arkadaşlar bugun ben bandırmadaydım.
endokrininden muayne kağıdı aldım onu vermek için adamın kapısını açıp kağıdı bırkayım dedim adamla hemşiresi bağırdılar aynı anda napıyorsunuz çıkın dışarı kapayın kapıyı muayne var

bende kapattım kapıyıo ama bayaa bozuldum. neyse hastanenin muduru, adamın muayne odasını arayıp gişeden mutlu hanımı hemen muayneye alın dedi. hemen aldılar tabi adamın surat beş karış. ben kapıdan girer girmez sorun ne dedi benim dedim şeker 105 çıktı adam dedi benim sizin testinize bakmaya ihtiyacm yok siz diyabetlisiniz belli. aile de de vardır. yok dedim olamaz dedi siz hastasınız, bilmiyorsunuzdur mumkun değil dedi. neyse açlık tokluk sekeri insülün direnci ve hba1c testlerini istedi. kilomu ölçtü. evet dedi çok şişmansınız. son yemeğinizi yiyip 2 saat sonra tokluk sekerine bakılacak dedi. dr bey ne son yemeği anlamadım dedim. artık son yemeğiniz ballı tereyağlı bitmiştir bugun itibari ile dedi. 3 kere falan son yemk dedi durdu.
çıktım 5 dakikada bir 3 tup kan verdim kahvaltıya gittim.kahvaltıda adamın dediği yağlı ballı yumurtalı peynirli ve sekerli 3-4 cay içtim(normalde sekerli içmem)2 dilim ekmekle hüpledim. gittim kan testine. verdim tekrar.
aldım sonuçları kalbim çarparak çıktım. dr aa dedi ispatı gelmiş teşhisin dedi. bakmama bile gerek yok dedi tekrar. a dedim bir bakın belki yanıldınız ben yanılmam dedi. sonuçlarımı aşada yazıyorum bilgili olanlar fikrini yazarsa sevinirim:
ref
açlık kan sekeri 105 70-110
tokluk kan sekeri 107 70-140
HBA1C 5,77 4.20-6.40
ÜNSİLİN 13.38 2.60-24.90
Adam insülin direnciniz korkunç yuksek hemen diyetisyene gidin dedi. ben ilaç yazın çok kötüysededim yazamam dedi bir de seker yuklemesi yapılsın ozaman yazarım dedi. yarın yapın dedi.yok dedim yarın ben istanbulda yapayım deim size haber vereyim aaa dedi istemem... tamam dedim diyolaog iyice bozuldu.
toplantıda 3-4 dr gösterdim hiç birşeyınız yok yorumu yaptılar. kilo verin dediler birşeyiniz yok zaten. böyleyken böyle en kısa zamanda kilolarımdan kurtulucam (yapabildiğimce). bunaldım artık direk hasta ilan edilmekten, dalga geçilmekten...