Canım benden yaşça epey büyük bir arkadaşım ilaç kullandığını ve çok iyi sonuç aldığını anlatmıştı. Ne yazık ki pek sık görüşemiyoruz, son durumunu bilmiyorum ama zaten aşırı kilolu değildi. 1.65 civarında boyu, 73-75 kilo civarında kilosu vardı. Çok ama çok az yediği halde gram veremeyince bir tuhaflık olduğunu düşünüp diyetisyenin yolunu tutmuş.
O hastanede dahiliye-endokrinoloji ve diyetisyen beraber çalışıyormuş, önce doktora yönlendirmişler, ciddi insülin direnci varmış. obezite olmadan da gelişebiliyormuş insülin direnci. Ona "mutlaka ilaç da kullanman gerekir aksi halde sonuç alamayız" demişler. İlaç, diyet ve sıkı yürüyüşle 20 kilo vermiş.
Onu gördüğümde inanamamıştım, ipincecik olmuştu resmen. Hem de 50 yaşının üzerinde kendisi. Artık insülin direnci olmadığı için ilaç kullanmadığını ancak beslenme programından hiç sapmadığını anlatmıştı.
Şunu da ekleyeyim, kendisi tanıdığım en fazla öğün atlayan kişiydi. 3 sene aynı ortamda çalışmıştık, 1 tek gün öğle yemeği yediğini görmemiştim, hemen her öğlen sadece diyet kola içerdi. Bilmem direk ilgisi var mı, akıla geldi ekledim :))
Doğru Ayşeciğim en güzel yaşlar. Tazecikken zayıfla, yaşının tadını çıkar. Ben 36 yaşındayım, hiç de ileri bir yaş değil biliyorum ama 30 ile 36 arasında bile fark var. Yani zayıflasam da 36 yaşında zayıf bir kadın olacağım, istesem de bikini giyemem mesela artık. Hafiften sarkmalar surkmalar, selülitler, çatlaklar baş gösteriyor, o yaşın tazeliğine erişmek zor. İnan 20'li yaşlarda uçar gibi gider kilolar, yarın yeni bir başlangıç olacak senin için ne güzel. :)))