9 yaşındaki kızım

Çocuğa baskı yapmayın ve kendi başınıza yönlendirmeyin iyi bir pedegog bulun. Uzman yardımı olmazsa ağır sonuçlar doğurur

Aaah aaah ne denir ki .

Cinsel kimliğine üzülmem asla da , bu ülkede böyle insanlarla , ne bileyim .

Annesinden yana şanslı olduğu kesin ama .
Şansı bahtı güzel olsun .
En çok en çok korktuğum şey bu ülkede olmak ben kendi ailemede eşimin ailesinede 7 cedimede böyle bir şey olması durumunda kabul etiririm de koca bir ülkeyle nasıl savasirim bilmiyorum..böyle bir konu ne yazık ki ülkeme savaş açmam demek mecaz tabiriyle ..eğer gerçekten böyle hissediyorsa çocuğumu incitmelerine nasıl engel olurum..offff bence bende bir uzmana gitmem gerekebilir gibi.

En çok en çok korktuğum şey bu ülkede olmak ben kendi ailemede eşimin ailesinede 7 cedimede böyle bir şey olması durumunda kabul etiririm de koca bir ülkeyle nasıl savasirim bilmiyorum..böyle bir konu ne yazık ki ülkeme savaş açmam demek mecaz tabiriyle ..eğer gerçekten böyle hissediyorsa çocuğumu incitmelerine nasıl engel olurum..offff bence bende bir uzmana gitmem gerekebilir gibi.
Durum bakalım , kendi kendimize gelin güvey de olmayalım .
Ben de hiç kız oyuncakları sevmezmişim pembe sevmezmişim ama erkekleri seviyorum .
Uzman görsün bir . İmkanınız varsa tabiiki siz de yardım alın .

Yardımı olur mu bilmem ama ilkokul Bitene kadar asla etek vs gıymezdım ölsem hem de. Erkek kardesımın oyuncakları ile oynar sonrasında Bunu saklardım. Mahallenın futbol takımındakı tek kızdım delı gıbı oynardım hatta sunnet dugununu kıskanmıstım kardesımın. Ama ıcımde kadınlara bır ılgım yoktu. Okuldakı bı cocuktan hoslanıyodum zaten. Sadece erkeklerle daha ıyı anlaşıyordum onlar gıbı olmak ıstıyordum. Bıtlenınce saclarda kısa kesıldı cok mutluydum. Sonra gogusler buyudu kız arkadas edındım hosuma gıttı ortam.Bu sefer asla pantalon gıymedım öldürseler. Ortaokul bıtene kadar saclarım hep uzundu belıme kadar uzattım sonrasında da. Pembeye merak saldım. Barbıe bebegımı ortaokulda aldım dusunun. Lisede duzeldım ama yardım alsaydım ortaokulda bu kadar nefret etmezdım pantalon vsden

Ben de küçükken erkek kuzenlerimle büyüdüğüm için hep erkek gibi giyinirdim. Bebekle değil arabayla oynardım . Futbol oynardım. Hatta 4-5 yaslarında neden benim pipim yok diye ağlamıştım bi kere 😂 Ancak kimlik karmaşası yaşamadım. Ergenliğe girdikten sonra değiştim Ama hala bilgisayar oyunları oynayıp , maç izlerim mesela :) Yani böyle bir şey de olabilir :) yeter ki siz kızınızın yanında olduğunuzu hissettirin

Bir uzmana görünmeniz gerektiği konusunda herkes hemfikir. Pedagog yerine çocuk psikiyatristi veya çocuk alanında doktora yapmış bir klinik psikoloğa gitmeniz daha mantıklı olur. Bulunduğum şehirde yok diyorsunuz, bunun için büyük şehirdeki bir üniversite hastanesine gidebilirseniz çok iyi olur. Direkt “en iyiler”e gitmek süreci kısaltıyor. Durumun ne olduğunu, ne yapmanız gerektiğini en kısa sürede öğrenmek sizin içinde kızınız içinde daha kolay olurdu.

İyi bir uzman pedagog psikolog araştırın
Buradaki kişilerin fikir ve yargılarıyla çözülecek bir konu değil.
Allah yardımcınız olsun

Bunu söyleyen 15-16 yaslarinda olsaydı olabilir derdim tercih meselesi. Fakat 9 yaş bunun için cok kücük bence.

Çocukken kamyonlar lâ oynamayı çok severdim . Ortaokulda erkek bölümünden kargo pantolon dedikleri kıyafeti alırdım. Hatta lisede de erkek kıyafet bölümünden aldım epey zaman kargo dediğimiz pantolonları. Şuan da hep eşimin tişörtlerini giyerim severim hala daha.. Ama hicbirzaman yönelimim öyle olmadı ..
Bilim insanları sadece 2 cinsiyet olduğunu savunur. Eğer arada kalmışlık gerçekten varsa tedavi olur geçer Allahın izniyle..
Herkesin kendi fikri benim köklü araştırmalarım sonucu farklı cinsiyetler hissetmek hastalik olarak geçiyor.
Tvler de olsun,youtubede reklamlarda olsun ,sokaklarda olsun rastliyoruz ve çocukların daha çok dikkatini çekip ruhsal olarak etkilediğini düşüyorum.
Tedirgin olmayın geç farkettim üzüldüm demeyin olabilir bakın 2 çocuk varmış. Birsürü sorumluluk falan derken ancak gozlemlemişiniz kötü bir anne değilsiniz .. hepimiz evlatlarimiz için yaşıyoruz eminim sizde öyle .. Annelik herzaman biraz vicdan azabidir yetememe korkusudur.
Panik yapmayın bence kızınız arada kalmış da değildir .😊

Benim kızım 6 yaşında. Onda da benzer şeyler var.

Görüntü olarak sanki leydilik eğitimi almış gibi. Keza konuşması da öyle. Ancak 4 yaşından beri etek, elbise, oyuncak bebek, toka gibi konularda tepkili. Erkek eşyalarını daha çok beğendiğini söylüyor, arabalarla oynuyor, etek baksam ona hakaret gibi geliyordu.

5 yaşında dedi ki, lütfen bana kız kıyafetleri giydirme hoşlanmıyorum. Ben de sanki 2 oğlum var gibi hissediyorum. Hatta dedesiyle futbol seyrediyor. Biri ona prenses derse çok morali bozuluyor. Ben 3 yaşına kadar kız olduğumu bilmiyordum diyor.

Ben uzmana gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü her kız barbilerle büyüyüp, prenses olmak istemek zorunda değil. Halası da aynı şekilde. Sade, normal bir kadın şu an. Özel günler dışında etek, elbise giydirmeyeceğim konusunda anlaştık. Bakalım neler olacak?

Bu! Benim kizim 3 yasinda ve bende "oglan ve kiz oyuncaklar" ayrimindan nefret ederim. Öyle bir ayrim yok çünkü. Oyuncak firmalarin, pazarlamacilarin yaptigi bir ayrim bu. Kizim barbilerden çok arabalar ile oynamayi sever. Arabalar ile ilgili videolari, paw patrol felan sever.

Zaten su anki erkek/kadin durumu bu oyuncaklarin bile etkisi var. Oglanlara küçüklügünde bebekler ile oynamasi yasaklaniyor. Halbuki o sekilde empati ögreniyor, sorumluluk ögreniyorlar. Niye olmasin?

Bu konudada kim bilir kiz, oglanlara bakarak onlarin daha özgür oldugunu düsünmüs olabilir. Kiz cocuklari daha baski altinda, yok etek giy, yok bebekle oyna yok anneni yardim et. Oglan cocuklari vurup kirip dökse halen "aslan" oluyor. Kizin beyinine bu sekilde kodlanmis olabilir. Gerçekten kimlik kargasasida olabilir bilemiyorum.

Ancak burdan söylemek isterim, bir kizin araba ile oynamasi yada bir oglanin bebek ile oynamasi kimlik sorunlarina yol açmiyor! Tam tersi daha esit bir topluma yol açiyor.

Kesinlikle katarsis xtra programını izleyin efsane bir program ve size yardımcı olucaktır.
Hemen bir pedogog araştırmasına girin ve hormon tahlillerini yaptırın testesteron hormonu veya diğer üreme hormonlarının değerli önemli.
Ve her zaman kızınızın yanında olun bu onun tercihi değil yaratılışı unutmayın ❤️

küçükken bende de benzer durumlar vardı.ben erkek gibi görünmekten vs rahatsız olmazdım.ki dışardan insanlar kız olduğumu anlamazdı bile. ilk regl olduğumda şoka girmiştim.regl olmam sanıyordum.çok üzülmüştüm. üniversite zamanı erkek tavırlarım tamamen değişti. . annemin kuzeninin kızı da çok uzun yıllar aynı durumdaydı.hatta o sürekli şort gömlek giyinirdi bacaklarına bi gün bile epilasyon işlemi yaptığını görmezdim. onu da teyzesi doktora götürmüş kıyafetlerini değiştirip kuaför vs herşeyiyle ilgilenmiş öyle kısa sürede kız olduğunu kabullendi erkek giyimi ve davranışlarından vazgeçti. şimdi evli bi çocuğu var...
benim ailem de o kızın ailesi de bizde bi farklılık olduğunu ilgilenilmesi gerektiğini düşünmemişlerdi ama siz çok ilgili ve düşünceli bi annesiniz bence hiç üzülmeyin.en doğru en iyi şekilde kızınızın yanında olacaksınız zaten.:KK200:

Merhaba öncelikle.. bende başka bir açıdan yaklaşayım. Bölye bir rahatsızlıkta var. soylekı bobrek ustu bezlerınden kaynaklanan bır durum genelde 8/9 yaslarına kadar farkedılmeyen. sızın ıçın en ıyısı bır cocuk endokrındende yardım almak olacaktır. illa bır hastalık cıkacak diyede bır sey yok. belkide yasının getırdıgı bır durum. benımde 10 yasında bır kızım var ve ergenlık sinyalleri ondada daha farklı işlemeye basladı. Allah hayırlısını versin saglıkla...

Çocuk doktoruna gidip o sevk yapyor çocuk gelişimi bölümü vae eğitim araştırma hastanelerinde dinliyor tahlil yapyor çocuk endokrinoloji yede gidersiniz ilk bask bunlarla başlayın 😊

Buldum doktorumu yarın gorusucem randevu almak için o kısmı haletim doğuda bir ildeyiz zor oldu bulmak ama sağolsun Dr arkadaşlar halleti içme çok sinmedi ama en iyisi oymuş..hayırlısı artik

Lütfen çocuk didaridayken konuşun doktorla.

Çok farklı tepkimelerde sebep olabilir bunun için arastirilmak.

Bu zamana kadar kızınızın hiç aşkı oldu mu

Oğlum var ilkokul birden beri sınıfta kim kime aşık konuşuruz

Yani onun olmasa bile diğerlerini anlatır mıydı

Ne bileyim kardeşinin dikkatini çekip oyunlarda hep erkek oluyor demesi ama sizin fark etmemeniz -eğer varsa bir farklılık tabii- ilginç geldi

Örnek vermişler erkek kıyafeti giyerdik diye de 90larda o modaydı okul kıyafeti yerine babamızın kazağı ile okula giderdik tüm okul öğretmenler kızardı vs

Şimdi bol kıyafetler modaymış o zaman deniliyor da onlar bol kıyafet değil baba dolabından aşırılmış kıyafet

Bence kızınız şanslı bunları size anlatmış ama biraz daha açılmasını sağlayın

Şimdi birden doktor doktor gezmeye başlanırsa yanlış bir durum var galiba deyip daha da içine kapanır

Benim 9yasindaki kızım bebeklikten bu yana erkeksi oyuncaklar ve kıyafetler seviyordu ama çevresinde hep erkek çocuk olmasından çok üstünde durmadım fakat bugün bana kız kardeşi anne ablam hep evciliklerde erkek oluyor tablete hep ben erkeğim şıkini isaretliyor deyince bir konusma yapmak istedim..konuşmak istemedi gözleri doldu ve dediki ben hep kız olmak istiyorum ama erkek olmayı tercih ediyorum ama bunu aklım yapıyor kız eşyalarını seviyorum ama erkek eşyalarını tercih ediyorum ve resimlerimde de kız çizmek istiyorum ama erkek çiziyorum dedi..duygularını doğru anlatamadi ama beni endişelendirdi ne yapacağımı nasıl yaklasacagimi bilmiyorum..ama sanki arada kalmış gibi lütfen bana bir akıl verin kızımı bu şekilde görmek bu kadar endişeli olduğunu bu zamana kadar farketmemis olmak inanılmaz üzdü zaten.. biliyorum karışık yazmış olabilirim ama bir bilen varsa bir yol😔
Hemen bir uzmana gidin lütfen

Konu sahibesi tutumunuz beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. Bu durumla ilgili bilimsel calismalara katilmis ve arastirmalarda bulunmus biri olarak soyleyebilecegim ergenlikten once cinsel yonelim degisir gibi burada bahsedilen asla bilimsel olmayan yaklasimlara prim vermemeniz. Bu bir eksiklik ya da hastalik degil bunun farkinda olmaniz ne guzel. Lutfen goruseceginiz uzmanin bu konularda acik goruslu biri olmasina dikkat edin. Cunku ilk gorusulen uzman eger bu konulara ocu, hastalik gibi bakiyorsa cocuk daha icine kapanma egilimi gosterebilir. Sizde destek alabilirsiniz hic bir sorun yok. Ingilizcenizin iyi olmadigini soylemissiniz; "benim cocugum" isimli bir belgesel var Turkce tavsiye edebilirim. Sizin gibi bir annesi oldugu cok sansli.

Back
X