Uzaktan bir tanıdığım hiç bir zararı ve yan etkisi olmadığı söylenen, tarım ve köy işleri bakanlığı onaylı zayıflama hapı yüzünden öldü. Bildiğin ölüm yani, yaşamı sona erdi. Ardında minik bir kız çocuğu bırakarak. Kullandığı hap biber hapı diye bilinen haplardandı, senin ismini belirttiğin (kesinlikle yasaktır bu arada burada böyle ürünlerin ismini vermek) hapla aynı firma tarafından ithal edilen, ambalajına kadar aynı olan bir hap bu, sadece adı değişik !!!!
Zayfılama haplarında bulunan etken madde “sibutramin” (iştahın kesilmesini sağlayan madde) ölümlere varan büyük zarar yol açabilir (böbrek yetmezliğinden, kalp krizine, beyin kanamasından depresyona..). Gene iştahı kesen, metabolizmayı hızlandırdığını vaat eden Ephedrine (Efedrin) maddesi adrenalini aşırı yükselterek çok tehlikeli sonuçlara yol açar. Bunlar en bilinenleri, içindeki tıbbi ekstratın tümünü bilmek de mümkün değil.
Kimi bünyelerde bu etken maddelerin daha fazla tahribat yapabileceği, ağrı kesici vb. zararsız görülen bir madde ile hatta bir bitki çayı ile birlikte alınınca ölümcül etkileşim yapabileceği göz önünde tutulmalıdır. Herkes kendinden sorumludur ama böyle ciddi bir konuda tavsiye vermemenizi, hele hele isim asla vermemenizi salık veririm. Tanıdığım da kendisini öldüren hapa arkadaş tavsiyesi ile başlamıştı, arkadaşı hayatta ama kendisi 20'li yaşlarında hayata veda etti.
İradesiz olduğunuzu yazmışsınız, ben de öyleyim. İstediğim şekilde irade gösteremiyorum ne yazık ki. Geceleri tutamıyorum kendimi. O yüzden buradayım, o yüzden destek grubuyuz biz. Birbirimize destek olmak için. Aynı kilolardaki insanların sıkıntıları, hisleri, yaşam tarzları da benzerlik gösteriyor. Bunları paylaşıp iyileştirmek için buradayız...
hap hakkında soyledıklerıne katılıyorum kullanmıs bırı olarak soyluyorum kesınlıkle kullanmayın ben o hatayı yaptım arkadas tavsıyesıyle hıc zararı yok dendı 1 ayı bıle bıtırmeden gogsumde kıtleler cıktı evde daha uc kutum duruyor stoklamısım bıde neyse dr a gıttım gogus kanserı oldum zannettım kuzenım o sıralar kanserdı ve ne zorluklar cektı ben bılırım kılo verme derdıne olumu goze almısım ne kadar cahılmısım neyse sukur hemen bıraktım ılacı kıtlelerde yok oldu ama farketmesem ne olurdu bılmem annemde kullanmıstı o sıralar ondada oldu hatta kıtle alınıp analız yapıldı cok korktuk kesınlıkle kımse kanmasın en guzelı saglıklı bır beslenme ve bol spor arkadaslar ısım vermek yasak bılıyorum ama fıkrınız olsun ılacın adı f ıle baslıyordu
Arkadaşlar tebrik edin beni![]()
ve daha önemlisi lütfen dua edin benim için
Hamileyim arkadaşlar bugün öğrendim hem mutlu hem endişeliyim ..
hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
evlilik tarihimiz 08.08.08 , hamile oldugumu öğrendiğim gün 11.11.11 hadi hayırlısı bakalım![]()
ooo tebrıkler allah saglıklı bır sekılde kucagına almayıda nasıp etsın ıyısallah