- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #1.921
Eşim ilk başlarda nolcak sanki onlar senin kötülüğünü istemez diyordu(kaynanamın kafı buda ben senin köyülüğünü istemem. Bende salağım çünkü gelmişim bu yaşa kendim için neyin iyi neyin kötü olduğuna karar veremiyorum) bende ankaralıyım. Farklı şehirlerde olunca bizim ev işi biraz karambole geldi ne eşime ne de bana danışmadan evi tutmuşlar yakındı bizde ev güzel olunca ses etmedik. Açıkcası ne zatarı olabilirki diye düşündüğümden yakın olmasınada sesimi çıkarmadım. Ama 5-6 ay kadar evliliğim burnumdan geldi. Çat kapı gelmeler (haber veriyolardı ama evden çıkarken 2 dk sonra bizdeler zaten. Haberim olmuş olmamış çok farketmiyodu) gündüz 5 dklığına uğrasam akşam yemeğe kalın gitmeyin diye zorlamalar. Gitmesem 2 dklık yerdeyiz bi 5 dk bile uğramıyo şafları. Her gittiğimde bi temizliğe yardım beklentisi( yardım ederim gocunmam ama bi noktadan sonra sanki görevimmiş gibi bi tavır takınmaya başlandı. İyi kadın aslında ama benim çok iyi anlaşabileceğim bi insan değil. Bunun gibi daha bi dolu şey oldu. Eşimde bunları gördüğü için artık istemiyor haliyle ama biz size yakın oturmak istemiyoruzda denmiyo malesef.
Birde bi kaç konuda eşim hayır deyince seni hep sakura dolduruyo diye bana tavır almışlardı.
Şuan yine yakın sayılırız ama araba olmadan gidip gelmek zor. Zırt pırt gel git olmuyor rahatım çok şükür. Ha uzaklık sorunları çözüyomu hayır. Ama en azından yakınlıktan kaynaklanan sorunlarımız kalmdı..
Konyalı malesef..
Hiç takmam. Birlere kaynanam istediği bişeyi yapmadığım için bana küsmüş. Bize bi geldi suratıma bakmıyor. Hiç umursamadım. Eşim nolcak böyle dedi.ya konyalı cidden daha zor ne diyeyim allah yardım etsin. bilirim konyanın insanını.
yakın oturmak bence de sıkıntı. ben de istemiyorum. arkandan ne söylerlerse söylesinler, bırak eşin halletsin. duyma demek çözüm değil biliyorum ama duyma işte yapacak bi şey yok.
senin kayınvalidenin iyi insan olması önemli olmuyor işte. benimkiler de iyiler ama bana uymuyor bazı şeyler. bunlar önemli. ha idare ediliyor mu edilebiliyor ama üzüntü oluyor.
tavır almalarını mesele etmeyeceksen eşin "istemiyoruz" desin kesip atsın. ben çok takmazdım herhalde bilemedim.
allah hepimize yardım etsin. hayır şu da var, belki ben o eve kızlarının arkadaşı olarak gitsem çok memnun kalacaktım, "allaaah keşke böyle kaynanam olsa" diyecektim. ama "gelin" statüsü pek çok şeyi bozuyor.
ya konyalı cidden daha zor ne diyeyim allah yardım etsin. bilirim konyanın insanını.
yakın oturmak bence de sıkıntı. ben de istemiyorum. arkandan ne söylerlerse söylesinler, bırak eşin halletsin. duyma demek çözüm değil biliyorum ama duyma işte yapacak bi şey yok.
senin kayınvalidenin iyi insan olması önemli olmuyor işte. benimkiler de iyiler ama bana uymuyor bazı şeyler. bunlar önemli. ha idare ediliyor mu edilebiliyor ama üzüntü oluyor.
tavır almalarını mesele etmeyeceksen eşin "istemiyoruz" desin kesip atsın. ben çok takmazdım herhalde bilemedim.
allah hepimize yardım etsin. hayır şu da var, belki ben o eve kızlarının arkadaşı olarak gitsem çok memnun kalacaktım, "allaaah keşke böyle kaynanam olsa" diyecektim. ama "gelin" statüsü pek çok şeyi bozuyor.
Hiç takmam. Birlere kaynanam istediği bişeyi yapmadığım için bana küsmüş. Bize bi geldi suratıma bakmıyor. Hiç umursamadım. Eşim nolcak böyle dedi.
Benim için bi sıkıntı yok bu yaşıma kadar yanımda annen yoktu bu yaştan sonra olmasada çok takmam isterse ömür boyu konuşmasın kendi bilir dedim. Kendiliğinden barışıyo sonra.
Hani bi hikaye var ya kadın damadını anlatıyomuş komşusuna. Pem iyi kızıma çok iyi bakıyor işlerde yardım ediyor, gezdiriyor el üstünde tutuyor demiş. Gelinini sormuşlar. Ah sorma komşum oğlum yorgun argın işten geliyo bide sofraya yardım ediyor, gelin oğlumun parasını harcıyor demiş.
Kaynanam bi gün birinden bahsediyodu bunu anlattım. Güler gibi yaptı
Bizim adımız gelin ne yapsak az. Onların adıda kaynana..
arkadasim senin konu BDV de degilmiydi ilk okudugumda uzulmustum. Noldu da geyik sohbetine kaydiaynen öyleler. damat süper gelin kötü. pek çoğu böyle.
benimki "yeri gelir ben seni kayırır oğluma laf söylerim" diyor mesela. bu anlayış birçok gelinin arayıp bulamadığı şey olabilir ama bence "biz neden aramızda halledemiyoruz ki" meselesine dönüyor. şaka olarak yaptığı şeyleri ciddiye alıp beni korumaya kalktıklarında üzülüyorum ben mesela. korunmaya ihtiyacım yok ki.
bi de kendi kendine küsüp barışma çok ilginç olay. sevgilimle yapıyoruz da bi onunla yapıılmalı bence. diğer türlüsü pek hoş olmuyor, birikme yapıyor çünkü bi yerden sonra.
Yeri gelir benide kayırılar şimdi haklarını yiyemem. Ama nede olsa el kızıyım.aynen öyleler. damat süper gelin kötü. pek çoğu böyle.
benimki "yeri gelir ben seni kayırır oğluma laf söylerim" diyor mesela. bu anlayış birçok gelinin arayıp bulamadığı şey olabilir ama bence "biz neden aramızda halledemiyoruz ki" meselesine dönüyor. şaka olarak yaptığı şeyleri ciddiye alıp beni korumaya kalktıklarında üzülüyorum ben mesela. korunmaya ihtiyacım yok ki.
bi de kendi kendine küsüp barışma çok ilginç olay. sevgilimle yapıyoruz da bi onunla yapıılmalı bence. diğer türlüsü pek hoş olmuyor, birikme yapıyor çünkü bi yerden sonra.
aynen öyleler. damat süper gelin kötü. pek çoğu böyle.
arkadasim senin konu BDV de degilmiydi ilk okudugumda uzulmustum. Noldu da geyik sohbetine kaydi
iyi misiniz simdi :)
Yeri gelir benide kayırılar şimdi haklarını yiyemem. Ama nede olsa el kızıyım.
Kendi kendine küsüyo ama barışması kendiliğinden mi oluyo bilemedim valla. Kb beni çok sever o kızıyo muhtemelen. Yoksa çekeceğim varmış kv den..
Keşke artık kazık kadar oldular başlarının çaresine baksınlar diyebilseler..
mantık süzgecinden geçirmek değil, sadece olayın tamamını bilmek diyelim. durumu gözlemlemeye çalışıyorum zaten şu an.
dün kayınpederimin doğum günüydü, kutlanırken biz bulaşık yıkıyorduk, sonrasında "ay ben öpmedim" dedim gittim bildiğin adamı şapur şupur öptüm bütün gece sırıttı adam. bu tip şeyler yani. akşam çok gelen giden de olmadı, biz görümcemle kayınvalidede oturup dedikodu yaptık, arada sözlüm geldi gitti, onlar da aşağıda aile meselesi konuştular. nerde ne zaman sıvışmam gerektiğini de biliyorum aslında.
bazen söylüyorum, bazen sevgilime soruyorum.
mesela dediğim gibi bizde bulaşık gençlerin, onlarda benim anladığım kadarıyla gelinlerin. ben bunu çok yadırgadım sevgilime söyledim. o hiç dikkat etmemiş bulaşığı kim kimin üstüne yıkıyor, kim yardım etmiyor.
yaşlılar oturmadan gençlerin sofraya oturmasını da çok yadırgadım mesela, onu sordum. "o teyze herkesin doyduğuna emin olmadan yiyemez zaten" dediler.
böyle şeyler. hepsini kendime saklamıyorum.
bi de bulaşık yıkamasam gidip yanlarına oturmam falan gerekecek, bulaşığa girince daha az muhabbet daha az samimiyet. net.
belli değil gerçekten. istediğim çizgide gidiyor şu an evet ama her şey halloldu noktasında değilim ben.
senin durum zormuş, hakikaten kavga sebebiymiş. ama reddetme hakkım her zaman var benim. üstelerlerse bahane çok.
valla sizin yerinizde olsam madem "ev alınacak" diyorlar, şimdiden ev bakmaya başlarım, onlar o evi önerdiğinde alternatifler sunar, o evi kötülerim. sizin için dezavantajı olan evi zorla alacak değiller nihayetinde.
komşuyla olan mevzuda gayet sesi duyup gelmiş gibi davrandı, konunun birkaç kelimesini dinleyip mevzuyu hiç bilmiyormuşçasına "sen benim sözlüme karışamazsın, kimse benim sözlüme laf edemez" falan dedi, ama azarlar had bildirir tarzda değil, şakayla karışık tarzda. ki bence en iyisini de yaptı, orda gerçekten mesafeli davransa terslese "pofuduk çocuğu doldurmuş" durumu olabilirdi. gayet konuşmayı duymuş da atlamış, lafını şakayla karışık koymuş oldu. evet benim tarzım değil, ben tersler döner arkamı giderim. ama bu da farklı bi yöntem.
diğer konuyu net olarak öğrenince yazacağım.
oğlum sana yaranamıyo da demişti ama kayınvaliden, zaten lafta hepsi öyle diyo arayıpta bulunmayan bunun gereğini yapan kv lafta değil özde
pofuduk dünyaları yesem mutluluktan ölecekler demiştin gelininden yemek saklayan kv ler varmış diye de eklemistin ve bu da sana göre biçok gelinin arayıp bulamadığı şeydi halbuki yemek saklamak çok ekstrem bişey ha senin babanne öyleymiş ama hala istisna bence yemek saklamak
şimdi gene oğlumu kayırırım lafını da çoğu gelin duymuyo sanıyorsun ama senin kv bunun gereğini hiç yapmadı bunca olay içinde, şunu. demiştin bunu demiştin demek istemiyorum ama gelinen noktada senin kv baya arzu edilesi bi kv oldu çıktı, bazen bende mi iyi bi kavga edip geri dönüş yapsam demiyo değilim
sürekli gözlemlemeye gidiyorum dediniz ve sonucunda tek kazanımınızın bulaşık nasıl daha iyi yıkanır sorusuna yanıtmış gibi bir izlenim uyandırıyorsunuz...
gözlemlediginiz sey nerede nasıl sıvısacagınızı ogrenmek ise gercekten siz ilişkinizdeki tek sorunu "kv ile nasıl gecinilir?" olarak görüyor olmalısınız,
bu dogrultuda es adayınızla konusmanın aciliyeti olmaması da dogal...
dogum günleri yapılıyor, pastalar yeniyor, o istenmeyen gelin şapur şupur adamı öpüp kutluyor, samimiyetinize diyecek söz yok... ancak ne hikmetse orası taziye evi, sevgiliyle bir türlü konusulamıyor.
önceliklerinizi sıralarken ciddi bir sıkıntı oldugunun gercekten farkında degil misiniz?
verdiginiz tavsiyeye gercekten şaşırdım.
neyine alternatif sunuyor, bahane üretiyorsunuz?
istemiyorum diyeceksiniz bu kadar basit. bırakın gerisini eş adayınız çözsün.
beceremiyorsa da evlenmesin, anasının dibinde otursun, başka bir kadın kabulleniyorsa hep beraber bagırarak konusulan ama kavga olmayan şakalaşmalar (!), laf sokmalar, börekler, bol bol bulasıklar... mutlu mesut yuvarlanıp giderler.
"benim yaşamak istedigim öyle bir hayat" diyorsanız zaten bunca sayfa tartışılan sey ne?
sürekli bizde öyle olur, böyle olur diye anlatıyorsunuz, tercihler diyip yorum yapmak istemiyorum ancak siz baya baya o evin gelini olarak hareket ediyorsunuz,
yahu ayrılmamışmıydınız? hangi ara barıştınız?
onayladıgım nedenler olmasa da diger davranıslarınızı da şöyle gereceklendirmiştiniz hani;
insanlar laf eder diyerek taktıgınız bir yüzüktü?
yıllardır arkadasınız diye taziyeye gitmistiniz, baska bir anlamı yoktu?
orada yardım etmenizin tek nedeni onların yemegini zamanında cok yemiş olmanızdan dolayı bir vefa idi?
oysa her seyi sineye cekip "olur annecim, ben bir hata yaptım, bakın akıllandım" dercesine bulasık yıkayan, evin bir bireyi gibi hareket eder haliniz var...
en azından onların gördüklerinin bu yönde oldugunu bilin.
bu arada mustakbel kv.nize benzer insanları iyi tanırım, keza kp gibi olanları da... siz onlara had bildirdim, mahcup oldular gibi bir düsünce icinde iseniz yanıldıgınızı direkt soyleyebilirim.
simdiye kadar birsey demiyorlarsa ciddiye almadıklarından,
çünkü "tabii annem, ye annem, yoruldun evladım" derken sizi nasıl kıvama getireceklerini iyi biliyorlar,
karsınızdaki kişilerin zekalarını küçümsemeyin, kendi kuyunuzda bogulursunuz, öyle bir terslenirsiniz ki neye ugradıgınızı şaşırırsınız.
tüm bunların arasına bir de "kim benim gelinime/sözlüme laf edebilir?!" kavgası da sıkıştırdınız ya, hayretler icinde okuyorum konunuzu.
söz bozulmasına ragmen bassaglıgı dilediniz, olay kapandı, işlerini halletsinler önce onların size gelmesi gerekmez mi? bu ne yardımlasmaymış... üstelik aile o kadar kalabalıkken sizin yoklugunuzu derin bir eksiklik olarak hissedeceklerini hic sanmıyorum.
yerinizde olsam artık şu gözlemleri uzaktan yapmaya başlardım,
mesela ben gitmeyince arayacak bir sözlüm var mı? konusmak istiyor mu?
her seyi kabul edip dünden razı olmadıgımı bulaşık yıkarken degil de kararlı ve net durmamla anlayacak mı?
ikna etmek icin ugrasacak mı?
şu davranışını onaylıyorsanız o konuda baska birsey demek istemiyorum,
kastım terlesyip kavga cıkarmak da degildi ama neyse.
ayrıca laf koymus olması falan... oyle karşılanacagından da pek emin degilim.
ailesinin benzer çıkışları oldugunda veya sizin rahatsız oldugunuz/olacagınız seyleri de böyle çözecekse daha cok işiniz var... hazırlıklı olun.
öncelikle, bulaşığın nasıl yıkandığını gayet iyi biliyorum, merak etmeyin.
ben orda bulaşık yıkarken bazen duymam sanıyorlar biliyor musunuz? neler neler duyduğumu, hangi sorulara cevap bulduğumu yazsam şaşarsınız.
kim kime nasıl davranıyor, kimin arkasından ne konuşuluyor ama yüzüne ne deniyor hepsini biliyorum. dolayısıyla kimin arkamdan konuşma ihtimalinin olduğunu yani kimin ne kadar samimi olduğunu da görüyorum.
ve bunun gibi bi sürü şey.
o mevzu hariç kayınpederimin beni asla incitmediğini defalarca yazmışımdır, bizim anlaşmazlığımız kayınvalidemleydi zaten. kayınvalideme ve hatta teyzelere çok kırgınım, teyzenin biriyle selam sabah hariç konuşmuyorum ve bu konuyu dün kayınvalidemle de konuştuk, kırgınlıklara nasıl bakılıyor onu da biliyorum artık, bunun gibi bi sürü şey öğrendim.
önceliklerimi sıralarken ciddi sıkıntılarım yok, yarın buluşup konuşacağımızı zaten belirttim, ordan dönüşte hep oturup konuştuğumuzu da söyledim. önceliğim aile değil, ama aileyi de gözlemliyorum. benim hatam belki de bu adamı hiç ailesinin yanında gözlemlememekti, onu da telafi ediyorum.
her insanın sorun çözme yönteminin ve olaylara tepkilerinin farklı olduğunu da defalarca belirttim. ben kavga çıkarırım, sonra da bi daha konuşmam. ama ben böyle yapıyorum diye herkes böyle yapmak zorunda değil. kimseyi "doğrusu bu, böyle yapacaksın" diye zorlayamam. burda anlaşamıyor olabiliriz.
ya ben açıkçası burdaki bazı üyelerin başkalarının acılarını çok küçümsediğini düşünüyorum. demek ki siz sevgilinize "bu insanlar dedene değer vermiş "mekanı cennet olsun" demeye gelmiş ama sen onları salla gel benimle ilgilen" diyebilecek bencilliktesiniz. ben değilim, kusura bakmayın.
ne alakası var taziye evinde bile konuşulabilir herkes gidince görümce ve kaynana kalmışsınızda konuşmuşsunuz örneğin,7/24 taziye mi konuşuluyo doğum günü bile kutlanmış Allah etmeye genç biri ölse neler olur düşünemedim
kk klasiğine dönmeye başladı bu konuda, kendi üstüme alınayım evet ben bu dede acısını küçüksüyorum düğünü bayramı oldu dedenin bakanlara da zordu kendine de 90 yaşında bi bu kadar daha yaşamıcaktı
elalem ne der diye yüzük tak sofralarına oturdum de ikide bi git misafire bulaşığa yardım et hiçbi şey belli değil de nisan kıyafeti bak, bu iş içine sindi pofuduk bunu demen yeter kimse senden uzun uzun açıklama beklemiyo ki ama sen yazdıkça cevap veriyoruz çünkü cidden çok saçma bazı şeyler, bişey yazıyorum sonra bakıyorum başka üyeler de aynı şeyleri yazmış demek ki benzer şeyler kafamıza yatmıyo ki bizim kafamıza yatması da sorun değil
yakında aslında evet ben de kır düğünü istiyodum ama farkında değildim kv içimdeki kır düğünü hevesini açığa çıkardı psikolog gibi kadın çoğu gelin böylesini hayal eder ama bulamaz dersen şaşırmıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?