9 yaşındaki kızım

hassas bir konu.profesyonel bir yardım almalısınız burdan gelecek yorumlarla bir yönlendirmeye girişmeyin.ne olursa olsun , LGBTQ bir birey de olmanın ne kadar normal olduğunu önce siz kabullenin ve asla çocuğu korkutup üzmeyin.bu bir hastalık değil.
Biliyorum hastalık olmadığını..ben burdan gelecek her yoruma göre hareket etmem..bugün akşam saat 9 gibi konuştuk o saatten beri Dr arayisindayim..buraya da içim daraldi konuşmak için ya da ne bileyim anlayın işte..

O benim çocuğum çok şükür eşimde de bende de cinsel kimlik bakirelik cinselik gibi tabular yok ..bunun için eziyet gören her çocuğun ailesinin kendi şeref akıl yoksulluğu dur o ondan yana sıkıntsi olmaz ama her anne gibi böyle şeyler yaşamak istemezdim sadece ya ne yaparsak yapalım kendini iyi hissetmese o endişesi off ne bileyim içim daraldi

sizin gibi bir annesi varya, o cocuk hep dimdik öz güvenli güclü olur. o düser, siz kaldirirsiniz, o tasa carpar siz o yollari temizlersiniz, ta ki evladiniz bunlari kendi yapabilecegini anlayana dek.

Bir sey daha anlatayim belki rahatlarsınız. Lisede bi kız sınıf arkadaşım vardı. Iri yarı biseydi. Tam bir erkek gibiydi. Küfür eder erkekleri döver. Kızı yıllar sonra gordum tanıyamadım. Nasil güzel manken gibi bir kadın olmuş. Evlenmis cocugu olmus falan. O erkeğimsi kız gitmis. Yerine guzel bir kadin gelmis. Yani liseden sonra bile değişebiliyor bazi şeyler.

Öncelikle buradan alacağınız yardımın faydalı olacağını sanmıyorum. Yorumlarda benim x'de şöyleydi ama evlendi ya da artık değişti gibi yorumlarla dolmuş zaten. Eğer kızınızın cinsel yönelimi farklıysa ve destek vermezseniz ilerde o da böyle olabilir tabi. Kimsenin içinden ne geçiyor bilemiyoruz pek çok kişi kimliğini gizleyerek yaşamayı tercih ediyor zaten. O yüzden destek almanızı öneririm bu yaşamadan şahit olmadan kulaktan dolma fikirlerle yönlendireceğiniz bir sorun değil.

Kızınız ergenliğe giriyor olabilir mi ergenler cinsel kimlik arayışına girer genelde
En iyisi bir uzmandan yardım almak

Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔
Evlatlarımız söz konusu olunca ne kadar hassasız inşallah kısa sürede çözersiniz canım vakit kaybetmeden uzman desteği almalısınız

Bir sey daha anlatayim belki rahatlarsınız. Lisede bi kız sınıf arkadaşım vardı. Iri yarı biseydi. Tam bir erkek gibiydi. Küfür eder erkekleri döver. Kızı yıllar sonra gordum tanıyamadım. Nasil güzel manken gibi bir kadın olmuş. Evlenmis cocugu olmus falan. O erkeğimsi kız gitmis. Yerine guzel bir kadin gelmis. Yani liseden sonra bile değişebiliyor bazi şeyler.
Bunu anlaya bilmem için uzman yardımı lazim..öyle değilse de ailecek değişime hazırlanmak gerekicek..bu tarz örnekler benimde etrafımda var fakat şimdi düşünüyorum da çocuğuma aldığım her bebek paketli bir şekilde dolabında duruyor bunlar bir işareti belki

Öncelikle buradan alacağınız yardımın faydalı olacağını sanmıyorum. Yorumlarda benim x'de şöyleydi ama evlendi ya da artık değişti gibi yorumlarla dolmuş zaten. Eğer kızınızın cinsel yönelimi farklıysa ve destek vermezseniz ilerde o da böyle olabilir tabi. Kimsenin içinden ne geçiyor bilemiyoruz pek çok kişi kimliğini gizleyerek yaşamayı tercih ediyor zaten. O yüzden destek almanızı öneririm bu yaşamadan şahit olmadan kulaktan dolma fikirlerle yönlendireceğiniz bir sorun değil.
Buraya sadece yardım almaya değil dertlesmeye geldim..yarın randevu alacağım.. teşekkür ederim

Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔
ingilizceniz var mi? facebookta ailelerin deneyimlerini paylaştıkları gruplar oluyor. öyle gruplardan sizin gibi anne babalardan tecrubelerini ogrenebilirsiniz.

TRT1 de izlediğim bir sağlık programına katılan, bu konuda konuşan Dr bir hoca, ergenlik öncesinde cinsel kimlik bunalımı çözüldü çözüldü, ergenlik sonrası artık yapılabilecek tek şey tercihine saygı duymak demişti.
Sanırım bu linkteki programdı.

Lütfen geç kalmadan en az 2 farklı Üniversitede konuyla ilgilenen hocaya muayene için götürün.

Son düzenleme:
Bende kız arkadaşlarım olsa bile abimle aramızda 3 buçuk yaş var beraberdik hep onun aldığı ayakkabınn aynını isterdim kıyafetlerini bnde kendimi erkek sanardım büyüdükçe farkı anladım ama gene onun kıyafetletini beğendim giydim büyüdükçe kız arkadaşlarım oldukça kavradım cinseiyetimi 21 de ilk makayajı yaptım ,hiç erkek arkadaşım olmadı plotonik hariç .sonra eşimle tanıştım yuva kurdum .siz yzmana danışın google hiç alfırış etmryin burada biz tecrübelerimizi paylaşıyoruz yetkili mercii şart elzem bnim evladımla ilgili kafamda sorular vardı pedagoğa gittik soru işaretkeri kalktı önümüzü gördük İstanbul’da iseniz cihan hocayı tavsiye ederim

İllaki destek almanız gereken bir konu.
Sadece kızınızın herkoşulda yanında olacağını hissettirin sizin yapacağınız en doğru şey o olacak.

Back
X