9 yaşındaki kızım

Benim ilkokuldan beri tanıdığım çok samimi bir arkadaşım var oda çok erkeksiydi tavırları giyim kuşamı hatta o yanındaki erkek kim diye soran bile olmuştu ben hiç sormamıştım ama hep aklımda acaba cinsel yönelimi farklımı sorusu vardı ama değilmiş kadın doğum uzmanı oldu evlendi bir tanede çocuğu var yani illaki yönelimi farklı olmayabilir

Benmi birsey bilmiyorum? GI joe ile oynamak "oglan gibi" olmakmi?

Yahu dudak nemlendirici alin diyen sizsiniz. Benmi bilgisiz oluyorum? Ilginçsiniz gerçekten.
🤦🏻‍♀️Neyse sakinim. Kız çocuklarına neden bebek, erkek çocuklarına neden araba alınır oynaması için? O zaman senin dediğin gibi sacmalık bu.tütü olayını yazmışsın ya yukarda ona istinaden diyorum bu olayı. Oğlun varsa sen ona bebek al oynat o zaman.Bazı seyler deneyerek Ve yaşayarak da öğrenilir.dudak parlatıcısını erkek çocuğu sürüyor mu? Sen annenden görerek öğrenmedin mi makyaj yapmasını yada başörtüsü bağlamayı? Tütü etekler daha renkli,daha kabarık, daha gösterişli, daha heveslendirici. Bu yüzden söyledim. Yavrusu da giyer heves eder diye. size çok örnek verebilirim de ne buraya sığar, ne benim vaktim yeter.

Evet döndük gittiğim doktor psikologmus bu konuda teşhisi psikatri koyarmis oda hormon testleri felan yaptıktan sonra ondan sonra sorun yoksa yönlendirme yapıla bilirmiş o zaman kendisi devreye girermis..yine de bir konuşmasını istedim görüştüler teşhis koymadı ama ona göre aşırı adelet duygusu gelişmiş bir cocukmus cinsiyetlere de eşit davranıyor dedi tam açıklamak istemedi teşhis koymuş gibi olmamak için fakat anladığım aşırı gelişmiş adelet duygusunu kendi bedeni içinde yapıyor yarı erkek yarı kız olmak gibi bunun cinsel kimlikle alakası yokmuş eşit cinsiyet kabulü gibi algıladım ..özeti psikatri sorun yok derse bu halledilebilir bir durum dedi ..garip gelişmiş bir adelet eşitlik duygusundan bahseti her şey için böyle olmak zorunda gibi hissediyormus ki bunu bende farketmiş hatta bir kaç yakinimla konuşmuştum..su pandemi sürecinde nasıl gideceğim bilmiyorum ama pisikatriye sonrada onun yönlendirmesiyle hormon testlerine gitmem gerekiyor artık..

Ergenlige girmis olabilir ve de cevresel faktorlerden kaynakli kendini öyle goruyor olabilir erkeksi davranislari kiyafetleri tercih edip te sonralari hanim hanimcik olan kisiler var.rol karmasasi kimlik bunalimi yasiyor olabilir.profosyonel destek alın.ama arkadas cevresi erkek oldugu icin onlar gibi davraniyor olabilir cevreyi degistirmeye ve daha cok cinsiyetine uygun cevre yaratmaya oyunlar oynamaya calisin.

Evet döndük gittiğim doktor psikologmus bu konuda teşhisi psikatri koyarmis oda hormon testleri felan yaptıktan sonra ondan sonra sorun yoksa yönlendirme yapıla bilirmiş o zaman kendisi devreye girermis..yine de bir konuşmasını istedim görüştüler teşhis koymadı ama ona göre aşırı adelet duygusu gelişmiş bir cocukmus cinsiyetlere de eşit davranıyor dedi tam açıklamak istemedi teşhis koymuş gibi olmamak için fakat anladığım aşırı gelişmiş adelet duygusunu kendi bedeni içinde yapıyor yarı erkek yarı kız olmak gibi bunun cinsel kimlikle alakası yokmuş eşit cinsiyet kabulü gibi algıladım ..özeti psikatri sorun yok derse bu halledilebilir bir durum dedi ..garip gelişmiş bir adelet eşitlik duygusundan bahseti her şey için böyle olmak zorunda gibi hissediyormus ki bunu bende farketmiş hatta bir kaç yakinimla konuşmuştum..su pandemi sürecinde nasıl gideceğim bilmiyorum ama pisikatriye sonrada onun yönlendirmesiyle hormon testlerine gitmem gerekiyor artık..
Çok iyi bir annesiniz tebrik ederim. Sonuç ne olursa olsun artık çocuğunuz içine atmayacak ve sizin şartsız koşulsuz yanında olduğunuzu bildiği için güvende hissedecek❤️

Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔
Kesinlikle ama kesinlikle hem çocuğunuzla hem de yalnız görüşme yapabileceğiniz iyi bi uzman bulun bu uzun bir yolculuk da olabilir. İnşallah iyi bir uzmana denk gelirsiniz. Ne yapması konusunda siz uzmanla görüşmeden birşey söylemeyin .

Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔
Bu arada yorumumda kendimden bahsetmemisim . Ben 30 yaşındayım iki abim var mahallede hiç kız yoktu hep erkeklerde oynatlrdim ve ekonomik şartlar bana kıyafet alınmasına uygun değildi hep abimin kıyafetlerini giyerdim. Biraz daha büyüdükçe kızlara ozenirdim ama kız kıyafetleri giymeye utanirdim. Mağazalarda kız kiyafetlerine bakmaya utanirdim vs vs 22 yaşında üniv. Mezun oldum ve iş hayatına başladım . O zaman kendime kıyafetler aldım ama hepsi fazla maskulen yavaş yavaş güçlü bi kadın haline dönüştüm. Hep en yakın arkadaşlarım erkekler oldu ,erkeklere daha fazla güvenirim çünkü sanırım çocukluğumda onlarla fazla vakit geçirdim. Asla kaba ve küfürbaz , ağzını yaya yaya konuşan falan bi tıp değildim. Şuanda da psikolojik ya da fiziksel bi sorunum yok. Evliyim bi oğlum var. Bunu anlattım çünkü kızınız da böyle bi durumun içinde olabilir ya da psikolojik farklı vi durum da olabilir elbet

Back
X