- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #1.961
Mesele tamda birbîrinizi anlamış mısınız onu gösterecek cinsten.
Hadi hayırlısı..
Ben tepkinizi ve çıkarımlarınızı gayet yerinde buldum. Sonuçta bu sizden önce gelişmiş bir mesele; kaldı ki şimdi bile "Oğlum ben bu evin tapusunu sana vermiştim ama içinde X kişinin oturmasını istiyorum" diyebilir pekala kayınpederiniz. Ama "Oğlum dede rahmetli oldu, dayın da başta konuştuğumuz üzre evden çıkıyor. Şimdi Pofuduk'la sen o eve geçin." diyorsa elbette burada söz hakkınız var.hemen size kısa bir özet geçeceğim, biraz bunaldım çünkü.
belki sizin alıntılanmış mesajınızın altına biraz kirlilik yapıp başka konulara da cevap vereceğim, o yüzden kusura bakmayın. diğer üyeler zaten açıklamasını yapmış olduğum şeyleri sormuşlar çünkü, yazdığım mesajların çok anlaşılmadığını düşündüm ve yinelemek istemiyorum, sizin sorunuzun cevabını henüz vermemiş olduğumdan şimdi cevaplandırayım.
ev işinin aslı şu öncelikle:
kayınpederim, 2010 yılında, henüz inşaat halinde olan bi binadan 2 daire aldı. biri en üstte dubleks, biri alt çaprazında 3+1. "bi tane oğlum var, beraber otururuz" demiş, alttaki dairenin tapusunu sevgilimin üstüne yapmış. o zamanlar ben sadece sevgilisiydim, adamın malvarlığı üzerinde herhangi bir söz hakkım olmadığını düşünüp herhangi bir yorum yapmadım.
sevgilimin anneannesiyle dedesi, küçük dayıyla birlikte eryaman'da oturuyordu. 2012 başlarında, anneanne iyice yaşlanıp dedenin durumu ağırlaşmaya başlayınca, sevgilim de hala okuyor olunca, kayınpederim sevgilimin olan eve kendi kayınpederini getirdi. sevgilimin büyük teyzesiyle eniştesi de evlerini kapatıp dayının yanına yerleşti. dayıya oraya taşınmaları teklif edilirken de o evin onlara anneanneyle dede hasta olduğu için, onlar rahmetli olana kadar verildiği söylendi. onlar taşındıktan birkaç hafta sonra da kayınpederim üst kattaki kendi evine taşındı.
2013 sonunda anneanne rahmetli oldu. 2014 başında, dede artık iyice ağırlaşınca, küçük teyze de dayının üstündeki daireye taşındı.
dede de rahmetli olunca, haliyle dayının çıkması gerekiyor, çünkü en baştan öyle konuşuldu.
benim bilmediğim kısım, konuyu kimin açtığı. bu konu da o yüzden yoruma açık bi konu değildi. eğer kayınpederim, babasını 10 gün önce kaybetmiş adama "evimi boşalt" demişse, bu cidden ağır. ama dayı cenazeden 10 gün sonra, durumu hatırladığını belirtir şekilde, "evi boşaltacağım" dediyse, bu normal olan. ben bile işin incesini uzununu bilmeden sevgilime herhangi bi yorumda bulunmadım.
biz kendi aramızda da konuştuk, avantajları dezavantajları nelerdir tartıştık. onun ailesi henüz konuşmadık diye biliyor. yani ben o evi bize vermek istediklerini bilmiyorum. şimdi konuşulan her şeyi buraya yazmaya kalksam çok uzun sürer, o yüzden direk sonucunu yazıyorum.
"ben o evde oturmak istemiyorum, kimsenin bana gelip de o evle ilgili konuşmasını da istemiyorum.bu konuyu ailenle aranda hallet. beni yüzgöz etme." dedim.
yani dayının evden çıkması normal çünkü baştan öyle konuşulmuştu. ama ben bize başka ev verileceği için dayıdan kira alırlar dayı orda oturmaya devam eder diye düşünmüştüm. tapu sevgilimin olunca, biz de evleniyor olunca, o evi bize vermek istemeleri de normal. ama benim bunu kabul etmemem de normal.
Ben tepkinizi ve çıkarımlarınızı gayet yerinde buldum. Sonuçta bu sizden önce gelişmiş bir mesele; kaldı ki şimdi bile "Oğlum ben bu evin tapusunu sana vermiştim ama içinde X kişinin oturmasını istiyorum" diyebilir pekala kayınpederiniz. Ama "Oğlum dede rahmetli oldu, dayın da başta konuştuğumuz üzre evden çıkıyor. Şimdi Pofuduk'la sen o eve geçin." diyorsa elbette burada söz hakkınız var.
Peki erkek arkadaşınız size hak verdi mi? Halledecek mi meseleyi?
Bu konu daha geçen hafta açıldı nasıl 197 sayfaya geldi, hayret !
konu 5 şubat'ta açıldı çünkü.
erkek arkadaşımın o evde oturmamızı isteme sebebi, iş için il dışına gidip 1 hafta falan kalma durumu olmasıydı. biraz da yani bunu bana söylemedi ama, annesi babası yaşlandığında veya başlarına bi şey geldiğinde düzenimizin bozulmasını istememesi sanırım. başka binayla üst kat aynı değil yani. annesi babası memlekete gitse mesela, aynı binada olunca kardeşi bi yemeğe gelir gider, ama ayrı olunca beraber kalmamız gerekir.
çünkü bana komik geliyor ama keçiören dikmen'den daha güvenliymiş, daha nezihmiş resmen. dikmen'de gündüz vakti milletin evine hırsız giriyor. hem büyük teyzeye hem kayınvalidemlere hem halanın oğluna güpegündüz girmiş. keçiören'de semte göre de değişiyordur tabi ama en azından bizim evin olduğu bölgede ben böyle şeyler duymadım. gece yarımda otobüsten iner eve yürürüm mesela, laf atan falan olmaz. görümcem hava karardıktan sonra tedirgin oluyor tek başına dönmek istemiyor.
yani benimki sırf güvenlik açısından o evde oturmak istiyor. ama bana da hak veriyor. "ben "pofuduk istemiyor" derim" dedi. "bak gelip bana sormasınlar "neden istemiyorsun" diye, sakın beni yüzgöz etme, aranızda halledin, beni karıştırma" dedim. "tamam" falan dedi ama yine de sorarlar mı bilmiyorum şu an.
benim durumdan haberdar olduğumu hala bilmiyorlar zaten.
aynen. bakalım beni karıştırmadan kendi halledebiliyor mu? o eve girersem zaten boşanma kaçınılmaz olduğundan, söz atarım daha iyi şu an.
ay yazmıcaktım güya, sana komik gelmesi çok normal, mış dediğine göre sana sevgilin anlattı hırsız girdi vs diye, sadece güvenlik için istiyo bide, aile birbirine çok bağlı ama sevgili sadece güvenlik için o evde oturmak istiyor, buna inandın mı gerçekten, yani sadece güvenlik için olduğuna, avaz avaz bağırasım geliyo inan konunu okurken, nasıl da güzel kılıf bulup isteklerini bir bir kabul ettiriyolar
adam hala pofuduk istemiyo derim diyo, sende olay bana gelmesin diye ümit ediyosun, mümkün mü bu, elbette sana neden diye soracaklar sevgilin pofuduk istemiyo derse
tamam dedi ama yine de bana sorarlar mı bilmiyorum diyosun 9 senelik ilişkiden sonra sevgilinin neler yapıp neler yapamıcanı kestiremiyosun
benim eşim polis evet, 2 sene dışarda okudu, sana göre bu yüzden bişeylere Hayır diyebiliyo, hiç alakası yok ailesinin dibinde büyümüş ama taban tabana zıt olan insanlar var bknz: ben ve annem kısmen babam
valla hırsız girdiğini biliyorum, sözlü falan değildik o zaman. baya baya öğle vakti girdi. yalan değil yani o.
neden istedikleri de çok beni ilgilendirmiyor açıkçası, ben kabul etmedim sonuç olarak.
gelip de bana "neden istemiyorsun" derler mi demezler mi bilmiyorum. bundan önce hiç "söyle sakın bu konu benimle konuşulmasın" demedim çünkü. ha o "pofudukla konuşmayın" der. ondan eminim de anası babası sözünü dinler mi ondan emin değilim. sevgilimi tanıyorum da ailesini o kadar iyi tanımıyorum.
söz atarım daha iyi demişsin yani asla istemiyosun o evde oturmayı, boşanma kaçınılmaz diyosun, ama son mesajda hırsız giriyomuş Dikmen güvenli değilmiş görümce eve rahat gelemiyomuş vs vs
güvenlik için istediği yer aslında güvenliksiz gördüğü yer değil mi
zaten baştan beri sıkıntı bu değil mi evlenince de lafını dinletip dinletemeyeceği muallak
pofudukla konuşmayın demesi daha makul pofuduk istemiyo denir mi
İnşallah hallederler
valla bunu halletseler bile, eski teklif ettikleri evi de kabul etmeyi düşünmüyorum artık.
madem onlar kılıf uyduruyor, ben de az çok kılıf nedir nasıl uydurulur biliyorum.
"madem o mühit güvenli değil, evi etlik tarafından ya tutalım ya alalım. ay orda hiç böyle hırsızlık laf atma falan olmaz. kapını kilitledin mi kimse rahatsız etmez."
konu oraya gelirse söyle tabi, alınıpta bi kere içine girildim mi çıkması zor olur
Bilmem işinize yakın olur mu ama ben 25 senedir Batıkentte oturuyorum şark dönüşü de inşallah batıkent olacak, buraları da düşünebilirsiniz çakırlar tarafı çok revaçta
Ben anlamadım, nişanlınızın oturmak istediği ev Keçiören'de mi yoksa Dikmen'de mi?erkek arkadaşımın o evde oturmamızı isteme sebebi, iş için il dışına gidip 1 hafta falan kalma durumu olmasıydı. biraz da yani bunu bana söylemedi ama, annesi babası yaşlandığında veya başlarına bi şey geldiğinde düzenimizin bozulmasını istememesi sanırım. başka binayla üst kat aynı değil yani. annesi babası memlekete gitse mesela, aynı binada olunca kardeşi bi yemeğe gelir gider, ama ayrı olunca beraber kalmamız gerekir.
çünkü bana komik geliyor ama keçiören dikmen'den daha güvenliymiş, daha nezihmiş resmen. dikmen'de gündüz vakti milletin evine hırsız giriyor. hem büyük teyzeye hem kayınvalidemlere hem halanın oğluna güpegündüz girmiş. keçiören'de semte göre de değişiyordur tabi ama en azından bizim evin olduğu bölgede ben böyle şeyler duymadım. gece yarımda otobüsten iner eve yürürüm mesela, laf atan falan olmaz. görümcem hava karardıktan sonra tedirgin oluyor tek başına dönmek istemiyor.
yani benimki sırf güvenlik açısından o evde oturmak istiyor. ama bana da hak veriyor. "ben "pofuduk istemiyor" derim" dedi. "bak gelip bana sormasınlar "neden istemiyorsun" diye, sakın beni yüzgöz etme, aranızda halledin, beni karıştırma" dedim. "tamam" falan dedi ama yine de sorarlar mı bilmiyorum şu an.
benim durumdan haberdar olduğumu hala bilmiyorlar zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?