9 yaşındaki kızım

En çok en çok korktuğum şey bu ülkede olmak ben kendi ailemede eşimin ailesinede 7 cedimede böyle bir şey olması durumunda kabul etiririm de koca bir ülkeyle nasıl savasirim bilmiyorum..böyle bir konu ne yazık ki ülkeme savaş açmam demek mecaz tabiriyle ..eğer gerçekten böyle hissediyorsa çocuğumu incitmelerine nasıl engel olurum..offff bence bende bir uzmana gitmem gerekebilir gibi.

Velev ki böyle bir şey söz konusu, siz yeter ki çocuğunuza iyi bir öğrenim hayatı sağlayın, okuma alışkanlığı edindirin ve en az bir yabancı dile sular seller gibi hakim olmasını sağlayın. O "bu ülkede olmak" derken kastettiklerinizden, oldukça uzaklaştırmış olursunuz zaten çocuğunuzu.

Aynen dediğiniz gibi, bu ülke "koca bir ülke". Ve bu koca ülkede farklı cinsel kimlikleri olan, kariyer, meslek, unvan sahibi, başarılı çok insan var. Bu insanların kendilerini gizlemeye gerek duymadan, zerre kadar ayrımcılığa tabi tutulmadan yaşadıkları, sevildikleri, sayıldıkları çevreleri var. Bu çevrede mesela, işe alımlarda net bir şekilde pozitif ayrımcılık yapan ben varım. Ezcümle, bizler de varız bu koca ülkede, hiç korkmayın.
Size ve evlâdınıza sağlık, huzur, mutluluk dolu bir gelecek dilerim.:KK200:

Lutfen goruseceginiz uzmanin bu konularda acik goruslu biri olmasina dikkat edin. Cunku ilk gorusulen uzman eger bu konulara ocu, hastalik gibi bakiyorsa cocuk daha icine kapanma egilimi gosterebilir.

+ 1

Bu zamana kadar kızınızın hiç aşkı oldu mu

Oğlum var ilkokul birden beri sınıfta kim kime aşık konuşuruz

Yani onun olmasa bile diğerlerini anlatır mıydı

Ne bileyim kardeşinin dikkatini çekip oyunlarda hep erkek oluyor demesi ama sizin fark etmemeniz -eğer varsa bir farklılık tabii- ilginç geldi

Örnek vermişler erkek kıyafeti giyerdik diye de 90larda o modaydı okul kıyafeti yerine babamızın kazağı ile okula giderdik tüm okul öğretmenler kızardı vs

Şimdi bol kıyafetler modaymış o zaman deniliyor da onlar bol kıyafet değil baba dolabından aşırılmış kıyafet

Bence kızınız şanslı bunları size anlatmış ama biraz daha açılmasını sağlayın

Şimdi birden doktor doktor gezmeye başlanırsa yanlış bir durum var galiba deyip daha da içine kapanır
Ben tabiki farkındaydım oyunlarda erkek olmasının falan ama bu şekilde yorumlamadim bizde evcilik oynarken bazen baba abi olurduk çocukken..kızımla konuşunca stresinden endişelendim tabiki tanısını uzmanligim olmadığı için koyamadim.. doktor doktor gezmek onu strese sokmaz çünkü onunla konuştum bu olayın onu strese sokmasinin bir açıklaması olduğunu bunun için eğitim almış doktorlar olduğunu ve ona yardım edeceğini söyledim benim bu konuda yetersiz oldumuda ..çocuğum akılı bir çocuktur algıladı o yüzden böyle bir endişeye kapilmaz...

Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔
Ne olursa olsun o sizin yavrunuz ve ona sanki hersey normal hersey eskisi gibi davranin hic ustune gitmeyjn ve acilen bir doktorla gorusun nasil davranmaniz gerektinizi sorun uzman birinden yardim almaniz sart .

sevgili konu sahibi ALLAH yardımcınız olsun. uzmanın fikri ve sonuç ne olursa olsun kızınız sizin canınız umarım bu zorlu yolda başarılı olursunuz.

Gerçekten sizi tebrik ederim çok bilinçlisiniz çocuğunuz çok şanslı. Bende cinsel kimlik bunalımı yaşadım ergenlige girdigimde 7.siniftaydim ve ablam olmasına rağmen hep erkek kıyafetleri erkek esyalarini severdim. üniversiteye kadar kız kıyafeti giymedim. Guzel bı kızdım bana arkadaşlık teklif ettiklerinde hakaret gibi geliyordu. Üniversite son sınıfa gelene kadar hiç erkek arkasim olmadı. Erkek gibi tam hissetmek değilde sanki kendimizi sekilde koruyabilecegime inanmıştım. Çünkü erkek güçlüdür erkek her yere gidebilir o rahatlığı seviyordum. Eşim diyorki sen erkek olmaliymissin çünkü ev işi yapmayı hiç sevmem. Maç izlerim. Tamirat yaparım. Yemek yapmayı severim sadece ve çocuklar üzerime yapitikca anlıyorum oh ne rahat erkek olmak. Bana mantığım erkek olmanın kolay olduğunu söyleyip duruyor . Galiba benimde psikologa gitmem lazim

Bugün saat 16.00 ra bir pedeloga randevu aldik hayırlısı artık..

Randevuya ilk yanliz gitmeni tavsiye ederim. Ülke sartlari malum, ne denilcegi belli degil. O kisi cocuga nasil tepki verecegi belli degil. Kizin dahada üzülebilir, içine kapanabilir. Her pedagog bilime göre hareket etmiyor çünkü. Kendi dünya görüsünü empoze etmeye çalisan yiginla var.

Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔
Canım bende o yaslarda öyleydim. Ben hiç etek giymedim. Erkek arkadaşlarım daha çoktu.simdi düşündükçe erkekler daha güçlü, bende öyle olursam daha güçlü olurum diye düşünmüşüm bunu yıllar geçtikçe anladım. Ben mesela hiç evcilik oynamadım Nefret ederdim. Siz alın kızınızı mağazaya götürün. Tüllü etekler alın pembiş, makyaj malzemesi alın dudak parlatıcısı falan abartmadan renkli tokalar alın. En önemlisi erkek çocuklardan uzak tutun. Bana bu çok iyi gelmişti. Annem babam bana öyle yapmıştı. Şimdi iki oğlum var. Hala daha sevmem bebekle oynamayı 😊 bi de bu dönemsel ben okul öncesi öğretmeniyim. Rol karmaşası diyorlar buna

Randevuya ilk yanliz gitmeni tavsiye ederim. Ülke sartlari malum, ne denilcegi belli degil. O kisi cocuga nasil tepki verecegi belli degil. Kizin dahada üzülebilir, içine kapanabilir. Her pedagog bilime göre hareket etmiyor çünkü. Kendi dünya görüsünü empoze etmeye çalisan yiginla var.
İlk ben gireceğim zaten ön konuşma yaptik telefonda bilinçli birine benziyor ama canlı da bir göreyim çok haklısınız çünkü..

Belli bir yaştan sonra geçiyor bu rol karmaşası.

Canım bende o yaslarda öyleydim. Ben hiç etek giymedim. Erkek arkadaşlarım daha çoktu.simdi düşündükçe erkekler daha güçlü, bende öyle olursam daha güçlü olurum diye düşünmüşüm bunu yıllar geçtikçe anladım. Ben mesela hiç evcilik oynamadım Nefret ederdim. Siz alın kızınızı mağazaya götürün. Tüllü etekler alın pembiş, makyaj malzemesi alın dudak parlatıcısı falan abartmadan renkli tokalar alın. En önemlisi erkek çocuklardan uzak tutun. Bana bu çok iyi gelmişti. Annem babam bana öyle yapmıştı. Şimdi iki oğlum var. Hala daha sevmem bebekle oynamayı 😊 bi de bu dönemsel ben okul öncesi öğretmeniyim. Rol karmaşası diyorlar buna
Tutu eteği 2 yaşında bile giydiremezdim kızıma ki böyle bir konuşma uzerine bu konuda ısrar edersem baskı kuruyor gibi görünür um ben asla böyle bir şey yapamam..dudak kremi almıştım kışın dudakları catliyordu paketiyle dolabında..önce bir uzman görsün belki sadece daha güçlü görünmek içindir bu olanlar ona göre davranayım .. cevabınız için teşekkür ederim

Ror karmasasimi? Eger kiz yada kadin olmanin belli kritleri varsa, bunlar pembe ile tüllü eteklerlemi ölçülüyor? :olamaz: Okul öncesi ögretmen olmaniz sasirtici. Cinsiyet konusunu arastirmani öneririm.

Ror karmasasimi? Eger kiz yada kadin olmanin belli kritleri varsa, bunlar pembe ile tüllü eteklerlemi ölçülüyor? :olamaz: Okul öncesi ögretmen olmaniz sasirtici. Cinsiyet konusunu arastirmani öneririm.
Bu kriter olarak değil siz yanlış anladınız. Kız çocukları erken çocukları ile daha çok oynayınca kendini onlara kabul ettirmek amacıyla da erkeksi davranabiliyorlar. Yada erkek çocukları bebeklerle oynayabiliyor . Çok ornegı var bunların. Böyle çok ogrencim oldu. Sizin cinsiyet algınız ile bu çok farklı. Birşey bilmediğiniz çok belli. Size araştırmanızı tavsiye ederim.

Tutu eteği 2 yaşında bile giydiremezdim kızıma ki böyle bir konuşma uzerine bu konuda ısrar edersem baskı kuruyor gibi görünür um ben asla böyle bir şey yapamam..dudak kremi almıştım kışın dudakları catliyordu paketiyle dolabında..önce bir uzman görsün belki sadece daha güçlü görünmek içindir bu olanlar ona göre davranayım .. cevabınız için teşekkür ederim
İnanın geçiyor geçecek, çok ogrencim oldu böyle.. hepsi Suan çok iyi😊

Bu kriter olarak değil siz yanlış anladınız. Kız çocukları erken çocukları ile daha çok oynayınca kendini onlara kabul ettirmek amacıyla da erkeksi davranabiliyorlar. Yada erkek çocukları bebeklerle oynayabiliyor . Çok ornegı var bunların. Böyle çok ogrencim oldu. Sizin cinsiyet algınız ile bu çok farklı. Birşey bilmediğiniz çok belli. Size araştırmanızı tavsiye ederim.

Benmi birsey bilmiyorum? GI joe ile oynamak "oglan gibi" olmakmi?

Yahu dudak nemlendirici alin diyen sizsiniz. Benmi bilgisiz oluyorum? Ilginçsiniz gerçekten.

Back
X