9 yaşındaki kızım

Kıyamam ya :anne: Siz kendinizi suçlamayın ama insan bazen gerçekten anlayamıyor, özellikle kendi yakını olunca konduramıyor sanırım. Farkına varmışsınız zaten, önemli olan bundan sonrasında yapacaklarınız. Sizden her koşulda sevgi göreceğini, destek bulacağını hissettirin mutlaka, ve geç olmadan uzman desteğine başvurun.

Keşke sizin gibi düşünen ebeveynler çoğunlukta olsa ülkemizde. Bu konuda şanslı bir çocuk, ne mutlu.
Kendimi sucluyorum neden böyle oldu diye değil neden konuşmadım daha önce diye öylede hasas bir çocuk ki ağlaya ağlaya anlatı daha doğrusu ağlamamak için kendini sıka sıka kalbim acıdı 🥺

Bir kriz yaşıyor gibi. Gözlerinin dolması vesaire. Şehrinizi yazın bence ki hanımların önerebilecekleri bir uzman falan olur belki. Zira çok çok hassas bir durum bu.
Buldum doktorumu yarın gorusucem randevu almak için o kısmı haletim doğuda bir ildeyiz zor oldu bulmak ama sağolsun Dr arkadaşlar halleti içme çok sinmedi ama en iyisi oymuş..hayırlısı artik

bende 3 erkek cocugunun icinde buyuyunce 6 yasindayken falan ayakta cis yapiyordum
sonraki donemler de futbol falan oynuyordum onlarla annem hep kizardi yuruyusun bile erkek gibi kubara kubara derdi.
regl olduktan sonra degisti durum ama bir pedagog a gosterin
hatta eger kizmaz ise derin sularda derin sularda yı etiketlemek istiyorum belki yardimi dokunur

Benim kızım 6 yaşında. Onda da benzer şeyler var.

Görüntü olarak sanki leydilik eğitimi almış gibi. Keza konuşması da öyle. Ancak 4 yaşından beri etek, elbise, oyuncak bebek, toka gibi konularda tepkili. Erkek eşyalarını daha çok beğendiğini söylüyor, arabalarla oynuyor, etek baksam ona hakaret gibi geliyordu.

5 yaşında dedi ki, lütfen bana kız kıyafetleri giydirme hoşlanmıyorum. Ben de sanki 2 oğlum var gibi hissediyorum. Hatta dedesiyle futbol seyrediyor. Biri ona prenses derse çok morali bozuluyor. Ben 3 yaşına kadar kız olduğumu bilmiyordum diyor.

Ben uzmana gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü her kız barbilerle büyüyüp, prenses olmak istemek zorunda değil. Halası da aynı şekilde. Sade, normal bir kadın şu an. Özel günler dışında etek, elbise giydirmeyeceğim konusunda anlaştık. Bakalım neler olacak?

Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔
Allah doğrı kişilerle karşılaştorsın sizi de doğru emin adımlar atın inş. Hiç kendinize kızmayın ne güzel ki ergenlik zamanı gelmeden farketmişiniz ne güzel ki yargılamadan oturup dinlemişiniz.

Konuyla ilgli bilgim yok.Hassas bi konu.Burada cozulemez ama bende kucukken hep erkek olmak isterdim.Hatta erkek olmak istiyorum diye aglardim.Saclarimi kisa kestirir hep futbol oynardim.Ama cinsel kimlik bunalimi hic yasamadim.Illaki cinsellikle alakali bisey olacak diye sartlamayin kendinizi.
Çok örnek var kendini erkek gibi hisseden kız hikayesi fakat hiçbirinin aklım bunu seçiyor dediğini sanmıyorum..normalin kız olmak olduğunu düşündüğü için kendini bastırıyor Muş hissini daha çok verdi bana

Buldum doktorumu yarın gorusucem randevu almak için o kısmı haletim doğuda bir ildeyiz zor oldu bulmak ama sağolsun Dr arkadaşlar halleti içme çok sinmedi ama en iyisi oymuş..hayırlısı artik
Geç farkettiğiniz için kendinizi suçlamayın. Demek ki çekindiği için size karşı belli etmemiş sadece kardeşi anlayabilmiş. Bence çok bilinçli bir annesiniz. Maalesef ülkemizde yönelimi yüzünden şiddet gören, öldürülen, evden kovulan o kadar çok çocuk var ki🥺 Çocuğunuz çok şanslı❤️

Çok örnek var kendini erkek gibi hisseden kız hikayesi fakat hiçbirinin aklım bunu seçiyor dediğini sanmıyorum..normalin kız olmak olduğunu düşündüğü için kendini bastırıyor Muş hissini daha çok verdi bana
Belki arkadaslari tarafindan anlasildiysa ve tepki aldiysa bu onda ters tepmis olabilir.Baski olmamasi gereken seylere davetiye cikarir.

Benim kızım 6 yaşında. Onda da benzer şeyler var.

Görüntü olarak sanki leydilik eğitimi almış gibi. Keza konuşması da öyle. Ancak 4 yaşından beri etek, elbise, oyuncak bebek, toka gibi konularda tepkili. Erkek eşyalarını daha çok beğendiğini söylüyor, arabalarla oynuyor, etek baksam ona hakaret gibi geliyordu.

5 yaşında dedi ki, lütfen bana kız kıyafetleri giydirme hoşlanmıyorum. Ben de sanki 2 oğlum var gibi hissediyorum. Hatta dedesiyle futbol seyrediyor. Biri ona prenses derse çok morali bozuluyor. Ben 3 yaşına kadar kız olduğumu bilmiyordum diyor.

Ben uzmana gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü her kız barbilerle büyüyüp, prenses olmak istemek zorunda değil. Halası da aynı şekilde. Sade, normal bir kadın şu an. Özel günler dışında etek, elbise giydirmeyeceğim konusunda anlaştık. Bakalım neler olacak?
Etek elbise takı oje midesini bulandiriyormus hele oje..sesi kalın halaainin kide kalın ona çekmiştir diye düşünüyordum..toka takmak hakaret okula giderken bir kere saçını taratmaz düz bagla gonder..bende sizin gibi düşünüyordum tarzı bu diye ama konuşunca sadece tarz olmadığını anladim

Geç farkettiğiniz için kendinizi suçlamayın. Demek ki çekindiği için size karşı belli etmemiş sadece kardeşi anlayabilmiş. Bence çok bilinçli bir annesiniz. Maalesef ülkemizde yönelimi yüzünden şiddet gören, öldürülen, evden kovulan o kadar çok çocuk var ki🥺 Çocuğunuz çok şanslı❤
O benim çocuğum çok şükür eşimde de bende de cinsel kimlik bakirelik cinselik gibi tabular yok ..bunun için eziyet gören her çocuğun ailesinin kendi şeref akıl yoksulluğu dur o ondan yana sıkıntsi olmaz ama her anne gibi böyle şeyler yaşamak istemezdim sadece ya ne yaparsak yapalım kendini iyi hissetmese o endişesi off ne bileyim içim daraldi

O benim çocuğum çok şükür eşimde de bende de cinsel kimlik bakirelik cinselik gibi tabular yok ..bunun için eziyet gören her çocuğun ailesinin kendi şeref akıl yoksulluğu dur o ondan yana sıkıntsi olmaz ama her anne gibi böyle şeyler yaşamak istemezdim sadece ya ne yaparsak yapalım kendini iyi hissetmese o endişesi off ne bileyim içim daraldi
bir yakinimizin ogluda yillarca cinsel kimligini annesinden saklayarak yasamış 23 yasinsaydi annesine soylediginde hep birlikte masada okey oynarken dan diye soyledi cocuk
annesi birden aglamaya baslayinca bizde abla olabilir niye bukadar buyutuyosun falan diye cocuga destek cikmaya calisiyoruz
o ablamda ayni sizin gibi ben cinsel kimligine uzulmuyorum 23 sene nasil anlamadim diye uzuluyorum demisti.
anneden destek gördukce daha mutlu bir kisilige burundu cocuk ozguveni yerine geldi boyle bir durum varsada cocugunuzda desteginiz bile yetecektir bence ona 💜

Araştırıyorum sehrimde iyi bir pedelog ama nette bakınca öyle hissediyorsa hastalık olmadığı icin tedavisi olmadigida yaziyor

tedavi degilde, duygularini hisslerini dogru yöneltmeyi ögrenebilir.

cok cok yakinim hemcinslerinden hoslaniyor, anneme ilk söylemek istedigimde 9 yasindaydim, ama söyleyemedim. cok uzun süre kendimden tiksindim 14 yasindan sonra kabullendim diye anlatti....

Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔
hassas bir konu.profesyonel bir yardım almalısınız burdan gelecek yorumlarla bir yönlendirmeye girişmeyin.ne olursa olsun , LGBTQ bir birey de olmanın ne kadar normal olduğunu önce siz kabullenin ve asla çocuğu korkutup üzmeyin.bu bir hastalık değil.

ya burda bence olay cok abartılmış. O yaşlarda ben de erkeklerle oyun oynamaktan zevk aliyordum. Asla etek giymek istemiyordum pantolon giyiyordum vs. Erkeklerin muhabbetler daha eğlenceli geliyordu. Ama hiçbir zaman da lgbt egilimim olmadı yani. Büyüdüm düzeldim. Kadınsı olmayı öğrendim. Olabilir çocukken boyle seyler.

Back
X