Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

günaydın arkadaşlar kahvaltımı yazayım bir kk peynir dört tane zeytin şekersiz çay
domates bir küçük boy ve iki dilim ekmek diğerleride nasip yermiyim yemezmiyim bilmiyorummmm

günaydın fıstıklarrrrrr güzel bir gün olsun herkese yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniza.s.hemen menümü yazayımcokacimcoook
sabah 2 bardak su +tiroid ilacı+bitkisel tablet

kahvaltı
1 bardak yarım yağlı süt+1 galeta

ara
1 portakal

öğle
2 kaşık karnıbahar yemeği (kıymalı)
salata (yağsız,tuzsuz)
1 dilim ekmek (çavdar)

ara
1 elma+1 galeta

akşama belli değil

dün akşam bantta 50 dk yürüdümmm:lepi:

Kilolarınızın Sebebi Tiroit Olabilir!
Son yıllarda sıkça karşılaşılan bir hastalık tiroit. Bu organ, beslenmeden strese kadar pek çok faktörden etkileniyor.

Tiroit bezi, boynun ön kısmında olan bir salgı bezidir. Lob adı verilen iki kısımdan oluşur. Küçük bir organ olmasına rağmen, vücudun orkestra şefi gibi, her şeye karışır. Duygusal hayattan kiloya, çarpıntıdan regl problemine kadar, aklınıza ne gelirse, tiroitle ilgisi vardır.

Bu hastalığın tanı evresinde üç noktanın kontrolü yapılıyor. Tiroidin yapısı, fonksiyonu ve hormonları olarak, üç bölüm inceleniyor. Bunlardan biri bile bozulsa, o kişide tiroit problemi var anlamına geliyor.

Tiroit, T3 ve T4 denen, iki tane hormon salgılıyor. Ayrıca beyinden TSH adı verilen ayrı bir hormon da, T3 ve T4’ü kontrol etmek için salgılanıyor. TSH aslında bezle ilgili en önemli hormon. Çoğu zaman tek başına bizi yönlendirebiliyor. Tanı koyarken, tiroit hormonlarında laboratuarlarda verilen referans aralığından çok, hastanın cinsiyeti, yaşı ve özellikle ultrasonografik yapısına göre, o kişiye özgü hormon aralığı belirlenerek hareket edilmesi gerekiyor.

Tiroit bezi pek çok hastalığa yol açıyor. Tiroit bezinin büyümesine guatr deniliyor. Tiroit bezinin içinde, normal dışı doku veya yumru oluşmasına nodül deniliyor. Tiroit ise, tiroit bezinin iltihaplarının genel adı olarak kullanılıyor. Tiroit hormonlarının bezden aşırı salgılanması durumuna hipertiroidi, az salgılanmasına da hipotroidi deniliyor.

Tiroit bezi çok çalışıyorsa, yani hipertiroidi varsa, belirtileri kilo kaybı, çarpıntı, el titremesi, terleme, sinirlilik, saç dökülmesi, ishal, tansiyon değişiklikleri gibi görülebiliyor. Az çalışması halinde ise, metabolizma yavaşlıyor, kilo alma, yorgunluk, isteksizlik, tırnaklarda kırılma, ciltte kuruluk, kabızlık, üşüme, depresif hal, ödem gibi pek çok belirti ortaya çıkıyor. Ancak atlanmaması gereken en önemli noktalardan birisi şu, hastaların %10-15’i bu belirtilerin hiçbirini göstermiyor.

Tiroit kilo alma ve kilo kaybı konusunda son derece önemli rol oynuyor. Hipotriodinin pek çok sebebi mevcut. Doğru olan nedeni bulup, uygun tedaviye geçildiğinde, eğer bez tek başına ana rolü oynuyorsa ve çok zaman kaybedilmemişse, tedaviyle kişi aldığı kiloları verebilir.

Aşağıdaki belirtilerden bazıları sizde bulunuyorsa, doktorunuzla temasa geçin!

Hipotiroidi belirtileri:

Halsizlik, yorgunluk, kilo artışı, bellek kusurları, kas ve eklem ağrıları, göğüs ağrısı, el ve ayak uyuşmaları, kramplar, ödem, kabızlık, saç ve kaş dökülmesi, ciltte kuruma ve sararma, soğuğa tahammülsüzlük, depresyon, adet düzensizliği, cinsel isteksizlik, regl problemleri

Hipertiroidi belirtileri:

Kilo kaybı, zor kilo verme, ç.arpıntı, el titremesi, kaslarda güçsüzlük, terleme, aşırı sinirlilik, saçlarda dökülme, tansiyon oynaması, regl sorunları

günaydın kızlar ben de geldim. sabah kahvaltım 2 dilim kepekli ekmek k.k. peynir 1 t.k. reçel. 1 t.k. çokella. yarım kaşık şekerli 2 çay ve bir 3ü bir arada nescafe. bu nescafenin kalorisi nedir acaba önemli değildir demi her sabah içiyorum ben kahvaltıdan sonra.

bu sandaloz sakızına ben de başlamak istiyorum arkadaşlar fiyatı nedir biliyor musunuz? pazar günü alıcam mecburen buralarda aktar yok

ay zayıflamayı başarıyorum galiba sandaloz sakızı kullanıyorum ben çok yararlı yani bana öyle geliyor şimdilik cuma görüşeciz kilo efendilerlekaydirigubbakcemileŞeniz ölçülerimi de aldım bakalım ne olacak 57 yazdım ama 52ye kadar gidebilirim bu hız ve heyecanla

aynı kiloda sayılırız zalimi ben de 92 yim ve hedefim 59 ama bana sanki ulaşılmaz gözüküyor. ama sen 52 yazınca ben de heyecanlandım verilebilirmi ki ne zamana kadar vermeyi düşünüyorsun? spor yapıyor musun? ben sadece ya sabah ya da akşam 20-25dakika kadar hızlı tempoda yürüyorum bi de egzersiz yapmaya çalışıyorum evde ama çok yoğun değil

bi de hiç süt içemiyorum diye gece yatmadan yarım bardak y.y. süt içtim bunun bir zararı olur mu? bir bardak içsem olur mu? y.y. içtim ya tam yağsız mı içmeliyim acaba fikri olan var mı arkadaşlar?

bi de hiç süt içemiyorum diye gece yatmadan yarım bardak y.y. süt içtim bunun bir zararı olur mu? bir bardak içsem olur mu? y.y. içtim ya tam yağsız mı içmeliyim acaba fikri olan var mı arkadaşlar?

İç tabiki güzelim zarardan çok faydası olur. Banada doktorum verdi akşamları yatmadan önce süt içiyorum kayısı ceviz falan yiyorum bazen. Bazende eğer içebilirsem eğer kefir :dilcikar:

Yarım yağlıda süt sonuçta ne kadar yağdan kıssak o kadar iyi diye düşünüyoruz hep ama bana doktor lıght ürün hiç vermedi ekmek bile. Benim verdiğim ölçüyü geçme istediğin peyniri falan yiyebilirsin dedi çok tuzlu olmamak şartıyla.

Günaydın ya da eyi günler bu arada a.s. Bir boşluk bir durgunluk var sankim topicte :çok üzgünüm: Bırakmayın ipin ucunu nolur yaa :çok üzgünüm: citol sana sataşmadan kilo vermemin bi anlamı kalmıyo nan mafoldumben Keşke biraz yakın olsaydık...hoş yakın olanlarlada görüşemedim ya neyse mirmirmirmir

benim diyetisyenim de hiç light ürün vermemişti ben de sabahları tam yağlı koyun peyniri yiyorum valla. azıcık bi zevkim kalıyor zaten dimi ama? onu da kısarsam iyice yokluk psikolojisine girerim.

benim belirlediğim bir hedef zaman yok canım kilom 90 spor olarak hergün olmasada haftanın 4 günü hızlı gezmeye gidiyorum yürüyüş sayılır herhaldeopuyorumnanaktan step var evde tvist and step diyolar ya tek step benimki kalbimi zorlamadan ona biniyorum kemerim var pelimed sağlık e zayıflama kemeri galiba adı bide taş sandalozm var ama bişey sorcam belki aranızda bilenler vardır sandaloz şekeri tetiklermi ağzım çok kuruyor sürekli su içmek istiyorum ki zaten çok su içen biriyim midem bulanıyor bazen su içmekten ama evde ölçüm cihazlarında birşey çıkmıyordu ama diyorum bide doktora gideyimde bileyim şeker varmı bende ki inş. yoktur tatlıya dayanamam diyatinide yapamam:sinifsinif: senağlama

ben de çok su içen biriyim ve tatlıya dayanamam. hani bazıları derler ya azıcık tatlı yiyince ayy beni kesti diye beni öyle bir-2 baklava kesmez ben bir tepsi bile yiyebilirim şekerinden rahatsız olmadan. bana da sende şeker olabilir dedilerdi. baktırmıştım hatta hamileliğimde de bakılmıştı ama çıkmadı ben de. aklında kalmasın sen de bir baktır istersen.

konuya benden önce kart koyunum cvp vermiş kaydirigubbakcemile3
ama ben gendde cvp vermek istiyorumm
:ecrin_bebek:
ben de diyetiyene gittigimde
gece yatmadan yarımsaat önce hergün
bir bardak süt içeceksin demişti
sebebide; saba kalktıgımda kan şekerini düzenlemeye yardımcı olup
aşırı açlık duymanı engelelr gibilerinden bişiler demişti

İç tabiki güzelim zarardan çok faydası olur. Banada doktorum verdi akşamları yatmadan önce süt içiyorum kayısı ceviz falan yiyorum bazen. Bazende eğer içebilirsem eğer kefir :dilcikar:

Yarım yağlıda süt sonuçta ne kadar yağdan kıssak o kadar iyi diye düşünüyoruz hep ama bana doktor lıght ürün hiç vermedi ekmek bile. Benim verdiğim ölçüyü geçme istediğin peyniri falan yiyebilirsin dedi çok tuzlu olmamak şartıyla.

Günaydın ya da eyi günler bu arada a.s. Bir boşluk bir durgunluk var sankim topicte :çok üzgünüm: Bırakmayın ipin ucunu nolur yaa :çok üzgünüm: citol sana sataşmadan kilo vermemin bi anlamı kalmıyo nan mafoldumben Keşke biraz yakın olsaydık...hoş yakın olanlarlada görüşemedim ya neyse mirmirmirmir
yakın olmadan ziyade keşke akraba neyim olsaydık nan
elti görümce; kaynana gelin; komşu
ne bileyim işte :kedi:
benim belirlediğim bir hedef zaman yok canım kilom 90 spor olarak hergün olmasada haftanın 4 günü hızlı gezmeye gidiyorum yürüyüş sayılır herhaldeopuyorumnanaktan step var evde tvist and step diyolar ya tek step benimki kalbimi zorlamadan ona biniyorum kemerim var pelimed sağlık e zayıflama kemeri galiba adı bide taş sandalozm var ama bişey sorcam belki aranızda bilenler vardır sandaloz şekeri tetiklermi ağzım çok kuruyor sürekli su içmek istiyorum ki zaten çok su içen biriyim midem bulanıyor bazen su içmekten ama evde ölçüm cihazlarında birşey çıkmıyordu ama diyorum bide doktora gideyimde bileyim şeker varmı bende ki inş. yoktur tatlıya dayanamam diyatinide yapamam:sinifsinif: senağlama
şimdi zayıfla macunlarının haplarının
ortak özelligi agız kurulugu dur
akabındede su içmek itiyacı duyarız kii
zaten bu diyette çok önemlii bir kavram
geçen doktor demişti
kilo vermede yagların parçalanmasında
su önemli
eger su yoksa kiloda veremessinizz
bu yüzden iç içebildigin kadar su
ama 4 litreyide geçirme
ani beyin ölümlerine neden oluyormuşş fazla su alımı
sık sık wc ile ahbab olursunn
benim gibi
oyüzden benim okudugum kitap genelde wc dedir
sık girdigimden orda okumam fazla oluyo :roflol:
ben de çok su içen biriyim ve tatlıya dayanamam. hani bazıları derler ya azıcık tatlı yiyince ayy beni kesti diye beni öyle bir-2 baklava kesmez ben bir tepsi bile yiyebilirim şekerinden rahatsız olmadan. bana da sende şeker olabilir dedilerdi. baktırmıştım hatta hamileliğimde de bakılmıştı ama çıkmadı ben de. aklında kalmasın sen de bir baktır istersen.
bende sadece regl dönemimde ne yedigimi bilmem
onun dışında dikkat ettim kendime
pek tatlı istemiyoru cnm

ne çenesi düşük garıyım ya:lepi:

citol ne diyorsun yaaa ben doğum yapınca bana doktorum dedi ki sadece su süt yapar suyu bol iç demişti. kilolu da olduğum için uyarmıştı tatlı matlı şu bu süt yapmaz diye. veeee sıkı dur ben kaç litre su içiyordum : tam 10 litreyi buluyordu. süt olacak diye. ama acayip sütüm vardı. hatta bu yüzden hastalandım ateşlendim bebek o kadar sütü içemeyince biriken sütler ateş falan yaptı tam 42 derece ile hastaneye giderdik geceleri orda sütümü sağarlardı. sonra eve elektrikli pompa aldık da kurtulduk. ama ben ölümden dönmüşüm yaaa. sen kitap okuyormuşsun ben nerdeyse orda emzirecektim kuzumu o derece yani :roflol:

Merhaba arkadaşlar..

nasılsınız..??

citol anladık pro üyesinde neden gözümüze gözümüze sokuyosun..:roflol:

Yine devamsızlık yapanlar var niyeki bende dahil..

Benim bu kalori merakım yüzünden pc ye virüs dadandı..tüm sistemi alt üst etti..

Burda bir adres önermiştim kilotakibi diye işte ordan bulaştı..Oraya girmeyin sakın..dilenciide üye olmuştu..:))
Umarım onda yoktur öyle bişey..

Eşim günlerce uğraştı temizlemek için..En tehlikeli ve sürekli oluşan cinsmiş..

Benide sıkı sıkı uyardı sakın bak sakın ha diye..
:roflol:

Doktorlar genelde lıght ürünleri önermiyorlar..

Ama iyi pazarı var hafif yiyeceklerin..Hatta aman nasılsa lıght diye aşırı yiyince dahada kilo alınıyormuş..

Bende iyiki sevmiyorum onların tadını..

Benim listemdeki süt ürünleride yarım yağlı..Süt içmeye çalışıyorum..

Fekat hiç ama hiç sevmiyorum..Nescafeyi sütlü içiyorum..Umarım kafein sütün değerini almıyordur
..

Bu arada Barış oğlanı uyuttuğumda gündüz,kızımda okuldayken..
Film izledim bol bol..ızlerkende örgü ördüm..:)))

Hele bir film izledimki,Sapına kadar dramatik ağla ağla geberdim..tüm gün gidip gelip çocuklarıma bakıp şükrettim..:(

Cameron Diaz'ın filmi,hatunu sevmediğim için ön yargılı izlemeye başladım..Şöyle göz ucuyla bakıp kapatacaktım,nasıl olsa beğenmiycem diye..

Zaten film başlar başlamaz,nefes dahi alamıyosun ama ağlamaktan..:)))

Yada beni çok etkiledi,zevkler göreceli bir kavram ya o bakımdan..:))

Hadi filmin adını söyliyeyim.''Türkçe ismi kızkardeşim için''..

citol'cüm kilomuzu cuma söyleyemeyiz sanırım..Diimi..:))
Yarınmı bildirelim.??

Son düzenleme:
bu sandaloz sakızına ben de başlamak istiyorum arkadaşlar fiyatı nedir biliyor musunuz? pazar günü alıcam mecburen buralarda aktar yok

selam tombli ben kullanıyorum kilosu 50-60 arası degısıyor ama zaten 100 gr alsan yetıyor...ben bıde blenderdan geırdım sabahları bır kasık alıyorum arkasından hemen elma sirkeli suyu dıkıp içiyorum...

selam tombli ben kullanıyorum kilosu 50-60 arası degısıyor ama zaten 100 gr alsan yetıyor...ben bıde blenderdan geırdım sabahları bır kasık alıyorum arkasından hemen elma sirkeli suyu dıkıp içiyorum...

ben de zaten senden duymuştum ya canım onun etkisi ne oluyor senin diyetine? 100 gramı ne kadar gidiyor? sakız diyor ya hani böyle tablet şeklinde mi oluyor?

ben de zaten senden duymuştum ya canım onun etkisi ne oluyor senin diyetine? 100 gramı ne kadar gidiyor? sakız diyor ya hani böyle tablet şeklinde mi oluyor?

Bu sandoloz sakızı olarak gecıyor adı...asıl şekli damla sakızı tarzında yada lımon tuzu seklınde carpık çurpuk saydam küçüklü büyüklü bır şey...öyle cignemesı zor dişeyapısıyor bnde onu blenderdan cektım toz olark hemen yutuyorum ..burda dıyet altında bır topık var oraya gır ıncele özellıkle basen bel göbek cevresınden gıdıyormu buna baslayınca sıkılaşma yapıyormus ben basladım 1-1.5 cn cıvarı azalma var bacaklarımda basende göbek aynı suan....ordakı arkadaslar cok kılo vermısler bnde orayı okuyunca ıkna oldum başladım....umarım yararını görürsün sende..

Back