• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 yaşında erkek çocuğunun davranışı

İşte bahsettiğim kendi çocuğuma bu kadar taviz vermem herkes öz çocuğunu bile yeri gelip tersliyor ama üvey anne diye bi tabir var hep hassas olmak zorundasın çünkü ufacık bir olayda kötü olursun
Gece uyku esnasında bile eşler hallenme denen şeyi yaşıyor ve bilitsiniz ki erkeklerde daha sık olur
Eşiniz size dokunmak isteyebilir arada çocuk var bu ne kadar doğru olur ?
Eşinize kesin bir dille yatamaz diyeceksiniz
Çok isterse gitsin oğluyla odasında yatsın
Benim kıxım bir yaşında olmasına rağmen yatağımızda sayılı yatmıştır
Eşimde bende karşıyız

Allah size sabır versin
Yapı olarak çok sabırsızımdır yaramaz çocuğa tahammül edemem yüksek sese
Anlattıklarınıza burdan gıcık oldum yanında olsam istemeden bağırıp çağırabilirdim sinir krizi geçirirdim
Kızım 4 yaşında maşallah 1.5 yaşında konuştu 2 yaşında wc eğitimi vardı düşündüm 9 yaşında bir çocuk teog benzeri sınava hazırlanmalı
Spor faaliyeti olmalı
Kitap okumalı
Ailesi ona psikolojik kötülük yaptığının farkına varsın ilerde kötü şeylerle sonuçlanabilir
Sosyal ortamda kabul görmez
Eşinizle konuşun eğer devam ederse oğlu gelince siz gidin evden.
Ben çocuklara çok düşkünüm bu zamana kadar arkadaşlarımın çocuklarına baktım hep çok severim çünkü ama işte davranışları tuhaf geliyor bende çocuğa üzülüyorum ilerisi için tabi ki bazen sabrım taşıyor ama gelip kucağıma yatınca kıyamıyorum

İşte bahsettiğim kendi çocuğuma bu kadar taviz vermem herkes öz çocuğunu bile yeri gelip tersliyor ama üvey anne diye bi tabir var hep hassas olmak zorundasın çünkü ufacık bir olayda kötü olursun
Tabiki bu kadar taviz verilmez bilinçli yetişmeleri kendi gelicekleri için bir yatirim. Her şeyden önce kimse zaten 9 yaşındaki çocuğun 19 gibi davranmasını beklemiyor ama artık bebekte degil

Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim...1 yıllık evliyim eşimin daha önce ki evliliğinden 9 yaşında oğlu var beni de çok seviyor ona anne gibi davranıyorum..benim henüz bir çocuğum yok uğraşıyoruz inşlh rabbim banada nasip eder..Çocuğu alma günümüz haftasonları fakat kocamın eski eşi hep işim var deyip haftaiçi tüm tatil ve özel günlerde bize yolluyor, ilk zamanlarda çocuk bana çok çektirsede sabırla kendimi sevdirdim, fakat çocukta hala devam eden sorunlar var.eşimle yanyana oturduğumuzda aramıza giriyor, geceleri odamızın kapısı açık yatıyoruz korkuyor diye ve gece yanımıza gelip bazı geceler yanımızda yatmak istiyor bu yüzden eşimle tartıştık..sürekli gaz çıkarıyor yemek yerken bile, yapmamasını söylüyoruz eşimle ama o inatla yine yapıyor sürekli koltuklarda zıplıyor yediği herşeyi dökerek yiyor sabahları yüzünü yıkatamıyorum ısrar ettiğimde de ben yüz yıkamam diyor özel koleje gidiyor ama tam bir bebek gibi davranıyor ağzıyla garip garip sesler çıkarıyor hiç susmadan annesi olmadığım içinde tepki gösteremiyorum ama bazen beynim çok yoruluyor 5 yaşında konuşmaya başlamış ve okula giderken bile altı bezleniyormuş..sen artık büyüdün böyle yapmamalısın dediğimde ben istediğimi yaparım daha çok küçük bir çocuğum diyor yaşıtlarına göre davranışları normal mi sizce? Balayını sadece 3 gün yapıp döner dönmez aldık onu mutlu olsun diye her istediğini yapıyoruz psikolojik hiç bir sorunu yok normalde de böyle davranıyormuş hatta kayınvalidem sayende çocuğun huyu düzeldi biraz diyor bana göre 9 yaşında bir çocuk için davranışları bebek gibi

Merhaba . Benim de 9 yaşında oğlum var söyledikleriniz fazla geldi . Çocuğun 5 yaşına kadar bezli olması garip sesler çıkarması beni şüphelendirdi açıkcası. Göz Kontağı kuruyor mu konuşurken? Bence otizm açısından bir bakılması gerekir diye düşünüyorum .

Merhaba . Benim de 9 yaşında oğlum var söyledikleriniz fazla geldi . Çocuğun 5 yaşına kadar bezli olması garip sesler çıkarması beni şüphelendirdi açıkcası. Göz Kontağı kuruyor mu konuşurken? Bence otizm açısından bir bakılması gerekir diye düşünüyorum .
Bence o çocuktan diyil anneden kaynaklı alistirmadiysa kendi kendine ogrenicek diyil ya çocuğun bı sorunu olmadığını yazmış daha once

9 yaşında oğlu olan bir anne olarak yazayım, bu çocuğun çok ciddi psikolojik sorunları var.. belli ki annenin önceliği çocuk değil.. öncelikle size saygı duymasını sağlamak istiyorsanız, onun keyfi için kendi hayatınızdan taviz vermeyin.. korkuyorsa, odasına sevdiği karakterin gece lambasını takın, her ne kadar yaşı bir tik büyük olsa bile oyuncak ayı verin, o uyuyana kadar masal okuyun ve kapınızı kapatıp yatın.. gece gelirse birlikte odasına gidip bir süre uyumasını bekleyin ve odanıza dönün.. şımarıklık, eğer önlenmezse davranış bozukluğu olarak sittin sene karşınıza çıkar..

gaz çıkarması, değişik sesler yapması da tamamen toplum içindeki davranış kurallarını bilmemekle alakalı.. sakin bir şekilde ona bunu yapmaması gerektiğini, insanlar tarafından hoş karşılanmayacağını anlatın..

ona bir şeyi yapmasını istediğinizde, yapmasını söylemeyin.. birlikte yapın.. yüzünüzü beraber yıkayın, yatakları beraber (biraz oynayarak) toplayın, birlikte sofra hazırlayın.. kurutucudan çıkan çamaşırları birlikte katlamaya başlayın, sonra siz başka bir işe geçin o devam etsin, yani sorumluluk verin.. işiniz zor, ama bu seçimi yaptıysanız elinizi biraz taşın altına koymak gerek.. bunun ergenlik süreci var daha ve emin olun şuan yaşadığınızdan çok daha zor olacak, tecrübe konuşuyor :)

Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim...1 yıllık evliyim eşimin daha önce ki evliliğinden 9 yaşında oğlu var beni de çok seviyor ona anne gibi davranıyorum..benim henüz bir çocuğum yok uğraşıyoruz inşlh rabbim banada nasip eder..Çocuğu alma günümüz haftasonları fakat kocamın eski eşi hep işim var deyip haftaiçi tüm tatil ve özel günlerde bize yolluyor, ilk zamanlarda çocuk bana çok çektirsede sabırla kendimi sevdirdim, fakat çocukta hala devam eden sorunlar var.eşimle yanyana oturduğumuzda aramıza giriyor, geceleri odamızın kapısı açık yatıyoruz korkuyor diye ve gece yanımıza gelip bazı geceler yanımızda yatmak istiyor bu yüzden eşimle tartıştık..sürekli gaz çıkarıyor yemek yerken bile, yapmamasını söylüyoruz eşimle ama o inatla yine yapıyor sürekli koltuklarda zıplıyor yediği herşeyi dökerek yiyor sabahları yüzünü yıkatamıyorum ısrar ettiğimde de ben yüz yıkamam diyor özel koleje gidiyor ama tam bir bebek gibi davranıyor ağzıyla garip garip sesler çıkarıyor hiç susmadan annesi olmadığım içinde tepki gösteremiyorum ama bazen beynim çok yoruluyor 5 yaşında konuşmaya başlamış ve okula giderken bile altı bezleniyormuş..sen artık büyüdün böyle yapmamalısın dediğimde ben istediğimi yaparım daha çok küçük bir çocuğum diyor yaşıtlarına göre davranışları normal mi sizce? Balayını sadece 3 gün yapıp döner dönmez aldık onu mutlu olsun diye her istediğini yapıyoruz psikolojik hiç bir sorunu yok normalde de böyle davranıyormuş hatta kayınvalidem sayende çocuğun huyu düzeldi biraz diyor bana göre 9 yaşında bir çocuk için davranışları bebek gibi
Ya arkadaşım bırak yok kocan şöyle anası böyle çocukta gelişim geriliği var millet geçirmiş eline kozu stres atıyo yok kızcakmış babası vs vs doktor var bu ülkede donanımlı eğitimciler var bi danışın soruşturun 5 yaşında konuşmaya başlamış şimdi yanınıza yatıyo osurması mı sorun bu çocuğun özel durumu var çare arayın bi an önce

Canım her anne baba çocuk yetistirmeden anlamıyor malesef sanada öylesi düşmüş Allah yardımcın olsun babasını seven oğluna katlanır.. Ne diyim gerekirse bi uzmana danış.

Benimde böyle tanıdığım bi çocuk var ana baba hiç otorite kurmuyor çocuğun üzerinde.
Bence disiplin şart ağzını şapırdatıyorsa, elini yılamıyorsa tabiki uyarılması gerek. Yeni nesil ebevynlerde çocuğa hiç bir ahlak, toplum kurallarını öğretmiyor.
Ben bu kadar serbest çocuk yetiştşrilmesine karşıyım.
Aynen tarif ettiğiniz gibi bebekten farkları olmuyor.

9 yasinda bir cocuk hala bir cocuktur. ondan buyuk bir insanmis gibi olgun davranmasini beklemeyiniz, zaten sonucta anne baba ayri yetisen boynu bukuk bir cocuk aslinda. o yuzden belki biraz ekstra simartilmis.

buyutmeyin bence, bile isteye evlendiniz babasiyla. katlanip kabullenmek zorundasiniz. cocugu degil kendi bakis acinizi degistirin.
Kusuruma bakmayın çocuğu olan bir beyle evlenenlere(ben) hep bu söz söyleniyor "bilerek evlendiniz" evet biliyorduk çocukları olduklarını onlarla aynı ortamda yaşamaz zorunda olduğumuzu vs. ama kimse huzursuz bir evliliğim olsun diye evlenmez bizde insanız taviz verdikçe (sürekli kendisine hizmet etmek zorunda olan bir kadın gibi görüyorlar annelerinden çok biz ilgilendiğimiz için haliyle bir ne oldum delisi oluyorlar yanlışlarını düzeltmeye çalıştıkça da üvey anne oluyorsun)ve bunları yaşamayan bilemez...
Konu sahibi:Çocuklu bir adamla evlendik diye hayatı kendimize zehir edecek halimiz yok.Her istediklerini yapıp olur olmaz taviz verecek halimizde yok biz bunları yaptıkça hem kendimize hem eşimize hemde çocuklara zarar veriyoruz.Karşılığını göremeyince eşimizin başının etini yiyoruz çocuğu el bebek gül bebek yetiştirerekde dış dünyaya karşı savunmasız korumasız ve özgüvensiz hale getiriyoruz.Ağaç yaşken eğilir eğer çocuğun toplumsal eğitimini babayla kafaya kafaya verip üstesinden gelemezseniz ilerde daha büyük sorun olacak ergenlik çağında size düşman gözüyle bakacak o yüzden taviz vermeyi bırakın ve çocuğu doğrularla yüzleştirin

Sen tavrını koy çekinme.
Melek gibi üvey anne olacagim diye kasma kendini.Hiç gerek yok.
Bu davranisin hiç hoş değil diyebilirsin.Bari çocuk senden cekinsin.Mesafeni de tavrını da koy.Sevgi ilgi ayri birsey.
Bunlar ayri.
Üvey annesini seven bir çocuk görmedim ben. Ancak annesi hayatta olmayanlar bir ihtimal sevebiliyor.Seninle sürekli bir çekişme inatlaşma halinde belli ki.Çocuk yaşından çok geride kalmis.Yaptiklari normal değil.Annesi bu kadar eğitmis demek ki. Senin yapabilecegin hayatini zorlastiracak ve seni üzecek hicbirseye izin vermemek.Çocuğun hatalari davranislarina da susmamak.

Ben normalde çocuklu biriyle çocuksuz birinin evlenmesinden yana değilim. Evlenmeden önce sorsaydiniz askinizdan ölseniz de evlenmeyin derdim eminim size de diyenler olmuştur.

Madem evlilik kararı verdiniz o zaman o cocugun sorumlulugunu da almalisiniz. Yani evet çocuk egitilmemiş. Sizin bunalmanizi da anliyorum fakat el mahkum elinizden geldigince kirmadan duzeltin. Minik bir çocuğun ahini almayin. İsiniz zor farkındayım gerçekten baskasinin cocuguna bakmak cok zor bir sey. Elinizden geldigince sabirli olun.

9 yas cocuk yastir zaten.
Benim yegenim 10 yasinda oda benle uyumak istiyor korkuyorum diyor.toplumda gaz cikarmasi hos degil ama zamanla ogrenir cok abartili bir davranisini ben gormedim.cocuklar sabir istiyor.
Anne baba ayri oldugu icin belki ilgi cekmek icin boyle davranislar sergiliyordur.

9 yaş bir erkeğin yarı ergen yaşı ve kimse kusura bakmasın 9 yaşındaki erkek çocuğunu kendi çocuğum bile olsa yanımda yatırmam .
Kız olsa da aynı şekilde .

Gece uyku esnasında bile eşler hallenme denen şeyi yaşıyor ve bilitsiniz ki erkeklerde daha sık olur
Eşiniz size dokunmak isteyebilir arada çocuk var bu ne kadar doğru olur ?
Eşinize kesin bir dille yatamaz diyeceksiniz
Çok isterse gitsin oğluyla odasında yatsın
Benim kıxım bir yaşında olmasına rağmen yatağımızda sayılı yatmıştır
Eşimde bende karşıyız
9 yaş yarı ergen demek ki, bakın tartışmak için sormuyorum, 9 yaş çocuktan cinsel bi saldırı vs den mi bahsediyorsunuz?

Ayrıca bebek yanında yatarken ya sa çocuk benimki bebek olduğu için öyle söyledim. Hiç de hallenme olacağını sanmıyorum 1 gece de hallenilmeyiversin bi şey olmaZ. Zaten çocuk psikoloğa giderse zamnala bu beraber yatma vs davranışlarını aşacaktır net söylüyorum. Sabır ve ilgi gerek. Sert tutum ya da keskin mesafeler değil. O daha bir çocuk, yarı ergen değil..

9 yasinda kuzenimin cocugu var hic yerinde durmaz ne annesini dinliyor ne babasini ... simdi o cocugu dogruyu ogretmeye calismak yerine babasini disardan gorsun demeyin ... o cocugun psikolojisi ne olacak anne babasi ayrilmis ...ki ben cogu ogretmen arkdasimdan duyuyorum genelde sorunlu tipler bosanmis aileden kaynakli...cocugu pedagoga getirin gerekirse .. cocugun anne babasi yardimci olmuyorsa siz olun ..dışlamak en kolay secenek

Evlenmeden önce biliyordunuz değil mi tüm bunları? Yanlış anlamayın sizi eleştirmek amaçlı söylemiyorum.Cidden soruyorum.Çocuklar saftır , güzellikle halletmeye çalışın.O eşinizin çocuğu , bir ömür ayrılmıcaklar.Daha yolun başında böyle yaparsanız bunun ergenliği var.Ona sadece bir çocuk gözüyle bakın.Masum olur çocuklar.Hayata onun gözünden bakmayı deneyin.Anne ilgilenmemiş belli ki durumdan öyle anlaşılıyor.Anne baba ayrı , baba başkasıyla evlenmiş.Yani onun için de hayat zor.Ki yaşı çok küçük.9 yaş tamam Bebek değil ama çocuk yani.Sevgiyle halletmeye çalışın.Sabredin bir de.Sevgi ve sabır hayatta her kapıyı açan iki büyülü duygudur.Allah yardımcınız olsun.

Bence bu çocuğun eğitiminde bir sorun var. Sizin yapabileceğiniz şey bence bir pedagogla görüşün çocuk yetiştirme kitapları okuyun çocuğa ne katabilirsiniz böyle düşünün. Çocuğu uzaklaştırmak daha kötüsü olur ve babasıyla evlisiniz ömür boyu hayatınızda olacak onu iyi yetistirin

Back
X