- 24 Temmuz 2011
- 2.768
- 3.626
- 448
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
Alışkanlık , suç bastırma ve gereksiz vicdan."istemiyorum" desin kesip atsın o zaman? neden "ben seni çok sevdim çok istedim hala istiyorum ama sen istemiyorsun kestin attın" diyor?
şimdi annesinin istediğini yapmak mücadele etmekten daha zor geliyor, bir çeşit tembellik. belki pofuduktan bekliyor, savaşsın, mücadele etsin, bir araya gelsinler ama ailesinin kurallarıyla, belki de hepten karaya vurdu boş verdi.Benim gördüğüm, bir erkek bir şeyi gerçekten istiyorsa yapar.
Sevgilin salak değil, ilerde pişman olabilir ama bu atiyorum 3 sene sonra akli başına gelmiş halinin sorunu. Şuan ileriyi goremiyor, böylesi isine geliyor, belki sıkıldı , belki bunaldi iliskinizden. Gördüğü tek ornek kendi aile ilişkileri. Bu şekilde bi aile istiyor belki.
Ozaman konuştuğumuzda mobilyaya karışan, düğüne karışan ilerde evliliginizi de karışır demiştim. O kadar yapmazlar demiştin bana, yanildin. Simdi de sevgilin konusunda yaniliyorsun. Aile de örneği var, olmasa bile seven insan ezdirmez, korur, asla vazgeçmez. Kendini kandırma, arkana da bakma. Acıma, üzülme sevgiline. Başka biriyle evlenirse kendi isteğiyle evlenir, kimse zorla evlendiremez.
"istemiyorum" desin kesip atsın o zaman? neden "ben seni çok sevdim çok istedim hala istiyorum ama sen istemiyorsun kestin attın" diyor?
"istemiyorum" desin kesip atsın o zaman? neden "ben seni çok sevdim çok istedim hala istiyorum ama sen istemiyorsun kestin attın" diyor?
şimdi annesinin istediğini yapmak mücadele etmekten daha zor geliyor, bir çeşit tembellik. belki pofuduktan bekliyor, savaşsın, mücadele etsin, bir araya gelsinler ama ailesinin kurallarıyla, belki de hepten karaya vurdu boş verdi.
ben ilki olduğuna inanıyorum.
o kendince diyor ki "beni yeterince sevse, annemin şu kadarcık isteğine ses etmezdi" ama hep bir "şu kadarcık" istek var ve damla oluyor okyanus sonunda.
şimdi kendince gurur yapıyor ama ileride pişman olacak çünkü annesinin istediği kadınla evlendiğinde de annesi mutlu olmayacak, sadece o kadını ezebilecek ama evin içinde hep sorun olacak.
annesi pofuduk'u belki "evlenilecek kadın" (özür dileyerek yazıyorum pofuduk senin için asla öyle bir düşüncem olmaz) olarak görmedi belki de sadece o şehzade torunu oğlunun üstün vasıflarına yakıştıramadı ama sonuçta kendi bulduğu kızı da beğenmeyecek eninde sonunda.
ve pofudukun sözlüsü de o zaman durup diyecek ki "ulan annem bu kadını da istemiyor, pofuduk'u da istememişti, peki ben neden sevdiğimle evlenmedim."
pigme pofuduk inan bana bu dediğim olacak.
sana geri döner mi bilmiyorum, dönerse senin için iyi olur mu onu da bilmiyorum ama umarım hikayenin sonunda mutlu olan sen olursun. benim tavsiyem arkana bakma.
Marilyn Monroe'nun bir lafı vardır: yalnız başına mutsuz olmak biriyle beraberken mutsuz olmaktan daha iyidir" diye.
şimdi mutsuz olursun belki ama ben uzun vadede sen mutlu olacaksın
Erkeklerin cogunlugu kabul etmezler hatalarini.
Kesip atan sensin, beni boyle zor durumda birakiyorsun de sen de.
Kendini iyi hissedicek oyle diyerek guya sana. Sucu sana atmis akilli.
Hic kendine zerre sorumluluk almamis beyzadem.
Senin hangi istedigin oluyormus, senin kirmizi cizgin neymis, haberi bile varmi acaba ?
Sadece kendi anasinin kirmizi cizgilerini savunuyor.
Onunku anaymis babaymis, seninkiler bostan korkulugumuymus.
Bak pigme, suna da parmagimi basiyorum, bo cucuk azicik diklense anasina babasina sen geri doneceksin, evleniceksin, ki evlen de .
Ama unutma sunu, bu tur sorunlar devam edicek.
Butun bunlara hazirlikli olarak evlen.
Ona gore gardini al.
Bence nişanlın bu ilişkiden sıkılmış ve ayrılmaya bahane arıyor olabilir
Bunun içinde annesini bahane ediyor. Seni çok seviyorum diyor, çünkü seni üzmek de istemiyor vicdan yapıyor. Tabi bunlar benim düşüncem
İstemiyor değil ki, seni "annesinin istediği gibi" istiyor ama bunu bile söylebilmekten aciz.
bu arada pofuduk en buyuk hatan su an konusunca kavga etmen.
Lutfen bunlari yaz bir kenara ve sakince bunlari ona oku.
Sakin olursan karsindaki de hemen savunmaya gecmez, en azindan belki yaptigiyla daha kolay yuzlesir.
iletisiminiz de su an cok saglikli deyil.
Pofuduk bak hic sorumluluk almamış bi adam var karşında. Mesleği var,maaşı var ama bütün dugun masraflarını ailesine yıkıyor.
Senin isteklerini, hayallerini onemsemiyor.
Annesi kir düğünü hayalim var dediğinde bu senin düğünün değil diyemiyor.
Eşya seçerken biz seçeriz diyemiyor.
Ailesinin hatalı olduğunu kabul edemeyecek kadar kompleksli.
Hayatta hic sorumluluk almamış ve bu konular için ailesiyle tartışarak farklı bir sorumluluk altina girmek istemiyor. Onlar ne derse yapıyor, sorumluluk almıyor, düşünmesi gerekmiyor, sorgulamaya gerek yok. Ailesiyle kurduğu bu düzeni de bozmak istemiyor. Bu adam duzelmez, sana da dönmez, pişman olur ama sen o zaman çoktan evlenip anne olmuş olursun.
Önüne bak.
sadece tek konuya açıklık getirmek istedim.
düğün masraflarını ailesine yıkıyor çünkü bütün birikmiş parasını aldılar. kredi kartlarını faturaları ona ödetiyorlar. yok çünkü elinde para.
Hah bide bu var. Adam parasına, emeğine sahip çıkamıyor. Sana nasıl sahip çıkacak?
Annesi nasıl akilli. Sırf at kosturmak için oğlunu parasız bırakmış, bana muhtaç olsunlar diye .
Canım akilli bi adam bunlara izin vermez. Ya aptal, bunu ciddi anlamda söylüyorum, ya da isine geliyor. Ailesine değilde sana aslan kesildiğine gore bence böylesi isine geliyor.
Görmüyor evet, ama görmekte istemiyor. Ne olursa olsun annesi babası onlar. O ailenin evladı, o kültürün parçası. Onu ailesinden ayrı dusunemezsin. O düzene alışmış, farklisini isteseydi emin ol çabalardı.postayı da bu şekilde koydular zaten. "oğlumun evine randevuyla gideceksem ben o evin eşyasını almıyorum."
"benden ayrılman için seni parayla mı tehdit ettiler yani?" dedim. öyle işte. bunu ben görüyorum, o görmüyor.
Görmüyor evet, ama görmekte istemiyor. Ne olursa olsun annesi babası onlar. O ailenin evladı, o kültürün parçası. Onu ailesinden ayrı dusunemezsin. O düzene alışmış, farklisini isteseydi emin ol çabalardı.
emin ol senin bana söylediklerinin hepsini geçen ay ben ona söyledim. konuşmadı. bi keresinde, "ben zaten her türlü mutsuz olacağım, seni de mutsuz etmek istemedim. sen sözden beri çok mutsuzsun. biz sen mutsuz olma diye ayrılıyoruz" dedi. annesinin arkamdan neler dediğini bilmiyorum. belki beni korusa da annesinin her zaman fırsatını bulacağını düşündü. belki ben bıkarım yorulurum yıpranırım diye düşündü. hiç bilemiyorum.
Fırsat nasıl bulacak ki? Gorusmezsin bitti gitti. Madem çalışıyordu, vermeseydi parasını. Tutsaydi bi ev, yapsaydiniz sonbaharda nikah, senin zaten isteklerin çok mütevazı değil mi? Dik dursaydi. Ailesi reddetseydi evlatlıktan ama o yinede adam gibi dursaydi dimdik.
Biri bi laf etti mi, karıma laf etmeyin deseydi, karından birşey beklemeyin deseydi, annesini konusturmasaydi, çok mu zor bunlar?
Biraz toto, cesaret ve özgüven lazim canım. Onda yok ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?