9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

söz nişan falan yok daha. olacağını da sanmam.

kız 1 ayda delirmiş, benim delirmemde bi anormallik yok demek ki.

355. sayfaya geldim hala iplerin nerede koptugunu merakla bekliyorum. Dayanamadım bitirmeyi bekleyemeden ben de yazacagım.
Bizim ki 15 yasında baslamıs bir şey. A. diyeyim eski sevgilim işte. O kadar sessiz bir insandı ki anlatamam. Yani ben o cocugu büyüttüm, egittim desem yalan olmaz ki kendisi de hep söyler zaten. Zatı muhterem nasıl yetiştirildiyse yemek yemeye gittigimizde sipariş veremezdi bana söylerdi ben verirdim siparişi. Ona gömlek almaya giderdik bedenini söyleyemezdi. Şimdi diyorum ben en basta böyle bir adamla neden muhattap olmuşum? Ama kader mi keder mi bilmiyorum. Oldu işte. Neyse efenim bunun cok kıymetli (!) annesi o zaman da ögrendi bizi. Telefonunu aldılar, eve kapattılar, interneti yasakladılar falan. Neler neler. Neymiş sınav varmış, öss varmış engel olurmusum calısmasına. Dedim istemiyorlarsa bırak ayrılalım. Yok bırakmam ayrılmam etmem bilmem ne. Adam ya benim ki. Sahip falan cıkar öyle böyle değil. Neyse sonra aradan zaman geçti neler yasandı bılmem. Verdiler telefonunu falan. Bir gün okulda hocalarımdan birisi geldi 'seni sordu bir kadın' diye baktım müdüre varana kadar sormuslar beni. Kimdir, nedir, ders notları nasıl, nasıl birisi, ailesi, babasının numarası vs. Sonra bir ögrendik ki A.'nın ablası. Ay biz şok. Bu güya ablasıyla kavgalar etti, küstüler falan. Hayır kız olan benim. Bir erkeğe ne yapabilirim en nihayetinde? Peki seni neden istemediler derseniz. Biz Konya'lıyız. Konya da erkek anneleri kapı kapı dolasır kız bakar filan. Ogluna kadın kendisi kız bulacak. Belki o zamandan bile vardı aklında birisi bilemem. Neyse işte. Bu sınav sonrası Kayseri'ye gitti ben Konya'da kaldım vs. O hazırlık okudu benden 1 yıl sonra mezun olacaktı. Beni bekletmemek için yırtındı etti yarım dönem erken bitirdi okulu falan neler neler. Tabi ben bu süre zarfında onun ailesinden hiç kimseyle tanısmadım etmedim. Sebeplere gelince de bizim aile böyle şeylere karşı,alışık değil işler ciddiye binmeden kimse kimseyle tanısmaz etmez vs. Sonra sonra yok dedi bizimkiler de istiyor artık o ilk baslarda öyleydi.Seni soruyorlar sürekli bilmem ne. Ben de saf saf inanıyorum. Sonucta insan neden evladının kötülüğünü istesin öyle değil mi? Yani ben pofuduk gibi hiç farketmedim aile yapısını falan da diyemeyecegim. Biliyordum. Bile bile lades dedim. Çünkü kötülük hele ki böylesine sebepsiz yere kötülük benim algılayıp, anlamlandırabilecegim bir durum değil. Yani istemese bile ne yapabilir ki sonucta kendi oglunun mutlulugu diyordum. O kadar da safım. Bir de bizim öyle bir ilişkimiz vardı ki farklı şehirlerde okuduk ama ben günde 15 saat falan telefonla konustugumuzu bilirim. Bu bir kereye falan mahsus bir şey de değildir. Her haftasonu gelmeye calısırdı. Bazen işte birlikte baska yerlere giderdik falan. Dedim ki farklı şehirde okuyup ailesinden de uzaklasınca biraz büyür, olgunlasır. Çünkü bu adamın kendi hayalleri vardı. Kendi düşünceleri vardı. Aile yapılarını biliyordum ama hiç bir konusmamızda onun öyle devam etmesini istedigini görmedim,duymadım. Neyse işte ben mezun oldum, 6 ay sonra A. mezun oldu. Kpss için kendini kapadı deliler gibi çalıştı falan. Sonra da askere gitti. Ki ailesi askere gitmesini istemedi erkenmiş, ne acelesi varmıs falan. Bu da gidip gelcem evlenicem işte bilmem ne dedi. Diretti gitti askere. 6 ay askerlik yaptı ki. En pişman oldugum dönemdir. Mal gibi değmeyecek bir adam için 6 ay öldüm öldüm dirildim. Şubat 2015 askerden geldi bu adam. Askerdeyken yapılan planlara göre geldikten sonra biz isteme vs işine girip 2015 yazında evli olacaktık. Kpss de iyi bir derece yaptı ama devlet kadro acmadı. Özel de İstanbul'da bir iş buldu. Ben de derin bir oh çektim tabi ki aileden iyice uzagız bize kimse dokunamaz diye. Ki yıllarca hep hayalimiz İstanbul'da yasamaktı. Bizim durumumuzda babam biraz sıkıntılıydı bize göre. Tipik muhafazakar Türk babası işte nasıl söyleyecegim, nasıl kabul ettirecegim vs. Ama babama gelene kadar önce beyfendinin annesini ikna edemedik 8 ay boyunca daha yasın küçük, daha para biriktirmedin evlenemezsin, bekleyin vs vs. Tabi ki biz bu süre zarfında deliler gibi kavgalar ettik, birbirimize girdik. Sor istemiyorlarsa ben zorlamam ayrılırım zaten dedim. Sordum istiyoruz niye istemeyelim dediler vs vs. En son ben ablasıyla görüştüm beni neden istemiyorsunuz dedim. 'aaa olur mu öyle şey, kendince haklı sebepleri var biraz yasınızı kucuk bilmem ne' neyse dedim. neyse. ama tabi ben artık bekle bekle içim şişti. Dedim olmayacak bitti bu iş ya geliyoruz dersin ya güle güle. aradan bir hafta geçmedi geldi bunlar tanısmaya diye. Ama bizim ilişki ilişkiden cıkmıs o kadar kavgalar edilmiş kıyametler kopmus falan. Bu süre zarfında ben de pofudugun duydugu cümleleri birebir duydum. 'vur yumrugunu gidiyoruz de bitsin' diyordum. 'ya neden gönül yıkalım, herkesin icine sinsin, güzellikle olsun' bilmem ne. Bu arada babam gık demedi.Seviyorsan ben ne diyebilirim kızım dedi geçti adam. Bunlar bir tanısmaya geldiler 20 kişi. Biz şok tabi ki. Tanısmaya ellerinde cicek çikolatayla geldiler. Sonra istemeye eli boş gönlü hoş komsuya gider gibi cıkıp geldiler. Ve istemediler beni. Babası direk 'hayırlı olsun' demiş. Babam da daha ben kızı vermedim bi dur ne hayırlı olsun'u demiş. Adam tekrar hayırlı olsun demiş babam tekrar daha kızı istemedin demiş adam yine hayırlı olsun diyinceee babam da iyi hayırlı olsun ne diyeyim demiş. Babam sen seviyorsun diye sesimi cıkarmadım ama kovardım dedi. Ben seni veremedim resmen istemediler dedi. Tabi benim içime bir öküz ölüsü oturduu. Sonra niye istemediler beni dedim babasına sormus 'unuttum' demiş. Nasıl unutuluyorsa? Ki ben A.'ya annem annesine defalarca söylemiştik babam beni vermedi isteyeceksiniz diye. Kadın bilee bile belki vermezler iş orada biter gider diye istetmedi. Neyse niye çiçek tatlı vs bişey getirmediniz kız evine geliyorsunuz dedim. sormuş annecigi 'adet öyle' demiş. neyse ertesi gün cicek cikolata tekrar aldı geldi falan ama kaç yazar. Annesi demiş ki 'söz yapmayalım 15 tatilde nişan olsun' annem de 'nişan yine yapalım da bi söz de yapalım o zamana kadar' demiş. Biz bunu A ile konustugumuzda annem sacmalıyor tabi ki söz olacak dedi. Dedesi hasta idi o yuzden söz tarihini netleştiremedik kadının arayıp tarih belirlemesini bekledik tam 10 gün. ses soluk yok. ben dedim annene söyle de bi arasın konussunlar. oglunun zoruyla aradı tarih belirledik falan. Neyse söz oldu.Sorun cıkmadı baska gayet yolundaydı her şey. Sözden sonra annesi demiş ki 'kız tarafı hem söz hem nişan istedi boşa masraf oldu' ay biz şok. annem diyo nişanı onlar istedi. babam diyo istemiş olsak bu suc mu. A diyo ben siz istediniz diye hatırlıyorum. La olum biz seninle konusmadık mı bunu diyorum annem sacmalıyor demedin mi diyorum evet diyor. ama sonra duruyo duruyo ben de annem gibi hatırlıyorum siz istediniz diyor. neyse dedik yine ailecek koca bir NEYSE!

Kiii bu 3-5 kurusun lafını eden insanlar da paranın haddi hesabı yok arkadaslar. ve zaten her kosulda nişanı kız tarafı yapıyor onlara masraf olan bir durum yok. Söz hariç. Yani çünkü söz kıyafetiydi, ikramlardı erkek tarafı alıyor. yani adam söz yapmayıp nişan masrafını bize kitleyecekdiyse bilemeyecegim. gerçi direk kadının düşüncesi nişana kadar ayrırım ben onları imiş. o da ayrı bi durum. yine neyse diyip kaldıgım yerden devam edeyim.
bunlar söze 60 kişi geldiler baya. neymiş herkes görmek istermiş. biz tabi kimseyi cagıramadık. bi dayı bi hala o kadar. ona da bir neyse dedik.sözden 2 gün sonra falan kadın aradı nişan için salon bakalım diye.
A şehir dısında calıstıgı için ben söze geldiginde biz ikimiz cıkıp begenelim demiştim annesi de sen napcaksın salon begenip onu biz sen yokken kız tarafıyla hallederiz demişlerdi. Annem de dedi ki 'hep beraber h.sonu cıkıp bakarız o zaman' kadın dedi ki 'siz sizin evin oralarda bakın biz burada bakalım' sonra en begenilen 2-3 tanesine birlikte gideriz netleştiririz.' iyi dedik gayet makul. neyse efenim biz salon baktık ettik en son onlarda bi kaç tane begenicek gidip tutulcak diye beklerken bir telefon biz nişan salonunu tuttuk. salon parası ortak verilecek. nişanlıklar kız tarafı alacak. Eee parayı biz de vercez sen niye bizsiz salon tutuyorsun. da diyemiyoruz haliyle. annem bir de kızımız görsün öyle tutulsun demiş. vay efendım salon degılmıymıs neyse görsunmuş de bilmem ne. ben bu arada A. ile kavga kıyamet tabi. haklısın niye öyle yapmıslar ki bilmiyorum. ama o salonda cirkin değildir.sen bi git bak bakalım falan bi sürü bişeyler. tabi ki ben gidip salona bakmadım. ama sorun cıkartan gelin olma ilk bastan dedim neyse dedim sustum. annem aradı kadını K. da begendi tutulsun salon diye. insan bi mahcup olur hala bık bık laflar etmiş. 'güzel olmasa ben tutar mıyım. salon zaten tutuldu' bilmem ne diye. ogluna da demiş ki 'nişan tarihine az kalmıstı her yer dolmustu onlar hıc oralı degıldı öyle olunca bız gıttık tuttuk napalım?' biz kadından haber beklıyoruz, bu arada bız de salon bakıp begenıyoruz falan ama adam işin içinden paat diye sıyrılıverıyor.
(neyse arada aklıma gelmısekn dugun tarıhı de sorun olmustu bızde de. mayıs gıbı olsun ıstemıstık hep öyle konusurduk yani. neymıs tatıl degılmıs neymıs kızı sehır dısındaymıs gelemezmıs. ne alakaysa ınsan kardesının dugunune h.sonu nasıl gelemıyorduysa? temmuz sonu olsunmus falan filan. ona da tamam dedik. adamlar kendini öyle ayarlamıs demek ki dedik biz yine sustuk.)
bu nişan salonu mevzusunda ogluna diyor ki 'oglum K sana cok mu kızdı salonu habersiz tuttuk diye?' oglu da guya yok anne olur mu falan diyor.
aradan 5 gün geçti geçmedi. bir telefon biz dugun salonunu tuttuk. insan gerçekten hayret ediyor haliyle.

Bir art niyet var ortada bariz yani. Annem diyor ki 'K da bi görsün evlenecek olan o, hem biz sizinle tarihi konusmadık, davetliyi konusmadık siz salonu tuttuk diyorsunuz ama bi gelin önce yüzyüze konusalım' kadın ne dese begenirsiniz 'düğünü biz yapıyoruz sizle neyi konuscaz her yer dolmus baska yer yok bu salon olmaz derseniz bizim evin önünde araba garajı var orada yaparız' ben tabi ki delirdim aglamaktan ölcem artık.
A. ile konustum. 'salon tutmuslar diyorum haberim yok diyor. Oglum düğün senin nasıl sensiz salon tutulur da haberin olmaz. Bi sinirlendi erkeklik tasladı konuscam merak etme diye. Diyor ki annesine 'salon tutmussunuz insan bi haber verir' kadın diyor ki 'sana mı sorcam'
önce bana haklısın diyen adam anneyle bi konusuyor ama adet öyleymiş kıvamına geliyor. diyor ki 'ben o salon olmaz biz begencez dersem kendin yap kendi düğününü o zaman' derler. desinler yani cok mu dert değil. maaşın var elinde cek kredi yap cok mu dert? hepsini geçtim yapma düğün nikah yap ama kendi istedigimize göre olsun bu nedir yani.
neyse bir kaç günlük sinir harbi kavga gürültü sonunda A postayı koydu biz gelince begenicez salonu dedi konu kapandı. A geldi haftasonu salon bakmaya gidecegiz. Yanıma 30 dk gecikmeli geldi. Bir geldi ki sinir küpü. Noldu niye geciktin dedim. Düğün meselesini konusuyorduk dedi. Hea dedim. Belli evde doldurmuslar yollamıslar. Tuttukları salona bir gittik. Kır düğünü istiyordunuz ondan orayı tuttuk demiş annecigi (salon da kır namına bir şey yok düz beton tutulma sebebi tanıdık olması ucuza tutulması ama adamlar da para sorunu yok )

Bunu bir doldurmuslar. vay efenım ben o salonu ucuz fakir işi diye begenmemısım. vay efendim ben annesini arayıp o salon olursa dugun iptal olur demişim. (ki kadınla tek kelıme konusmuslugum yok muhattabım oglu en nıhayetınde kadın yalanları sıralamıs yani) onların ailesini begenmemısım. oglu ailesinin yanındaymıs bu konuda cunku onlar bızım ıcın ugrasıyorlarmıs bana hıc bır seyı begendıremıyorlarmıs sorun cıkarıyormusum ben hep, gider K bu salonu begendır tutarsanız tutun der geçerim bılmem ne. benım begendıgım salon ile onların tutugu salon arasında fıyat farkı maksımum 2bın lıra. bu salon olacak olmazsa kendı tuttugunuz salonda yanına bır gelın bulman gerekır dedim. konuyu kapattım.

Ertesi gun yanıma bır geldı salonu tuttuk. mutluluktan ayaklar yere basmıyor. hanı dedim noldu dun ki sinir, ailemin yanındayım lafları? tabı ki senin yanındayım. olmasam salonu tutturur muydum dün bi sinirliydim özür dilerim'e bıraktı yerini.
Tabi bu arada bızımkıler hala gelip dugun, davetlı falan konusmalarını beklıyorlar. 2 kez cagırdık. dede hasta ayagına gelmediler. ama babası hasta diye bize gelemeyen kadın evde 2 kez gun yaptı falan. Bir de oglu sehır dısında calısıyor. sözden sonra ılk kez gelıyor. 3 gun kalıyor. insan oglum kayınpederingillere de bi gidelim gelmişken oturmaya der değil mi? Gelmediler. evde kös kös kendi kendilerine oturdular.
Bu arada ilk istemeye gelip istemedikleri aksam babam demişti ki 'düğünün nasıl olacagını bana sormayın. evlenecek olan K. onunla konusun nasıl istiyorduysa hevesı hayali neyse öyle olsun cocukların ıcınde kalmasın. ben uzerıme dusen her seyı yaparım. oglan da sizin san seref sizin siz de uzerınıze dusenı yaparsınız benım ev araba altın bılmem ne gıbı ısteklerım yok'
Ben dedim tamam artık salonu da hallettik. Daha neyin sorunu cıkabılır? Diyoruz bir tek davetlı konusu konusulacak biz de liste yapmaya basladık falan. Biraz da kalabalık bir aileyiz biz. Gelecekler konusacagız diye bekliyoruz. Cünkü A da bana annemler gelecek konusmaya demıstı. Bir telefon babası babamı arıyor. 900 kişilik düğün yapacagım. 700 tane mısafırım var daha dusuremedım. siz kac kisisiniz? size 50-60 davetiye bir şey kalıyor diyor. Babam telefonla konusurken tabi şekilden şekle girdi. Adam demiş ki şirket değil bu davetiyeyi kalabalık ailelere verme. davetiye az diye telefonla cagırma bilmem ne. bu nasıl terbiyesizliktir. Babam hıı tamam oldu dedi kapadı telefonu. Tabi ben babama kızdım nıye karsı cıkmıyorsun yetmez dıyorsun dıye. o da telefonla konusulmaz bunlar cagırırız gelırler yuzyuze konusulur. bir kere olur dugun cagırmayalım mı mısafırlerımızı. bize de 500 kişi tas catlasın yetecek yani ki bu 300 kişilik fark da 3 mılyara tekabul edıyor. öyle aman aman bır para değil. Ki 50 davetiye dediğin nedir yani. kendilerine 250 davetiye bize 50.

Valla allah korumus seni gercekten...annesine düşkün erkekle ömür geçmiyor zararin neresinden dönülse kardır

Bir de bizim evde hiç paranın lafı edilmez. yani aman aman cok zenginliğimiz yoktur ama paraya düşkünlük de yoktur. Erkek tarafı baya 5-6 evi 3-4 dükkanı bagları bahcesi olan insanlar. 2-3 milyarın lafını edebılecek insanlar değil.
Babam cagırın gelsinler diyor biz cagırıyoruz gelmıyorlar falan. A ısrar ediyor gidin artık sizi bekliyorlar diye. Ne gelen var ne giden.

Bu arada nişana kalmıs 3 hafta. Nişanlık alışverişine cıktık annemle bakalım bir diye. Elbiseler hep tek beden kalmıs abıye sezonu degıl bulamazsınız alacaksanız kapora bırakın dıyorlar.Biz alacagız ama işte kadın ben neden görmedim der korkusuyla da bısey yapamıyoruz. Annem aradı 2-3 kez carsıdayken acmadı. 3 gun geçti geri dönmedi. A diyo telefon kullanmayı pek bılmıyor, unutuyor gerı dönmeyı vs. Ama kadın akıllı telefon kullanıyor, vatzap falan 3 gun sonra A'nın ısrarlarıyla geri aradı. Alın siz ben ne görcem dedi geçti.

Bizde dedik artık gelmeyecekler herhalde telefonda dedik bu davetiye bize yetmiyor bir gün gelin konusalım böyle telefonla anlasılmıyor. Kadın gidiyor ogluna '450 davetiye istediler, kalanını telefonla cagıracaklarmıs, bizim yaptıgımız dugunu begenmedıler, bizi kucumsedıler' bilmem ne haline dönusturuyor olayı. A diyor gidin konusun kadın diyor deden hasta. Babası artık oglunun ısrarına dayanamayıp babamın yanına gelıyor. Biz düğün yapmıyoruz kendi misafirinizi kendiniz agırlayın diyor. babam da bana ne senın yapcagın dugunden kımse bana kızına dugun yapmadı demez sana derler ogluna dugun yapmadı dıye. ben mısafırımı agırlarım ac mı bırakıcam. adam ohh be rahatladım dıyor utanmadan. Akşam babam bana dugun yokmus evın önunde yemek yapcaklarmıs dıyınce ben de sarteller attı. Ara gelsın alsınlar yuzuklerını dedim geçtim. Ama aglamaktan helak oldum haliyle. Bizimkiler bana yalvar yakar sevıyorsun, unutamazsın, dayanamazsın, daha dugune var halledilir falan diye baya dil dökünce peki öyle olsun dedim ne diyeyim. sonucta sevıyorum yani insan sarılacak bır umut arıyor. babam da eger evlenınce de böyle yapacak olurlarsa sımdı susuyorum dıye hep susacak degılım tuyune dunyaları yakarım sahıpsız mısın sen bız arkandayız dıyınce ohh be dedım.

Sonra yine A ile konustum. Akrabamın, arkadasımın olmadıgı dugunde ben de yokum. Hallet. Halletmiyorsan da çek git diye. Tamam halledicem. Konuscam annemlerle. Bunca zaman sonra senı bırakmayacam tabı ki falan bir konusma. Ama arada da bızde hep böyle sorun senden kaynaklı ama ben sevdıgımden halledıyorum alt metinli.
Arada atladıgım seyler olmus olabilir. Cünkü teyzecıgım de yalanlar, iftiralar bitmedi 1 ayda. Bünye alısık olmayınca bende siliyor bazen.
Dedim davetli tamam hallettik. Bu kez düğün yok dediler. Al basına bela. Derken bunlar aradılar oturmaya gelecegız diye. Ben de diyorum ki herhalde pişman oldular dugunu konusmaya geliyorlar. Adamlar geldiler hava su konustular gittiler. Düğünü konusmayı gectim kalmıs nısana on gün. onu bile konusmadılar. nişanlıgını aldın mı ettın mı falan der bi insan yok nerdeee. sanki hiç nişan yokmus gibi.
Aradan 2 gun geçti annem aradı kadını.Siz de düğün olmayacak diyorsunuz ama bi K.'ya sorun fikrini alın.sonucta babası da size öyle demıstı evlenecek olan onlar. ya gelin konusun ya telefona vereyım sorun dedi.
Kadın da yok yok konuscak bır sey yok bız böyle evın önunde yapacagız dugunu söyleyın K'ya diyip kapattı.
Ben tabi ki A'ya yıne kavga kıyamet yeeeter konus annenle babanla hallet diye cırladım. Tamam konuscam merak etme dedi. Kadın oglu arayınca ne dese begenırsınız. 'Ben öyle bır şey demedim. Yalan söylemişler. Kızın annesi aradı beni azarladı. Ben kötu kaynana olmayım dıye sustum sustum. Biz evlerine gittik kız yuzumuze bakmadı. Eve gelince baban agladı. Bu kız senı bızden koparacak.Bizi sana göstermeyecek. Bizi begenmiyor. Küçümsüyor bilmem ne.Biz sen seviyorsun diye sustuk ettik elimizden geleni yaptık ama olmadı' Daha neler söyledi allah bilir bilmiyorum oglunun bana söyledigi bu kadar. Tabi ki susan halletcem diyen adam da cileden cıktı. Birbirimize girdik. Olayı bitirdik. Ama A hala annemlere söylersem onlar da ayrılma der halindeydi. Sonra bitti ayrıldık dedi. O zaman nişan salonunu iptal ettiriyoruz. demişler direk Bir de oglum cok korkuyoruz kızın babası evı basarsa bıze bısey yaparsa bılmem ne diye bi sürü şeyler söylemişler. Sanki benim babam eşkiya. Tövbe tövbe yine sinirlendim.

Bu bohca alma verme olayında da; direk bize getirmediler. Neymiş yüz göz olmayacaklarmıs. Yüzlerine bakacak yüzümüz yok demiyorlar da. Sonra akrabamıza gidip 'ben cok ugrastım da gencler anlasamadı' demiş kadın. Ve 4bin liraya yüzük almıstım ben onu da getirsin vay efendim A'nın eski yeni aldıgı ne varsa toplasın getirsin bilmem ne demiş. Bir de biz de onlara bişeyler alıp götürmüştük. A'ya dedim ki güzel şeyler aldım giderken al yanına giyersin. Annesi demiş ki 'dokunma onlar giyilmez' ne alakaysa niye giyilmiyorsa. neyse işte kadının derdi en basından beri ben bu işi bozacam nasılsa oglanın cenesi kapansın biz gittik istedik kız sorun cıkardı dıyip olaydan sıyrılayımmıs. Öyle de oldu. Başardı yani.

Kadının kendi akrabaları bile arayıp şükür namazı kıl kurtulduguna diyor Bu kadının ilk vukuatı da değilmiş baya sülaledeki erkeklerin hepsini sevgililerinden ayırıp sonra kendi buldugu kızla evlendirmiş falan. Herkes 'hiç şaşırmadık' falan dedi. Baya ortak tanıdıgımız varmıs da sözden sonra farketmiştik. Söz atıldı diyince de hepsi arayıp tek tek üzülmeyin sevinin demeye basladı. Muhtemelen ben ayrılmayıp nişanı yaptırsaydım bunların da bir apartmanları var hala,dayı,teyze oturuyorlar benı de oraya oturtmaya kalkacaklardı. A kesinlikle oturmam diyordu ama kandırırlardı eminim.

Ha tabi arada edilen kavgalarda 'yoruldum. arada kalmaktan bunaldım. Kimse bana ne istedigimi sormuyor. Herkes sadece yap diyor. düğüne kadar konusmayalım desen konusmam. siz aranızda halledin niye ben karısıyorum ki' falanları da duydum. Ve ben bu adamın bunları yapacagını bıldıgımden ennn bastan aldım karsıma 'babamın karsısına cıktıktan sonra annen sorun cıkarıp bozacaksa hıc gelmeyın' dedim 'annen senı ben seni affederim ama biz birbirimizi affedemeyiz ortayı sen bulacaksın düğüne kadar, gerekirse sucları üstleneceksin beni yalnız bırakma sahip cık K böyle istiyor yerine biz de sen benimse sahiplen ki onlar da sahiplensin' bilmem ne neler dedim neler. tamam tabii ki diyen adaaam iş icraate gelince yok olduu ve ben de 'bunlar hep cok kitap okumandan hayal gücün cok gelişiyor' falan cümlesini hep duydum. Yani bilmesem acaba aynı adamlar mı ki derdim

Ay arada atlamışım. 4bin liralık yüzük taş çatlasın 2bin liradır.
Bir de babasının oğluna düğün yapamıyoruz deme sebebi de 15bin bütçe ayırdıkları düğüne bizim +20bin masraf çıkarmamışmış. +300 kişi isteyince ki dediğim gibi 3bin liraya tekabül ediyordu. Oğluna gidip evi mi satayım oğlum kızın istediği düğünü yapabilmek için demiş falan

Zaten pofuduğun yaşadıklarından hiç bir farkı yok. Cümleler, olaylar ayyyynı. Birinde sebep düğün olsun diğerinde olmasın vb.
Acı ama gerçek. O son tüm hediyelerin yollanması bile benzer.

Kurban kestin mi?

Ya yeminle pofuduk rüyalarıma kadar giriyordu. Böyle bir şey yok. Çok üzüldüm çok.

Ahahah. Yok henüz çok yeni o kadar açılamadım. Ama onun akrabalarından arayıp 'şükür namazı kıl kızım o kadından kurtulduguna' dediklerinden. Her gün şükür namazı kılıyorum.
Okursanız eğer fikirlerinizi bekliyorum merakla zira ben ısrarla farklı davransam sonuc değişir miydi? Diye düşünüyorum da.

Yüreğim kaldırır mı bilmiyorum

Okurum inş ama daha okumadan ayrılmakla çok iyi yapmışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…