9 yaşındaki kızım

belkiimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
1.651
2.735
133
Ankara
Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔

Araştırıyorum sehrimde iyi bir pedelog ama nette bakınca öyle hissediyorsa hastalık olmadığı icin tedavisi olmadigida yaziyor
İnternette kirpiğimin ucu ağrıyor yazınca da kanser çıkıyorum. Her yazana inanmayacağız. Cinsel yönelim evet değişmez ama bunun cinsel yönelim olup olmadığını anlamak için uzman yardımı almalısınız.

Bunun bir hastalık olmadığını ve gayet normal olduğunu düşünmelisiniz. O ne olursa olsun sizin çocuğunuz, onu öyle kabullenin. Tabi ki çocuk olduğu için psikolojisinin kötü etkilenmemesi, kendini anormal hissetmemesi adına nasıl yaklaşmanız gerektiğini iyi bilmeniz lazım. Bence mutlaka bi pedagoga danışın.

Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔

Ah kıyamam kuzum ya. Kesinlikle bir uzmandan yardım alın.

Bunun bir hastalık olmadığını ve gayet normal olduğunu düşünmelisiniz. O ne olursa olsun sizin çocuğunuz, onu öyle kabullenin. Tabi ki çocuk olduğu için psikolojisinin kötü etkilenmemesi, kendini anormal hissetmemesi adına nasıl yaklaşmanız gerektiğini iyi bilmeniz lazım. Bence mutlaka bi pedagoga danışın.
Tabiki o benim çocuğum babası da bende asla böyle bir şey için yadirgamayiz fakat onu gözleri dolu dolu görünce kimlik bunalımı yaşadığını farketmeyisim inanılmaz üzdü beni

Tabiki hastalık değil ama dediğiniz gibi belki de kafası karışık ve arada kalmış durumda. Ama biz size bu durumda da “şöyle yapın böyle yapın” demeyelim ki çocuğunuza istemeden bir zarar vermiş olmayalım. Siz de ne yapacağınızı ve nasıl davranacağınızı mutlaka uzmanından öğrenin.

Araştırıyorum sehrimde iyi bir pedelog ama nette bakınca öyle hissediyorsa hastalık olmadığı icin tedavisi olmadigida yaziyor

Bende bunun bir hastalık olmadığını duymuştum . Hatta katersis diye bir program var YouTube da izlemenizi öneririm . Bu duygu sanırım kendini kesfettikten sonra oluşuyor, dinlediğim kadarıyla kişilerin hikayeleri hep 6 yaştan sonra başlıyor. Ve çok üzgünüm kaç tane dinlediysem ailenin tepkisi ne olursa olsun çocuk ne kadar baskilanirsa baskilansin geçmiyor. :( Hormonlarina bakarlar mi bilmiyorum ama isterseniz bı baktırın ya da uzman görüşü alin . Çocuğa burdan aldığınız bilgilerle yanasmayin. Lütfen terslemeyin ve yok saymayin . Burdan yazmanız bile hassas bir anne olduğunuzu gösteriyor orası ayrı. Umarım geçici bı duygudur kızınız da ki 🙏

Tabiki o benim çocuğum babası da bende asla böyle bir şey için yadirgamayiz fakat onu gözleri dolu dolu görünce kimlik bunalımı yaşadığını farketmeyisim inanılmaz üzdü beni
illa cinsel eğilimi olacak diye bir şey yok .erkeksi kıyafetleri seven erkeklerle daha iyi anlaşan maskülen davranan ama sonraki yıllarda evlenen eşi çocuğu olan kişiler var

Kıyamam ya :anne: Siz kendinizi suçlamayın ama insan bazen gerçekten anlayamıyor, özellikle kendi yakını olunca konduramıyor sanırım. Farkına varmışsınız zaten, önemli olan bundan sonrasında yapacaklarınız. Sizden her koşulda sevgi göreceğini, destek bulacağını hissettirin mutlaka, ve geç olmadan uzman desteğine başvurun.

Keşke sizin gibi düşünen ebeveynler çoğunlukta olsa ülkemizde. Bu konuda şanslı bir çocuk, ne mutlu.

Bende bunun bir hastalık olmadığını duymuştum . Hatta katersis diye bir program var YouTube da izlemenizi öneririm . Bu duygu sanırım kendini kesfettikten sonra oluşuyor, dinlediğim kadarıyla kişilerin hikayeleri hep 6 yaştan sonra başlıyor. Ve çok üzgünüm kaç tane dinlediysem ailenin tepkisi ne olursa olsun çocuk ne kadar baskilanirsa baskilansin geçmiyor. :KK43: Hormonlarina bakarlar mi bilmiyorum ama isterseniz bı baktırın ya da uzman görüşü alin . Çocuğa burdan aldığınız bilgilerle yanasmayin. Lütfen terslemeyin ve yok saymayin . Burdan yazmanız bile hassas bir anne olduğunuzu gösteriyor orası ayrı. Umarım geçici bı duygudur kızınız da ki 🙏
Umarım geçicidir ama değil gibi buraya konu açtım belki bir uzmana denk gelirim ya da ne bileyim aklı başında kadınlardan akıl alırım diye tabiki burda her yazilanin uygulanmayacagini biliyorum.. teşekkür ederim cevabınız için

illa cinsel eğilimi olacak diye bir şey yok .erkeksi kıyafetleri seven erkeklerle daha iyi anlaşan maskülen davranan ama sonraki yıllarda evlenen eşi çocuğu olan kişiler var

Benim kardeşim öyleydi sürekli futbol oynar, erkeklerle taso oynar misket oynar erkek gibi giyinir öyle bı çocuktu. Ama nasıl ki kendini kimliği keşfetti bir kız gibi suslenmeye basladi bu da orta okul sonuna doğru oldu sanırım. Geçici bir surecti.Ama ağzından hiç o cümleleri duymamıştım . Yıllar yıllar önce olmuştu bu olaylar o zmn ne pedagog ne böyle iletişim var.İyi gözlemlemek ve çocuğun üstüne gitmeden uzman görüşü almak önemli şuan sansliyiz imkanlarımız çok

Benim lisede öyle bir arkadaşım vardı. Kız maskülen giyinir saçlarını erkek gibi kestirirdi. Yöneliminin farklı olduğunu düşünürdük ama şu an tesettürlü ve düşündüğümüz gibi değilmiş. En iyisi bir uzmandan yardım almak.

Umarım geçicidir ama değil gibi buraya konu açtım belki bir uzmana denk gelirim ya da ne bileyim aklı başında kadınlardan akıl alırım diye tabiki burda her yazilanin uygulanmayacagini biliyorum.. teşekkür ederim cevabınız için

Rica ederim, bilinçli bir ebeveyn olduğunuzu anladım zaten cevaplarinizdan. Konunuzu takipteyim ins bizleride bilgilendirirsiniz konu hakkında 🙏

Back
X