• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 yaşında erkek çocuğunun davranışı

Çocuk bariz bir biçimde sevgiye aç.
Anne ve babasının psikolog eşliğinde davranışlarını değiştirmesi gerekir.
Yoksa çok çekeceksiniz haberiniz olsun.
Geçmiş olsun şimdiden.
2 yaşından beri pedagog yardımı almış annesi çocuğun yanında bunun psikoloji bozuk deyip durduğu için eşimle ilk tanıştığımızda da eski eşi çocuğun yine psikoloji bozuk diyodu bende tanışmak istedim ilk tanıştığımız günden beri bana karşı çok yakın ilk aynı eve girince huysuzluk yaptı o da yaptığı her huysuzluk karşısında ona yakın davrandıkça bana olan huysuzluğu geçti sevgiye dönüştü şimdi keşke babamla küçükken evlenseydiniz diyo

Çocuğa ilgiyi şımartma olarak algılamış, kendi eksikliklerini yani sevgi eksikliklerini davranislarini görmezden gelerek tamamlamış bir aile. Cocuk degil burada kabahatli. Anne ve babayi sorgulayın. Sizin kocanizda iyi bir baba olur mu ona bakın?

Çocuğa ilgiyi şımartma olarak algılamış, kendi eksikliklerini yani sevgi eksikliklerini davranislarini görmezden gelerek tamamlamış bir aile. Cocuk degil burada kabahatli. Anne ve babayi sorgulayın. Sizin kocanizda iyi bir baba olur mu ona bakın?
Eşimin çok iyi bir baba olduğunu düşünüyorum bende babasız büyüdüğüm için eşim bana iyi bir baba gibi geliyor sadece yanlışlarını düzeltmiyor çocuğun

genel olarak bir sorun yok gibi yasitlarda boyle davraniyor benim kizi anlatsaniz 3 asagi 5 yukari ayni olur gazi icin doktora goturebilursiniz onun disinda bol bol kitap okuyun tv ve tableti uzak tutun ama genel olarak mutlu bir cocuga benziyor sizi sevmese suzinle yatmak istemez ya da araniza girmez
Sağolun şimdi ki çocuklardan tableti Almak çok zor evet çok şükür mutlu

Eşimin çok iyi bir baba olduğunu düşünüyorum bende babasız büyüdüğüm için eşim bana iyi bir baba gibi geliyor sadece yanlışlarını düzeltmiyor çocuğun
İyi bir baba olmak sadece ekonomik olarak her istediğini yapmak yada naparsa görmezden gelmekle olmaz onu hayata hazırlamakta lazim. Belki yanında sürekli olmadığı için fazla kizmiyordur ama biraz daha dikkatli davranması gerektiğini bence o daha bı çocuk doğru yaklaşımla daha değişebilir

Hayır haklısınız bazı konularda , çocuğu istemediğinizi de düşünmedim zaten ama bu olanlarda çocuğun hiç suçu yok demek istiyorum.

Anne baba kendini cocugun elinde oyuncak ederse boyle oluyor. Allah sana kolaylik versin, bir de ogretmenlerine!

Disiplin uygularken babasi otorite olacak ama herhalde bosandigi icin sucluluk duygusuyla hareket ederek cocugu simartiyor.

Dikkat cekmeye calisiyor. Ugrastiracak oyuncaklar falan alin. Yataginiza alinca aranizda kocaniz yatsin bence. O zaman daha az rahatsiz olursunuz.

Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim...1 yıllık evliyim eşimin daha önce ki evliliğinden 9 yaşında oğlu var beni de çok seviyor ona anne gibi davranıyorum..benim henüz bir çocuğum yok uğraşıyoruz inşlh rabbim banada nasip eder..Çocuğu alma günümüz haftasonları fakat kocamın eski eşi hep işim var deyip haftaiçi tüm tatil ve özel günlerde bize yolluyor, ilk zamanlarda çocuk bana çok çektirsede sabırla kendimi sevdirdim, fakat çocukta hala devam eden sorunlar var.eşimle yanyana oturduğumuzda aramıza giriyor, geceleri odamızın kapısı açık yatıyoruz korkuyor diye ve gece yanımıza gelip bazı geceler yanımızda yatmak istiyor bu yüzden eşimle tartıştık..sürekli gaz çıkarıyor yemek yerken bile, yapmamasını söylüyoruz eşimle ama o inatla yine yapıyor sürekli koltuklarda zıplıyor yediği herşeyi dökerek yiyor sabahları yüzünü yıkatamıyorum ısrar ettiğimde de ben yüz yıkamam diyor özel koleje gidiyor ama tam bir bebek gibi davranıyor ağzıyla garip garip sesler çıkarıyor hiç susmadan annesi olmadığım içinde tepki gösteremiyorum ama bazen beynim çok yoruluyor 5 yaşında konuşmaya başlamış ve okula giderken bile altı bezleniyormuş..sen artık büyüdün böyle yapmamalısın dediğimde ben istediğimi yaparım daha çok küçük bir çocuğum diyor yaşıtlarına göre davranışları normal mi sizce? Balayını sadece 3 gün yapıp döner dönmez aldık onu mutlu olsun diye her istediğini yapıyoruz psikolojik hiç bir sorunu yok normalde de böyle davranıyormuş hatta kayınvalidem sayende çocuğun huyu düzeldi biraz diyor bana göre 9 yaşında bir çocuk için davranışları bebek gibi
Bence anne babasinin psikolojik sorunlari var. Neden tuvalet egitimini zamaninda vermiyorlar? Yine zamaninda konusmasi icin cocukla ilgilenmek gerek. Resmen cocugu bos birakmislar. Allaha emanet buyumus. Ve yine olur olmaz yerde ozellikle sofrada gaz cikarmasi... Bu da aileden alinacak egitimle ogrenilir ancak ortada bir aile yok zaten. Nikahli iken de aile olmayi becerememisler.. Cocuk yapmayi biliyorlar. Zaten en kolay kismi o degil mi..
Yaziklar olsun o anne babaya.. (Eger cocugun gelisim problemi olsaydi bu sekilde yorum yapmazdim)

ben anlayamadım psikolojik sorunu yok demişsiniz de değerlendirilmiş mi tavırları bir uzman tarafından? 5 yasına kadar konusmamış yanlış okumadım sanırım. cocugun davranısları kanıksanmış bu yuzden huy sanıyor ailesi. bir uzmanla görüştürülmeli mutlaka.

tüm yorumları okumadım ama belli ki sınırları olmayan bireylerin elinde şekil almamış bir çocuk var.
şımartılmamış aslında sadece ögretilmemiş bir birey var karşınızda.
siz çalışmıyorsanız bu fikrimi degerlendirin isterseniz.
baba yokken kuralcı ödüllü egitim verin.
babadan yüz buldugu için sizi onun yanında dinlemez ama o yokken güzel şekil verebilirsiniz.
sizin evladınızda olsa baba ona da kural koymadıgında bu şekilde bireye sahip olabilirsiniz.
size sunacagım tek fikir bu
annesi ilgilenmedigi daha iyi evladı çelişkide kalmaz en azında

Cocukla ilgilenilmemis. Konusmamasi ve tuvalet egitimi almamasindan belli. Annesi de babasi da ebeveyn olarak sinifta kalmis bence. Ben yerinizde olsam boyle birinden cocuk yapmazdim. Malesef cocuk yetistirmek sadece annenin gorevi degil. Baba da bi zahmet ilgilenmeliydi zamaninda. Tek suclu anneymis gibi anlattiginiz icin soyluyorum bunlari.anne sorumsuz olabilir evet ama babada da sorumluluk var denemez. Ikisinin elinde yazik olmus cocuga. Bence profesyonel yardim alin anne baba cocuk ve siz birlikte

Çocuk anneden de babadan da yeteri kadar terbiye ve ilgi görmemiş o yüzden böyle .
Her istediği yapılmış şımartılmış . Yani tek suç anne de değil eşinizin de payı var.

Canım ben 36 yaşındayım bütün çocuklarla aram çok iyidir çocuk bana çok bağlı zaten biz plan yapsakta yine biz iptal ediyoruz eşim Benimle evlenene kadar babasını hiç istemiyormuş şimdi de babasından çok bana yanaşıyor o konuda sıkıntı yok ilk günler çok kötü geçsede şuan iyi şükür

Hah iyi sevindim yaş olarak annesi olabilecek yaştasınız o zaman çok sıkıntı olmaz tahmin ediyorum. Sizin aranızda olmaz yani. Çünkü bazen ikinci eşler baya küçük oluyor, çocuğa en fazla ablalık yapabiliyorlar olgun olmuyorlar, çocuk da onları ezmeye çalışıyor filan ama siz üstesinden her türlü gelirsiniz :)

Benim oğlumda 9 yaşinda.Bana duygusal ve sosyal gelisiminde biraz gerilik var gibi geldi.Bu da ilgisiz anne babaların cocuklarinda görülen bir durum.Madem bu çocuğun hayatındasınız onun şansı siz olun.Bir pedagogla görüsebilirsiniz sizi doğru yönlendirmesi adina.Ve tablet,telefon,tv ucgenini sıfırlayarak oyunlarla bu çocuğa bir çok doğru davranışi kazandırabilirsiniz.Yazdiklarinizdan 5 yaşına kadar olan tuvalet egitimi kismı hariç diger kısimlardan ben halledilmeyecek bir sorun görmedim.O kisim da geride kalmiş zaten.

Eşimin çocuğunun davranışları boşanmayla alakalı değilmiş ki benim çocukla aram çok iyi evliliğimde şükür çok iyi eşim bana biz bu çocuğu nasıl düzelticez deyince bende yeni üye oldum ve çocuğu olanlardan fikir almak istedim allah herkesin mutluluğunu korusun
esinizde durumun farkindaysa ve anladigim kadariyla maddi imkaniniz da var neden bir pedagog destegi almiyorsunuz?
pedagog demek sadece sorunlu cocuklara ilac veren doktor demek degildir , esas tam da boyle durumlarda ihtiyac duyulan ve cozum ureten kisidir
senelerce oglum icin pedagog destegi aldim , ikinci evliligimi yapmaya karar verdigimde de ilk is pedagogu arayip danismak oldu
nisantasinda pedam var , fiyati oldukca pahali ama deger , mucahit bey cok iyi bir pedagogdur , tavsiye ederim
gidip onunla gorusun , emin olun cocuk da degisecek ve cok daha huzurlu bir iliskiniz olacak ailecek

çocuğu sadece şımartıp gerçek anlamda ilgilenilmemiş gibi duruyor. beş yaşına kadar konuşmayıp ilkokula çocuğun bezli gitmesi normal değil. acilen doktora gidin

Hah iyi sevindim yaş olarak annesi olabilecek yaştasınız o zaman çok sıkıntı olmaz tahmin ediyorum. Sizin aranızda olmaz yani. Çünkü bazen ikinci eşler baya küçük oluyor, çocuğa en fazla ablalık yapabiliyorlar olgun olmuyorlar, çocuk da onları ezmeye çalışıyor filan ama siz üstesinden her türlü
esinizde durumun farkindaysa ve anladigim kadariyla maddi imkaniniz da var neden bir pedagog destegi almiyorsunuz?
pedagog demek sadece sorunlu cocuklara ilac veren doktor demek degildir , esas tam da boyle durumlarda ihtiyac duyulan ve cozum ureten kisidir
senelerce oglum icin pedagog destegi aldim , ikinci evliligimi yapmaya karar verdigimde de ilk is pedagogu arayip danismak oldu
nisantasinda pedam var , fiyati oldukca pahali ama deger , mucahit bey cok iyi bir pedagogdur , tavsiye ederim
gidip onunla gorusun , emin olun cocuk da degisecek ve cok daha huzurlu bir iliskiniz olacak ailecek
2 yaşında başlamışlar yardım almaya fakat 5 yaşında babası öğretmiş tuvalet alışkanlığını annesi bu konularda pek düşmemiş üzerine aslında çocuğun annesi eşimle çocuğun arasında ki ilişkiyi uzak tutmuş ne zaman çocuğa yaklaşsa dokunma mikrop bulaşır dediği için çocukta ben eşimle evlenene kadar kaçmış babasından ne zaman yaklaşsa sevmek için ağlıyormuş ben çocukla devamlı konuşuyorum seni çok seviyoruz baban her zaman yanında sabah babasını uğurlarken hadi babanı öp ve uğurla diyorum şimdi babasına yakınlaştı ama bahsettiğim konularda çok inat ediyor o huylarından vazgeçiremiyorun maalesef böyle devam ederse dediğiniz gibi sanırım bişeyleri göze alıp eşime söyliycem

Back
X