- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
Yazik ki ne yazik bende cokkk uzaktan akraba evlili yaptim didimin didisinin didisi gibi bisey ona ragmen babamlar akrabayiz diye kesin evlenmemize izin vermez diyordum bizde hos gorulmuyor cunku canim pek ama bunlar resmen yazik ediyorlar size bu gunahin vebalini nasil vericekler hicmi evladini seni dusunmuyorlar mi nisanlida ayni zamanda cok pasif ya inan cildirdim en sonunda okadar yillik iliskinin nasil arkasinda durmaz inanamiyorum belki kabul ettiremez belki ama bir durusu olmali insanin
beddua etme, Allah'a havale et ve birak.. O Adil-i Mutlak'tir..bu aralar en sık kullandığım söz öbeği "çocuğunda görsün".
onun kızı el üstünde falan olamaz artık bence. biraz adalet varsa.
Her ne olursa olsun kul hakki vebali bu ve cok gunah ne kadar buyuk bir hata yaptiklarinin farkinda bile degillerdir eminim belkide hic olmicaklarda benim amcamin kizi sekiz yil konustu alevilik kurtluk olayi girdi amcamin kizini istemediler vebalini girdiler bir suru iftira attilar namusunu temizlemek istedigi icin sozde amcamin kizi evlenmek icin diretiyolarmis mis falan dediler Allah a havale ediyorum dedi kacmicamda dedi bu is olucaksa dedi iftira attiklari kapiya gelip beni istedicekler dedi ben ozaman imkansiz goruyordum ama oldu tukurduklerini yaladilar geldiler istediler kuzenim istiyo diye oldu simdi mutlular cocuklarida oldu bunlari seni umutlandirmak icin solemiyorum insan oglu oyle bir varlikki gercekten cig sut emmisbizde de akraba evliliği hoş görülmez, kuzenle asla evlenilmez. direk ensest derler.
ya da biz fakiriz ondan olabilir. onların hanları hamamları bölünmeyecek.
anasıyla teyzeleri de benim vebalimle nereye gider bilmiyorum.
hani söylemek de istemiyorum ama dedesi birkaç gündür hastanede yatıyor. adamın 4 çocuğunda ahım var. ama akıllarına gelmez "biz bu kızın günahına girdik ondan mı oldu" demek.
beddua etme, Allah'a havale et ve birak.. O Adil-i Mutlak'tir..
Bizde erkekler de kadinlar kadar is yapar. Yemekte dahil. Temizlik zaten banyo lavabo erkeklere aittir. Babam ve erkek kardesim temizler hep. Genel temizlikte anne baba ben erkek kardes beraber yapardik. Ben de ilerde boyle ogretecegim cocuklarima. Kiz erkek ayrimi hic yapmayacagim.Kız kardeş dururken erkek sofra hazırlayamaz mı ? Niye kızın görevi mi bunlar ? Oğlanlarına iş yapmayı öğreten annelerin eli öpülür.
O erkeklerde iş yaparak ana kuzusu olmaz .
Kalksın artık bu ayrım.
Grcekten hakliysan ve canin cok yanmissa ah tutuyor resmen. Ben de yasadim defalarca. Ah ettigim kim varsa benden kotu seyler yasadilar hep ve benden helallk istediler belimizi dogrultamiyoruz diye.çok canım yanmadan asla allah'a havale etmem, 2 kişiyi ettim şimdiye kadar ve 2si de tuttu.
ilk defa onlara açık açık beddua ediyorum. canım çok yanmışsa demek...
Erkeklerin yapısı bu malesef geç dank ediyolar.2 ay sonra gelecekse ben onu istemem herhalde o zamana. benim ona ihtiyacım varken her ne halt yiyorduysa onu yemeye geri dönebilir diye düşünürüm.
Bizde erkekler de kadinlar kadar is yapar. Yemekte dahil. Temizlik zaten banyo lavabo erkeklere aittir. Babam ve erkek kardesim temizler hep. Genel temizlikte anne baba ben erkek kardes beraber yapardik. Ben de ilerde boyle ogretecegim cocuklarima. Kiz erkek ayrimi hic yapmayacagim.
Şu an arayan soran yok dimi seni..dokuz sene nasıl bir çırpıda silinir..birde sevgilin hangi şehirliydi aklıma bir şehir geliyorda .iç anadoluda merak ettim
Bizde erkekler de kadinlar kadar is yapar. Yemekte dahil. Temizlik zaten banyo lavabo erkeklere aittir. Babam ve erkek kardesim temizler hep. Genel temizlikte anne baba ben erkek kardes beraber yapardik. Ben de ilerde boyle ogretecegim cocuklarima. Kiz erkek ayrimi hic yapmayacagim.
Ben de eşimle bu konuda sıkıntı yaşıyorum zaman zaman. Kim neyi isterse kalkar kendisi alirdı ailemin evinde. Canim isterse bir kahve yapıp kardeşimin odasına gider sohbet ederdik. O isterse yapar getirirdi. Şimdi kardeşimle evlenecek kadın çok şanslı diyorum :)) eşim de boyle yetiştirilseydi yük kalkardı uzerimden. 30 yaşindan sonra alıştırmak çok zor oluyor.Ne mutlu sizlere. Bende şimdiden öyle düşünüyorum.
Kız çocuğun erkeğe çay getirmesi gerektiğini öğretmemekle başlasa herkes bu bile yeter.
Bizim evde de sizin kadar iş bölümü olmasada kızlar bu konuda hiç mecbur tutulmadı ve herkes elinden geleni yapar.
Şuan evliyim ve eşim tamamen erkeklerin oturup kadınların her koşulda çalıştırıldığı bir ortamda buyumuş. Taşları yerine oturtmak için çok uğraşıyorum.
Nr oldu böyle buyutulmesiyle, marifet mi?
kayış koptu, 9 yılım ziyan oldu, ben ne aptalmışım gibi şeyler düşündüm ama başlık için hiçbirini seçemedim.
eski konularımı bilen bilir diyerek klasik bir giriş yapayım.
9 yıllık sevgilimle kasımda sözlendik, ocakta ayrıldık.
ayrıldık da denir mi bilmiyorum, "ailem daha bilmiyor, söyleyemedim" diyor. yüzüğünü çıkarmıyor. gelip bohçasını almıyor.
neyse, anlatmak istediğim bu değil.
ya ben ne kadar aptalmışım. ne kadar gerizekalıymışım. benim 9 senem boşa geçmiş.
bi insan bu kadar mı annesinden korkar? bi insan hiçbir kararını nasıl kendisi veremez?
ya sen 26 yaşında adamsın, askerliğini yapmışsın, çalışıp para kazanıyorsun. ne demek "annem seni istemiyor"? sen eşşek başı mısın? annen senin yatacağın, yaşayacağın kadını seçme hakkına nasıl sahip olabiliyor? ya hangi zamandayız?
cidden çok doluyum, düzgün ve sıralı yazamıyorum, 3 ayda 9 yıllık ilişkinin ebesi bellendi. bu kadar söyleyebiliyorum.
anlatsam çok uzun olur çünkü, sıkmak da istemiyorum.
sorumu sormayı unutmuşum editleyeyim: bu ana kuzuluğu benimkine has bi olay mı yoksa erkeklerin geneli böyle mi?
ahhh canım seni ben gerçekten çok iyi anlıyorum... 5 yıllık ilişkim sağolsun annesi yüzünden bitmişti.. daha 19 yaşındayken anası 4 tane torun istiyorum diye kendince "ipleri elinde tutmaya" çalışıyordu...
neler çektim yaa.. neyse 5. yılımıza yeni girdiğimiz dönemde ayrıkdık.. ben ondan sonra 1 nişanlılık yaşadım onunda ailesinden dolayı bitti..
ne olduysa eski kitabı tekrar okumayı denedim tekrar...
ve tahmin et ne oldu?? yine anasıyani bir erkek çocuk/adam/eş annesine "aşık" sa bu değişmiyor ki değişmez... komple ümidini kes ve evli olmadığın için şükret...
Çok güzel yorumlar yapılmış. Tekrar etmek istemiyorum. Kısaca şunu diyeyim. Bu iş olmaz. Olsa da sürmez. 9 seneme yazık diye düşünme. Kurtulduğuna sevin. Önüne bak. Çünkü gerçekten çok tuhaf, çok ekstrem bir aile söz konusu ve damat adayı çok pasif, zayıf. Kendine bile hayrı yok ki seni korusun. Ama bence yine de 9 yıldır beraber olup da yaşam tarzlarını bilmemeniz ilginç. Sakladı mı yoksa? Yani ailesinde herkesin birbirinin evine habersiz anahtarla girdiğini daha önce nasıl söylemez size?
SiZin sormanız anlamında söylemedim. Bu tarz şeylerden nişanlınızın bahsetmesi gerekirdi. Çünkü bunlar çok ama çok uç şeyler. Hayatımda duymadım. Sizin aklınıza gelmemesi gayet normal, normal de bunlarda ailecek bir tuhaflık olduğunu 9 yıldır anlamışsınızdır az çok. Neyse, önemli olan bundan sonrası. Bence tek yol nişanlınızın ailesine rest çekmesi, gerekirse onlar silmesi. Çünkü bu insanlar daha evlenmeden size hakaret ediyor. Bunu Kabul etmek mümkün değil. Nişanlınızsa ailesini karşısına almak bir yana dursun, sizden özür dilemenizi bekliyor. Bu sizi ezdirmek değildir de nedir? Böyle adamlık olmaz. Bu adamdan size koca olmaz. Yol yakınken dönün derim ben. Aile çok önemli arkadaşım.. Bunca insan söylüyorsa var bir bildikleri.yani kimin aklına gelir ki böyle şeyler?
ben kendimi bu konuda da sorguladım.
kendimce önemli olan konuları sormuştum mesela. ne bileyim, evlerinde hemen hemen her şey pişiyordu, sofraya hep beraber oturulup hep beraber kalkılıyordu, cimri değillerdi.
ama kimin aklına gelir ki "teyzende anahtarınız var mı" demek? veya "halan size çat kapı gelir mi" diye sormak?
ben çevremde öyle şeyler görmedim ki. sormak aklıma bile gelmedi.
SiZin sormanız anlamında söylemedim. Bu tarz şeylerden nişanlınızın bahsetmesi gerekirdi. Çünkü bunlar çok ama çok uç şeyler. Hayatımda duymadım. Sizin aklınıza gelmemesi gayet normal, normal de bunlarda ailecek bir tuhaflık olduğunu 9 yıldır anlamışsınızdır az çok. Neyse, önemli olan bundan sonrası. Bence tek yol nişanlınızın ailesine rest çekmesi, gerekirse onlar silmesi. Çünkü bu insanlar daha evlenmeden size hakaret ediyor. Bunu Kabul etmek mümkün değil. Nişanlınızsa ailesini karşısına almak bir yana dursun, sizden özür dilemenizi bekliyor. Bu sizi ezdirmek değildir de nedir? Böyle adamlık olmaz. Bu adamdan size koca olmaz. Yol yakınken dönün derim ben. Aile çok önemli arkadaşım.. Bunca insan söylüyorsa var bir bildikleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?