9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

ailenin hayırlı iş bekletilmez demesi de, 9 yıl gelmek gerektigini dusunmemelerini de bir yere kadar anlasılır.
vebalini zaten bilmem.

ailesinin hatalarını es gectigim dusunulmesin ancak olay sevgilinizde bitiyordu.
size karsı patavatsızlıgı da asan cumlelerle kalmamıs, anneniz hakkında lafı gectiginde yaptıgı kıyaslamalar da hos degil, ailesiyle aynı uslupta.

insanlar size o ailenin soyledikleri gibi de tepki vermis olabilirdi, fakat bu isittiklerinizi -dogru dahi olsa- hakettiginiz anlamına gelmez.
hem gercekten soguk bir insan olsanız dahi gelininin yuzune "samimiyetsiz" demez, diyemez, dememeliler idi.

hani olabilir dedim burda anlaşılan esas kız hayatta fersah fersah yol almış ama esas oğlan 17 yaşta sabitlenmiş gibi, iş ciddiye binince ailesinin diline dönmüş

babasının yanında sütyensiz gezsem nolurmuş, göğüslerime mi bakıyormuş. bakması şart mı? anlamıyor.

aynı mantıkla anadan üryan gezmende sıkıntı değil demek ki göğüse bakmayan kukuya da bakmaz, ister sosyal olsun ister dini hiçbir yönden tutar yanı yok, ben kp ime baba kv me anne demiyorum o bile saçma geliyo o yakınlık seviyesine taşıyamam 26 sene sonra hayatıma giren insanları

çocuğumu asla ve asla başkasının tuvalete götürmesine izin vermeyeceğim. bunlar hep o yüzden.

utanmayı bilmiyorlar hadi, helali haramı da mı bilmiyorlar? gelin ne zaman kayınpedere helal oldu?

herkesin yaşantısı farklıdır.
gecelik icin boyle dersiniz ancak bikiniyle sahilde beraber tatil yapmak icin de aynı dusunenler var.
konuya vucut degil, sizin belirlediginiz kisisel alana saygı olarak bakıyorum,
bu dogrulruda da ne olursa olsun "aa yabancı mı canım nolcak" cumlesinin karsılıgı ne siz cekiniyorsunuz diye babanızın sapık oldugu cıkarımı yapmaktır, ne de onlar gelini helal goruyor dusuncesidir; ikisi de kabul edilir degil.
bunu dinen soruyorsanız da cevaplar zaten bende degil.

bu arada yeri gelmiş, onu da anlatayım.

küçük hanıma bana samimiyetsiz demesinin hesabı sorulmuş, çok zahmet olmuş.
"kimseye habersiz gitmiyorlarmış, samimi oldukları kimse yok anlamında dedim" demiş.

"o benim aile ilişkilerimle ilgili yorum yapma hakkını nerden buluyor" dedim. aramız iyiydi bizim onunla bi ara, bana onu söylüyor. ben yüz vermişim. "abinin sevgilisi olarak konumuma gereken saygıyı göstereceksin, bana bi daha terbiyesizlik yapmayacaksın" da demiştim, onu hatırlattım. "samimiyetsiz" kelimesinin terbiyesizlik olmadığı kanaatindeler.

işte ben o evin gelini olacakmışım da, annesi bana istediği her şeyi söyleyebilirmiş de.
"ne haddine" diyorum, "ama senin de annen" falan diyor. "benim annem demiyor öyle şeyler" diyorum.

ne diyeyim ben bu adama? anlar mı? anlamıyor. onun annesinin hakaretlerini neden normal karşıladığını da ben anlamıyorum. hiç mi kimseyle muhatap olmadıılar? kimse mi uyarmadı?

benden kendi anne-babamla olduğumdan çok daha fazla yüzgöz olmam beklendi, hatta buna zorlandım. mesafenizi koymuşsunuz, çok güzel, ama ben koyamadım. izin verilmedi ve tek başımaydım.

kendi adıma kış tatili olabilir ama yaz tatili düşünmem, evet ne bikini giyebilirim ne şort kisa elbise vs.

konu vücut değil zaten burda. gecelik değil de pijama da olabilir. benim demeye çalıştığım, kocamla yatarken ne giydiğimin hiç kimse tarafından bilinmesinden hoşlanmıyorum. ama karşımdaki adam bunu algılayamayınca, uç örnekler vermek zorunda kaldım.

keşke bu şekilde olmasaydı bi insandan çalınabilecek en değerli şey zaman

belki benden küçük de olabilirsiniz, bilmiyorum. yaşıtlarım evlendi, düzenini kurdu, anne oldu. bazıları ikinci bebeğini bekliyor. ben başladığım yerdeyim.

ve bi anne bunun hakkından nasıl ve neden hiç korkmaz, ben bunu anlayamıyorum.

kendi adıma kış tatili olabilir ama yaz tatili düşünmem, evet ne bikini giyebilirim ne şort kisa elbise vs.

herkesin yasantısı farkldır derken bundan bahsediyordum. elbette istediginiz gibi gezebilirsiniz, bunun kararını verecek olan ben degilim sonucta.
sahsen ben giyerim.
kalkıp da konuyu eniste, kp helal mi oldu, benim baacagımı gordu noktasına da getirmem, bu konuya dair en ufak bir dusünce bile gecmez aklımdan, bunu konusmak dusunmek de ayıp gelir bana.
ancak bırakın geceligi evde esofmanla otururken dahi oyle cat kapı girilip "aa nolcak canım yabancı mı" muhabbeti yapılmasından da hoslanmam.
konu benim kararlarıma saygı gosterilip gosterilmemesi. mustakbel esim bu kararımı tanımıyorsa da ona coktaan kapıyı gostermis olurdum.

söylemek istediğim biraz yanlış anlaşılmış sanırım. helal-haramdan kastım tam olarak öyle değildi de, "ayıp" "utanma" kavramlarıyla derdimi anlatamadığım içindi. onların açısından demeye çalıştım. aynı sizin gibi çat kapı gelinmesinden hoşlanmadığım ve karşımdaki bunu algılayamadığı için.

meramımı anlatmak için neler neler denedim yani.

sadece kendi gibilerle akrabalarla görüşüyorlarsa...bide millet yaka silkmiştir zaten

yok canım 3 yaş büyüğüm senden 17 26 yaş bizde de sevgililik akabinde evlendik 2.5 yıllık evliyim, hakkına girdiklerini düşünmekte çok haklısın 9 yılın birinde olmadı birinde dersin yani bu iş olmaz diye, asimile ederiz diye düşündüler zaar

Hayır hani demiştin ya gecelikle oturmam dersin tatilde bikiniyle gezebilirsin diye o açıdan dedim ben, ne gecelik ne bikini görmesin, olaya dini bakan mahrem namahrem kavramını illa ki düşünür bu kadar geniş ailede

akrabaların arasında yol yordam bilenler de var ama. sözde dayısı bana diyor ki "ben sigara içmek istiyorum ama bi kontrol edebilir misiniz balkon müsait mi, gençler rahatsız olmasın şimdi". e ailede bilenler de var? onun teyzeoğlu var bi de, "bana kahve yaptırmadı, beni mutfağından kovdu" diyen teyzenin de kocası aynı zamanda, "bu evde bu balkondan başka sigara içecek yer yok mu" diyor.

ben hiçbir şey anlamadım bu işten.

ailenin bunları hangi mantıkla, hangi düşünceyle yaptığını bi kavrasam, gerekirse terbiyesizliğimi de yapar ipleri koparırım. ama yanlış yerden vurup haklıyken haksız olmak istemiyorum.

yanlıs anlamayın ama siz cok uzgun ve/veya ofkeli oldugunuz icin mi bilmiyorum benim kafam gercekten almıyor...
annesi 9yıl bekleyeceksin dememiş ki.
hem oyle bile olsa bu sizin rızanız dahilinde gerceklesmis olur.
hakaretleri, gerek size gerek ailenize yaptıkları terbiyesizlikler vs cok cirkin ancak bunun dısında annesinin sizin sevgili olmanıza dair nasıl bir sorumluluk tasıdıgını pek anlayamıyorum.

hem 26yasında arkadaslarınız evlensin, cocukları da olsun... cok gencsiniz. neden 40yasına gelmis gibi konusuyorsunuz ki.
ben 27yi doldurmak uzereyim, daha birkac gün önce gözümü kırpmadan bu iliski ikimize de eziyet olmasın diyip bitirdim.
benim de arkadaslarımdan tektük de olsa anne olanlar var, bir o kadar benden yaşca büyük bekar arkadaslarım da var...
neden kendinizi caresizlik ve hayatın sonuymus gibi bir noktaya cekiyorsunuz anlayamıyorum.
bir de surekli tekrarladıgınız "birseyler diyecektim ama izin veirlmedi demedim, diyemedim..." benzeri cumleler, siz kafaya koyduktan sonra agzınızı da baglasalar diyeceginizi derdiniz.

bence siz de susmayı tercih ettiginiz seyler icin sorumlulugu annenize atmak yerine tamamen ustlenip "yanlıs yapmadım, haklarından gelsem iyi olurdu fakat benim adamda iş yokmus, zaten agzımı yormaya bile degmezlermis " demek cok daha saglıklı olur diye dusunuyorum.

her ne kadar ailelerden dolayı bu sorunlar cıkmıs gibi gozukse de iliskiniz iki kisilik,
ve bence 3.kisiler sadece birer tartısma konusu olarak kalabilirler, oznesi olamazlar.
buna izin verdiyseniz de karsılıklıdır ancak bu noktada dahi sorumluluk yine ikinizdedir.

şimdi bu yoruma da bişey diyemiyorum, haklı

işte tam da yazdıgım seyi dogrulamıssınız, ben de ondan bahsediyordum.
siz yaz tatilindeki giyiminizi de aynı gorebilirsiniz, fakat bunlar benim icin tamamen kisisel sınırlardır.
harem helal uzerinden konuyu anlatmak, nikah dustu, vucudu gordu muhabbeti yapmak bana pek uygun gelmiyor.

rahatsız olundugunu anlatmak icin "bu benim ozelim ve benim kararım, saygı gostermeni bekliyorum" fazlasıyla yeterli bir cumle benim icin.
karsımdaki kisi bunu anlayamıyorsa da olayı anaya babaya getirmeden iliskide cok daha derinlerde baska birseyler ararım...

siz bu saygı beklentinizi ayrıyetten dini argumanlarla da destekler ve ona da hayatınızda tumuyle uygun yasarsınız, bunu bilemem.
zaten bunu sizin dısınızda diger insanların karar verebilecekleri birsey olarak da gormuyorum,
soyle giyin/giyinme canım nolcak ki demek bile sizin hayatınıza mudahale etmem anlamına gelir, bence hadsizliktir.

konunun başında yaptığım yorumlarda benzer şeyler söyledim yakın gördüm çünkü, ben de 9 sene flört akabinde evlilik yaşadım eşimin ailesi de bana taban tabana zıt eşim set çekti aramıza dedim, set derken küslük yok ama kendi çizgilerimiz var, vebali alan burda daha ziyade sevgili zaten, onca sene sen hayatındaki kadını da biliyosun anneni de biliyosun, iki kadının da sınırlarını o sınırları ne kadar esnetebileceklerini biliyosun

son paragrafta tamamen haklısınız, ona bi şey diyemem.

ben ağzıma geleni sayarsam yüzyüze bakmam. yüzyüze bakacaksam da çirkinleşemem. bakmam çünkü. konuşmaya başlarsam keser atarım. biter. şimdi "keşke konuşsaymışım" diyorum, çünkü kesip attım zaten.

mezun olduğumda 5.5 senedir çıkıyorduk. dedim ki "bi adını koyalım, soruyorlar, ayıp oluyor. bizde kızın okulu bitmişse adı konur."
ertesi sene o mezun oldu, dedim ki "teyzemler falan bu çocuk seninle oynuyor, evlenmeyecek, evlenme zamanı geldiğinde seni bırakıp başkasıyla evlenecek diyor, adını koyalım."
işe girdi, 1 sene çalıştı, dedim ki "artık adını koyalım insanlar bana acıyor 7 sene oldu ben milletin lafından çok yoruldum."
tecili bozdurdu. dedim ki "askere gitmeden bi adını koyalım."

her seferinde aynı cevap, "annem askerden önce olmaz dedi."

o zamanlar ana kuzusu olduğunu anlamıyordum, çünkü nihayetinde ucu onlara da dokunuyor. benim annem de kardeşim askere gitmeden söz kesmek istemez belki.

annesi nerden baksan beni 3.5 sene bekletip milletin ağzına sakız etti. birine bunu yapmışsan, "gelmesin evime, benim öyle bi gelinim yok" diyemezsin. baştan "ben o kızı istemiyorum" dersin. oğlun sözünü dinliyorsa gelir anlatır ayrılırdık, dinlemiyorsa gider evlenirdik.

bi kız tam 3.5 sene "oğlum askere gitsin gelsin ben sana ne düğünler yapıcam" diye bekletilmez.

vebal dediğim bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…