- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #3.041
Oğlu baksın, kocası baksın. Kim bakarsa baksın. Hasta olursa olsun, çok da tın...
Siz üzüntüden ne hallere geldiniz, size insan evladı demediler.
Çöplüklerinde boğulsunlar bence.
Daha ne kadar şaşırabilirim acaba????valla dedim. "senin anan baban senin mutluluğunu gram umursasa "oğlum şu evi alın, ister oturun ister kirasını alın ister satın istediğiniz yerde oturun" derdi" dedim. "demediklerini nerden biliyorsun, ben kabul etmedim" dedi, "zırlama lan o zaman para diye" dedim.
ev de almıyorlar yalnız. geçen kayınvalide ev konusunu açtığında "önce ev alırız dediniz" dedim gözler bi belerdi, "sonra öveçler dediniz" dedim biraz daha belerdi, "sonra eski evi dediniz, şimdi alt kat diyorsunuz, ben en son kendimi bu evde bulucam galiba, kabul ettikçe fazlasını istiyorsunuz" dedim. "ay yok ben seni evimde istemem ayrı eviniz olsun beraber olmaz" dedi. sanki evine yerleştim de. ev almayı sanki hiç teklif etmemişler.
valla dedim. "senin anan baban senin mutluluğunu gram umursasa "oğlum şu evi alın, ister oturun ister kirasını alın ister satın istediğiniz yerde oturun" derdi" dedim. "demediklerini nerden biliyorsun, ben kabul etmedim" dedi, "zırlama lan o zaman para diye" dedim.
ev de almıyorlar yalnız. geçen kayınvalide ev konusunu açtığında "önce ev alırız dediniz" dedim gözler bi belerdi, "sonra öveçler dediniz" dedim biraz daha belerdi, "sonra eski evi dediniz, şimdi alt kat diyorsunuz, ben en son kendimi bu evde bulucam galiba, kabul ettikçe fazlasını istiyorsunuz" dedim. "ay yok ben seni evimde istemem ayrı eviniz olsun beraber olmaz" dedi. sanki evine yerleştim de. ev almayı sanki hiç teklif etmemişler.
İşte bu lafı da ancak onlar gibi insanlardan duyabilirsiniz zaten.bi de bütün eşi dostu bana "ay sen çok şanslısın" demiyor mu... ilk seferde gözlerimi devirmiştim de büyük dayısının karısı acıklı acıklı gülümsemişti. bildiği varmış demek ki.
Daha ne kadar şaşırabilirim acaba????
Bırak şu görgüsüzleri Allah aşkına.
Geri kafalılar bir de görgüsüzler, off yarabbim felaket bir karışım.
Kestiğimiz tırnağınız etmeyecek insanlar yeminle.
Nişanlınız da dahil... ( üzgünüm bugün ben fütursuzca savuruyorum, çok sinirlendim gerçekten.)
Alla alla, la kim kimi kandırıyor o zaman bu ailede? Bak oğlan dayıya çekerSenin ağır dengesiz niye kabul etmemiş olsun hem? Onlara başka sana başka mı konuşuyo acaba? Hadi tam maaşını bilmiyorlar ama planlı programlı yaşam şartları tırıvırısını yapabilen bir insanın, işte boşuna kira vereceğimize orada oturalım sonra kendi evimizi alırız demesinden bahsediyorum, böylesi ayağına gelen sermaye fırsatını kaçırmaması lazım.
İşte bu lafı da ancak onlar gibi insanlardan duyabilirsiniz zaten.
Kendi kabilelerinde giderleri var.
Onu diyen size niye atarlansın ki??belki gerçekten dediler, belki yapacaklar da, ama önceden belki benim kabul etme ihtimalimi deniyorlar. belki de demediler ailesini savunma ihtiyacı duydu. bilemem.
Alla alla, la kim kimi kandırıyor o zaman bu ailede? Bak oğlan dayıya çekerSenin ağır dengesiz niye kabul etmemiş olsun hem? Onlara başka sana başka mı konuşuyo acaba? Hadi tam maaşını bilmiyorlar ama planlı programlı yaşam şartları tırıvırısını yapabilen bir insanın, işte boşuna kira vereceğimize orada oturalım sonra kendi evimizi alırız demesinden bahsediyorum, böylesi ayağına gelen sermaye fırsatını kaçırmaması lazım.
Onu diyen size niye atarlansın ki??
Para desteğini çekme çirkinliğine girmez bu düşüncedeki adam.
Eee onların sevdiğini sevecek, sevmediğini sevmeyeceksiniz... Nasıl bir gelinmişsiniz neler çekmiş mükemmel insancıklar... Cık cık cık...bi de sülalede onların sevmediği kim varsa biz seviyoruz. o yüzden de tepki alıyorum zaten.
Eee onların sevdiğini sevecek, sevmediğini sevmeyeceksiniz... Nasıl bir gelinmişsiniz neler çekmiş mükemmel insancıklar... Cık cık cık...
keşke dayılarına çekseymiş. ah keşke.
Bu borcu çıkan da dayı değil miydi ya, küçük olan. Nesine çeksin ya öyle birinin?
çünkü bütün sülale adamın evinde yemiş içmiş sıçmış da adam ağzını açıp "halim bu" dememiş başının çaresine bakmaya çalışmış.
İşte öyle kocan olacağına hiç evlenme daha iyi. Dışarıya iyi evine kötü. Bekar olsa kimse kimsenin ezikliği yaşam felsefesi haline getirme tercihine karışamaz ama kendi gibi biriyle olmadıkça yürümez o evlilik.
Sizin anneniz babanız yardım etse maddi konularda o zaman ne tepki verirlerdi
la adam "anam babam yardım etmezse evlenemeyiz" modunda ağlıyor. dayı evet ümüğüne kadar borca batmış ama evini döndürmüş bi şekilde. karısı da "beraber mi yaptık, onlar yaptı onlar halletsin" kafasında muhtemelen.
ayrıca dayı çok kibar, saygılı, ilgili, efendi falan yani. ne bileyim dayılar iyi adamlar ya.
Ben iyiliklerine bir şey demiyorum elbette olabilirler ama para konusunda iş bilmezlik benim için koskocaman bir eksi. O kadar kocaman ki ağlarsın, her şey maddiyat mı diye bakıyorum hayata yoo. Ama bir insan öteki taraflardan ne kadar iyi olursa olsun, borcunu da ödeyebilmeli, ihtiyacını da söyleyebilmeli yeri geldiğinde. Öyle daha iyi bir insan oluyor bana göre.
Bu arada dayısıyla seninkinin ortak noktası işte, para işlerini beceremiyorlar, seninki henüz öğrenmediğinden, dayının derdi neydi bilemiyoruz tabi anca tahminler, para tek elde toplanıyorsa öyle oluyordur, "zengin" dursun diye. İkincil erkekler anca sıra kendilerine gelirse öğreniyorlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?