Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Ah banucum ben dedim ki ne var hercocuk kreste buyuyo benimki de buyur ama cocuklarin ozellikle 2 yasina adarki cocuklarin bi odaya tikilmis olmasi tamam ben gittigimde uyku saatleriydi uyumuyorlardi ama uyku yerleri kotu her yas grubunun katlari farkli her katta bir bayan var en fazla 20 cocuk olsun o da en fazla hadi buyuklein oyn odasi var ama kucuklerin yok benim kzim da oyuna merakli kitap okutur kendine cocukla da sesleri.cikmiyordu kadin da dedi istdrsen sen yemek.geetirirsin onu yediiririz e dedim dier cocukar nasil olcak seninkini mutfga gotururuz orda yediririz diyo dedim olmaz onucta onlarda cocuk yani yazik bakici bulsam kendi evlerine bakmak istiyolar ev kadinlari bnim eve gelmeyi kabul eden soyle temiz tanidik cocuk seven biri olsa ii olurdu ama.yok iste

Ah banucum ben dedim ki ne var hercocuk kreste buyuyo benimki de buyur ama cocuklarin ozellikle 2 yasina adarki cocuklarin bi odaya tikilmis olmasi tamam ben gittigimde uyku saatleriydi uyumuyorlardi ama uyku yerleri kotu her yas grubunun katlari farkli her katta bir bayan var en fazla 20 cocuk olsun o da en fazla hadi buyuklein oyn odasi var ama kucuklerin yok benim kzim da oyuna merakli kitap okutur kendine cocukla da sesleri.cikmiyordu kadin da dedi istdrsen sen yemek.geetirirsin onu yediiririz e dedim dier cocukar nasil olcak seninkini mutfga gotururuz orda yediririz diyo dedim olmaz onucta onlarda cocuk yani yazik bakici bulsam kendi evlerine bakmak istiyolar ev kadinlari bnim eve gelmeyi kabul eden soyle temiz tanidik cocuk seven biri olsa ii olurdu ama.yok iste

Canım hiç komşularından yokmu bakabilecek yada akrabası olan en azından ne bileyim üniversiteyi dışardan okuyupta harçlığa ihtiyacı olan :34:
Bizim Özlem ( İlbatum )da bir ara kara kara düşünüyordu ne yapsam diye ama sonra komşusu imdadına yetişmişti :34:
En azından komşu yada akrabasıysa bile evinde de baksa aynı apartman dersin fazla sorun cıkmaz.
İnşallah bir çare bulursun canım :34:
Çocuk gelişimi okuyan birini bulamazmısın madem üni.lerde denetim amaçlıda olsa giriş çıkışın varsa. Bana göre ha tanımadığın insanların yanına kreşe bırakmışsın ( ki koşullar kötü ) ya tavsiye üzerine birini bulmuşsun :34:
Rabbim gönlünüze göre versin :34:

Bakicam.cnm kv buyyk ihtimal bu hafta gitcek ve annem gelemezse kres iptal gibi zaten simdi aksaam bizim komsulara sorcam ama.binamizda bakacak.kmse yok sordum zaten hepsi yasli bakamam.dediler tokinin.sitesinde.oturuyoz azcik sehir disinda oluyoruz bi bolgede sadece bizim. Site var yani bi 15 20 bna var ama ben calistigim icin kimseyle komsuluj yapamiyoz simdi isyerinden bi arkadas diyo brnim kardes cocuk gelisimden mezun olcak bu sene kapaninca okullar senin kiza baksin dedi olabilir dedim sonra dedi benim kiza da o bakacak kardesimin kizini da getirir onla beraber evde bakar dedi kaldim oyle:(

Toksincim anadım ben senin dediğini de işte keşke bulabilsem ne güzel olurdu anlamında söyledim öyle..işe yarıyo tabi yaramaz mııhatta belim incecik kalcak onun yüzünden totom kocaman:))eşime söyledim şort alıcam bende en çok kalçalarımın ihtiyacı var çünkü terlemeye:))

canim o sauna kemeri nerden bulabilirim ?? haftaya turkiyeye ucuyorum insallah, acaba fiyati filan nedir onun ??
canım ben zamanında bi zayıflama ilacı almıştım onun yanında vermişlerdi hediye..hap hiç işe yaramadı ama kemer iyi geldi şükür..internetten bulabilirsin canım ben genelde netten bakıyorum öyle şeylere sadece kemer olarak düşünüyosan uygun fiyatları gitti... sitesinde var mesela 4,5tl fiyatı=))

çok moralim bozuk...
kilo veremediğimden annemle ve abimle aramın bozukluğundan vs... heralde.
böyle içim gıvıl gıvıl... hiç hoş değil. böyle ayağının altının kaşınması gibi... çok muhim birşeyi unutmuş gibi, cüzdanımı kaybetmişim gibi bir his... öyle yani...
canım ne güzel anlatmışsın hislerini bana da olur öyle bazen ama ben senin kadar güzel anlatamam..ben genelde öyle olduğunda açarım müziği duşa girerim şarkı söyleye söyleye keyif yaparım suyun altında bana iyi gelir istersen bi dene..

HAFTANIN 1.si _________ - 2. 3 kg. _________ eterya :65: :65: :nazar: :118: :46: :8: :71:

HAFTANIN 2.si _________ - 2 .1 kg. _________ ayşe_C52
:65: :nazar: :81: :119: :66: :122::71:

HAFTANIN 3.sü ________ - 2 kg. ___________ Chickpeas :65: :nazar: :46: :64: :62: :124: :71:

HAFTANIN BİRİNCİSİ........................ASUMANZEYNEP...........................520 DAK :nazar::nazar::nazar::46::46::46::72:

HAFTANIN İKİNCİSİ.........................FADİME02....................................470 DAK :nazar::nazar::nazar::46::46::46::72:

HAFTANIN ÜÇÜNCÜSÜ.....................TOMBULKELEBEKİM.........................420 DAK :nazar::nazar::nazar::46::46::46::72:
Dereceye giren azimli bayanlar hepinizi tebrik ederim. Yena, Beyzuş çok teşekkürler, sevgiler :71:
Umutcaazim,

Ben de bugun pazarda anormal guzel seyler buldum desem... 2 teeeleeeye bile bluz aldim. Dikkat et tisort demiorum....

Bir de elbiseci gelmis. Tam boyle ruya gibi, islemeli ketenler, ucusan etekli plili sifonlar filan... Elime alamadim hepsi 15 lira ve 38 bedendi....

Ben de gelince aldiklarimi giydim, uzerimde hic hayallerimdeki gibi durmadi... Mesela tayt aldim, bacaklar lombudu, ustune bir tunik almistim (ayiptir soolemesi 3,5 tl) onun da gobek yapisti.... Tunikten ziyade macar salami gibi oldum, siddetle cikardim...
İsabet olmuş o zaman oraya gitmeniz. Tuh keşke ben de bu hafta gelseydim geçen hafta yerine :37: Kaçan balık büyük olurmuş zaten hep ;) Bizim pazar harbi sosyete pazarı olmuş ya, yeni tezgahlar vardı, birine yanaştım çocuk t-shirtleri çok güzeldi, pazarcı abi parça başı 20 dedi ya. Ne kadar marka olsa da pazarda 20 Tl görünce pahalı geldi. Pepe Jeans'in falan orijinal şeyleri vardı gerçi. Bir tunik-elbise sordum 95 TL idi üstelik orta halli bir markanın. Allah bilir kendi mağazasında daha ucuza satılıyordur yani ;P Benim aldığım elbise de 50 TL idi ama mağazada 250 Tl olduğu için uygun geldi yine de bana. Bir ara pazara gitmeye hiiiç halim yoktu, amaaan oraları deşmekle mi uğraşacağım diyordum. Bu ara hoşuma gidiyor deşmek, bulmak, dolaşmak :) PAzar böcüğü oldum iyice.

Kizlar moralmen cok ama cok kotuyum dedim ya krese bi gidip bakayim aman yarebbim ya bakin anlatiyorum simdi

0-2 yas grubu 5 cocuk var cok iyi ama oda toplasan en fazla 6 7 metrekare oyuncak namina birsey gormedim yada soktan gormedim yerlerde minder var cekyata raziydim okadar yani eski eski esyaar kapiyi acinca tursu gibi bi koku var cok agir yatak odasi yan oda besikler var yataklar yine epeski orda da koku fena cocuklardan biri agliyordu yazik icim acidi ya neymis yabanci gordu bzi ondanmis ama biz mudiriyrtteykn de agliyordu of of mudire hnm sicak kanli gibi duruyordu ama.beni rhatsiz eden bisey var ama ne? Egitim adina hic bisey demediler soyle boyle hni dersi gectim kitap okuma muzik flan yok yemekleri.mudire hnm yapiyomus liste guzel gibi tabi dogruysa mutfaga gittim les gibi tabaklar yigili 3 egitimci ! Var birde mudire 4 ne mezunlari dedim cocuk gelisimi dedi ama hic univ benzemiyordu sadece bi kiz 5-6 yas grubundakilere bakan akli basinda gibi benimki i ih hosuma gitmedi ya bina dokuluyo resmen boyaari falan sokulmus 3 katli bir bina bahcede park var ama gormeniz lazim ya bu hali cim varya onlardan esyalar yine eski of of bilmiyorum esimde begenmedi vernem ben buraya diyo he birde mudirenin esi gldi yanimiza cok itici ay.ne yapim kizlar bi akil vrin baska kres yok burda 12 yikdir kurulmuslar iste boyle gerci diyet topigi burasi aama akil almak istedim
Fikir verin dediğin için ben de yazayım dedim canım. Oraya vermekten başka hiçbir çareniz yoksa, ancak o zaman düşünün bence öyle bir yere çocuğu bırakmayı. Zaten yavru çok ufak, normalde kreş yaşı değil. Internette birazcık araştırma yap, tüm uzmanların sözleşmiş gibi "çocukların 3 yaşından önce yuvaya verilmemesi gerektiği, ev ortamında bakılmasının en uygunu olduğunu" yazdıklarını göreceksin. Hatta çok meşhur bir söz var, zamanında Atalay Yörükoğlu hocanın söylediği "3 yaşına kadar en kötü bakıcı bile en iyi yuvadan daha iyidir" diye. Google'de "kreşe göndermek için en uygun yaş" yaz, çıkan sonuçlardan bir iki tanesini oku, aynı bilgilere ulaşırsın.

Diyeceksin ki sizler neden gönderiyorsunuz o zaman? Sadece 1-2 saatliğine oyun oynaması için, sosyalleşmesi için gönderenler, başka uygun çözüm olmadığı için gönderenler, 3 yaşına yaklaştığı için (benimki öyle) gönderenler, okulu ve şartlarını ev ortamına yakın bulduğu ve güvendiği için gönderenler, bakıcıdan ağzı yanıp gönderenler, bu liste uzayıp gider... Herkesin bir sebebi var ama şartları çok kötü bir yuvaya 2 yaşına gelmemiş minik bir bebeği göndermek ancak büyük bir zorunluluktan kaynaklanır diye düşünüyorum. Sen daha fazla kişiye söyleyip bir bakıcı bulmaya çalışsan, en azından bir sene daha bakıcıyla idare etsen daha iyi olmaz mı? Senin evinde bakmaya gelecek ihtiyaç sahibi biri vardır bence, mahalle muhtarına başvur güvenilir birileri var mı ona sor, konu komşuya söyle vb. Bakıcıyı sık sık denetleyin, eşinin saatleri de müsaitmiş...

Bir de ev ortamından kopan minicik çocuğu "bırakıp gideceksiniz" diyen zihniyeti anlayamadım doğrusu. Çok şahane bir kreş bile olsa henüz güven kazanmadığı bir ortama bırakılmış minicik bir çocuğun hislerini anlamak güç değil. Her çocuğun alışma ve güven kazanma süresi farklıdır, bu süre tamamlanıncaya kadar anne onunla gitmeli, ulaşabileceği bir yerde bulunmalı...
O küçük çocukları o ortamda düşününce canım sıkıldı, bilmiş bilmiş konuştum ama iki çocuğu da kreşe gitmiş (oyun grubuna) ve 20 yuva gezmiş biri olarak paylaşmak istedim :)

Aynen hzursuz insallah kisa zamanda en azindan noturlenir iliskimiz. Amannnnn bu hafta moral icin bi 2 kilo gitse ne iyi olurdu ne dert ne tasa kalirdi:1::1:

Ben de çok huzursuz olurum böyle zamanlarımda, iştahım da acaip kesilir :( Tek ilacı zaman oluyor, sağlık olsun diyebiliyoruz ancak...

Son düzenleme:
Bakicam.cnm kv buyyk ihtimal bu hafta gitcek ve annem gelemezse kres iptal gibi zaten simdi aksaam bizim komsulara sorcam ama.binamizda bakacak.kmse yok sordum zaten hepsi yasli bakamam.dediler tokinin.sitesinde.oturuyoz azcik sehir disinda oluyoruz bi bolgede sadece bizim. Site var yani bi 15 20 bna var ama ben calistigim icin kimseyle komsuluj yapamiyoz simdi isyerinden bi arkadas diyo brnim kardes cocuk gelisimden mezun olcak bu sene kapaninca okullar senin kiza baksin dedi olabilir dedim sonra dedi benim kiza da o bakacak kardesimin kizini da getirir onla beraber evde bakar dedi kaldim oyle:(

Canım sen bilirsin ama 3 çocuğu birden zaptetmesi çok zordur Allah korusun birbirlerine zarar vermekten geçtim ikisini kollarken biri kaş göz arasında yapacağını yapabilir :1: çete gibi olur onlar yaw :1:
Yine istersen onu yedekte tut olmadı birini bulana kadar idare edersiniz. Zaten büyük ihtimalle getir kız kendi evinde bakacak derler o zamanda mutlaka kızın anneside evde olur oda yardımcı olur çocuklarla ilgilenmeye :34:
Rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah :34: Aminnnnnnnnnnnnn

Toksincim anadım ben senin dediğini de işte keşke bulabilsem ne güzel olurdu anlamında söyledim öyle..işe yarıyo tabi yaramaz mııhatta belim incecik kalcak onun yüzünden totom kocaman:))eşime söyledim şort alıcam bende en çok kalçalarımın ihtiyacı var çünkü terlemeye:))

canım ben zamanında bi zayıflama ilacı almıştım onun yanında vermişlerdi hediye..hap hiç işe yaramadı ama kemer iyi geldi şükür..internetten bulabilirsin canım ben genelde netten bakıyorum öyle şeylere sadece kemer olarak düşünüyosan uygun fiyatları gitti... sitesinde var mesela 4,5tl fiyatı=))

canım ne güzel anlatmışsın hislerini bana da olur öyle bazen ama ben senin kadar güzel anlatamam..ben genelde öyle olduğunda açarım müziği duşa girerim şarkı söyleye söyleye keyif yaparım suyun altında bana iyi gelir istersen bi dene..

kiz benimde belim ince totom büyük :D banada öle totoya bisiler lazim, basenlerim felan kalin malesef, internetten alamam malesef cünkü o türk sitesi ve ben yurtdisindayim, ama ben burdan alman sitelerinden bakiyim bakalim, ama hayatta okadar ucuz olacagini sanmiyorum, türkiyede cok uygunmus gercekten fiyati

HAFTANIN 1.si _________ - 2. 3 kg. _________ eterya :65: :65: :nazar: :118: :46: :8: :71:

HAFTANIN 3.sü ________ - 2 kg. ___________ Chickpeas :65: :nazar: :46: :64: :62: :124: :71:

HAFTANIN BİRİNCİSİ........................ASUMANZEYNEP...........................520 DAK :nazar::nazar::nazar::46::46::46::72:

HAFTANIN İKİNCİSİ.........................FADİME02....................................470 DAK :nazar::nazar::nazar::46::46::46::72:

HAFTANIN ÜÇÜNCÜSÜ.....................TOMBULKELEBEKİM.........................420 DAK :nazar::nazar::nazar::46::46::46::72:

kilo veren veremeyen , spor yapan yapamayan herkesleri çoook tebrik ediyorum bebişlerrrr , hadi bakalım olacak bu iş :16::16::16::32::32::32::21::21::21::23::23::23::24::24::24::24:

YENAcım & BEYZUŞcum ellerinize sağlıkk:16::16::16:

Son düzenleme:

uyudum 2 saat neredeyse dur bir de duş alayım oğlan kalkınca da gezeriz sokakta... :)))))

sorma iddadaşım :1: kara kara düşünüyordum nasıl olucak diye çünkü netten baktım o tarz 120den aşağı değildi hatta bir tanede kendime beğendim tek askılı helen tarzı ama alsamda nerede giyeceğim :1:
Oğluşumda yokki çoçuğun şeyini bahane edip Sünnet için alam :60:
Bir elbise içinde oğlan deng gelene kadar doğuramam :60:
Ama ahtım var zayıflayınca kendime düz beyaz kısa kollu yazlık bir elbise alacağım inşallah :34:

Bakalım biraz evvel içtim ilacı sabaha fırtlarım inşallah :60:
B12de güşük cıktı hatta doktorun verdiği ilaçların ikiside bağırsakları çalıştırıyormuş nette okuduğuma göre:34:
Ama kafama takıldı B12 için yazdığı ilaç nette bağırsak düzenleyici olarak geçiyor acaba benle sohbete dalınca vitamin yerine yanlış ilaçmı yazdı :26:
Sonra fazla mesai yapmim :1:
bence araştır iyice ve tekrar git olmazsa canım....
Oooo elbise oldu demek prensese, güle güle giysin. Giderayak iyi ki girmişiz oraya. Darısı yarının başına artık. Ahahah bu aralar içime çarşı pazar canavarı kaçtı galiba ;)

Ama sen benim asıl performansımı görmedin, bunlar ne ki, Eminönü'ne gidelim, aşarım ben kendimi. Kulakları çınlasın bu işlerin (alışverişin yani) piri üstadı Emelciğimden (yurtdışındaki kankam) öğrendim ben gezmeyi tozmayı. Bir de biz oturup yemek filan yiyoruz, o mola da vermez, en fazla ayaküzeri sandviç vb. ile geçiştirir. Aynı gün Kapalıçarşı turu, Eminönü (en az 40 dükkan), Nişantaşı (temiz 20 mağaza) üzerine İstiklal caddesi ve oradaki pasajlar şeklinde sabah 7'den akşam 23'e kadar gezdiğimiz günleri hatırlıyorum. O zaman çocuk yoktu gerçi ama şimdi 3 çocuğu var, 4. yolda ayrıca,gene gezenti gene gezenti :)

Aaaa sen Eskişehirli misin Asuman? Biz de ailece yarı oralı sayılırız, babaannem 55 senedir filan orada oturuyor, çocukluğum hep oralarda geçti, hala yılda 1-2 kere giderim. Babam da her ay 1-2 defa gider babaannemi görmeye. Eskinin tozlu şehri nasıl güzelleşti, nasıl modern hale geldi, çok mutlu oluyorum ben gördükçe. Şehircilik harikası ülke standartlarına göre :)
Sen güzel haşhaşlı da yapıyrsundur şimdi?

Canım, gönlünüzdeki gibi olur inşallah.

Ben de özledim Özlemciğim, ben hep buralardayım, hele son aylarda daha sıkı sarıldım diyetime o yüzden hiç ayrılmıyorum ama sen pek nadir geliyorsun artık :( Yoğunlukta hele de bebişle zor oluyordur tabii ama fazla da arayı açma, özlettin kendini...

Güle güle giysin. Ne güzel denk gelmiş bak, hem boşuna taban tepmekten kurtuldunuz hem de küçük hanımın gönlü olmuş :) baloda da çok eğlenir inşallah.

Süper olmaz mı canım. 41 kere maşallah diyorum :nazar: Çok süper hem de...
inan zamanım olmuyor yoksa asla kopmam biliyorsun ,sizleri çok özledim gerçekten inşallah az kaldı daha çok birlikte olacağız :)
ne güzel sende sıkıca sarıldın demek benimde eski özlemi acilen bulmam gerek :)
GÜNAAYYDDIIINNN BEBİŞŞLLERRR :16::16::16::16:
sabah saat 6.30 , 1 üye yani ben 0 ziyaretçi yani benden başka in cin playing football :27::27::27:

kaçamaksız 1 haftanın sonunda aslında geçen hafta gördüğüm ve ancak bu hafta tartıya yansıyan sevgili 1 kilo ve bu hafta aramızdan ayrılan 1 kilocuk , ikinizede geri dönmemek şartıyla güleee güülleeee diyorumm :21::21::21::21::23::23::23:

herkes için booll eksili bir gün olsun
:24::24::24::24:

GEÇEN HAFTA : 89 KG

BU HAFTA : 87 KG nihayet

GİDEN : 2 KG

kendime boncuk takayım bi , aferin bana aferin :nazar::nazar::nazar::nazar::kkk::kkk:
:kkk::kkk:

hadi ben okula kaçtım , öpüyorummm herkesi :54::54::54::54::54::54:
aynurrrrrrrrrrr bacııııım süpersin maşallah sanaaaaa:nazar:
kilo bildirimi

geçen hafta: 105.1 kg
bu hafta : 103 kg :nazar::nazar::nazar::nazar:
sanada maşallahhhhhhhhhh
Günaydın kizlarrr
yenacim 67.1kg
beyzus ablacim 150dakkk
sen beni geçtin yani öyle miiiiiiiiiiiiiiiiiiiii görürsün sen haftaya :)))))
Sabah sabah tartıdaki rakamı görünce nasıl sinirlerim bozulduysa artık bir kaç güne kadar regl olacağımı bile unuttum :26:

Kızlarrrrrrrrr regl öncesi bukadar fark olması normalmidir acaba :26::26::26:

canım regl öncesi şişkinlik oluyor malesef bende 3.günümdeyim heryerim şiş valla gözkapaklarım bile :(

harikasınız kızlar hepinizi çooooooooooook tebrik ederim, darısı bizlere inşallahhhhhhh

canım sıkma canını bende aynı durumdaydım resmen kimseyi bulamadığım için bunalıma girmiştim ama şükürler olsun komşum bakıyor. inşallah seninde gönlüne göre olur.

kızlar tebrik ederim kilo vernleri spordaki başarılarıı
canım sıkkın tainnn malesef 15 i salı açıklanacakmış emir gelmiş poffffff nefret ediyorum yaşadığım stres malesefdevam edecek içim şişti resmen

Pinar, sana oneri, daha o ce bir arkadasim yapmisti. Muhtara gidip sor, guvenilir, yeri yurdu belli, cocuguma bakacak birini ariyorum de... İki gunde bisuru kisi aramisti kardesimi. Ustelik bir sorun olmadi.

Benden de bir soru: benim ortancanin bugun yuvada anneler gunu sergisi ve partisi vardi. Mudire ile konustum. Oglum 2 yasinda tuvaleti cozmusken, simdi bayagi bir koyveriyor. Eskiden yuvada ve disarda yapmiyordu, simdi yuvada da yapiyor. Ustelik gecen gun kaka yapti, rezalet oldu. Neyse, biriki gundur de bu yuzden okula gitmek istemiyor. Sanirim benim biraz hatam oldu o gun onu utandirdim biraz okuldan alirken... Neyse, mudire diyor ki, kardesini de okula getirin. Akli evde kardesinde kaliyor, kardes de buraya gelirse, kiskanclik, itisme, vb kalmayacak diyor. Hatta bunun icin para da istemiyor, getirin ayni sinifta tutacagim diyor...
Bebek 16 aylik dedim, hemen ordan partiye gelmis bir anne caardi, kadin da benim gibi 3 yasinda oglu ile birlikte 15 aylik kizini getirmis, herseyimiz kendiliginden halloldu diye ballandirarak anlatti bana.

Diger yandan, boyle birseyi yaparsam, ikisini de en fazla yarim gun birakacagim. Cunku bebegi alip digerini birakmak da olmazmis diyor... Yani sabahtan oglene okulda olacaklar beraber, sonra alip getiricem, yedirip yatiricam...

Ne dersiniz? Ozellikle Semiran ogretmenim ve tabi tum deneyimli annecikler..

Pinar, sana oneri, daha o ce bir arkadasim yapmisti. Muhtara gidip sor, guvenilir, yeri yurdu belli, cocuguma bakacak birini ariyorum de... İki gunde bisuru kisi aramisti kardesimi. Ustelik bir sorun olmadi.

Benden de bir soru: benim ortancanin bugun yuvada anneler gunu sergisi ve partisi vardi. Mudire ile konustum. Oglum 2 yasinda tuvaleti cozmusken, simdi bayagi bir koyveriyor. Eskiden yuvada ve disarda yapmiyordu, simdi yuvada da yapiyor. Ustelik gecen gun kaka yapti, rezalet oldu. Neyse, biriki gundur de bu yuzden okula gitmek istemiyor. Sanirim benim biraz hatam oldu o gun onu utandirdim biraz okuldan alirken... Neyse, mudire diyor ki, kardesini de okula getirin. Akli evde kardesinde kaliyor, kardes de buraya gelirse, kiskanclik, itisme, vb kalmayacak diyor. Hatta bunun icin para da istemiyor, getirin ayni sinifta tutacagim diyor...
Bebek 16 aylik dedim, hemen ordan partiye gelmis bir anne caardi, kadin da benim gibi 3 yasinda oglu ile birlikte 15 aylik kizini getirmis, herseyimiz kendiliginden halloldu diye ballandirarak anlatti bana.

Diger yandan, boyle birseyi yaparsam, ikisini de en fazla yarim gun birakacagim. Cunku bebegi alip digerini birakmak da olmazmis diyor... Yani sabahtan oglene okulda olacaklar beraber, sonra alip getiricem, yedirip yatiricam...

Valla aslında seninkide zor bir karar. Bir yandan aralarındaki kıskançlık gidecek ama öte yandan her gün iki çocukla uğraşacaksın biriyle uğraşmak varken.
Orada yapmasa bile büyük ihtimalle bu seferde orada daha çok ilgi gördü diye tam tersinede tepki verebilir bence.
Hani çocuk gibi düşünmeye çalıştım :1: ben olsam sinir olurdum herhalde kardeşim benim arkadaşlarımada ortak olsa :1: yada tam tersi kardeşimi diğer arkadaşlarımın zararlarından daha fazla kollamak için diğer arkadaşlarıma karşı hırçınlaşabilirdim :26:
Gerçekten çok zor bir karar ama eminim sen doğru olanı yapacaksındır :34:
Dediğin gibi Semiran daha bir tecrübeli sonuçta bütün gün içlerinde:1: :1: :1: :1:

LEAH iyiyim ablacım ya nolsun valla snav stresi telaşı üstüne bir de kilo alma stresi geçinip gidiyoruz :) sizler nasılsınız?

kızlar ya aranızda "Dukan Diyeti" yapan var mı? birkaç gündür araştırıyorum hiç mantıklı ve sağlıklı gelmedi bana ama ciddi kilolar verenler o kadar çok ki ve kalıcı olduğunu söylüyorlar. abimin eşinin iş arkadaşı 1 haftadır yapıyor 6 kilo vermiş. Duyduğumda şeytan dürttü ama önce bi araştırayım ona göre yaparım dedim hiç sağlıklı gelmedi ben de vazgeçtim. Bir de size sorayım?

Hahaha aklın yolu birmiş. Bak senden 2-3 mesaj önce ben de aynı şeyi söyledim, muhtara sor diye. Bana da yardımcı ararken bir arkadaşım söylemişti, gitmiştim ve çok yardımcı olmuştu. Ama ben muhtardan değil sitemizdeki büfeye söylemiştim, o vasıtayla gelen biriyle anlaşmıştım. Bakkala söylemek de bir fikir olabilir demek.

Gelelim senin soruna ;) Yani benim fikrime. Müdire neci bilmiyorum, yani pedagog mu, çocuk gelişimi uzmanı mı, psikolog mu, sadece eğitimci mi? Eğer çocuk psikolojisi konusunda bir uzmanlığı yoksa bir uzmana git danış derim ben. Diyeceksin ki ben önceden 5 tane uzmanla görüştüm (attım rakamı) zaten diyecekleri belli vb. Haklısın da... Ben de öyle diyordum ama gidip görüşünce %50 bile faydası olsa insanın hayatında çok şey fark ediyor. Gidip yüzyüze görüşmek bakşa, bildiklerini de anlatsa, bir süzgeçten geçirmene sebep oluyor, bir ışık tutuyor.

Açıkçası ağbisi kıskanıyor diye 16 aylık bebişi zorunluluk olmadan evden ayırmak bana bebişe haksızlık gibi geliyor. Yarım gün bile olsa... Üstelik bu problemi çözmez bence, hem sabah saatleri jet gibi geçiyor, öğleden sonra ikisi birden evde hem bakımı zor olur hem kıskançlık evde devam eder. Öğleden sonra ikisine ayrı ayrı zaman ayırmak çok zorlaşır senin için. Ya bebişi yardımcına devredeceksin, genelde o ilgilenecek (bu durumda bebiş anne ile minimum zaman geçirecek, sabah da okulda) ya ortanca kendi kendine oynar, tv seyreder durumda olacak onunla az zaman geçirmiş olacaksın, kıskançlığı gene devam edecek. Bu durumda sabahları bebişe ilgi verirken öğleden sonraları ortancaya zaman ayırabilecek durumun var hiç olmazsa.

Ortancayla bu sorunu çözmek daha iyi gibi geldi bana. Biz kardeş kıskançlığı yaşadığımız zaman okul psikoloğu bana bazı öneriler iletmişti, yazmıştım bir köşeye bulursam sana ileteyim. Tamamını uyguladığımızda büyük oranda sorun çözülmüştü, hala kıskançlık var tabii ama dayanılabilir boyutta :)

Son düzenleme:
Akşam yemeğimide yedim geldimmm :56:

Bu saate kadar yediklerimide yazayım bari;

Sabah: ( yazmıştım ama yine yazayım bari :34: )
1 Dilim tam tahıllı ekmek
1 KK kaşar peyniri ( taze )
1/2 Domates
1/2 Kırmızı biber
1 Salatalık
1 haşlanmış yumurta
1 Fincan Yeşil Çay

Ara:
1 Elma
Şekersiz kahve

Öğlen:
1 kaşarlı tost ( yağsız tabiki )
1 Fincan Kayısılı Form Çayı

Ara:
2 -3 tane grissini

Akşam:
7 - 8 Yk Kabak yemeği ( çok az bulgur serpelemiştim içine )
1 koca kase çacık
1 dilim tam tahıllı ekmek

Şimdide ilaçlarımı içtimmmmm :34: 2 Litreye yakın su içtim ama yatana kadar rahat 1 litre daha içerim :34:
Birazdanda şekersiz çay içerim çok açık bir iki bardak :34: Acıkırsamda gece 1 fincan daha yeşil çay :34:
Bu hafta bu şekilde ilerlemek istiyorum bakalım bu seferde gitmesin sıkıyorsa kilolar :1:
Yarında inşallah yürüyüşe çıkarız eşimle :34:

Back
X