- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #6.161
Çok kuul bir işin var yalnız
Aa hayırlı olsun Pofuduk :)kızlar ben başka bi işe girdim ama bilmiyorum sanırım depresyona giricem.
Ofisçilerin dünyasına hoş geldin
Hayırdır ya, neredem çıktı?
Dur dur, yavaş yavaş anlat.ne bileyim ya. bizim bi komşunun arkadaşının çalıştığı hukuk bürosu uzman yardımcısı alıyomuş bana sordular bizimkiler olur dedi hemen bana sormadılar sayılır. salı mülakata gittim pazartesi başladım.
kendimi değersiz hissediyorum sanırım. kimseye de bi şey diyemiyorum.
Dur dur, yavaş yavaş anlat.
Neden kendini değersiz hissediyorsun? Ofis kalabalık mı?
Uyumuşumkalabalık sayılmaz da onunla da ilgisi yok aslında.
ofis bankalarla çalışıyor. ödenmemiş icralık borçları yeniden yapılandırıp tahsil etmeye çalışıyor. iş bu. borçluyu arayıp bilgi veriyorsun ödeme sağlamaya çalışıyosun.
işte sıkıntı yok. ücret asgari artı prim. parasında da değilim zaten. olmam gerekir ama değilim.
yemeği yemekhanede veriyorlar.
8.30da başlıyoruz 18.30da bırakıyoruz. 6 gün.
yoğunluktan da şikayet edecek bi insan değilim.
ama mesaiye başlarken telefonları genel koordinatöre veriyoruz. kot falan yasak. kumaş pantolon gömlek şartı varmış ama daha ben yeniyim diye tayt üstü yün tuniklerime ses etmiyorlarmış.
10.00-10.20, 12.00-13.00, 15.40-16.00 ara.
özellikle aralardan hoşlanmadım. toplam 100 dakika aram var ve ben bunu istediğim şekilde yönetemiyorum. sigaraya gidip geliyorum 10 dakika sürüyor mesela, kalan 10 dakikam ziyan oluyor.
bi de şeye sinir oldum, masada 5 kişiyiz. biri bizim sorumlumuz gibi bi şey. kızın biri herkese çay getirmeye gitti, tek başına hepsini getiremez diye yardıma kalktım o üst olan ikiniz birden aynı anda masadan kalkamazsınız dedi.
genel koordinatör de aynı ofisin içinde, sürekli bağırarak konuşuyor kimse de bi şey diyemiyor çünkü adamın üstü yok.
ben borçluyla konuşuyorum adam arkadan bağırıyor filancaya ulaşamadıysanız anasını babasını sorgulayın diyor. telefon numarasını araştırma anlamında. benim konuştuğum adam bunu sorsa ben açıklayamam ki.
ofis işlerine çok aşina değilim ama böyle olmaması gerek diye düşünüyorum.
kendimi öğrenciliğimin hiçbir döneminde böyle değersiz ve baskı altında hissetmedim.
bi de eğitmenlik de yaptım ben, ne yasak koydum ne aralarına müdahale ettim.
bilemiyorum.
Uyumuşum
Bu ne böyle Pofuduk? Ben de dedim herhalde uzun zamandan sonra kalabalık ortam yordu Pofuduk'u. Yedek parça fabrikası gibi, bant durmasın diye aynı anda ayağa bile kaldırmıyor adamlar
Ücret de biraz azmış ama bu hareketleri daha kötü zannımca.
Tahsil edebildiğin ödemeden mi prim alıyorsun? Biraz call center gibi herhalde.
Senin eğitimin drama ile ilgili bir şey miydi üniversitede? Bilmiyorum ama ben de pek sevmem öyle mobbing yüklü ofis ortamlarını. Alternatif bir şeyler baksan ya?fark ettim uyuduğunu :)
evet ödemeden prim alıyosun. call centerdan gelen bi kız var o daha beter afallamış durumda.
bilemedim.
Senin eğitimin drama ile ilgili bir şey miydi üniversitede? Bilmiyorum ama ben de pek sevmem öyle mobbing yüklü ofis ortamlarını. Alternatif bir şeyler baksan ya?
Uff İİBF mezuniyeti de adamın ciğerini söküyor iş konusunda, kardeşim de İİBF'li. Bankacılık filan? Seni de hep drama ile tanıdığım için hiç hayal edemiyorum standart ofis işlerinde :)iibf çıkışlıyım ben. annem öğretmen, dramaya annemin arkadaşları yönlendirmişti.
bırakıcam gibi duruyor zaten.
Uff İİBF mezuniyeti de adamın ciğerini söküyor iş konusunda, kardeşim de İİBF'li. Bankacılık filan? Seni de hep drama ile tanıdığım için hiç hayal edemiyorum standart ofis işlerinde :)
Aa gerçekten mi? Geçti mi puanın süresi? Ya kardeşim 80'le GUY sınavına çağrıldı. Gerçi mülakat aşamasında ne olacak bilmiyorum ama. Ne kadar da kanıksamış ve kabullenmişiz torpili.iibf öyle. banka bana ofisten daha ters geliyor. uzmanlık çok istedim bakanlıklarda ama o da torpilsiz olmadı. 85im vardı yandı. drama can ya.
Aa gerçekten mi? Geçti mi puanın süresi? Ya kardeşim 80'le GUY sınavına çağrıldı. Gerçi mülakat aşamasında ne olacak bilmiyorum ama. Ne kadar da kanıksamış ve kabullenmişiz torpili.
Banka da şu an çalıştığın yerle hemen hemen aynı olur diye düşünüyorum aslında. Gerçi o işin de stresi çok ama en azından kazandığın para daha iyi olur sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?