- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #3.641
bu arada hep cumayı tekrarlıyoruz ama konu sahibi onu haftasonu olarak güncelledi okudugum kadarıyla.
haftaiçi cok yogun mühendisimiz düzeltmeye fırsat bulamayacagından ötürü 2 gün daha süre uzarsa kârdır diye düşünüyor galiba.
Diğer sıkıntılardan ne zaman haberdar olacaklar peki diğer sıkıntılarda katkı payları yok mu hiç? Bu ailenin varlığı dert saman altından su yürütüyorlar. Çok iyi bir aile olsalar çocukların mutluluğu der kenara cekilirler.ev alınca dert tasa biter mi ya ben 6 senedir lojman kira diye dolaşıp duruyorum ülkede. kurulu bir düzenimiz olsa da belli bir şehirde yaşasak bile kirada oturmam neden koysun bana.sehzadenin ve ailesinin büyüklenme çabaları bunlar kira da olmaaaaaaz simdide peşinatı verelim kredi çekin sebep!!!!ne amaçla söylediler bunu.hala her halta karışma derdindeler ya size neee kiraya çıkarım ev alırım size nee.hala karıştırıyor adam biz bir pofudukla konuşalım neye karar vereceğiz bir düşünelim birlikte kuracağız yuvayi sonuçta dese niye kıt düşünceleri bunun.ama sadece sana karşı kıt ailesine karşı babam erken gel dedi kızları gezmeye götürdüm diye ince düşünceleri var
madden düzeltilecek pek bişey yok ki manen var, oda bi mesaja bi çiçeğe falan bakar onada mı vakit yok bizde çalıştık yahu, çiçek sepeti ve türevi sitelerden bi tıkla çiçek gönderiliyor yani yapmak isteyene şu iletişim çağında jest çok, yorgunum yat hastayım yat yarın iş var yat 40 sene evlilikten sonra böyle olunur genelde
size katılmakla beraber aile icin o kadar olumsuz düşünmedigimi de yeri gelmişken belirtmek istedim.
evet karışıyorlar, her seye yetisiyorlar ancak buna izin veren kisi ogulları.
bence bir insanın yıllarca calısıp emekli ikramiyesini ogluna ev almak icin kullanması o kadar büyük birsey ki...
ailem boyle birsey teklif etse anne napıyorsun git tatile cık gez, zorun ne derim,
abime teklif edilse bildiginiz kötü görümce olurum, "manyak mısınız kendine güvenen evlensin, kira diye aglıyor diye hemen vicdana geliyorsunuz, gitsin calıssın kazansın" derim.
konudaki ogul gibi bir olsam ve buna ragmen gelin tribe devam ediyorsa da anamdan baska yar yokmus da derim.
sayfalarca yüzük dedik, kadın hevesleniyor nasıl oldu begendi mi diye arıyor, anne yine basladın diyip kapatmayan oglu "ehi ehi geline veriyorum" diyip kızla konusturuyor,
bence kadının hevesi, merakı o kadar dogal ki... evet yine karısmamalı, 1gün bekleyip aramamalıydı ama evden cıkıp kuyumcuya gidip secmesi geline deger verdigini gösterir bence.
nasıl olur da buna gelin adayı ıh-mıh der telefonda?
esyalar alıncak kp hevesli... ailende gelsin diyor kendi eski usullerine gore konusuyor,
biz yetiskiniz vs diye gelin cevap veriyor,
ben herhalde cok geleneksel bir ailede büyüdüm, bunu imkanı yok kp ye demem, direkt babamlara paslarım, benim bunu onlara ogretmemle babamın kp-kv ye bunu acıklaması bir mi olur...
adam yine birsey demiyor, elinde liste esnaf esnaf fiyat alıyor, gelin damat ortalıkta yok.
başlarım böyle işe, kız tarafı hicbir sey yapmayacak, oglum zaten kayıp vaka... manyak mıyım ben elimde kagıtla geziyorum der cekilirim kenara.
evet alt katın teklif edilmesi cok agır birsey.
keza oncesinde konu sahibinin isittigi seyler de.
ancak hangi birine gereken tepki konuldu?
annemin kaybettigi oglunu umursamadan "sen ne anlarsın" diyecekler, ben de gidip aynı kisilerin beni kovdugu eve gozyaslarıyla girip bulasık yıkayıp gözlem yapacagım... olacak iş degil.
konu sahibinin ailesi kızlarının durumunun farkındalar da evlensin konu kapansın,
daha fazla rezil olmayalım, yüzgöz oldukca batıyoruz diye düsünüyorlar bence.
kızlarını bizden iyi tanıyorlardır herhalde,
mesaj atmak ne ya, mesajla gel demek ne?
cok agır olcak belli konusahibi, kusura bakmayın ama başından beri mevcut davranıslarınıza şahit olan bir erkek olsam sogurdum herhalde.
üstelik bir 300 sayfa da ben yazacak kadar sacma salak olaylarla ugrasmıs bir insan olarak diyorum bunu.
cicek gönderse oldugu gibi çöpe atarım,
bircok iliskide yapmıslıgım da var.
bir de kargo da degil bildigin adam kapıda uzattıgı halde.
tatmin edici cümleler lazım, ugrasması lazım kikonusahibi degerlendirmeye alabilsin.
bakın affetsin demiyorum, düsünmeye deger görülebilmesi icin bile usandıracak kadar pismanlık ve farkındalık ile dolu seyler duymak, ugrasılması gerek.
bulaşık yıkama mevzusu beni benden almıştı zaten, başka adam mı yok demiştim yokmuş gençler varken onlara mı düşermiş onların sofrasına oturulmuş falan, yapacaksın bari makina kullan dedim makina dolu oluyomuş kalanlar elde yıkanıyomuş, yapma etme beklenti yaratıyosun dedik yok, o evde sen bu işlere girişirsen aile elbette alt katı teklif eder çünkü bize alıştı sorun kalmadı bize ısındı gözüyle baktılar doğal olarak, taziyeye git ailenle, sonra çık gel eve, erkek kardeşim var ben çok yadırgardım açıkçası bu kız tek tananca mı ailesi yok mu derim, ki hiç geleneksel biri değilim
tek basına girip cıkmasından ziyade söz bozulma evresindeyken, daha aylar önceden bohça gondermekten bahsediliyorken bu sekilde durumu kanıksamış olması sorundu bence.
ama o eve hicbir ozur olmadan girince böyle olacagı da daha sayfalar öncesinden belliydi.
o zaman aslında iyiniyetli insanlar diye bertaraf edilmişti eleştiriler, herkese nasıllarsa pofuduğa da öyleydiler ooof of bariz olan şeyleri anlatmaya çalışmak ne kadar zor
size katılmakla beraber aile icin o kadar olumsuz düşünmedigimi de yeri gelmişken belirtmek istedim.
bence bir insanın yıllarca calısıp emekli ikramiyesini ogluna ev almak icin kullanması o kadar büyük birsey ki...
ailem boyle birsey teklif etse anne napıyorsun git tatile cık gez, zorun ne derim,
abime teklif edilse bildiginiz kötü görümce olurum, "manyak mısınız kendine güvenen evlensin, kira diye aglıyor diye hemen vicdana geliyorsunuz, gitsin calıssın kazansın" derim.
konudaki ogul gibi bir olsam ve buna ragmen gelin tribe devam ediyorsa da anamdan baska yar yokmus da derim.
sayfalarca yüzük dedik, kadın hevesleniyor nasıl oldu begendi mi diye arıyor, anne yine basladın diyip kapatmayan oglu "ehi ehi geline veriyorum" diyip kızla konusturuyor,
bence kadının hevesi, merakı o kadar dogal ki... evet yine karısmamalı, 1gün bekleyip aramamalıydı ama evden cıkıp kuyumcuya gidip secmesi geline deger verdigini gösterir bence.
esyalar alıncak kp hevesli... ailende gelsin diyor kendi eski usullerine gore konusuyor,
ben herhalde cok geleneksel bir ailede büyüdüm, bunu imkanı yok kp ye demem, direkt babamlara paslarım, benim bunu onlara ogretmemle babamın kp-kv ye bunu acıklaması bir mi olur...
adam yine birsey demiyor, elinde liste esnaf esnaf fiyat alıyor, gelin damat ortalıkta yok.
başlarım böyle işe, kız tarafı hicbir sey yapmayacak, oglum zaten kayıp vaka... manyak mıyım ben elimde kagıtla geziyorum der cekilirim kenara.
annemin kaybettigi oglunu umursamadan "sen ne anlarsın" diyecekler, ben de gidip aynı kisilerin beni kovdugu eve gozyaslarıyla girip bulasık yıkayıp gözlem yapacagım... olacak iş degil.
konu sahibinin ailesi kızlarının durumunun farkındalar da evlensin konu kapansın,
cok agır olcak belli konusahibi, kusura bakmayın ama başından beri mevcut davranıslarınıza şahit olan bir erkek olsam sogurdum herhalde.
üstelik bir 300 sayfa da ben yazacak kadar sacma salak olaylarla ugrasmıs bir insan olarak diyorum bunu.
bulaşık yıkama mevzusu beni benden almıştı zaten, başka adam mı yok demiştim yokmuş gençler varken onlara mı düşermiş onların sofrasına oturulmuş falan, yapacaksın bari makina kullan dedim makina dolu oluyomuş kalanlar elde yıkanıyomuş, yapma etme beklenti yaratıyosun dedik yok, o evde sen bu işlere girişirsen aile elbette alt katı teklif eder çünkü bize alıştı sorun kalmadı bize ısındı gözüyle baktılar doğal olarak, taziyeye git ailenle, sonra çık gel eve, erkek kardeşim var ben çok yadırgardım açıkçası bu kız tek tananca mı ailesi yok mu derim, ki hiç geleneksel biri değilim
tek basına girip cıkmasından ziyade söz bozulma evresindeyken, daha aylar önceden bohça gondermekten bahsediliyorken bu sekilde durumu kanıksamış olması sorundu bence.
ama o eve hicbir ozur olmadan girince böyle olacagı da daha sayfalar öncesinden belliydi.
o zaman aslında iyiniyetli insanlar diye bertaraf edilmişti eleştiriler, herkese nasıllarsa pofuduğa da öyleydiler ooof of bariz olan şeyleri anlatmaya çalışmak ne kadar zor
Ben bu ev meselesinden önce bir mesaj yazmıştım internet gitmişti gonderememistim tekrar da yazmadım. Aşılmayacak konular değildi bence önceki meseleler alışverişe gelmesinler gelsin sen bildiğini oku ama hevesi var dedi şehzade gelsin yani ne vardı bana göre çokta önemli değildi. Sebepler bunlar mı yani diyordum ama ev meselesi başka kiraya oturmaktan pofudukta cekiniyor nedense.ama düğüne karismazlar ama hicbir masrafa elini surmezler dedi durdu.alışverişe bile gelemeyen insani ben masraflarimada karistirmam kendi düğünümü kendi esyami kendi takılarimi ben yaptim cektim kredimi yaptim hepsini hemde 2 ilde oldu düğün. Kimsede burnunu sokamadi ben yapiyorum herseyi neden soksunlar.pofuduk tutarsiz davraniyor burda aldığım elbiseye karışmasın gıkı çıkmasın kimsenin diyor ama o zaman sende beklenti içine girmeyeceksin.illaki ev alinmasi sart mi ya ev alinacakmis denince konu kapandi misize katılmakla beraber aile icin o kadar olumsuz düşünmedigimi de yeri gelmişken belirtmek istedim.
Ailenin bence de suçu yok zaten ailenin biseyden haberi de yok ogullari bisey söylemiyor onlara.sehzade bu ev meselesini de kafasinda kurup söylemiştir. Ya tutarsa diye pofudugun önüne atıp bekliyor pofuduk ondan vazgecmedikce de daha da göğsü kabarıyor.ben erkeğim ben ne dersem o olur diyecek yakında pofudukta onu benim beye sormak lazım diyecek ilerdeBir de hersey gozlem yapmak icindi guya.
o zamanlar da bircok sey yazildi buraya...
valla ben ne adami ne de adamin aileesini sucluyorum artik.
Gayet acik ve netler, agizlarindan cikanla hareketleri ortusuyor. daha ne olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?