Herkese hayırlı akşamlarrrrr
Bugün neredeyse bir senedir görüşmediğim bir arkadaşım aradı beni Almanyadan

okadar sevindimki anlatamam.
Uzun uzun sohbet ettik ve konu her zamanki gibi yine kilolarımızdı

Oda bildim bileli hep çok kilolu bir bayan ve en son benim doktora gittiğimi duyunca benden gaza gelip diyetisyene gitmiş.
Bekarken bile kilosunu söylemezdi daha doğrusu ben sormamıştım bugüne kadar ama bu gün 133 kiloyla :26: sağlıklı beslenmeye başladığını söyledi ve iki ay içinde tam 10 kilo vermiş

onun adına çok sevindim.
Bana verebileceğin bilgiler varmı dediğinde de hemen sizlerden bahsettim ve tabiki KKdan. Çocukla fırsatı olurmu bilmem ama bende bir ara bakarım ufaklık rahat verirse topiğe uğrarım dedi :122:
Uğrayamasada ben buradan kopya çekip arada ona ufak püf noktaları vericeğim kendisi öyle istedi
Şimdi tabiki ister istemez aramızda bir rekabet oluşacak

Annem arkadaşım zayıfladıkca kesin kız seboş verdi sende gaza gel der durur herhalde
Tabi bu bizleri kamçılayacaktır ve tatlı bir rekabet yoksa onun zayıflamasına kendim zayıflamış kadar sevinirim o ayrı.
Bu yaz değil bir sonraki yaza doğru eşim ve çocuklarla Almanyaya gidiceğiz tatil için ve benim önümde 1,5 Senem var zayıflamak için

Şöyle bir milletin ağzı açık kalsın anammmm banu ne kadar zayıflamış diye
Sağ ol ablacığım sanada çok geçmiş olsun. Rabbim tüm hastalara şifa versin..... Amin.
Dün endokrinoloji bölümüne gittim diyetisyenimin yönlendirmesiyle. İnsülin direncim 4.95 cıktı. en son temmuz ayında 2.74 idi. Doktor hemen ilaca başlayalım dedi. günde iki kez sabah akşam tok karna 850 mg lık glucophage verdi. ilk 15 gün cok miden bulanır bas dönmesi yapar ama sonra vücut alışır sakın bırakma dedi. Kilo vermenede yardımcı olur dedi. İştahını kesecek dedi. Yemin ederim inanılmaz iştah kesti dün akşam almıştım yemekten sonra bir tane bir de bu sabah gözüm yemek görmediği sürece okadar tokumki anlatamam. Zaten benim en büyük sorunum bu sevdiğim bir yemeği gördüğümde istersem 5 dakika önce yemiş olayım yinede onuda yerim :) sizlerden de kullanan var mı merak ettim? hepinizi cok öpüyorummm
Canım benimde doktorum bana aynı ilaçı verdi ama benimki 1000 mglık olandan ve bana yemek yemeğe başlar başlamaz yutacaksın demişti. İştah kestiği doğru hatta ilk bir kaç gün bağırsakları da fazladan çalıştırıyor. Tabi ben yaklaşık 3 aydır kullandığım için artık vucudum alıştı ve o yan etkiler kalmadı. Bu ay bende yine endokrin doktorumla görüşeceğim ve tekrar insülin direncim varmı diye bakılacak eğer değişen bişey olmadıysa herhalde ilaçı değiştirecek yada ilave bir ilaç daha verecek.
Tahlillerimi ilk yaptırdığımda
Açlık Kan şekerim 163
İnsülin değerimde 37.9 çıkmıştı bakalım bu sefer nekadar çıkacak:26:
slm kızlar
ahhh ahhh geldim tatilden moral depolamış olarak çok mutluyum demeyi çok isterdim.bir basur hastalığı geldiki başıma oturamyıyorm yatamıyorum 2-3 gündr.burayada giremiyorum oturamadığım için.dr a gittim cuma ama hiç bi işe yaramadı.bugün bitkisel bir ilaç dnemeye başladım.çok kötüyüm.sanırım 3.evre belkide 4 bilemiyorum
off off bebişimre bile doğru düzgün bakamadım bugün.sıcak suya fln da oturdum ama nafile.fitil krem herşey deniyorum işte.zaten 2 kilodan fazla almışım 10 günde 84 olmuşum

(( buna üzülmeye hakkım yok bilerek isteyerek koca bir fil gibi yedim gezerken.bu hafta leslie yaparım toparlarım diyordum ama acıdan hiç bişi yapamıyorum malesef.geçmişşi okumayı istiyorum ama ağrıyor

(( akşam laptoptan bakarım inşallah
Canım sanada çooook geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun inşallah seni rahatlatacak bir çözüm bulmuşsundur ama mutlaka bir doktora git sende dayanılmaz o şekilde oturmak. Bizim bir Arkadaşda aynı sorun vardı ve resmen kıvanıyordu. Ona doktor tamamen baharatlı ve acı yemeği yasaklamıştı. Acaba baharatlı yada acı birşeyleri fazlamı kaçırdın :44:
kızlar ben kendimi tanıtayım siz adım gülay 103 kiloyla başladım diyete tökezliye tökezkiye 4 ayda 92 700 e düştüm..ama bayram girince hüppp geri 3 kilo aldım

suan 95.700 üm. boyum 1.56 .28 yaşında 2 cocuk annesiyim.
Aramıza hoş geldin.... İnşallah sende bir an önce sağlıkla hedefine ulaşırsın.
Canım anlamadı mı diğer doktorlar,yediği bir şey kaşıntı yapmış olmasın sakın.
Sanmıyorum çünkü sadece ensesinde var iki leke biri baya büyük biri daha ufak. Bizim doktor anlamadı birşeyde vermedi önce cildiye görsün dedi. Sağ olsun Ayşe ayarlıyacak randevu ve yarın sabah cerrahpaşaya gidiceğiz inşallah ondan sonra biraz rahatlarız. Belki önemli birşey değildir ama içim rahat etmez öbür türlü.
geçmis olsun ceco kizina senin kiz su çiçegi geçirdimi?
Kizlar benim kuçuk pasanin okulundada su çiçegi gorulmus simdilik pasamda yok ama her an çikartabilir
buyuk pasam çikartmisti iki kuçuk kaldi eger oglusum sifayi kapmissa kizinda geçirmesi kaçinilmaz :18::18::18::18:
Yok canım daha 15 aylık zaten ama şimdiye kadar bulaşıcı yada büyük bir hastlık geçirmedik şükür. Su çiceği olsa görsem tanırım

benim büyük kızımda 2 sene evvel su çiceği ve kaba kulak bir arada geçirdi ama çok hafif olduğu için doktor tekrarlayabilir dedi.
Kısmet olursada önemli değil nekadar ufak geçirirse okadar hafif atlatıyorlarmış o yüzden ufaklığın su çiceği olduğunu bile öğrensem çok fazla üzülmem en azından geçici ve ne olduğu belli olur.
Hayırlısı bakalım yarın doktor ne diyecek çok merak ediyorum.
canım inşallah en kısa zamanda halledersiniz....... özeller öyle dediğin gibi herşeyini inceliyorlar hele kan almaları hiç bitmiyor 3 gün öncede gitsen istiyorlar nasıl şeyse....
Maalesef öyle dedimya insanın totoşundaki tumanda gözleri var

En basit testi bile bazı hastaneler defalarca test yaptıktan sonra akıl ediyorlar tabi o arada gitti paraçıklar

Eğer çok ağırsa çocukların durumu özele götürdüğümde oluyor tabi ama genelde sağlık ocağı yeterli geliyor bize. Gece işte hastalanırsa özeldekilerin insafına kalıyor insan.