9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

bunu hiç dillendirmedim, ilk defa söylüyorum. ve bunu cumadan beri düşünüyorum.

bence kapris yaptılar. sırf gideyim gönülleyeyim diye. çünkü herkese istediklerini söyleyip herkesin onları şımartmasına alışmışlar. o lafın üstüne benim çekip gideceğimi hiç düşünmediler. çünkü "gelmesin, benim öyle gelinim yok" diyen insan, 2.5 ay sonra yüzü gözü kızarmış, 7 kilo vermiş geline "sen 2 aydır niye hiç gelmiyorsun" demez. diyemez. ne bileyim en azından tavır yapar. oğulları 2.5 aydır mal gibi geziyor, onlarla doğru düzgün konuşmuyor. bence o lafın buralara geleceğini hiç düşünmediler. o lafın üstüne ben ayağımı çekince de ne yapacaklarını bilemediler. sözlüm de tavrını koyunca iyice bocaladılar. annemleri aramaya yüz bulamamış olabilirler. gelip özür de dileyemezler, çünkü babam "kızımı kovan adamın evimde ne işi var" dese gık diyemezler. yaptıkları sırf şımarıklık gibi de geliyor bana bazen.

bi de yazmayı unuttum, sevgilim onları dedi.

"bunu atlatırsak annem öyle her şeye karışamayacak, ben söz veriyorum. "sizin yüzünüzden neler oldu, karışmayın artık" der geçerim" dedi.

İşte kapris çok istenen bir geline yapılmaz. Baştaki sizi istemedikleri savınız çok doğru hala bana göre.

Babanız onu derse, kızımı kovan adamın evinde kızımın ne işi var da der, değil mi? Hatta bunu daha çok demeli.

ailemden yediğim fırçayı anlatmadım çünkü konumuzla ilgisi yoktu.

ailemden yediğim fırçayı anlatmadım çünkü konumuzla ilgisi yoktu.

Ben babanızın kızdığına emindim zaten. O aile onu da düşünürdü eğer evinizden kovulmayı düşünseydi demek istiyorum.

Sizin sandığınız kadar düşündüklerini ve umursadıklarını sanmıyorum açıkçası.

Bakın hepimiz az-çok tavizler vermişizdir heralde hayatımızda. Unutulmaması gereken böyle kimseye yaranılmadığı, çünkü karşıdakinin gözünde ekstra birşey yapılmıyor, olması gereken o, artısı yok.
Tek taraflı mücadele olmuyor, nişanlınız üstüne düşeni yapsaydı biz size derdik, biraz durgunluğunuzu atmaya çalışın, diye.
Bir yol var önünüzde, siz ilerliyorsunuz, nişanlınız karşı tarafta yolun sonunda durup bekliyor. Tüm yolu tek başınıza katedin diye.
Çok bel bağlamayın ailesi ile olan konuşmaya, aile de değil asıl sorun, nişanlınız..,

o da var.

ama hani tavırlarını sitemlerini falan görünce de garip geliyor. "gelme" dediğin insana "niye gelmedin" denmez ki. yani bu kadar ciddiye alacağımı mı tahmin etmediler o an söylediler de pişman mı oldular nedir bilemiyorum ben.

Denir aslında. Çok klasik geldi bu bana.

Hem de evlerinde olduğunuz için. Yani size tam düşündüklerini söylemeleri bile imkansız orada, evlerindesiniz, hassas bir durumun ortasına düşmüşsünüz. Politik olmak ve geçiştirmek zorundalar.

o da "annem artık öyle karışamayacak" demişti zaten ama davranış daha önemli tabi ki.
söylediğim her şeyi kabul etti. annemlerinkini de. ne yapacak göreceğiz.

Siz demediniz mi, gelme demiştiniz gelmedim, diye.
Pişman olsalar, kızım o söz yanlıştı zaten amaç da o değildi. Seni istememek, gelme demek olur mu, biz seni kızımız gördük, yanlış anlama, der pişmanlıklarını dile getirirlerdi.
Gelme denilen, istemiyoruz denilen sizsiniz. Ne ailesi ne de nişanlısı 2,5 aydır ne oluyor diye sorma gereği duymamış. (Dedeyi katmayalım araya, bu bir bahane malesef)
Üzerinde durulması gereken öyle çok şey var ki durumunuzda.

politik değillerdi. geçiştirmediler. ilk başta "niye gelmedin" tavrındalardı, ben "gelme dedin" deyince "o zaman şimdi niye geldin" dedi, kalktım, sevgilime "ben sana "niye geldin" der" demiştim" dedim. sevgilim babasına bi şeyler dedi sonra, orayı tam anlamadım, "baba ne yapıyorsun sen" kıvamında bi şeylerdi sanırım, çünkü görümcem de babasına bi şeyler dedi o ara bi sesleri yükseldi hepsini duyamadım. kayınvalidem "ne yapıyorsun, ne diyorsun sen,çözelim diye uğraşıyoruz iyice zora sokuyorsun, sen de otur yerine, onun dediğine bakma" dedi. adama yüklendiler birden yani. o da bi şey demedi.

ama şöyle bi şey de var, kayınvalidem ben onunla tartışırken ciddi ciddi sinirleniyor. kayınpederim ben ona çatır çatır cevap verdikçe açıkça zevk alıyor. adam resmen ona kafa tutmamdan hoşnut oluyor. ben bunu anlayamadım zaten.

okuyorum okuyorum gene de anlamıyorum neden müstakbel gelin kendini anlatmak izah etmek zorunda olsun

bide pofuduk biliyo bende 9 sene çıktım eşimle hani direk ailen nasıl demiyosun ama laf aralarında anlıyorsun bişeyleri, örneğin sevgili olduğumuz zamanların birinde eşim beni evden alacak ailesi arabayla bırakmış hayırdır nereye gidiyolar Sizinkiler dedim abimlere eşya bakmaya dedi abisi nişanlı idi o ara, abin ve nişanlısı nerde yoklar, özlem yaz bunu kenara dedim, daha böyle bi dolu ayrıntı, tamam bende evlerine girip çıkmadım ama 9 sene boyu da hiç fikrim yoktu aile hakkında diyemem

adam seni tanıyo aileyi tanıyo en azından iş ciddiye bindiginde yavaştan seni ve ailesini hazırlayabilirdi, herkes şok kesilmiş birden sevgilin ben seni mutlu edemiyorum üzüyolar seni bla bla demiş pasiflik diz boyu

arada olaylar olaylar sonra sen öyle böyle eve gidipte konuşunca sevgilin kendini çekme küsme annemi niye aramadın serzenisine vardırıyo işi

"seni istemez olur muyuz, biz seni kızımız gördük, sen amcanı yanlış anladın" dedi kayınvalidem zaten. benim için birbirlerini azarladılar o gece, ben hala onun şokunu da atlatamadım mesela.

biz yine görüşüyorduk ama o da ailesiyle pek konuşmuyormuş zaten.

üzerinde durmamamız için artık bahanemiz de yok bundan sonra.

Rahmetli dede bence iki taraf içinde bahane oldu, onlar adım atmamak için pofuduk sende adım atmak için bahane yaptın gibime geliyo

onları bilemem de cuma günüyle ilgisi yok, vefat edince yine de giderdim ben. bohçaları geri göndermiş olsam da giderdim. dedim ya, ben o kadının çok yemeğini yedim, bi "başın sağolsun" demeliyim.

Bakın adamın politik olmuş hali size niye geldin demek olmuş bence.

Kayınvalide ise daha işini bilir bir insan tabi, size öyle sert çıkamaz orada.

iste bence o ara asıl ailesiyle konuşmalı baskın olmalıydı azcık

senin durumun bende olmadı, evin en büyük çocuklarıyız çünkü. bi de bu derece olduğunu kestirebileceğim bi durum yoktu.

adam anasını da beni de biliyor ama "çok benziyorsunuz, çok iyi anlaşırsınız sandım ben" diyor. benzemeye benziyoruz ama anlaşamadık.

söz için konuşmaya geldiklerinden beri mutsuzum ben aslında, o da anlayamadı olayı. benim büyüttüğümü sandı veya. ama o akşam orda öyle olunca ben de şok oldum zaten. o da olmuştur bi şey diyemem.

eve gidip konuşunca kendini çekme kısmından emin değilim, arada çok az süre var. kendisini çekmesinin eve gitmemle ilgisi olduğunu çok sanmıyorum.

ama mahçupluğunu atmış üzerinden, ne bileyim biraz daha ılımlı davranmalıydı bence, erkeklerden tam teslimiyet mi bekliyorum acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…