• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

:31:
ben de bir blog oluşturmayı düşünüyorum..zeynep ablanın tecrübe pınarından damlalar diye???:69::69::26:
hoşuna gidiyorsa neden olmasın aplamm bekliyoruz:31:

YENA dönmedi henüz canım. Sende bi görünüp bi kayboluyorsun. İnan hiç zor değil başarmak ama biz beynimizde zorlaştırıyoruz :50: aslında diyet filan yapmasak , sağlıklı beslenip , bol su içip egzersizimizide yapsak ve bunları hayatımıza geçirip devam ettirsek ömür boyu hepimiz çıtır çıtır hatunlar olucaz :81:
yok bu ara iyi olmaya çalışıyorum zaten toparlanıcam yavaş yavaş birden kendime yüklenmiyorum şimdilik yoksa kendimi biliyorum çünkü :31:yavaş yavaş önce yemeğimi düzene sokmaya ve kepek yemeye çalışıyorum artı her öğünüme yeşil çay ekledim ben seviyorum zaten ama uzun zamandır düzenli içmemiştim:16: ve montignac diyetini yapıyorum yavaştan.benim için yaşam şekli olması lazım mutlaka.:31::31::31:yoksa bu şeker dengesizliği beni fena halde rahatsız ediyor.:47:dün gece 4 de kadar kulak uğultusundan uyuyamadım yaa:47::47: bir ara ne güzel di tamamen sağlıklı besleniyordum ama neyse geçti gitti napalım geçmişte kaldı malesef işte :59::59::59:yeniden start verme zamanı :31:ben gelmediğim dönemlerdede boş durmuyorum aslında mesela en basiti bol su içiyorum ve kiloda almıyorum artık hatta verdimde ama en son söylediğim gibi 700 gr kadar :17:

tskler cnm destegin icin iyi geldi :34::71: cnm ara mi neye vercezki ara ,biz deitede yapmiyoruz rejimde yapmiyoruzki :60: biz saglik besleniyoruz :60: arada kacamak yapsakda oda hakkimiz ,ben biseye kafayi takiyomki yemeye basladim :18: kizimi yakinda hastaneye götürcem orda 1hafta kalcaz oda beni strese sokuyor heralde :19: bu gün ama kacamaksiz gecircem ,ton balikli salata yicem :27:
geçmiş olsun canım Allah kolaylık versin benim oğlumun da biriki ameliyatı var bende zamanı yaklaştıkca tedirgin oluyorum.gerçi sizin mesele ameliyat değil ama iş hastane olunca strese girmemek mümkün değil :44::50::50:

Son düzenleme:
bu arada son üç aydır reglim gecikiyordum geçen ay 1 hafta bu ay iki hafta gecikti :95: malm stres filan falan derken atık bu aydan umudumu kesmiştimkiiii dün akşam bayaa rahatladım olduğumu görünce :52::52:ilk ay 2 gün ikinci ay bir hafta 3 ayda 2 hafta korkarım birdahaki ay 3 hafta olmasından ayyyy Allah korusun yavvvvv:83::83::83::26::26:belki birden kilo aldım diye oldu bilemiyorum aslında doktorada gitmem lazım bu husus yüzünden çağırmıştı gel diye ama :26:başka bir mesele yüzünden :26::26:bu ara mutlaka gitmem lazım yafff:50::50::50:

slm kızlar doğuda olmanın kar yağmasınn etkisiyle malesef elektirikler kıstlı veriliyo çoğu zaman yok şimdi 2 saat jeneratör çalıştı pc açıldı hemen yazayım dedim umarım herşey yolundadr benim kilom ayn yazamazsam öpt herkezi inşallah herkez verir yarn

selam kızlar nasılsınız..
ben çok mutluyum bugün çünki baskül 120.5 dedi:74::66::emir_bebek:
hemen hemen 3 aydır 122den düşemiyordum 3 gündür tek yaptığım şey sağlıklı beslenmek bol su ve bitki çayı inşallah devamı gelir .ama bugün gezmeğe haberliyim inşallah tutarım orada kendimi ..tadımlık almayı düşünüyorum öğlen yemeğinide yemek istemiyorum oradada iyeceğim için fazla olmasın..
çok sevindim canım dikkat et az olsun ama devamlı olsun .....
Günaydın Kızlar
Kalbim kırık dün gece saabaha kadar ağladım atarax içtim ancak öyle uyuyabildim içimden sürekli ağlamak geliyor insanlar ne kadar yalancı olmuş gözünün içine baka baka nasıl yalanlar söylenebiliyor ben ne kadar saf bir insanım herşeyden bıktım insanlardan bıktım kötü olan herkez ölsün istiyorum kötü olan herkes ölsünnn !!!
üzme kendini değmeeezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...........
Canımcım hoşgeldin aramızaaaa...:71:

Valla arada yapıcam söz :78:

Arkadaşlarım sıkıntılarımızı sadece burada paylaşıyoruz benim neredeyse hiç kimsem bebiş sorunumuzu bilmez. Bu sitede tüp bebek grubunda bir arkadaşla tanışmıştık geçen sene Mart ayında ve aynı hastahanede beraber başladık tedavilere. Çok uğraş verdik ikimizde bize Mart'a randevu verdiler, bakıp göreceğiz neler olacağını. O arkadaşımın dün akşam hamile olduğu haberini aldım. Hem onun için sevindim hem de aynı hastanede tedavi gördüğümüz için iyice bir umut kapısı açıldı benim için...:52: İşte bu sebepten çok sevindim. Hele arkadaşıma öyle sevindim ki, sevincimden iki damla yaşı tutamadım aktı gözlerimden... Napalım be kızlar azcık duygusalım galiba, olsunn...:31:

Derincim seni tebrik ediyorum, İnşallah daha çok vercez arkadaşım...:71:

Ah canım ne zor zamanlar yaşadım sen biliyorsun... Ne kötü insanlarla karşılaştım şu bir senedir ama ölmüyorlar. :47:Allah onlarla bizim sabrımızı sınıyor bana göre... O insanlar yüzünden iyice önyargılı bir insan haline geldim. Ama yalan söylüyorlar diye hiçkimseye güvenmeden de yaşanmıyor, İnan ki senin benim gibi iyi insanlara göre değil böyle yaşamak. Umarım durumunu da çabuk atlatırsın arkadaşım...:59:
inş . sende kavuşursun bebeğine tez zamanda.........
vee 10 senelik sarı hatun gitti :58: :58: :58: , yerine kumral birisi geldi yahu... :44: :44: :44: eşim çok beğendi... bana göre de güzel oldu galiba ama alışmam lazım... malum sarışınlık insanın kanına bir girdi mi bir daha çıkmıyor.. vatana millete hayırlı olsun kumral hallerim :26: :26: :26: :26: :26:
güle güle kullan.......
ben de bir blog oluşturmayı düşünüyorum..zeynep ablanın tecrübe pınarından damlalar diye???:69::69::26:
yakışıırrrrrrrrrrr.............
cnm benim kizim kas hastasi elektirikli arabamizi yenilenecek de bir yerden onay bekliyoruz .ufak kizimda var biraz zor olcak hastanede kalmak buda bana bilinc alti stres yapiyor kanimca :18:
allah yardımcın olsun..........
slm kızlar doğuda olmanın kar yağmasınn etkisiyle malesef elektirikler kıstlı veriliyo çoğu zaman yok şimdi 2 saat jeneratör çalıştı pc açıldı hemen yazayım dedim umarım herşey yolundadr benim kilom ayn yazamazsam öpt herkezi inşallah herkez verir yarn

özlettin kendini bu kadar uzak kalma canım..........

Listeden hiç çıkmadın ki canım.İzinli görünüyordun....Cuma kilonu yazarım....
Yaz ablacım ama tartılmaya korkuyorum.
zor dönemler geçirmişsin, allah seni çocuklarına bağışlamış, ama bence zayıflamaktan öte önemli olan sağlıklı beslenmek ki sen sağlığın ne kadar değerli olduğunu bizden daha iyi bilirsin. bence seda sayan diyeti falan yapma önce bi diyetisyene git ve beraber sağlıklı bir beslenme planı hazırlayın... sonra biraz da spor takviyesi oooh gitsin kilolar... bence acele etme sindire sindire yavaş yavaş sakin sakin kurtul kilolarından... ama bunun için bir uzman yardımı al... bu sadece bir tavsiye... tekrar hoşgeldin aramıza...

banucum önce söylemekten bıkmadığım şu sözü tekrarlamak istiyorum "özgürlük onun bedelini her gün ödeyenindir." şimdi doktor kilo vermen gerektiğini söylemiş demek ki öncelikle bunu dikkate alman ve istemen lazım. o yüzden derhal toparlanıp bugünden tezi yok işe koyulman lazım. çünkü bi bebeğin olsun istiyosun. o zaman sana düşeni yapman lazım. savaşman lazım. hemen moral bozukluğunu bir kenara bırakıp hedefine odaklanıyosun. ve bugünden tezi yok bebeğini kucağına almak için çabalıyosun. herşey o minik yavrucak için. hedef kilo vermek. amaç hedef sonrası bebiş sahibi olmak. yapılması gereken sağlıklı beslenme planı ve spooorrrrrr... hadi kaldır totoşu ve bugün hem kendin hem de bebiş için bi şeyler yap ve o bebişi ne kadar çok istediğini bize ve en önemlisi kendine ispat et...
Yarın kaldırıyorum totoşumu bugün regl oldum tedaviden sonra bayağa ağrılı geçiyor sağol canım tam gaz oldu bana seviyorum ya bu topiği
banucum gel artık seni özledik :38:
Geldim canım geldim yarın tam gaz aranızdayım inşallah
ekincik umarım güzel olur bende senlerdir sarı sarı dolaşıyordum şimdi kızıl oldum herkez çok beğeniyor değişiklik iyi oluyor 10 yaş gençleştin diyorlar..ama bendede sarı saç tutkusu var..

banucum hadi bakalım toparlan artık bak bende başladım tam anlamıyla 10 kilo vermeden bebek düşünmüyorum çünki ikimiz elele verelim bebeğimiz için
Öyle canım şu 3 ayı değerlendirelim verelim 1o kiloyu birlikten kuvvet doğar dimi

vee 10 senelik sarı hatun gitti :58: :58: :58: , yerine kumral birisi geldi yahu... :44: :44: :44: eşim çok beğendi... bana göre de güzel oldu galiba ama alışmam lazım... malum sarışınlık insanın kanına bir girdi mi bir daha çıkmıyor.. vatana millete hayırlı olsun kumral hallerim :26: :26: :26: :26: :26:
Değişiklik iyidir sen ve eşin beğendiyse..............
Arkadaşlarım sıkıntılarımızı sadece burada paylaşıyoruz benim neredeyse hiç kimsem bebiş sorunumuzu bilmez. Bu sitede tüp bebek grubunda bir arkadaşla tanışmıştık geçen sene Mart ayında ve aynı hastahanede beraber başladık tedavilere. Çok uğraş verdik ikimizde bize Mart'a randevu verdiler, bakıp göreceğiz neler olacağını. O arkadaşımın dün akşam hamile olduğu haberini aldım. Hem onun için sevindim hem de aynı hastanede tedavi gördüğümüz için iyice bir umut kapısı açıldı benim için...:52: İşte bu sebepten çok sevindim. Hele arkadaşıma öyle sevindim ki, sevincimden iki damla yaşı tutamadım aktı gözlerimden... Napalım be kızlar azcık duygusalım galiba, olsunn...:31:

inşallah sen de banuda bebeklerinizi kucağınıza alırsınız bütün isteyenlere versin allah
İnşallah canım amin
hoşgeldin

hoşgeldin aburcuburlara veda etmek lazım canım

senin adına çok sevindim

ben onları sadece yoğurtla yiyebiliyorum

süt ile kesinlikle yiyemiyorum

yulaf ezmesi ile k-flakes karıştırıyorum süper oluyor

canım benim

kendini zorunlu hissederek yaparsan çok zorlanırsın
beyin olarak kendini rahatlat

3 ay az bir süre değil

ama sürekli olarak kilo vermem şart diye

düşünürsen çok zorlanırsın

değişiklik güzeldir

eminim yakışmıştır

ben bir istisnayım o zaman

çünkü sarı olunca daha gerç gösteriyorum :12::12:

hayattan kendini soyutlama sakın

ben öyle yapıyorum ama sonucu çok sıkıcı oluyor

boşver sen onları birgün eminim çok iyi bir insanla karşılaşacaksın
Çok haklısın ama çok şükür şuan diet yapmak istiyorum inşallah duygularım değişmez
Sağol canım gözlerim çok şişmiş aynaya bakınca kendimi tanıyamadım :1: canım yine acıyor ama ilk geceki kadar değil ilk gece sanki boğazımı sıkıyordu birileri çok zordu ama atarax içerek daha az acılı atlatmaya çalışıyorum zaman herşeyin ilacı evet geçecek geçiyor.
Bugün kış olimpiyatlarının açılışı var biletler karaborsa 300 TLden gidiyor gidip değişiklik olur diyordum ama o fiyata çok zor :25:
Bugünü kendime ayıracağım reglim bitmek üzere yıkanıp cici kız olup süslenip püslenip akşam bir arkadaşımla görüşeceğim maksat kafam dağılsın :96: iyi olmaya çalışıyorum.
Teşekkür ederim canım ilgin için :71:
Baharcım canım kendini boş insanlarla üzme yaşın daha kaç giyin eğlen gezzzzz bugünlerin keyfini yaşa.

evet günümü anlatyım sizee önce kadın doğuma gittm.. neden erken adet olduğumu merak ediyordum çünkkü sonuçççç olumlu şeyler söyledi kötü birşey yok dedi kistlerim küçülmüş soğan kürnün faydası galibaa ilaç vermiyorum dedi ama zayıflamaktan başka çaren yok dedi.
pcos ' un kendisini yok edemezmişiz sadece etkilerini azaltabilirmişiz. ilaçlarla adet oldurup kistleri yok edebilirmişiz ancak yumurtanın yapısına bağlı bir rahatsızlık dedi. bunları ibliyordum zaten. gittğiğm 8 doktorda söylemişti bunları... sonra oradan çıktım koşa koşa diyetisyenme gittimmmm

adetliyim ama tartıda 86.9 çıktım 400 gram gitmiş adetli olmama rağmen iyi dedi çok sevindim bendee :62: birde 86... lı rakamları görünce ayrı bir sevindim yarım kilo daha giderse tam 10 kg gidecke. hiç spor yapmadım bu hafta hiç ama hiiiç :/ final haftamdı malumm ona rağmen bünyem beni yalnız bırakmadı zayıfladı teşekkür ederim YARDIM sana :1::1::1::nazar::nazar:

evet günümü anlatyım sizee önce kadın doğuma gittm.. neden erken adet olduğumu merak ediyordum çünkkü sonuçççç olumlu şeyler söyledi kötü birşey yok dedi kistlerim küçülmüş soğan kürnün faydası galibaa ilaç vermiyorum dedi ama zayıflamaktan başka çaren yok dedi.
pcos ' un kendisini yok edemezmişiz sadece etkilerini azaltabilirmişiz. ilaçlarla adet oldurup kistleri yok edebilirmişiz ancak yumurtanın yapısına bağlı bir rahatsızlık dedi. bunları ibliyordum zaten. gittğiğm 8 doktorda söylemişti bunları... sonra oradan çıktım koşa koşa diyetisyenme gittimmmm

adetliyim ama tartıda 86.9 çıktım 400 gram gitmiş adetli olmama rağmen iyi dedi çok sevindim bendee :62: birde 86... lı rakamları görünce ayrı bir sevindim yarım kilo daha giderse tam 10 kg gidecke. hiç spor yapmadım bu hafta hiç ama hiiiç :/ final haftamdı malumm ona rağmen bünyem beni yalnız bırakmadı zayıfladı teşekkür ederim YARDIM sana :1::1::1::nazar::nazar:

Hiç anlayamadığım bir durum benim doktorum pcos tedavisi var diyor. Sadece %15 ihtimalle tekrar edebilir 9 aylık tedaviden sonra diyor. Bende inanıyorum şahsen.Hadi desem doktor beni kandırıyor :44: ama özel gitmiyorumki ssk dan gidiyorum koca doçent benle niye uğraşsınki? Bu hastalıkla doğmadıkya , genetikte değil çünkü öyle olsa benim sülalemde benden başka kimsede yok. Bu sadece yumurtlama bozukluğu. Bence % 90 doktor tedavisini bilmiyor. Eğer ben eskisi gibi aşırı tatlı şeyler yemeye devam edersem ve hareketsiz olup yine kilo alırsam insülin direnci ile direk ilişkisi olduğu için tekrarlar tabii. Ama glisemik indeksi düşük beslenir ve tekrar kilo almazsam tekrarlamaz die düşünüyorum. 4 ay bitti 5. aya girdik tedavide.

canım benim yumurtalıklarım şekli bu şekildeymiş bende inanmzsn ama gezmediğim doktor kalmadı ve gittiklerim hepsi bunları söylediler bana. genetik olarak değil yapısal birşeyy yani nasıl parmaklarm kalın gözlerim siyahsa oda onun gibi dedi. tedavisi var ama pcos u yok etmek için değil bu tedavi yöntemleri bunu internettende çok okudum ben. he nolur adet oldurturlar, sonra kilo verirsin, sonra ne bileyim insülin direnci varsa ilacını kullanırsın yani sebebi değil sonuçları engelliyorlar. ki bnde insülin direncide yok çok şükür :nazar:

PCOS TEDAVİSİ VAR MI? NE YAPMALIYIM?

Tedavide ana yönlendirici etmen hastanın gebelik isteğinin olup olmadığıdır.

Yaşam tarzının düzenlenmesi

Öncelikle hareketsiz plan yaşam tarzınızı değiştirin. Polikistik over sendromunda kilo kaybı mevcut şikayetlerin çoğunda tek başına gerileme sağlar. Kilonuzun %10’unu vermeniz halinde adet düzeninde belirgin iyileşme göreceksiniz. Kiloda hedef vücut kitle indeksinizi 27’nin altına indirmektir. Bunun için stresten uzak, düzenli egzersiz yapmanız ve yüksek lif içeriği olan yağdan fakir diyetle beslenin.

Doğum kontrol hapları

Adetlerin düzenlenmesi için gebelik isteği yoksa doğum kontrol hapları kullanılabilir. Doğum kontrol hapları hormonlarda iyileşme sağlar buna bağlı kıllanma, kilo ve ciltte yağlanma şikayetleri geriler. Uzun vadede bu tedavi artmış olan rahim iç katman kanser riskini azaltır. Bu etkiler özellikle 12 – 36 ay süren kullanımlarda belirgindir.

İnsulin duyarlılaştırıcı ajanlar

Şeker hastalığında kullanılan bazı ilaçlar PCOS’da kullanılmaktadır. Bu ilaçlar insulin duyarlılığını arttırarak etki ederler. Etkinlikleri kişisel farklılıklar göstermektedir. 3 – 6 ay metformin kullanımında hastaların yaklaşık yarısında adet düzeni sağlanır. Bunun yanında uzun vadeli kullanımda kıllanma üzerine olumlu etkileri vardır. Ayrıca PCOS’da artmış olan düşük oranları ve gebelikte şeker hastalığı oranlarını azaltırlar. Kısırlık tedavisi gören hastalarda gebelik oranları ve gebelik gidişatı üzerine olumlu etkileri gösterilmiştir.

Kısırlık tedavisi

Yumurtlama bozuklukları nedeniyle gebelik elde edemeyen hastalarda yumurta gelişimini sağlamak için klomifen sitrat, metformin, gonadotropinler, GnRH agonistleri veya antagonistleri kullanılabilir. Ovaryan drilling denen yumurtalıkların kabuk kısmının lazer veya elektrik enerjisi kullanılarak tahrip edilmesi işleminin kullanımı çok sınırlı olarak bazı vakalarda kullanılabilmektedir.

Kıllanma tedavisi

Kıllanmanın tedavisinde birçok yöntem vardır. En iyi cevap genellikle bunların birlikte kullanımı ile elde edilir. Bu amaçla doğum kontrol hapları, antiandrojenler, spironolakton, flutamid, finasterid, eflornitin gibi seçenekler vardır. Bu yöntemlerle baskılama sağlandıktan sonra epilasyon yöntemlerinin de ilave edilmesi halinde çok iyi sonuçlar elde edilir. PCOS hastalarında epilasyon yöntemlerinin hormonal denge sağlanmadan kullanılması halinde, bir süre sonra tekrar yeni kıl foliküllerinin gelişmesi nedeniyle etkiler geçici olmaktadır.

tıpkı dediğim gibi pcosu kökten çözen değil sadece etkenleri azaltan veya ortadan kaldıran tedavi yöntemleri var gördüğün gibi canım (jinokar.com 'dan alıntı bu arada :1:)

önemli bir şey çıkmadığına sevindim canım

regl iken kilolarında gitmiş ne güzel

biraz daha kendimizi sıksak daha güzel sonuçları alınabilir demek ki

Bunları bende okudum. Benimde daha önce gittiğim doktorlar aynı sana söylenilenlere benzer şeyler söylediler. Ama ben tamamen geçeceğine inanıyorum. Eğer kısmet olurda burda olursak ikimizde o zaman geldiğinde yine konuşuruz. Eğer burda olsaydın benim doktorumla görüştürürdüm seni. DOÇ. dr. Mehmet Murat İnal (yüzyılın en değerli beyinleri) ödülünü almış ve bugüne kadar gördüğüm en değerli doktor kendisi. Hatta kk da konu bile açmış hastaları Diyarbakırdan Antalyaya geldi. Ama hastaları hala arıyor ama artık bizim burdaaaaa :69: inşallahta hiç gitmez.

Back
X