- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #3.381
Hayır işte, karıştırmadık. Onlar da geri durmak zorunda kaldı, ay bizi karıştırmıyolar hiç laf alınmıyor ağızlarından diye bir araya gelmişler o yüzden o gün. Daha önceden haberimiz olsaydı, çift taraflı olarak "buluşmayın, şu an hiç gereği yok." derdik. Benimkiler bana kızdı, onunkiler ona. Anneme özür dilettirsem olabilecekleri düşünemiyorum veya onların kırgınlıklarının öylece kalmasını. Uff ne var ya demişse demiş, kusura bakma ama sizinkiler çok alınganmış kız evi onlar mı biz mi belli değil de diyebilirdim. Al sana nur topu gibi düğün öncesi gerginlik, nişanlım çok değişti hali.
hakaret etmeye, terbiyesizlige "hak gören" insanlar özür dilenecek bir durum oldugunu da anlamazlar, anlasalar dahi hak gördüklerinden ötürü gerek de duymazlar.
birinin agzını burnunu kırıp sonra kanı pamukla sileceklerini sanmıyorum ama silseler dahi "ayyy fena vurmusum he" derler, vurmalarının yanlıs oldugunu soylemezler ki.
böyle düsündügü halde vuruyorsa da -sayfalarca iyi niyet zaten goremedik de- kotu niyet yok dediginiz seyi görmeyi reddettiginiz durumlarda bile şimdi kendiniz yanlıslamıs olursunuz yine.
ben hiç bu kadar müdahale eden aile görmediğimden nasıl engel olacağımı bilemedim, zaten engel olmak da benim işim değildi. ha evet ailesiyle konuştuğunu söylüyor ama etkisi olmamış. öyle diyor yani.
- Kibar olun.
- Biz kibar değil miyiz?
- Nazik olun.
- Bize nasıl nazik değil dersin? Hem biz samimiyiz. Samimiyetsiz olan onlar.
- Medeni olun.
- Bizden çıkmış da bizi beğenmiyor veya el bebek gül bebek büyüttüğümüz çocuğumuz bize cahil dedi
Daha kötüsü;
- Az idare edin yine tırıvırı yapıyor bana.
- Sen merak etme, hallederiz. Nasıl olsa alışacak.
tam olarak öyle değil. "kızın üstüne gitmeyin" şeklinde. veya direk "ne yapmanız gerektiğini biz söyleriz, karışmayın" demeliydi. belki demiştir, belki dememiştir.
Kızın üstüne gitmeyin, çünkü alıngan/güçsüz/saf/yazık onaoluyor öyle.
Kıza karışmayın; biliyor zaten o ne istediğini, ne yapacağını demesi gerekirdi. Ki senin üstüne gelmesinler. Kızım sen ne düşünüyorsun şu konu hakkında? veya neler planladınız derlerdi.
Seninki "ne yapmanız gerektiğini biz söyleriz." diyebilse ve buna da uygun davransa en başta ben gülerim, iyi bari artık cila atmaya evlerine gitmene gerek kalmadı Pofuduk, gelişme var, takipte kal derdim.
diyemedi işte, dediyse de dinletemedi.
la bunun bi arkadaşı var, bebe 92li bak bildiğin bebe, buna diyor ki "o zaman madem pofuduk orda oturmak istemiyor, evi sattır nerden istiyorsanız ordan aldır". 92li bebe diyor bunu. "ben olsam öyle yaparım" diyor. benimki mor tabi.
Konuyu actigin ve ilk yazdiklarini okudum da..
"Annem seni istemiyor" demis adam sana.
Sonra seni istememe nedeni sacmasapan yemek konusuymus sözde..
Resmen bahane. Olurmu böyle birsey allah askina?
Sonrasinda o eve gidip ..aaa öyle degil yanlis anladin sen bizi pofuduk konusu oldu.
Bununda yalan kivirma oldugunu düsünüyorum..
Seni istememe nedenlerini catir catir yüzüne söylecekleri halleri yoktu herhalde..
Hadi aile rizasi almak isteyebilir bu adam.. ama bukadar kolay vazgecmemesi gerekti.
O seni coktan birakmis gibi görünüyor.. "Annem seni istemiyor" cümlesinden sonra hatta..
En azindan onca yilin hatrina seni belirsizlikler icinde kivranmaya mahkum birakmasaydi..böyle sevgi ask olmaz.
Bu resmen iskence..ve göz göre göre seni ailesinin önüne yem gibi atti. Olursa olur olmazsa olmaz diyerek.
Ama Olmadigini gördü ve vicdani rahat olmasi icin senin yilmani ayrilmani bekledi büyük ihtimal.
Seni sevseydi sana bu rezillikleri yasatmazdi. Sen yasatirmiydin? Yasatmazdin. Kimse sevdigine yasatmazdi.
Basindan gecen seyler hic normal degil.. böyle kiz alma olmaz. Böyle kizi perisan etmek yildirmaya calismak olur anca.
Baya günaha girdiler bence
Ilerde gercekten seni isteyen bir adam olursa sana bunlari yasatmayacak. Ozaman dönüp bakacaksin gecmise ve neyin ne oldugunu anlayacaksin. Bunu anlamadigin cok belli oluyor..cunku en basindan beri hep ailesini suclamistin. Ve simdi saskinlik icerisindesin ne degisti diye..
Ama seven bir erkek ailesine söz gecirir veya ailesini takmaz..veya ailesinin sevdigini üzmesine izin vermez veya sevdigine evdeki durumu caktirmaz kendi cözer vs.. bunu aklinda bulundur.
Git çıtır bul kardeş, akıl yaşta değil başta işte.
ailesiyle sorunlari niye sen cözecekmissin ki.. adamda mantik hatasi var ..sende onun yalvarislarini dinleyerek bu durumu cözmeye mi koyuldun cidden pofuduk.. adama deseydin ya sen cöz ben niye cözeyim?günaha girdiklerinin farkında değiller öncelikle.
hadi madem beni yıldırmaya çalışıyordu, neden dolandı durdu çıkar yol aradı ki? neden bana o kadar yalvardı evlenmek için ailesiyle sorunları çözeyim diye? ne bileyim yani resmin bütününe bakınca sevmiyor sevmemiş de diyemiyorum ki.
beni ailesinin önüne yem gibi attı ama evet.
ailesiyle sorunlari niye sen cözecekmissin ki.. adamda mantik hatasi var ..sende onun yalvarislarini dinleyerek bu durumu cözmeye mi koyuldun cidden pofuduk.. adama deseydin ya sen cöz ben niye cözeyim?
resmin butunu burdan bakinca seni sevmiyor diye görünüyor.
sen niyeyse hic süphe duymadin zaten kim ne derse desin onun sevgisinden cok eminsin..
artik neyin ne oldugunu önümüzdeki bir kac gün icinde görürüz umarim
neden dolandı durdu çıkar yol aradı ki? neden bana o kadar yalvardı evlenmek için ailesiyle sorunları çözeyim diye? ne bileyim yani resmin bütününe bakınca sevmiyor sevmemiş de diyemiyorum ki.
Sorun bence sevip sevmemesinde değil, ezik olmasında. Onların da sevemediklerini iddia edemeyiz zaten. Neden sevmesinler tabi ki severler ama işin içine evlilik girince böyle oluyor.
Seni sevmiş ama sana yetememiş, kendine de inancı olmadığından iş olacağına varır demiş. Gerçekten kendi isteseydi bu kısır döngüyü kırardı ama 50 yaşında insanları değiştiremeyeceğinin kendisi de farkında. Yoksa evden kaçmak için bohça hazırlamasına gerek yok, düşünüp annem babam illa ki affederler ya, ben onların gözünün bebeğiyim. ne kadar küs kalabiliriz ki de deyip tavrını koyabilirdi ortaya. Onun yerine gimata gitmeyi seçti. Çünkü bildiği şeylerden bir tanesi o. Ama asilik? Şimdiye kadar kullanmaya gerek duymadığından o tarafları hiç gelişmemiş.
çünkü mantığa oturtamadım ki. sevmiyorsa gider, ayrılır, bitirir ne bileyim.
görürüz zaten öyle tabi.
vurma amacıyla yapmıyor diyebilirim ancak. karşıdakinin ağzının burnunun kanadığının farkında değil. ayı severken öldürmüş hesabı.
Bu işin sonunu hepimiz kestirebiliyoruz değil mi?sadece yazdıklarından pofudugun bu işi bitiremeyecegini biz bile anladık 9 yıldır onu tanıyan adam da bal gibi biliyordurbugun gelmesini beklememenizi tavsiye ederim,
bunca kalp kırıklıgına bir kez daha hayal kırıklıgını da eklemenize luzum yok bence.
fakat gelirse de beklentiye kapılmayın ve simdiden o durumda ne yapacagınızı tasarlamıs olun ki kontrolsuzce boynuna atılma vb bir hamleden kacının, sogukkanlıllıgınızı kaybetmeyin.
ve konusmamanızı, muhatap olmamanızı tavsiye ederim.
ancak konusacaksanız da sadece dinleyin, acıklamayın hicbir seyi, ikna edeceginiz veya kendinizi aklamaya calısacagınız bir durum yok!
onun soylediklerinden 1-2kelime aklınıza yatarsa o konuya dair net birkac soru sorar topu ona atarsınız yeterli, o konussun dursun... siz daha sonra isterseniz degerlendirmeye alırsınız (bence yüzüne bakılmayı bile haketmiyor ya neyse )
böyle yazıyorum çünkü nedense bitir(e)meyeceginizi düsünüyorum;
en azından ayrıldıgınız zaman biz zaten bitirmezdik, sevgililige devam ederdik düsünceniz ve sarılmak icin kapısına gittiginiz zamanki gibi bir tavır ile benzer sekilde olayları başa sarmamanız icin,
devam edecekse de sizin kurallarınızın gecerli oldugu, aksi taktirde asla yüzüne bakmayacagınız bir ilişki kurgulamanız icin yazıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?