslı vücutlu biri yapacağını düşünürler. Oysa bu oldukça yanlış bir düşüncedir. Erkek ve kadın vücudu arasında büyük fark vardır. Erkeklerle karşılaştırıldığında, kadınlar 30 kat daha az kas yapıcı hormona sahip. Ağırlık çalışması sadece metabolizmanızı harekete geçirir ve daha kolay kilo vermenizi sağlar.
İlk siparişi siz verin: Arkadaşlarınızla dışarıda yemek yiyecekseniz restoranda ilk siparişi veren siz olun. Eğer diğerlerinin sipariş vermesini beklerseniz onların seçtikleri aklınızı karıştırır ve siz de onların seçtiği zararlı yiyeceklerden denemek isteyebilirsiniz.
Diyet içeceklerden vazgeçin: Kısa vadede diyet içeceklerin bir zararı olmasa da, uzun süreli diyetlerde bu içecekler kilo alımına neden olur. Çünkü bu içeceklerin içinde bulunan tatlandırıcı maddeler, beyine daha fazla kalori tüketmesi gerektiği sinyalini verir ve bu da daha fazla yemenize neden olur.
En az 8 bardak su için: Günde sekiz bardak su içmek, sadece sizi tok tutmakla kalmaz. Su içmeden ciğerleriniz iyi çalışmaz; bu da yağ yakımını engeller. Bu nedenle, ne olursa olsun, bol bol su içmeye özen göstermelisiniz.
Beş öğünde, beş ayrı yemek: Günde beş öğünde, beş ayrı yemek yemeniz gerekiyor. Bu yemekler karbonhidrat ve protein içermeli, glisemik indeksleri de düşük olmalı. Yediklerinizin, şekersiz olmaları ve yararlı yağlar ile liflerden oluşmaları da önemli. Yapacağınız yemeklerin içerisinde beş malzeme kullanmalısınız. Haftada beş gün, beşer dakika, ısınma hareketleri ve egzersizler yapmaksa bir başka kural. Bu diyette önemli olan günde bin 300 kalori yakmayı başarabilmek.
Uyku düzeni: Uykusuzluk, metabolizmanızı doğrudan etkiler. Uykusuz kaldığınızda iştahınız açılır ve doyma hissi en az seviyeye iner. Yapılan araştırmalara göre, eğer altı saatten daha az uyuyorsanız obez olma riskiniz yüzde 27 oranında artar.
Daha az kalori: Aldığınız kalori miktarını azaltmalısınız. Kalorili içecekler yerine su içmeli, canınız tatlı istediğinde kuru meyve tüketmelisiniz. Eğer canınız lezzetli bir akşam yemeği istediyse, kızartmalar yerine; ızgara et, tavuk, balık ve yanında bol haşlanmış sebze yiyebilirsiniz.
Hindistan cevizinin gücü: Hindistan cevizi ya da omega 3 yağları, diyet programınızda size enerji verecek ve kilo vermenize yardımcı olacaklar arasında ilk sırada, özellikle Hindistan cevizi yağı, metabolizmanızı harekete geçirerek kalori yakmanızı sağlar.
Günaydın canlar
Tartidan önce son gün lütfen yediklerimize dikkat edelim mümkünse protein ağırlıklı beslenelim bol su içelim bol hareket ve aksamı hafif tutup erken kapatalım, yatağa aç girelim ki yarına güzel sonuçlar alalım .Akşam yatağa yatigimda sırt üstü yatabiliyorsam ve bu şekilde uyuyabiliyorsam yediklerimde bir fazlalık var diye düşünüyorum ne zaman açlıktan uyuyamayip karnımın üzerine yatarak uyuyorsam işte o sabah mutlu olarak uyanıyorum
Bugün napıyonuz kızlarr
askrhpozitif
Canımm sınav haftalarıma girdim protez stajına başlafım hasta arıyorum her yerde o yüzden kendime bakıcak halim bile kalmadı canım ama yine her gün tartılıyorum ve yediklerime çok dikkat etmeye çalışıyorum inşallah tek başıma da devam edebilirim ama bu kadar hızlı olabileceğini sanmıyorum burdaki gibi...Hakkınızı helal edin arkadaşlar burda kısacık sürede çok şey öğrendim her birinizi çok sevdim en içten duygularımla söylüyorum bunu...Herşey için çok sağolun kızlar inşşallah hepiniz hedeflerinize ulaşırsınız... İnşallah çok mutlu olursunuz...Allaha emanet olunn
1
Günaydın kizlar okuldayim nobetciyim gecmis okadar uzunki once bi selam vereyim dedim
bu gün nasılsın bu halinle rapor da almışsın gülüm ne zaman dinleneceksin
Afiyet olsun canım benim Senin iradene güçlü duruşuna hayranım="sehnsuht, post: 50438105, member: 402289"]Merhaba Kızlar
Sabah:
1 tabak Pırasa (Ne alaka diceksiniz ama evden çok erken çıkıyorum, servisi kaçırmamak için kahvaltı hazırlayamadım yanına kahve yaptım)
Öğlen:
1 tabak Karnıbahar kısırı (karnıbahar+soğan+salça+marul)
Akşam:
1 tabak Pırasa
1 tabak Karnıbahar haşlaması
3 yk yoğurt
Ara:
2 yk yulaf kepeği+yarım çay bardağı süt+1yk goji berry
Kahve
1 yeşilçay
1.5 lt su
Günaydin sekerler
Yarin tarti dananin kuyrugu kopar
Tartidan memnun kalmassa beril herife catarrrre
senden de allah razı olsun :)
protein günü yapacaksan arada, tavuk göğsü al gülüm tek öğün yiyecek boyutlarda kes ayır buzluğuna at güzel bol yeşil salatana sadece haşlanmış tavuk doğrasan yeterli olur pratik ve doyurucu oluyor , ben pek tavuk sevmem salatayla yiyebiliyorum şükür sıkıntı olmuyor evdekilere normal yemek bana bundan yapıyorum bazen
sen cidden marifetlisin sepette yapıcan vuu harika
Bende koymadım numara.alisincaya kadar normal ne yapalım
Canisi bende berilMaşallah canım.
Benim evden çıkasım gelmez. Eşim beni zorla çıkartır.
Süper bence.
Aynen katılıyorum.
Benim de akşam yemek bulaşık adamla ilgilen çocuğa ödev yaptır bir bakıyotum saat 23.30. Gün bitmiş.
Teşekkür ederiz kuzum.
Güzel bilgiler.
Canım inşallah sende kurtulursun kilolardan. Hepimiz bimba gibi bir yaz geçiritiz.
Kolay gelsin canım.
Ben de yarın nöbetçiyim.
Bu gün ben iyiyim allaha şükür.
Ev ahalisi de düzelecek inşsllah.
Afiyet olsun canım benim Senin iradene güçlü duruşuna hayranım
Geçmiş olsun canım benim Şimdi nasılsınız Herkes iyidir inşallah
Hoşgeldin canım benim tekrar yuvaya ben gül ayşe diyabette bir İngilizce öğretmeniyim atama bekliyorum Bu arada diyet yapıyorum kilo vermeye çalışıyorum hep beraber yapacağız inşallah
Oooooo maşallah canım ne güzel böyle hissetmen
katılıyorum canım benim Çok haklısın bu konuda
canım ya Allah kolaylık versin vallahi korkuyorum sen böyle anlattıkça kadın olmak ne kadar zor her şeyi ayrı bir dert
Evet canım Tek başına yapamıyorsun bazen diyetisyenle başlamak en iyisi Daha sonrasında Belki tek başına devam edebilirsin
Ay çöreği ve sütlaç dikkatimi çekti canım biraz daha dikkat etmen gerekiyor galiba
Evet kızlar bazen gündüz cosuyorlar bazen de akşamları cosuyorlar ben de takip etmekte zorlanıyorum İlla geçmişi okumadan da yapamıyorum koptuğunu düşünüyorum yoksa
Bu arada adım Gülayşe diyabetli bir İngilizce öğretmeniyim insülin kullanıyorum amacım insülin ve ilaçları bırakabilmek sağlıklı bedenime geri dönmek O yüzden kilo vermeye çalışıyorum Bir diyetisyen ve doktor desteğiyle
Ben de aynı şekilde düşünüyorum canım tartıya az kaldı yarın son gün dikkat etmemiz lazım
Hayırlı uğurlu olsun canım kolaylıklar diliyorum İnşallah iyi gelir sana
Hoşgeldin canım benim Bende yeni sayılırım adım gül ayşe İngilizce öğretmeniyim diyabetliyim
eşim ona gidelim deyince kırmak istemedim yani sinemaya gitmiş diye Aslında çok daha farklı bir filme gidebilirdik ama eşim kırılmasın istediğim için ona girdim
Canım bir yerlere ulaşabiliyorsam yazdıklarımda bir nebze olsun haklı olduğumu düşünüyorsan Ne mutlu bana
Sana dokunabiliyorsa m arkadaşlarıma dokunabiliyorsam mutlu olurum Burada bulunma amacımız Birbirimize destek olmak değil mi elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıyorum
Yok canım benim Ne Mısır ne kola ne cips hiçbir şey yoktu Ben elime aldım suyumu Sadece su içtim filmi izlerken
sadece film beklediğimiz beklediğimiz seansta giremedik O yüzden biraz geç kaldı öğle yemeği eşimde sağolsun simit aldı bana onun sadece yarısını yedim Onun dışında bir şey yemedim ama kokular çok güzeldi
Sağ ol canım Allah razı olsun Elimden geleni yapmaya çalışıyorum
sen kararını olduktan sonra yaparsın Canım benim inan insanoğlunun istedikten sonra yapamayacağı bir şey olmadığına inanıyorum ben
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım benim
6. Mesajben senden çok umutluyum maşallah çok güzel gidiyorsun enerjin de yerin de moralin de süper daha ne olsun bol bol eksiiiii tabi ki:)
rabbim daha nice seneler nasip etsin canım inşallah3. Mesaj
Pirincli yapmazsan gayet güzel canım lif içerdigi için faydalı olur kendileriKızlar pırasa yapsammı ne dersiniz.pırasa gaz fln yapmaz sanırım.
amaç aslında katılımı saglamak canımBende koymadım numara.
Dediģin gibi alışana kadar biraz noksanlıklar olacsk.
yaradanına kurban ne güzel anlatmışsın cidden ideal bedenin azıcık uzağında sen kesinlikle o mesafeyi kolayca aşacaksın çünkü inancın tam isteğin tam bilincin tam...6. Mesaj
Ay abla dayanamadım sabah tartildim hatta dün de tartildim dün pazartesiye gore +100 Gr iken bugün cumaya göre -500 Gr gördüm inşallah yarina azıcık da olsa biraz daha eksi görmek istiyorum inşallah
Aslında hayatta en önemli olan şey kendini iyi hissetmek moralinin iyi olması
Kanser hastaları bile morallerini yüksek tutarak bu hastalığı atlatabiliyorlar ben ise moralim iyi olduğunda şekerim normal seviyelerde oluyor ama moralim bozuk olduğunda bişey yemeden bile şekerim çok yükseliyor ve kolay kolay da düşmüyor
Herşey yaşadığımız psikolojik durumlarla ilintili yani
Ne kadar iyi hissedersek o kadar kolay kilo veririz
Kilo vermeye o kadar inanıyorum ve kendime güveniyorum ki insulin direnci falan da umrumda değil bu yolda hiçbir şey engel olamaz bana ...
Ne istediğimi çok iyi biliyorum ve bu yolun sonunda harika bir vücuda sahip olacagimi biliyorum bu artık hayal falan değil çünkü hayaller gerçekleşmesi çok zor olan şeylerdir oysaki benim fit vücudum çok uzakta değil sabrımı irademi inancımı kaybetmediğim sürece çok yakinimda elimi uzatiyorum biraz daha biraz daha fazla uzatiyorum sanki her an yakalayacakmisim gibi hissediyorum hergun biraz daha yakinlasiyorum ve yakinlastikca daha çok heyecanlanıyor ve sabırsızlanıyorum...
Bu duyguyu sadece biz bilebiliriz yiyip yiyip kilo almayan ömrü boyunca zayıf olan insanlar bilemez kilo vermenin incelmenin müthiş hazzını bizim gibi kiloları yüzünden hayatı karmakarışık bir hal alan duygu dolu kişiler anlar bizi hadi canlar zayiflamanin o muhteşem zevkini yaşamaya hayat ile dopdolu olmaya devam edelim ....
ben ortada ters durup anasını emen enik gibiyim ailenin tuhafı sayın beni unutsam da hoş görünrabbim daha nice seneler nasip etsin canım inşallah
Pirincli yapmazsan gayet güzel canım lif içerdigi için faydalı olur kendileri
amaç aslında katılımı saglamak canım
Nice güzel yıllara3. Mesaj
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?