Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

ya hatunlar bi yazı buldum dayanamicam paylaşcam yaa

Dr. Ahmet ALTINER GDO'lu diyet tarifleri‏

Haliyle panik halindesiniz... “Nasıl anlarız? Genetiği değiştirilmiş organizma yemekten nasıl kurtuluruz?” filan.

Şöyle...
Annaneniz öpülesi elleri parçalanırcasına, ovalaya ovalaya tarhana yaparken, siz, “Aman annane be, boş versene” deyip, marketten hazır çorba alıyordunuz ya... Annane rahmetli oldu ve siz, o tarhananın tarifini annaneden alıp, bir kenara yazmadınız ya... ışte o nedenle, siz, genetiği değiştirilmiş organizma yemekten kurtulamazsınız maalesef.

Ne verirlerse...

Onu yiyeceksiniz.

Kız evlat yetiştiriyorsunuz, en iyi okullara gönderiyorsunuz... Piyano çalıyor, ıngilizce konuşuyor, Grammy alanları tek tek biliyor. Bilmeli... Ama alt tarafı limon, şeker ve su kullanıp, limonata yapmasını bilmiyor! Yoğurdu çırpıp, ayran yapamıyor, ayran... ışte o nedenle, kızınız, genetiği değiştirilmiş meşrubat içmeye mahkûm maalesef... Torunlarınız da.

Zahmet edip sütlaç yapmadığınız için, kek yapmaya üşendiğiniz için... ıçinde ne olduğunu bilmediğiniz gofretleri, mısır patlaklarını kemiriyor sizin oğlan! Hamur tutmayı, şöyle mis gibi ıspanaklı bi börek yapıp, çantasına koymayı bilmediğiniz için, hamburger bağımlısı oldu. Tahin-pekmezi “köylü işi”, vıcık vıcık yağ fışkıran kremaları “modernite” sandığınız için, daha 10 yaşında ayıya döndü, yuvarlana yuvarlana yürüyor, tıkanıyor, merdiven çıkamıyor.

Size zor geliyor ama, zor mu evde yoğurt yapmak? ıstanbul'un güneşi müsait değil, anlarım, zor mudur ızmir'de, Antalya'da, Adana'da evde salça yapmak?
Şikâyet edip duruyorsun, içine katkı maddesi konuyor, zorla beyazlatılıyor diye... ıster tam buğday unundan, ister çavdardan, hakikaten zor mudur evde ekmek yapmak? Bütün ailen kabız... Tonla para verip, abuk sabuk ambalajlı-meyveli saçmalıklardan medet umacağına, niye öğrenmiyorsun kabak tatlısı yapmayı?

Güya, çoluğunu çocuğunu düşünüyorsun, taze taze yesinler diye, pazara gidiyorsun... Eğri büğrü biberlere, doğal olduğu için tuttuğunda ezilen domateslere ağız burun kıvırıyorsun, hormonlu, tornadan çıkmış gibilerini alıyorsun... Ne işe yaradı senin pazara gitmen?

Kocanız da, bu satırları okuyup, size akıl verecek şimdi... Söyleyin ona, ukalalık etmesin, götürün aktara, hatmi çiçeğiyle zencefili birbirinden ayırt etsin, ondan sonra konuşsun!
Enginar, börülce, radika, cibes pişirmekten haberin yok; gazetelerin tiraj almak için kıçından uydurduğu kıçımın uzmanlarından fıldır fıldır brokoli tarifleri öğreniyorsun... Brüksel lahanası yiyerek mi AB'ye gireceğini sanıyorsun?
Çin'den bal getiriyorlar mesela... Taaa Arjantin'den, Meksika'dan bal getiriyorlar. Neymiş efendim, içinde genetiği değiştirilmiş organizma olabilirmiş falan... ıçinde tavuk ibiği, maymun kulağı olmadığına şükredin! Ben iddia ediyorum... Kaşla göz arasında frankeştayn ürünlere kapıları açan arkadaşlarla, Amerikan çiftçilerinin avukatı profesörlerimiz, sırf karakovan balına sahip çıksa, Şemdinli'de, Pervari'de terör bile azalır, terör bile.
Uzatmayayım.

Mutfak genetiğimizi kaybettik biz.
Elin adamı, mısırdan, soyadan, domatesten önce beynimizin DNA'sını değiştirdi!

Hurrraaa diye köyden kente göçerken, dışarda tıkınmayı şehirleşme zannettik. Ambalajlı ürün tüketmeyi, zenginleşme zannettik.

Dolayısıyla, ya kafayı değiştirip, özümüze döneceğiz... Ya da ne verirlerse onu yiyeceğiz.

kizlaar ben utaniyorum ama bende cok kiloluyumm ve zayiflamak istiyom cok biktim artik :çok üzgünüm:

çok kiloluyumm :delphin:yaa öylemii bu laf çok tanıdık geldi bana CADIARZU bizde aynı durumdayız ondan olabilirmisırnaşık şey şaka bi yana bizde kiloluyuz anacım burası umutların yeniden yeşerdiği yerr :asigim:bize takılırsan kilolarda san takılmaktan vazgeçer yerimsenibenhihoyyytsen merak etme bizde yer çok gerekirsede sıkışırız biraz:sm_cool: yeteki kararlı ol ve be bizi bırakma :1hug:

üf bee ne oturduk ben, kendim ve keyfim kaydirigubbakcemile3 nesee çok geç oldu ben artıkın yatem uyuyem tatlıııııııı yüralar hepiciğinize:asigim:

günaydın kızlarrrrr nasılsınız bakem
kız yurdusum sırf ben üzülmeyeyim diyemi hamile kalmaya çalışıyon kaydirigubbakcemile
aman sen varya güldürdün beniii sabah sabah allah uzun ömürler versin sana olmazsan adet bence git dr a erken menepoz bölümüne falan ayyy hamileyken adet olmuyoz ya öldürüyo beni ateş eşim diyo ki sen bide menepoza girsen yandım ben allah bana yardım etsin diyo söyleniyoz falan ama adet olmak ne kadar güzel bişey yaw
tursari paylaşımın ne güzel hakkaten herşeyimiz konserve hazır gıda olmuşşşş düşünüyomda kolayımıza geliyo annanelerimiz saat 6 da ayakta olurlar 9 a kadar heryer pırıl pırıl biz teşrif edeip 9 da kalkacazda salına salına kahvaltı yapacazzda ev temizlencek ohooo yemek zaten kolay hazır çorbayla makarna tamam ondan sonra gelsin kilolarrr
dr bi sürü vitamin veriyooo analarımız bizi hamileyken vitaminlemi doğurdu anne karnında başlıyooo yapay şeylerr demir vitaminiymş folik asitmişşş neyse pek çok konuştummmm

citol için geçerli deil genelde her şeyini yazdan karı doğal yaptı bileeee doğurana kadar sanamı yerleşsem kısssss citol bacııı

günaydın kızlarrrrr nasılsınız bakem
kız yurdusum sırf ben üzülmeyeyim diyemi hamile kalmaya çalışıyon kaydirigubbakcemile
aman sen varya güldürdün beniii sabah sabah allah uzun ömürler versin sana olmazsan adet bence git dr a erken menepoz bölümüne falan ayyy hamileyken adet olmuyoz ya öldürüyo beni ateş eşim diyo ki sen bide menepoza girsen yandım ben allah bana yardım etsin diyo söyleniyoz falan ama adet olmak ne kadar güzel bişey yaw
tursari paylaşımın ne güzel hakkaten herşeyimiz konserve hazır gıda olmuşşşş düşünüyomda kolayımıza geliyo annanelerimiz saat 6 da ayakta olurlar 9 a kadar heryer pırıl pırıl biz teşrif edeip 9 da kalkacazda salına salına kahvaltı yapacazzda ev temizlencek ohooo yemek zaten kolay hazır çorbayla makarna tamam ondan sonra gelsin kilolarrr
dr bi sürü vitamin veriyooo analarımız bizi hamileyken vitaminlemi doğurdu anne karnında başlıyooo yapay şeylerr demir vitaminiymş folik asitmişşş neyse pek çok konuştummmm

citol için geçerli deil genelde her şeyini yazdan karı doğal yaptı bileeee doğurana kadar sanamı yerleşsem kısssss citol bacııı
zemuszemus gell gell
vall ayaptıgım kornişon turşularr kapışıldııı
reçeller desen foraa
soslarda keza bitmeden yetiş kaydirigubbakcemile5

zemuszemus gell gell
vall ayaptıgım kornişon turşularr kapışıldııı
reçeller desen foraa
soslarda keza bitmeden yetiş kaydirigubbakcemile5

citol bişey soracam hani şu közlen miş biberleri ne yapıcaz sadece limon sarımsak z yağ döküyom öle tüketiyom deişik tarif varmıı dırrr:uhm:

citol bişey soracam hani şu közlen miş biberleri ne yapıcaz sadece limon sarımsak z yağ döküyom öle tüketiyom deişik tarif varmıı dırrr:uhm:

biberleri közledikten sonra
hemen tüketceksen
içine az sıvı yag
sarımsak
tuz
bunları atıyoruz
damak zevkine göre
ama kış için saklıcaklarımızın içine azda sirke ilave ediyoruz
ama bu sene ben sevmedim sirkeyi
atmasam daha iyi olacaktı sanki bi
kşimlik vermiş

günaydınnn öncelikle kızım çok şükür iyi. ama dün mahvolduk okadar üzüldümkü kalbim çarptı bütün gün. beyzus abla özlem nevra çok sağolun bu arada tursari çok sağol canım.inşallah bir daha böyle bişey olmaz ki daha emeklemeler başlamadı yeni yürümeye başlayınca ne yapacağım bilmem ama dünkü çok berbattı minicik kızım o kadr yüksekten betona düştü hala o sahne gözümün önünde dr odasında muayene ettiği sedye yani o kadar yüksek.

bügünkü kahvaltım kepek ekmeği ile yapılmış yağsız tost domates salatalık 6 tane yeşil zeytin domates salatalık ıhlamur 1 tane haşlama yumurta
şimdide kalkıp kuru fasulye pişireceğim öğleye ondan yerim 1 dilim kepek ekmeği ile
kızım hazır uyumuşken işlerimi yemeğimi yapayım dünde beri okadar korktumki yalnız bırakamıyorum artık uyurken halledeceğim işlerimi

bu arada aslında beni güldürdünüz çok iyi geldi. çok moralsizim canım çok sıkkın:çok üzgünüm: kiloda almışım 87.9 olmuşum keyfim hiç yok.:1no2:. yaa beyzus aplam sen beni biliyon ben 3o küsür yaşında mı görünüyom:1no2: bugün hiçbişey yetmezmiş gibi bide eşimin yiğeni demezmi yange sen 26 göstermiyon ben sana 32 derim sen bayaa gençmişsin deyince iyice kötü oldum bide görümcemde annesi yani şaşkınlıktan bişey diyemeyince hepten deli oldum.mafoldumben bu kilo adamı ne hale getiriyor bee.bakarsanız 16 yaşındaki resmimle şimdiki resmime aynı gibi ama beden öylemi senağlama neyse moral bozmiim ben yaa. zaten moralim bozuktu hepten bozdu.gerçi çocuk daha 18zi yeni bitirdi ama kendi kuzenleriyle karşılaştırınca malesef onlardan yaşlı duruyorum. kendi kuzenlerinin en küçüğü benden bir yaş küçük diğerler benden 4 yada 5 yaş büyükler ama malesef onların yanıda teyze kalıyom.hele bi tanesi var 29 yaşında ama baksan 17 yaşında dersin zayıff hatta cılızz miyon tipli bide güzel hatun hepsi fıstık gibi hepsinden olgun görünüyom. şimdi neysede bu kilolardan kurtulamazsam 35 gelince kaç yaşında dicekler bana merak ediyom. şimdilik durum iyide ozaman nasıl olcez bakalım.:çok üzgünüm:yok yoookkkkkkk gitmeleri şart bu kiloların:oklava: amaaaa beyzus aplam yada yurdusum aplam gibi birer fıstık olursam razıyım bu kilolarada:sm_cool::sm_cool::sm_cool:yaa kahretmesinki bütün kilolularda güzel beaaaaaaa:1closedeyes::1closedeyes::sm_cool:her zayıf güzel değil ama hertombiş güzel oluyor sırnaşık şey

Kız ben seni yerim;tatlı dillim güler yüzlüm...Ne güzel laflar bunlar böyle.Şımardım.....

Sen başkalarının lafına bakıp kendini üzme.....Hiç 30 küsur gibi gözükmüyorsun...Keyfine bak..Keyfine bakarkende zayıfla inşallah........ŞenizŞeniz

günaydınnn öncelikle kızım çok şükür iyi. ama dün mahvolduk okadar üzüldümkü kalbim çarptı bütün gün. beyzus abla özlem nevra çok sağolun bu arada tursari çok sağol canım.inşallah bir daha böyle bişey olmaz ki daha emeklemeler başlamadı yeni yürümeye başlayınca ne yapacağım bilmem ama dünkü çok berbattı minicik kızım o kadr yüksekten betona düştü hala o sahne gözümün önünde dr odasında muayene ettiği sedye yani o kadar yüksek.

bügünkü kahvaltım kepek ekmeği ile yapılmış yağsız tost domates salatalık 6 tane yeşil zeytin domates salatalık ıhlamur 1 tane haşlama yumurta
şimdide kalkıp kuru fasulye pişireceğim öğleye ondan yerim 1 dilim kepek ekmeği ile
kızım hazır uyumuşken işlerimi yemeğimi yapayım dünde beri okadar korktumki yalnız bırakamıyorum artık uyurken halledeceğim işlerimi

ablammmmmmm çok gfeçmiş olsun yeni okudum rabbim bebeğine sağlıklı uzun ömürler versin inşşşş :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek: :teselli: :teselli:

mrb bayanlar :) sonunda buldum 90 kilo ve üstü bölümünü :) bende sizinle beraber kilo vermek istiyorum tabi aranıza alırsanız benide :))) şu aralar destek alarak kilo veriyorum 4 günde 1.5 kilo verdim insallah hep böyle devam ederde bi an önce kilolardan kurtulurum :(

mrb bayanlar :) sonunda buldum 90 kilo ve üstü bölümünü :) bende sizinle beraber kilo vermek istiyorum tabi aranıza alırsanız benide :))) şu aralar destek alarak kilo veriyorum 4 günde 1.5 kilo verdim insallah hep böyle devam ederde bi an önce kilolardan kurtulurum :(

tam kilonu yazarsan listeye yazarım seni
hafta içi ne yedik ne içtik bildirimde buluyor
cuma günleride tartılarak kilomuzu bildiriyoruz

hmm ben karboksipunktur yapıyorum :) pazar günü tartıcak doktor beni p.tesi kilomu söylerim sanırım bu haftada kilo vermiş olursam haftada 1 defa çagırıcakmıs öyle söyledi :) 112,3 ile basladım geçen (pazar basladım.) perşembe günkü seansımda 110,8 kiloydum 1.5 kilo vermişim 4 günde şu imzalarınızdaki çizelgelerden bende yapmak isterim :D persembe günleri ben kaçak olrak tartılıp size bildiririm ama:))

bugunden bildirim yapayım ben ozmn dün sabah kepek ekmege sandvic yaptım onu yedim iki dilimden. öglende tavuk sote ve yoogurt yedim aksam sadece bezelye yemegi yedim saat 10 dada 1 bardak karısık bitki çayı içtim.

bugun. sabah 1 yumurta ve bi dilim kepek ekmegi yedim. sabah kahvaltılarım çok sıkı olamıyor geç kalıyorum çünkü her sabah işe.:)))
öglende saat 1 de yarım çorba bir yogur ve sulu köfte yedim :)

çok kiloluyumm :delphin:yaa öylemii bu laf çok tanıdık geldi bana CADIARZU bizde aynı durumdayız ondan olabilirmisırnaşık şey şaka bi yana bizde kiloluyuz anacım burası umutların yeniden yeşerdiği yerr :asigim:bize takılırsan kilolarda san takılmaktan vazgeçer yerimsenibenhihoyyytsen merak etme bizde yer çok gerekirsede sıkışırız biraz:sm_cool: yeteki kararlı ol ve be bizi bırakma :1hug:

kaydirigubbakcemile3 tamam canim bundan sonra burdayim bendeeeeeeee

bu arada aslında beni güldürdünüz çok iyi geldi. çok moralsizim canım çok sıkkın:çok üzgünüm: kiloda almışım 87.9 olmuşum keyfim hiç yok.:1no2:. yaa beyzus aplam sen beni biliyon ben 3o küsür yaşında mı görünüyom:1no2: bugün hiçbişey yetmezmiş gibi bide eşimin yiğeni demezmi yange sen 26 göstermiyon ben sana 32 derim sen bayaa gençmişsin deyince iyice kötü oldum bide görümcemde annesi yani şaşkınlıktan bişey diyemeyince hepten deli oldum.mafoldumben bu kilo adamı ne hale getiriyor bee.bakarsanız 16 yaşındaki resmimle şimdiki resmime aynı gibi ama beden öylemi senağlama neyse moral bozmiim ben yaa. zaten moralim bozuktu hepten bozdu.gerçi çocuk daha 18zi yeni bitirdi ama kendi kuzenleriyle karşılaştırınca malesef onlardan yaşlı duruyorum. kendi kuzenlerinin en küçüğü benden bir yaş küçük diğerler benden 4 yada 5 yaş büyükler ama malesef onların yanıda teyze kalıyom.hele bi tanesi var 29 yaşında ama baksan 17 yaşında dersin zayıff hatta cılızz miyon tipli bide güzel hatun hepsi fıstık gibi hepsinden olgun görünüyom. şimdi neysede bu kilolardan kurtulamazsam 35 gelince kaç yaşında dicekler bana merak ediyom. şimdilik durum iyide ozaman nasıl olcez bakalım.:çok üzgünüm:yok yoookkkkkkk gitmeleri şart bu kiloların:oklava: amaaaa beyzus aplam yada yurdusum aplam gibi birer fıstık olursam razıyım bu kilolarada:sm_cool::sm_cool::sm_cool:yaa kahretmesinki bütün kilolularda güzel beaaaaaaa:1closedeyes::1closedeyes::sm_cool:her zayıf güzel değil ama hertombiş güzel oluyor sırnaşık şey

:( uzülme ama bende 23 yasındayım banada hep 30 gibi duruyosun diolar yada kimligimi görünce aaaa :1shok: :1shok: sen 86 lı mısın diolar :oklava: belkide bizi kıskanıolardır kim bilir ki ondan moralımız bozulsun die böyle diolardır

Back
X