Ben buldum bişe.:)
dün merdiven altı imalatından bahsetmiştin yaa...Neler mesela,çok aklıma takıldı..
bir mahalle bakkalına girdiginizde hemen kasanın yanında, böyle çocukları cezbeden janjanlı ürünler olur. Bu ürünleri başka yerlerde görmezsiniz. Ambalajları tanıdığınız markalarınkine çok benzer ama harf farkiyla falan aynisi değildir. Böyle fakir mahallerlerde, çocuk evden 25 kurus alır bakkala koşar. Tek eğlencesi odur çocuğun. Bilmez ki o yedigi şey ne kadar pis koşullarda yapiliyor. Pislikten öte, içinde ne olduğu belli değildir. Adamalar neyi ucuz buluyorsa satmak uğruna ambalajin içini tepiştirir. Çocuk o kadar masumki ambalaja yada içindeki oyuncağa kanarak onu defelaraca alır. Yetiskinler ambalaja kanıp sadece bir kez satın alıryorlar. Buda bilinçli yapilan bir sistem. birkez satması yetiyor. ambalaj değişir yeniden rafa...hazır gidalar çok hijyenik koşullarda imal edilse bile genede içindeki uzun ömrü sağlayan katkilardan dolayı sağlığa çok zararlı.... sizler hiç x marka bebe bisküvisi aldinizmi? ambalaji acinca muz kokar... o kokon nedir biliyormunuz? opp ile aliminyum arasına lamine edilirken koyulan esanstır. yani kokan bisküve değildir. ambalajdir. Hesaplanan şudur, raf ömrü 1 yıl ise koku bisküviye siniyor...ürütimlerin o kadar çok dalaverisi varki... vs vs...
gelelim merdiven altlarına ya anlatilacak gibi değil. adam cips üretimi yapiyor. içine ne koyuduğu belli değil, pelki talaşla unu karıstıyor, hiç bilinmez gönlüne kalmış. izbe bir yerde izbi bir bina önüne park edilmis bir mersedes görürseniz bilinki o izbe binanin içinde meridven altı bir üretim vardır. tek özet bu..
Son düzenleme: