Canım bir sefer de eti soteleyerek dene tavsye ederim. Bildiğin soğan, salça, tuz, karabiber vs. ile. :))
Günlük temizlik gibi sıradan kalır demek istedim, yoksa yılda bir defa döküyorum ben de büfeyi filan (gerçi bu sene 2 oldu). Ama bu sene çok detaylı elden geçirdik evi. Gerçi "alet işler el övünür" gibi oldu benim durumum. Çünkü biz iki elden yapıyoruz yardımcımla. Asıl ağır işi de o yapıyor. Çekme kaldırma, ovma, silme vb. kalori harcatan işler onda; düzenleme, yerleştirme, tertipleme, ütü, yemek vb. hafif iler bende :))))
Çok hoş görünüyor, güle güle kullan. Ufak bir değişiklik, bir kâkül kestirmek bile iyi geliyor insana gerçekten. Ben hiç sebep olmasa bile ayda 1-2 defa saçıma fön çektirmeye karar verdim, kendimi daha iyi hissediyorum çünkü :)
Çok sevindimmmmm. Sağlıkla doğsun inşallah

Biz demiştik ama değil mi?? Enbaşta sağlıklı olması, hayırlısı tabii ama ilk çocuğun kız olması harika bir şey bence :)))
Banucuğum çok geçmiş olsun. Ayşe için jimnastik hiç düşündüler mi acaba? Yüzme yazınca ben bir düşünmüştüm, kış mevsiminde bone ile dahi olsa zor bir branş. Tüm aktivitelerde terlemeden doğan hastalık riski var ama yüzmede daha fazla. Hem eski okulumuzda hem bu okulda veli toplantılarında bize özellikle jimnastik tavsiye edildi. Bu yaş çocuğu için en uygun, beden koordinasyonun gelişmesine en yatkın spor olarak.
Hepsine bakamadım ama çok ilginç şeyler var :) Bazılarını kendimiz de yapabiliriz, örneğin aşk kavanozu. Ben de geçende "sevgili kitabı" diye bir uygulama gördüm o da sevgililer ve yeni evliler için çok hoş bir alternatif olabilir. Fikir çok güzel, uygulama da ehh işte :)) Meraklısı aratsın bir göz atsın :)
Canım, böyle azimli başlamış olman çok güzel. Bu azmin hep devam etsin, kilolar pıtır pıtır gitsin :)) Ben spor konusunda fazla bilgili değilim ancak başlarken haftada 3 gün, 30-45 dakika yürüyüşle başlamayı öneriyor uzmanlar. Ve yürüyüş yapmadan önce (bitirdikten sonra da) gerilme egzersizleri (streching) yapman gerekiyor. Yoksa kasların gerilir ve ağrı yapar, hatta ufak sakatlıklara bile sebep olabilirsin.
Bu tempoya alıştıktan sonra yavaş yavaş artırman bence daha doğru olur, çünkü -örneğin- 100 kilo iken haftada 1.5 kg rahat giderken, 80 kilo iken daha yavaş, 70 kilo iken daha da yavaş gitmeye başlayacak. Eğer şimdiden diyeti çok sıkı tutarsan ileride nerden kısacaksın? Şimdiden yürüyüşü, sporu fazla tutarsan o zaman ne kadar artıracaksın? İstikrar çok önemli, bedenini ve ruhunu yormayacak miktarlarla başlamanı öneririm ben.
Netten araştırarak bacak ve kol kasları için gerilme egzersizleri bulabilirsin :)