9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

2.paragrafta çok şey gizli pofuduk, tabi bence, en iyisini istedim? kime göre, kır düğünü senin için en iyisi miydi?

ya da alışana kadar seni korumam lazım ne demek, ne münasebet kim ne yapabilir sana ne diyebilir, neye alışacaksın bide, aileye mi düzeylerine mi, onlar senin tarzına alışacak mı, herseyi onlar yapıyormuş onların adetine göre ama kızdan kendi ailesini unutmasını bekliyolarmış bunlar

hepsini açıkladı. kır düğünü istemiş çünkü hani herkese göre düğüne en uygun mevsim yaz. gelen giden olacak, hava sıcak, ağırlaması kolay. sonbaharı o yüzden istemiyorlar. "anlıyorum hevesin var ama çok zor olur" diyor.

beni koruması lazım kısmı da şu, ki o konuda ben de hemfikirim, herkes bana gelip birbirini çekiştiriyor. akrabalarla sıkı fıkı olmanın bu olumsuzluğu var. dehşet dedikodu dönüyor. ben kimseyi tanımıyorum. ne doğru ne yanlış bilmiyorum. ona da söyledim. "ben el kızıyım, kendi akrabalarını gelip bana konuşuyorlar" dedim. bi de fırça yedim "sen bunları neden bana söylemedin" diye. "ya ben niye laf taşıyıp ara bozayım" dedim. düğünü çabuk isteme sebepleri bu. gelip fitleyeceklerini biliyor çünkü. araya laf söz fitne fesat girmesin istiyor. haklı da olabilirdi. "bana suratsız dedin ama iki güler yüz gösterdiğim geldi bana seni kötülemeye kalktı, ben de güler yüz göstermeyi bıraktım insanlara" dedim. ki gerçekten de böyle oldu.

herkes de kendince haklı gibi. "keşke zaman verseydiniz" dedim. tanıyamadık bile çünkü.

Aslında bu mesaja değil de durum güncellemesi mesajınıza bir şeyler yazmak istiyorum.

Bakın kendinize bunu bunu kabul ettim ama bu yüzden diye açıklama yapmanıza gerek yok. Mesajlarınızın tamamı açıklama içeriyor ama aslında açıklaması olamayacak şeyler olduğunu ve vazgeçemediğiniz için kendinizi kandırdığınızı siz de biliyorsunuz.

Aşkınız çok büyük vs yazan insanlar olmuş, saygı duyuyorum. Ancak konunun tamamını okudum, daha önceki konuları da okudum. En son söyleyeceğim şey sevgilinizin sizi çok sevdiği ve vazgeçemeyeceği olur. Bu kadar yıldan sonra insan komşusuyla bile ağlayarak ayrılabilir, bunda tuhaf bir şey yok.

Ancak yapması gereken hiçbir şeyi yapmayan bir eş adayınız ve yapmaması gereken her şeyi yapan bir ailesi var. Bunu anlamamıştım demeyin ileride. Anladınız ve kabul ediyorsunuz şu an.

Bu yaşta bir adamın gölge olarak yaşamasını da kabul ediyorsunuz, terbiyesiz ve bencil ailesini de kabul ediyorsunuz, değer görmemeyi ama mış gibi yapılmasını da kabul ediyorsunuz.

Ben sizi tanımıyorum, ailenizden değilim. Bu nedenle meylinizi farkedip yumuşak konuşmama gerek yok. Sevgilinizin ailesinden değilim, evime gelmiş değilsiniz, durum ne olursa olsun yumuşak konuşmak zorunda değilim onlar gibi. Hem de bu kadar hassas bir dönemde aile açısından.

Yani göstermemeniz gereken kadar çaba gösterdiniz. Bu kadar çabadan sonra siz herkesle evlenebilirdiniz zaten.

Mutluluklar dilerim.

yani evine gidip kapıda beklemek falan olmamış bence, dede kaç yaşında, ölse ne olacak beklemiyolar mı zaten, hani genç olsa neyse, bence gereksiz bir olağanüstü hal ve bende aptalasik gibi düşünüyorum, bahane gibi bu dedesi hasta onu diyemedim bunu yapamadım durumlmüsait değil vs

Reactions: anu
Madem herşeyin bi açıklaması var ve kafana yattı hayırlısı olsun o zaman

kafama yattı demedim ki. yani bana bilerek kötü davranmış değiller. herkese davrandıkları gibi davranıyorlar. sadece biz aile yapısı olarak uyuşmadık. onları anlıyorum evet ama bu benim onlara uyabileceğim anlamına gelmiyor. sadece ortada kötü niyet yok, onu anlıyorum diyorum.

evine gidip kapıda bekleme sebebim ben o evden kovuldum diye. ben sevgilimi görmeye gittim ve yüzükler çıkmıştı. beni görmeseler ben yine eve gitmezdim çünkü bitmişti. görecekleri de hiç aklıma gelmedi şahsen ben sigara içen bi insan olarak bile sabah 8.30da aşağıda ne oluyor diye kontrol etmem.

dedenin yaşını bilmiyorum 90a yakın olması lazım, 6 yıldır alzheimer, ama artık son evre. sondayla besleniyor. ocakta zatürre oldu. solunum sıkıntısı var. oksijen tüpüne bağlı. sürekli aspirasyon yapıyorlar. şekeri şu an 400. kayınvalidemin dediğine göre 45 gündür kendi yatağında uyumamış. buzdolabında tek bir tencere yoktu.

dede hasta diye bazı şeylere susma sebebim de 45 gündür doğru düzgün uyumamış, babası ölüm döşeğinde olan bi kadının mantıklı konuşmasını beklemiyorum çünkü. kendi yeğenleri söylüyor. "halam zaten bu ara iyi değil bize de ne diyeceğini şaşırdı" diyor. iyi zamanında tartışırsın ama canın çok yanarken söylenenleri asla unutmazsın. onun vebalini istemiyorum. onun hakkı bende kalacağına benim hakkım onda kalsın.

annesi "sen benim canımın canısın, benim babam ölüyor sen neden benim yanımda olmadın" dedi, "kovmasaydınız o zaman, benim gibi gelininiz yokmuş, ne diye gelecektim ben" dedim. akşam babası da aynısını diyecek oldu, "benim annem babam 1 aydır burda yok, 1 kere bana "kızım öldün mü kaldın mı bi şeye ihtiyacın var mı" diye sordunuz mu siz?" dedim. yani öyle zannedildiği gibi onlar saymış da ben susmuş değilim. ama "sizin de kızınız var, çocuğunuzda görün, o bütün heyecanlarınız içinizde kalsın, benim ahımla siz zaten iflah olmazsınız" falan diyemedim. o çok çiğ olurdu.

Canım bu iş olacak sen de onlar da istiyorsunuz sonrası için inşallah güzel şeyler olur karşılıklı uyum sağlarsınız

ha şunu ekliyim kv herkese aynıymış sana özel değilmiş ya densizligi bilmişliği, inan bu onu daha az sevimsiz yapmıyo, dün babamın mevlüdü vardı kv annemin paspasına tuvalet kağıdına ikramına kadar herseyine karıştı sonunda laf bana da geldi ay çoxuk acıktı ay düşecek ay uykusu var bilmem ne patlattı beni sonuçta kalbini kırdım

herkese aynı olması onu daha az sevimsiz yapmıyor tabi ki de ben önceden beni istemediği için, beni bıktırmak için, ben çekip gideyim diye öyle yapıyor sanıyordum. o yüzden herkese aynı olması benim için önemli. kasıt yokmuş. kendi kızını el üstünde tutup beni yermiyor mesela. gerektiğinde beni de el üstünde tutuyor, yeğenlerine "o kahvaltıda da yemedi, bi şeyler yedirin" diyor, temizliğe yardım ettiğimde "sen bırak" diyor, kızına da çaylara ben bakıyorum o oturuyor diye kızabiliyor mesela. yani bana kasıtlı olarak eziyet etmiş değil. niyet önemli bence.

mevlüdünüzü allah kabul etsin yerine ulaştırsın inşallah.

seninki biraz fazla karışmış, benimki de karışmak ister de onun derdi "ben ne yapayım, neye ihtiyacınız var, ay nolur söyleyin ben de bi şey yapayım, biz aileyiz beraber yapalım". benimkinin annemin misafir ağırlamasına karışması bu. "ay bi çay yeter niye bu kadar hazırlık yaptınız bak yasaklıyorum bi daha yapmayın" falan. sözde bi gece önce aradı "ne getirelim neye ihtiyacınız var" diye. hiçbir şey istemedik.

babaannem çok ilgisizdi mesela anlatıyorum burda kayınvalidemle kıyaslıyorum falan arada, ama o bile misafir varken kardeşim ağlayınca böyle bi ilgili havalarına girer "ay oğlan ağladı ben bakayım" falan derdi. başkalarının yanında böyle bi gösteriş hevesleri var bazılarının. allah gönüllerine göre versin.

kayınvaliden oğluna gidip de "karın bana ne dedi" diye ağladı mı peki? o önemli çünkü.

kv anlattı mı bilmiyorum ama ben bu sabah yazdım eşime dedim böyle böyle oldu annene babana şarladım

kv anlattı mı bilmiyorum ama ben bu sabah yazdım eşime dedim böyle böyle oldu annene babana şarladım

bence en temizi. bazıları "kayınvalidenle olan her şeyi eşin bilmesin" diyor da ben anlamıyorum. bilsin. neden bilmesin? ben kendimden eminim. kayınvalideden yanlış versiyonunu duyacağına önce doğrusunu benden duysun.

eşin ne dedi peki?

sevgilim 23 yaşında ve kimseyi ilişkimize karıştırmaz ailesine de laf söylettirmez. bunun yaşla ya da cinsiyetle alakası yok tamamen yetiştiriliş ve karakter meselesi

haklısın dedi, kimse çocuğumuzu bizden çok düşünemez sonuçta dedi sağolsun

Sanki bi anda her şey unutulmuş. Şu seksen sayfada nişanlı ile nişanlının ailesi ile ilgili bir sürü şey yazıyo bazıları hadi şu son açıklamadaki gibi olsun ya diğerleri. Bir de evin önüne gittim çünkü şundan eve girdim bundan yüzüğü geri verdim oda şundan vb deyip durmuşsunuz. Kendinizi kandırmayın şimdi barışmışsınız. Bize hayırlı olsun demek düşer sadece. Ne gerek var o kadar ondan değil bundan gibi açıklamalara.

Reactions: anu
sevgilim 23 yaşında ve kimseyi ilişkimize karıştırmaz ailesine de laf söylettirmez. bunun yaşla ya da cinsiyetle alakası yok tamamen yetiştiriliş ve karakter meselesi

Böyle içi yanan insanların konusuna nispet yapar gibi bunları yazmayın allah aşkına. Allah sizin muhabbetinizi artırsın. Ama sizde kalsın. Herşey her yerde söylenmez!

çünkü ben o 80 sayfada hep bi açıklama aradım. "en sonunda istemeyeceklerdi neden 9 sene boyunca hiç söylenmedi, sırf akrabalardan birini alabilmek için ben gideyim diye uğraştılar da neden vaktiyle oğullarına istemediklerini söylemediler" gibi şeylere açıklama arıyordum. açıklamamı buldum. ve burda bana 80 sayfa cevap yazan insanlara bilgi vermem gerektiğini düşündüm.

Senin yazdıklarını sonuna kadar okudum canım aynısı ve tıpkısi benim kaynanam hemen hemen benzer şeyleri bende yaşadım 1 yıl nişanlı kaldım sinir hastası oldum ama çok sevdiğim için ayrılmadım sonra evliliğin ilk 3 yılı cehennem gibi geçti etmediğimiz kavga kalmadı tabiki hep esimle kaynanamla soguk savas saçma sapan nedenlerden kaç kez esimlede ipler gerildi boşanma noktasına geldik sonra ne oldu biliyormusun bosandik derim saniyorsun belkide ama değil. ..
Birgün öyle bir kavga ciktiki ilk kez arafa eşim olmadan kaynanam ve ben yüzyüze kavga ettik neler döktü eteğinden meğer ne yanlış anlasilmalar olmuş ona çok hak verdim onun penceresinden bakınca o cok haklıydı bende döktüm etegimdeki taşları oda bana hakverdi ve gözyaşlarıyla dinledi beni ...
Ogün sucluyu bulduk iletisimsizlik ... söz verdik bir daha kirildigimizida istegimizide beklentimizide açık açık konuşacağız artık savaşa son verdik sonucmu?? Daha bugün aradı 1saat dertlestik telefonda hakkini helal et çok uzun yazdım ama üzüldüm sana sarildik agladik ayrıldık demişsin yazık aşk kolay bulunur birsey değil belki örnek olur diye yazdım nisanlini aradan çıkarın ikinizde o oglanada yazık biri anası biri sevdicegi ...doğru iletişime geçin hepsi bu hakkinda hayırlısı olsun..

moral bozmak gibi olmasın da sevgiliyken benimki de öyleydi.

Emin misiniz?

Ayrıntılardan öyle hatırlamıyorum.

En basitinden bu kadar sene işlerin resmileşmemesinin sebebi onlar değil mi?

Bir de size seni annem istemiyor diyen biri varken ortada, nasıl istemedikleri için değil de yani huyları öyleymiş diyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…