Bir art niyet var ortada bariz yani. Annem diyor ki 'K da bi görsün evlenecek olan o, hem biz sizinle tarihi konusmadık, davetliyi konusmadık siz salonu tuttuk diyorsunuz ama bi gelin önce yüzyüze konusalım' kadın ne dese begenirsiniz 'düğünü biz yapıyoruz sizle neyi konuscaz her yer dolmus baska yer yok bu salon olmaz derseniz bizim evin önünde araba garajı var orada yaparız' ben tabi ki delirdim aglamaktan ölcem artık.
A. ile konustum. 'salon tutmuslar diyorum haberim yok diyor. Oglum düğün senin nasıl sensiz salon tutulur da haberin olmaz. Bi sinirlendi erkeklik tasladı konuscam merak etme diye. Diyor ki annesine 'salon tutmussunuz insan bi haber verir' kadın diyor ki 'sana mı sorcam'
önce bana haklısın diyen adam anneyle bi konusuyor ama adet öyleymiş kıvamına geliyor. diyor ki 'ben o salon olmaz biz begencez dersem kendin yap kendi düğününü o zaman' derler. desinler yani cok mu dert değil. maaşın var elinde cek kredi yap cok mu dert? hepsini geçtim yapma düğün nikah yap ama kendi istedigimize göre olsun bu nedir yani.
neyse bir kaç günlük sinir harbi kavga gürültü sonunda A postayı koydu biz gelince begenicez salonu dedi konu kapandı. A geldi haftasonu salon bakmaya gidecegiz. Yanıma 30 dk gecikmeli geldi. Bir geldi ki sinir küpü. Noldu niye geciktin dedim. Düğün meselesini konusuyorduk dedi. Hea dedim. Belli evde doldurmuslar yollamıslar. Tuttukları salona bir gittik. Kır düğünü istiyordunuz ondan orayı tuttuk demiş annecigi (salon da kır namına bir şey yok düz beton
tutulma sebebi tanıdık olması ucuza tutulması ama adamlar da para sorunu yok )
Bunu bir doldurmuslar. vay efenım ben o salonu ucuz fakir işi diye begenmemısım. vay efendim ben annesini arayıp o salon olursa dugun iptal olur demişim. (ki kadınla tek kelıme konusmuslugum yok muhattabım oglu en nıhayetınde kadın yalanları sıralamıs yani) onların ailesini begenmemısım. oglu ailesinin yanındaymıs bu konuda cunku onlar bızım ıcın ugrasıyorlarmıs bana hıc bır seyı begendıremıyorlarmıs sorun cıkarıyormusum ben hep, gider K bu salonu begendır tutarsanız tutun der geçerim bılmem ne. benım begendıgım salon ile onların tutugu salon arasında fıyat farkı maksımum 2bın lıra. bu salon olacak olmazsa kendı tuttugunuz salonda yanına bır gelın bulman gerekır dedim. konuyu kapattım.
Ertesi gun yanıma bır geldı salonu tuttuk. mutluluktan ayaklar yere basmıyor. hanı dedim noldu dun ki sinir, ailemin yanındayım lafları? tabı ki senin yanındayım. olmasam salonu tutturur muydum dün bi sinirliydim özür dilerim'e bıraktı yerini.
Tabi bu arada bızımkıler hala gelip dugun, davetlı falan konusmalarını beklıyorlar. 2 kez cagırdık. dede hasta ayagına gelmediler. ama babası hasta diye bize gelemeyen kadın evde 2 kez gun yaptı falan. Bir de oglu sehır dısında calısıyor. sözden sonra ılk kez gelıyor. 3 gun kalıyor. insan oglum kayınpederingillere de bi gidelim gelmişken oturmaya der değil mi? Gelmediler. evde kös kös kendi kendilerine oturdular.
Bu arada ilk istemeye gelip istemedikleri aksam babam demişti ki 'düğünün nasıl olacagını bana sormayın. evlenecek olan K. onunla konusun nasıl istiyorduysa hevesı hayali neyse öyle olsun cocukların ıcınde kalmasın. ben uzerıme dusen her seyı yaparım. oglan da sizin san seref sizin siz de uzerınıze dusenı yaparsınız benım ev araba altın bılmem ne gıbı ısteklerım yok'
Ben dedim tamam artık salonu da hallettik. Daha neyin sorunu cıkabılır? Diyoruz bir tek davetlı konusu konusulacak biz de liste yapmaya basladık falan. Biraz da kalabalık bir aileyiz biz. Gelecekler konusacagız diye bekliyoruz. Cünkü A da bana annemler gelecek konusmaya demıstı. Bir telefon babası babamı arıyor. 900 kişilik düğün yapacagım. 700 tane mısafırım var daha dusuremedım. siz kac kisisiniz? size 50-60 davetiye bir şey kalıyor diyor. Babam telefonla konusurken tabi şekilden şekle girdi. Adam demiş ki şirket değil bu davetiyeyi kalabalık ailelere verme. davetiye az diye telefonla cagırma bilmem ne. bu nasıl terbiyesizliktir. Babam hıı tamam oldu dedi kapadı telefonu. Tabi ben babama kızdım nıye karsı cıkmıyorsun yetmez dıyorsun dıye. o da telefonla konusulmaz bunlar cagırırız gelırler yuzyuze konusulur. bir kere olur dugun cagırmayalım mı mısafırlerımızı. bize de 500 kişi tas catlasın yetecek yani ki bu 300 kişilik fark da 3 mılyara tekabul edıyor. öyle aman aman bır para değil. Ki 50 davetiye dediğin nedir yani. kendilerine 250 davetiye bize 50.