Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Canım iyiym, arkadaşlar yoğurt-kefir ve nar ekşisi tarifi sormuş onlara yazı döşendim sayfa sayfa :)))
Oğluş hastalanmaz inşallah canım :( Burnunu açabildin mi? İnşallah açarsın, hem hastalık riski azalır hem gece rahat eder. Ben otri bebe ve nabulzatör kullanıyorum ama kıyametler kopuyr evde :))
Bana da mesaj geldi bugün kızımın okulıundan, anasınıfında su çiçeği görülmüş :( Öfff dedim, oğluş daha çok ufak, aşıları da tamamlanmadı :(
.

NAr ekşisi bayılıyorum o tada:56: Ben aktardan alıyorum hep, geçen kış antepe gittiğimizde ordan getirmiştim bitiyor çok az kaldı..
Neyseki eşim iş nedeniyle antep'e gidecekmiş şimdiden sipariş verdim.:)))

Ben sterimar kullanıyorum burun açıcı iyi geliyor gibi ama kısa süreli tabii..

Su çiçeği benim ikiside olmadı çok ilginç...

Son düzenleme:
hehe :27:ben de baktım netten oburluğa iyi gelir diyor ama gerçeğini denemek lazım herhalde nazara ben de çok inanırım ve çok çabuk nazara gelirim annem senin yıldızın düşükmüş der bir yere gideyim hemen alırım nazarı eşim okuyunca iyi geliyor bana

taşın özelliklerinde yıldızı düşüklerin kullanması gerekir gibi bişi var. birde hoş yani böyle şık bir kolye ucunu sürekli takabilirim. öyle sürekli takılan takıları seviyorum. bir anlamı ve değeri olan benim pek yok. kısmet belki bulacağım taş benim vazgeçilmez güç kaynağım olur.

gölgelerin gücü adınaaaaaaaaaaaaaa

mutlu ve umut beyzayla haberleşiyormusunuz ben merak ediyorum hiç uğramıyor

vallahi psişik bir durum var Asumancığım. Ben 2 saat önce görüştüm daha :) Aynen senin gibi merak ediyordum, bir de sütle bir şeyler yapıyordum mutfakta aklıma düştü (benim meşhur sütçünün bilgilerini vermiştim, sipariş verecekti). Neyse aradım konuştum, yatılı misafiri olmuş bayramda, bir de çocukların hastalıkları... Diyette o da biraz motivasyonsuzmuş bunun dışında iyiydi çok şükür. Perşembeden sonra daha rahatlıyorum dedi, belki görüşebiliriz.
Bu arada sütten neler yapmış; tereyağı, peynir; lor peyniri nefis olmuş, Gouda bile deneyeceğim diyordu :)))

NAr ekşisi bayılıyorum o tada:56: Ben aktardan alıyorum hep, geçen kış antepe gittiğimizde ordan getirmiştim bitiyor çok az kaldı..

bizde kışın göbeğinde antepte olucaz 1.5 yaşındaki bebeğimle4 gün kadar. varmı tavsiyen şuraya git buradan alışveriş yap diye 2 hafta kaldı.

benim kızlar da 2 sene önce oldular daha büyük kızım çok ağır küçüğüm çok hafif geçirdi bu ara varmış bir salgın
nar ekşisi son zamanlarda favorim zaten severdim ama bu sıra roka manyağı oldum bir demet roka domates bol nar ekşisi azcık zeytinyağıyla salata yapıyorum nerdeyse hergün yiyorumki rokayı ağzıma sürmezdim 2 aya kadar
taşın özelliklerinde yıldızı düşüklerin kullanması gerekir gibi bişi var. birde hoş yani böyle şık bir kolye ucunu sürekli takabilirim. öyle sürekli takılan takıları seviyorum. bir anlamı ve değeri olan benim pek yok. kısmet belki bulacağım taş benim vazgeçilmez güç kaynağım olur.

gölgelerin gücü adınaaaaaaaaaaaaaa
ben de araştırayım bakalım bulabilirmiyim gerçeğini denemekte fayda var
vallahi psişik bir durum var Asumancığım. Ben 2 saat önce görüştüm daha :) Aynen senin gibi merak ediyordum, bir de sütle bir şeyler yapıyordum mutfakta aklıma düştü (benim meşhur sütçünün bilgilerini vermiştim, sipariş verecekti). Neyse aradım konuştum, yatılı misafiri olmuş bayramda, bir de çocukların hastalıkları... Diyette o da biraz motivasyonsuzmuş bunun dışında iyiydi çok şükür. Perşembeden sonra daha rahatlıyorum dedi, belki görüşebiliriz.
Bu arada sütten neler yapmış; tereyağı, peynir; lor peyniri nefis olmuş, Gouda bile deneyeceğim diyordu :)))

noldu bana aa neyse haber aldığıma sevindim gidelim o peynirleri yemeye ne güzel yaa ben de imrendim şimdi deneyim en kısa zamanda ben de lor olabilir mesela

Otri bebeyi öneririm canım, burnundan hortumla sümükleri çekiyorsun, mis gibi oluyor. Öncesinde sterimar ya da benzeri serum fizyolojik, sabah akşam temizleyip günde 2-3 sefer sterimar ile yıkamak bizde çok etkili oluyor. Tek zorluğu çocuğu zaptetmek :))

Nar ekşisi ilk defa geçen sene yaptım, çoook da nefis oldu. Piyasada satılanlarla alakası yok. Ama narları ayıklayıp suyunu sıkması epey zahmetli. Yaklaşık 20 kilo nardan bir sen eyetebilecek kadar ekşi ancak çıkıyor. Bahçeli evde yardımlaşarak yapmalı aslında. Apartman kadınlarına göre değil pek. Benim de aklıma tembel işi bir şey geldi; acaba gerçek meyveden (konsantre değil) organik nar suyu alsam, ondan yapsam nasıl olur? Kendi ayıkladığınınyerini tutmaz ama market işi ürünlerden iyidir en azından :))

bizde kışın göbeğinde antepte olucaz 1.5 yaşındaki bebeğimle4 gün kadar. varmı tavsiyen şuraya git buradan alışveriş yap diye 2 hafta kaldı.

Biz geçen kış İskenderun'a gittik ordan kısa kısa mardin,antep yaptık..
ÖZel olarak gezmedik bilmediğimiz için çarşı gibi bir yerden karnımızı doyurduk sonra yine ordan nar ekşisi,salça ve menengiç kahvesi aldım o kadar..

Mutlu,sen aytaşı diince eski apartmanımzdan sevdiğim bir komşu ablam almıştı ama bileklikti o ve bayağı şıktı..Fiyatıda bana pahallı gelmişti..
20-30 lira gibi bişeydi sanırım..
Almayı düşünüyorum bende, bornova'ya gitmem gerek ordaki pazarda var,daha doğrusu benim gördüklerim orda..

Son düzenleme:
Otri bebeyi öneririm canım, burnundan hortumla sümükleri çekiyorsun, mis gibi oluyor. Öncesinde sterimar ya da benzeri serum fizyolojik, sabah akşam temizleyip günde 2-3 sefer sterimar ile yıkamak bizde çok etkili oluyor. Tek zorluğu çocuğu zaptetmek :))

Nar ekşisi ilk defa geçen sene yaptım, çoook da nefis oldu. Piyasada satılanlarla alakası yok. Ama narları ayıklayıp suyunu sıkması epey zahmetli. Yaklaşık 20 kilo nardan bir sen eyetebilecek kadar ekşi ancak çıkıyor. Bahçeli evde yardımlaşarak yapmalı aslında. Apartman kadınlarına göre değil pek. Benim de aklıma tembel işi bir şey geldi; acaba gerçek meyveden (konsantre değil) organik nar suyu alsam, ondan yapsam nasıl olur? Kendi ayıkladığınınyerini tutmaz ama market işi ürünlerden iyidir en azından :))

Evet dediğin iş bayağı zahmetli küçük mutfakların küçük tezgahında yapılacak iş değil...
Nar suyu ile aynı tat sanmıyorum ama denemekte fayda var tabii..:)

Biz geçen kış İskenderun'a gittik ordan kısa kısa mardin,antep yaptık..
ÖZel olarak gezmedik bilmediğimiz için çarşı gibi bir yerden karnımızı doyurduk sonra yine ordan nar ekşisi,salça ve menengiç kahvesi aldım o kadar..

Mutlu,sen aytaşı diince eski apartmanımzdan sevdiğim bir komşu ablam almıştı ama bileklikti o ve bayağı şıktı..Fiyatıda bana pahallı gelmişti..
20-30 lira gibi bişeydi sanırım..
Almayı düşünüyorum bende, bornova'ya gitmem gerek ordaki pazarda var,daha doğrusu benim gördüklerim orda..

ben tam ev kuşu oluyorum kışın en açıldığım zaman avm oluyor. ben nette baktım 50-100 arası fiyatlar ama gerçekmi değil mi yine anlamam ki. eminönüne falan gitmek lazım. orada vardır kesin. olmazsa anneme diyeceğim ç.kalede bulur o.

benim kızlar da 2 sene önce oldular daha büyük kızım çok ağır küçüğüm çok hafif geçirdi bu ara varmış bir salgın
nar ekşisi son zamanlarda favorim zaten severdim ama bu sıra roka manyağı oldum bir demet roka domates bol nar ekşisi azcık zeytinyağıyla salata yapıyorum nerdeyse hergün yiyorumki rokayı ağzıma sürmezdim 2 aya kadar

ben de araştırayım bakalım bulabilirmiyim gerçeğini denemekte fayda var

noldu bana aa neyse haber aldığıma sevindim gidelim o peynirleri yemeye ne güzel yaa ben de imrendim şimdi deneyim en kısa zamanda ben de lor olabilir mesela

Su çiçeği aşısı bazı bünyelerde daha etkili diye biliyorum bazıları hiç geçirmiyor ya da çok hafif geçiriyor. Umarım yayılmaz bizim okulda.
Bu arada roka var ya, süper bir kalsiyum kaynağı. Boşver sütü mütü, her gün roka yesen sırtın yere gelmez :)) Ben severim ama tereyi daha çok severim :)

Ben 10-12 sene önce gitmiştim babam doktorluk yapmıştı orada 2 sene kadar, onları ziyarete gitmiştim. İmam Çağdaş'ı hatırlıyorum, kentin sembolü meşhuuur kebapçılardan. Baklavacıyı hatırlayamadım, gene çok meşhur bir isim vardı. Tabii ki fıstık, yakınlarda annem gitti, "sırf fıstık getirseydin keşke" demiştim. Biber salçası, sonracığıma pul biber, annemin meşhur bibercisi ve salçacısı vardı, yıllardır ister, hala gelir istersen sorarım isimlerini.

Bir de bizim Doğubank benzeri bir pasaj vardı, o zaman kaçak daha yaygındı, kaçak elektronik ürünler, porselenler, mutfak ekipmanları, kozmetikler, bakırcılar, ahşap oymalar vb. Hala duruyor mudur, aynı mıdır bilmem ama çarşıda görmeye değer bir yerdi.

Son düzenleme:
ben tam ev kuşu oluyorum kışın en açıldığım zaman avm oluyor. ben nette baktım 50-100 arası fiyatlar ama gerçekmi değil mi yine anlamam ki. eminönüne falan gitmek lazım. orada vardır kesin. olmazsa anneme diyeceğim ç.kalede bulur o.

Canım,doğa antepli ondan bilgi alsan çok iyi olur..
belki görüşmede ayarlarsınız..

Asuu demek senin kızlar yeni oldu su çiçeği..

benim kızım hiç bir bulaşıcı hastalığı geçirmedi halen..

Nasıl zorlandılarmı.?

Evet dediğin iş bayağı zahmetli küçük mutfakların küçük tezgahında yapılacak iş değil...
Nar suyu ile aynı tat sanmıyorum ama denemekte fayda var tabii..:)

Bu hafta deneyeyim ben, aklıma taktım nasılsa, ne kaybederim :) Biz evde yaptığımızda narı taneleyip suyunu sıkmıştık, yani kabuğun acı suyu karışmadı, o da tadı etkiler tabii ama dediğim gibi bir kaybım olmaz. Sadece kaynatacağım :) Sonucu yazarım size de :)

Bu hafta deneyeyim ben, aklıma taktım nasılsa, ne kaybederim :) Biz evde yaptığımızda narı taneleyip suyunu sıkmıştık, yani kabuğun acı suyu karışmadı, o da tadı etkiler tabii ama dediğim gibi bir kaybım olmaz. Sadece kaynatacağım :) Sonucu yazarım size de :)

E sen elma sirkeside yapıyorsundur o zaman.:)

Umutttt'çum sen öğün atlayan arkadaşından bahsetmişsin yaa..Buna rağmen kilo veremeyen okuyunca benimde 130 kg.civarı bir arkadaşım var oda öyle günde sadece bir defa yer sanırım..tüm gününü nescefayle geçirir..
Asla doktora gitmez.. sürekli ısrar ederim git bir tahlil yaptır diye..
Bu yazıdan sonra tekrar konuşayım onunla..

Asuu demek senin kızlar yeni oldu su çiçeği..

benim kızım hiç bir bulaşıcı hastalığı geçirmedi halen..

Nasıl zorlandılarmı.?

benimkilerin de ilk o oldu başka da olamdılar küçük getirdi o çak hafif atlattı saysan sayılacak kadar azdı ayakta geçirdi gibi bişey ama büyük kızım 1 hafta yataktan kalkamadı ateş oldu ve yüzüne bakamıyorudm her yerinde çok fazla çıkmştı taa gözünde bile vardı çok kötüydü ben de çok fena geçirmişim doktor bile hayrete düştü demişti annem

Herkeseeeeeeee hayırlı gecelerrrrrrrrrrr :122:

Kızlar sizleri çoook özledim ama bugün yine bahtsız bedeviliyim devam etti :1:
Bu sabah küçük civcivim kendi başına benim yatağımda yatarken nasıl becerdiyse ben kahvaltı hazırlarken uyanıp yataktan yüz üstü düştü :26:
Normalinde kendi başına kalktığında yataktan inebiliyordu ama herhalde uykusunda yuvarlandı yada uyku sersemi fazla kenara geldi. Baştan görünen birşey yoktu ama yarım saat sonra resmen ceviz büyüklüğünde anlında bir morluk ve şişlik oluştu. Çok fazla ağlamadı ama daha sonra üzerini değiştirmek için soyduğumda da bu sefer ensesinde yumurta büyüklüğünde bir kızarıklık ve hafif şişme fark ettim hatta sırtında bir noktada daha ufak bir kızarıklık fark ettim. Bütün giyisilerinin etiketlerini keser ve yıkamadan giydirmem normalde ama belki tahriştir dedim fakat sonunda dayanamadım çocuğu doktora götürdüm. İlk gittiğim yerde doktor baktı cildiyeye gitmesi lazım ben birşey veremem dedi ikinci hastanede cildiyecide cıkmıştı mecbur yine eve döndük :26:
Büyük bir ihtimalle birşey ısırdı herhalde ama yarın sabahtan başka bir yere götürüceğim. Kendi Çocuk doktoru izle büyüme olursa mutlaka haseki, cerrahpaşa yada başka bir büyük hastaneye acile götür dedi ama şimdilik çok şükür yok bir büyüme.
Çok fazla panik yapan biri değilimdir ama babamız maşallah söz konusu kızları oldumu anında panik bir baba oluyor :1: Onun direktiflerine uyunca eccük geç kaldım :34:

iyi diyelim iyi olalım cnm üşüttük biraz malesef
bi halsizlik bi tembellik var üzerimde
ama diyet iyi başlangıç için birden kesmedim çok şükür
azaltıyorum adetimede 1 hafta var iştah daha da açılmaya başlandı ama kontrol ediyorum
mutlucum yaa sen nasıl ciciler alınca çok mutlu oluyodun bende
diyetisyene gidicem diye çok heyecanlı ve mutluyum yaa :)))))
şans dile cnm bana inş. bu sefer başarırım 102 kiloya geri çıkmayı başardım aferin bana yaa :17:

Ayşeciğim inşallah bu sefer bir daha geri gelmemek üzere kilolarından kurtulacaksın ben buna inanıyorum gerçekten çünkü sen istedikten sonra başaramayacağın şey yoktur.
Hepbirlikte motivasyonumuzuda çok daha yukarlara taşıyacağız ve hedeflerimize el birliği ile ulaşacağız :34:
Sakın pes etme ve o heyecanın asla azalmadan hedefe doğru sana eşlik etsin güzelim :54:

selam kızlar ..ben 3. takımdaydım ,bi kaç gün kaptanlık yaptım ve kendi isteğimle ayrıldıım..burası bana göre daha uygun olduğunu düşünüyorum..96 kiloyum boyum 155 takıma katılabilirmiyimm kızlar ne dersinizz..kurallarınız nelerdirr...

Kuralları zaten sana kızlar anlatmış bende ancak HOŞGELDİNNNNNNNNNNN diyebilirim :34:
Umarım kalıcı olursun ve bizlerle birlikte sağlıklı ve aktif bir şekilde hedefine odaklanırsın.

akşama bir yığın ütü varrrrrr offfff ya ütüyü hiç sevmiyorum hele onları yerleştirmeyi hiç :(

daha bebişinkileri yıkamadım bile çamaşırlıkta yer yok diye ona rağmen 3 sele var hemde tepeleme :(((

Kız sen bizim evimi röntgenliyon yoksa :60: :60: :60:
Kış geldi ya bende de durumlar aynı. Balkon kapalı ama bir posta çamaşır ancak 3 günde kuruyor bende mecbur çamaşırlığa seriyor birde peteklere acil olanları seriyorum. Peteklerdekiler kurudukca topluyorum ve tekrar balkondaki çamaşırlıktan peteğe çamaşır taşıyorum.
O arada çamaşırdan öööö geldiği için ütüyü zaten sevmiyorum iyice nefretlik geliyor :1:
Daha dün temizlik yaptım ama bu akşam eşim kücük cadının yaptığı dağınıklığı gördüğünde ya daha dün temizlik yapmadınmı sen bu ne hal dedi :1: dedim onu bana değil küçük cadıya söyle dedim.

Cimcime koltukların üzerinde hiç birşeye tahammülü yok ne görse yere atıyor :60: hesapta topluyor
Ev işi kadar nankör bir meslek yok :1: istifa ediyorum her hafta sonu ama kabul olmuyor :60:
kEŞKE ev işindende emekli olunabilse :60:

arkadaşlar aranızda insülin direnci olan varmı LEAH Nurcan hanıma giderken yaptırdığım tahlillerle daha önce gittiğim YUNUS EMRE hastanesine gittim 5 ayda 22 kilo :18::18:benim çabalarımla tabiki ağustosta yaptırdığım kan tahlillerime baktı sende insülin direnci var doktorun nasıl sana bunu söylememiş dedi şeker yüklemesi istedi senin hızlı kilo alamanın ve çikolata krizlerinin sebebinin o olduğunu söyledi 6 ay yada 1 sene ilaç kullanman gerekir dedi ileriye dönük şeker hastası olma riskini ortadan kaldırırız dedi normali 2.5 miş benim 4.5 çıktı 5 in üzerinde olursa devlet şeker hastalığı diye yapıyormuş yüklemeyi POLİS hastanesinde deniycem şansımı olazsa özel hastanede yaptırıcam 120 tl inşallah yaptırabilirim ARANIZDA AYNI ŞEYLERİ YAŞAYAN VE HAP KULLANAN VARMI eğer hapa başlarsam hızla kilo vermenin başlayacağını söyledi:5: PAYLAŞIRSANIZ sevinirim:2:

Bendede hem insülin direnci hemde pko varmış :25:
Gittiğim Endokrin Uzmanı bana şeker hastalarının kullandığı bir ilaç verdi ve en az bir sene kullanacaksın dedi.
Ben özele gidiyorum ama doktorum çok pahalıı değil çok şükür. Tahlilleride o hastanede çok tutuyor diye başka bir yerde yaptırdım ama artık sadece arada bir açlık kan şekerime bakacaklar.
İlaca başlayalı 2,5 ay oldu ve yaklaşık 7 kiloya yakın verdim.
İlacın ismini yasak olduğu için buradan yazmadım :34:
Umarım şeker direnci olan herkes bir an önce bu durumdan kurtulur ve sağlığına kavuşur :34:

Merhaba hanimlar bugun mahkemeden yazi geldi cocuklarimin velayetini benden alip Jugendamt denen yere vermek icin Ayin 25inde mahkeme Bugun getirdiler cocuklarimi gordum ama kahroldum bir yandanda Dr umlada bugun gorusturmediler Daha cikamiyorum bu lanet yerden Icim aciyor cok uzgunu
Hicbir sey yemiyorum dua edin ne olur

Canım Rabbim yardımcın olsun ve emin ol hepimiz senin için dua ediceğiz ama sende kendini toparlayıp bir an önce çocukların için sağlıklı beslenip Doktorlarını evlatlarına iyi bakabileceğine inandırman lazım.
Jugendamt ( Çocuk Esirgeme ) çocukların bakımı ve psikolojik açıdan gelişimleri düzgün olsun diye gecici olarak evlatlarını korumaya almıştır. Eminim Doktorların bir sonraki mahkeme gününe kadar senin iyileşme gösterdiklerine kanaat getirirlerse çocuklarını sana tekrar geri verirler. Sakın ümidini kaybetme ve RAbbine sığın nasılsa herşeyin en güzelini ve hayırlısını o bilir :34:
Anladığım kadarıyla Almanyadasın ve oranın sistemi Çocuklara çok önem verir. Eğer eşin yüzünden bu duruma düştüysen eminim Yetkililer araştırıp neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayıp mutlaka doğruya karar vereceklerdir.
Dediğim gibi dualarımız seninle ve gelişmelerden bizleri de mutlaka haberdar et. Herşey gönlüne göre olur inşallah ..... Amin

şevval sam- Ben seni sevduğimí dünyalara bildirdum - YouTube

kazım koyuncu - YouTube

Selam olsun ey fistuklar ( ama şişko fistuk ):1::1:

Çok sevdiğim türkülerden biri size gelsin istedim..:)

En Sevdiğim Şarkılardan biridir.....Şevval Sam ve Kazım Koyuncu birde Volkan Konak favorilerim arasındadır :34: İnsanı rahatlatan ruhunu okşayan seslere ve türkülere hastayım :1:

Bende çok merak ediyordum ama bir türlü fırsat bulupta yazamadım :34:
İyi olduğuna sevindim. İnşallah en kısa zamanda aramıza dönerde bizde eski günlerimize kavuşuruz.
Maşallah hamarat Kadının hali başka biz hazır alırken Ablamız neler yapıyormuş neler :1:
Telefonla görüşme imkanın olursa tekrar topiğin çooooooook selamını iletmyi unutma özletmesin kendini çok fazla.

Back
X