- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
ben onlara "benim kendi çeyizim alınırken bile annem babam gelmedi, kredi kartını verdiler hepsini ben kendim aldım. bizde anneler babalar gitmezler. evlenecek insanların eşyasını seçebilmesi, pazarlığını yapabilmesi, başbaşa halledilebilmesi beklenir." dedim. çok şaşırdılar. çünkü onlarda gidiliyor. gidilmediğini ilk defa benden duyuyorlar.
kayınvalidem "sen evine evliliğine müdahale ederiz sandın ama öyle değil. kendi eviniz kendi düzeniniz tabi ki olacak, ama dost var düşman var. o yüzden laf vermemek lazım, o yüzden en iyisi olsun istedim, yolunu yordamını göstermek istedim. çevre çok geniş. benim seni alışana kadar koruyup kollamam lazım." dedi.
kayınpederim de "ben sizden anahtar falan istemem, benim kendi evimin bile anahtarı yok bende sizinkini napiyim" dedi.
bilmiyorum ya, hani onu da söyledim, "insanın üstü uygun olur olmaz, hoş olmaz" dedim. onu da hiç düşünmemişler sanırım. böyle bi durakladılar çünkü.
kafam iyice karıştı benim.
2.paragrafta çok şey gizli pofuduk, tabi bence, en iyisini istedim? kime göre, kır düğünü senin için en iyisi miydi?
ya da alışana kadar seni korumam lazım ne demek, ne münasebet kim ne yapabilir sana ne diyebilir, neye alışacaksın bide, aileye mi düzeylerine mi, onlar senin tarzına alışacak mı, herseyi onlar yapıyormuş onların adetine göre ama kızdan kendi ailesini unutmasını bekliyolarmış bunlar
hepsini açıkladı. kır düğünü istemiş çünkü hani herkese göre düğüne en uygun mevsim yaz. gelen giden olacak, hava sıcak, ağırlaması kolay. sonbaharı o yüzden istemiyorlar. "anlıyorum hevesin var ama çok zor olur" diyor.
beni koruması lazım kısmı da şu, ki o konuda ben de hemfikirim, herkes bana gelip birbirini çekiştiriyor. akrabalarla sıkı fıkı olmanın bu olumsuzluğu var. dehşet dedikodu dönüyor. ben kimseyi tanımıyorum. ne doğru ne yanlış bilmiyorum. ona da söyledim. "ben el kızıyım, kendi akrabalarını gelip bana konuşuyorlar" dedim. bi de fırça yedim "sen bunları neden bana söylemedin" diye. "ya ben niye laf taşıyıp ara bozayım" dedim. düğünü çabuk isteme sebepleri bu. gelip fitleyeceklerini biliyor çünkü. araya laf söz fitne fesat girmesin istiyor. haklı da olabilirdi. "bana suratsız dedin ama iki güler yüz gösterdiğim geldi bana seni kötülemeye kalktı, ben de güler yüz göstermeyi bıraktım insanlara" dedim. ki gerçekten de böyle oldu.
herkes de kendince haklı gibi. "keşke zaman verseydiniz" dedim. tanıyamadık bile çünkü.
Madem herşeyin bi açıklaması var ve kafana yattı hayırlısı olsun o zaman
Aslında bu mesaja değil de durum güncellemesi mesajınıza bir şeyler yazmak istiyorum.
Bakın kendinize bunu bunu kabul ettim ama bu yüzden diye açıklama yapmanıza gerek yok. Mesajlarınızın tamamı açıklama içeriyor ama aslında açıklaması olamayacak şeyler olduğunu ve vazgeçemediğiniz için kendinizi kandırdığınızı siz de biliyorsunuz.
Aşkınız çok büyük vs yazan insanlar olmuş, saygı duyuyorum. Ancak konunun tamamını okudum, daha önceki konuları da okudum. En son söyleyeceğim şey sevgilinizin sizi çok sevdiği ve vazgeçemeyeceği olur. Bu kadar yıldan sonra insan komşusuyla bile ağlayarak ayrılabilir, bunda tuhaf bir şey yok.
Ancak yapması gereken hiçbir şeyi yapmayan bir eş adayınız ve yapmaması gereken her şeyi yapan bir ailesi var. Bunu anlamamıştım demeyin ileride. Anladınız ve kabul ediyorsunuz şu an.
Bu yaşta bir adamın gölge olarak yaşamasını da kabul ediyorsunuz, terbiyesiz ve bencil ailesini de kabul ediyorsunuz, değer görmemeyi ama mış gibi yapılmasını da kabul ediyorsunuz.
Ben sizi tanımıyorum, ailenizden değilim. Bu nedenle meylinizi farkedip yumuşak konuşmama gerek yok. Sevgilinizin ailesinden değilim, evime gelmiş değilsiniz, durum ne olursa olsun yumuşak konuşmak zorunda değilim onlar gibi. Hem de bu kadar hassas bir dönemde aile açısından.
Yani göstermemeniz gereken kadar çaba gösterdiniz. Bu kadar çabadan sonra siz herkesle evlenebilirdiniz zaten.
Mutluluklar dilerim.
haklısınız. biliyorum. ama ben sadece kafamdaki "neden" sorusuna cevap buldum sadece. "istemiyorlarsa 9 yıl neden beklettiler"in cevabını biliyorum. beni istemişler. gerçekten istemişler. ama benim gibi biriyle ilk defa tanışıyorlar. 50 yaşından sonra böyle şeyler görünce onlar panikledi. olay buymuş. diğer konu hala belirsiz bana göre.
yani evine gidip kapıda beklemek falan olmamış bence, dede kaç yaşında, ölse ne olacak beklemiyolar mı zaten, hani genç olsa neyse, bence gereksiz bir olağanüstü hal ve bende aptalasik gibi düşünüyorum, bahane gibi bu dedesi hasta onu diyemedim bunu yapamadım durumlmüsait değil vs
Canım bu iş olacak sen de onlar da istiyorsunuz sonrası için inşallah güzel şeyler olur karşılıklı uyum sağlarsınız
ha şunu ekliyim kv herkese aynıymış sana özel değilmiş ya densizligi bilmişliği, inan bu onu daha az sevimsiz yapmıyo, dün babamın mevlüdü vardı kv annemin paspasına tuvalet kağıdına ikramına kadar herseyine karıştı sonunda laf bana da geldi ay çoxuk acıktı ay düşecek ay uykusu var bilmem ne patlattı beni sonuçta kalbini kırdım
herkese aynı olması onu daha az sevimsiz yapmıyor tabi ki de ben önceden beni istemediği için, beni bıktırmak için, ben çekip gideyim diye öyle yapıyor sanıyordum. o yüzden herkese aynı olması benim için önemli. kasıt yokmuş. kendi kızını el üstünde tutup beni yermiyor mesela. gerektiğinde beni de el üstünde tutuyor, yeğenlerine "o kahvaltıda da yemedi, bi şeyler yedirin" diyor, temizliğe yardım ettiğimde "sen bırak" diyor, kızına da çaylara ben bakıyorum o oturuyor diye kızabiliyor mesela. yani bana kasıtlı olarak eziyet etmiş değil. niyet önemli bence.
mevlüdünüzü allah kabul etsin yerine ulaştırsın inşallah.
seninki biraz fazla karışmış, benimki de karışmak ister de onun derdi "ben ne yapayım, neye ihtiyacınız var, ay nolur söyleyin ben de bi şey yapayım, biz aileyiz beraber yapalım". benimkinin annemin misafir ağırlamasına karışması bu. "ay bi çay yeter niye bu kadar hazırlık yaptınız bak yasaklıyorum bi daha yapmayın" falan. sözde bi gece önce aradı "ne getirelim neye ihtiyacınız var" diye. hiçbir şey istemedik.
babaannem çok ilgisizdi mesela anlatıyorum burda kayınvalidemle kıyaslıyorum falan arada, ama o bile misafir varken kardeşim ağlayınca böyle bi ilgili havalarına girer "ay oğlan ağladı ben bakayım" falan derdi. başkalarının yanında böyle bi gösteriş hevesleri var bazılarının. allah gönüllerine göre versin.
kayınvaliden oğluna gidip de "karın bana ne dedi" diye ağladı mı peki? o önemli çünkü.
kv anlattı mı bilmiyorum ama ben bu sabah yazdım eşime dedim böyle böyle oldu annene babana şarladım
sevgilim 23 yaşında ve kimseyi ilişkimize karıştırmaz ailesine de laf söylettirmez. bunun yaşla ya da cinsiyetle alakası yok tamamen yetiştiriliş ve karakter meselesi
bence en temizi. bazıları "kayınvalidenle olan her şeyi eşin bilmesin" diyor da ben anlamıyorum. bilsin. neden bilmesin? ben kendimden eminim. kayınvalideden yanlış versiyonunu duyacağına önce doğrusunu benden duysun.
eşin ne dedi peki?
haklısın dedi, kimse çocuğumuzu bizden çok düşünemez sonuçta dedi sağolsun
sevgilim 23 yaşında ve kimseyi ilişkimize karıştırmaz ailesine de laf söylettirmez. bunun yaşla ya da cinsiyetle alakası yok tamamen yetiştiriliş ve karakter meselesi
Sanki bi anda her şey unutulmuş. Şu seksen sayfada nişanlı ile nişanlının ailesi ile ilgili bir sürü şey yazıyo bazıları hadi şu son açıklamadaki gibi olsun ya diğerleri. Bir de evin önüne gittim çünkü şundan eve girdim bundan yüzüğü geri verdim oda şundan vb deyip durmuşsunuz. Kendinizi kandırmayın şimdi barışmışsınız. Bize hayırlı olsun demek düşer sadece. Ne gerek var o kadar ondan değil bundan gibi açıklamalara.
moral bozmak gibi olmasın da sevgiliyken benimki de öyleydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?