Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Canım eşimin amcaoğlu nişanlanıyor :34: kv söze gitmişti o zaman eşim babasına bakmıştı ama bu sefer sırf kızı gitsin diye onun çocuklarına bakacaktı ama hasta olduğu için kızının çocuklarına bakamayacağı için görümcede gelemiyor :1:
Valla kaç gündür bende ne giysem diye düşünüp duruyordum ama büyük ihtimalle eşimin bana yazın sonunda aldığı siyah düğmesiz bir gömlek vardı kenarlarında iki parmak kalınlığında pullu bir şerit geçen. Daha tam emin değilim ama giyindikten sonra sizlerede resim çekilir gösteririm :1: olmadı beyaz kısa kollu bir tuniğim var yine çok hafif pulu olan :1: artık eşim hangisine onay verirse :1:
Nişan zaten ev içinde olacağı için çokda abartılı olsun istemiyorum :34:

Şansa bak görümcende gelemiyomuş :) böyle toplu yerlere hep birlikte gidiyosunuzdur büyük ihtimalle.Bu sefer eşinle yalnızsın iyi.Bence siyah olanını giy canım.Daha ağır olur.İncede gösterir hem.Hayırlı olsun nişanınız Allah utandırmasın...

Sabah burda bir araştırma hastahanesi var oraya gittik belki emar orda çekilir diye en erken 6 ay sonraya veriyolarmış orda kanlarına bakıldı sonra emar merkezine gittikonlar narkozla ısrar ettiler bizde kabul etmedik ayşeyle anlaştık Allahtan çeken kızda çok iyiydi ayşede sabırla durdu elini tuttuk tabi insan dayanamıyor yüz ifadesini görüyorum dışardan ağlamaktan mahfoldum çok şükür beyinde önemli bişey yok dedi pazartesi görüşücez tekrar dedi Allahtan kan sonuçlarıda güzel çıkmış sağolsun ayşe almış dr biile göstermiş bakalım şimdi baş ağrısının sebebi ne olduğu çıkıcak inşallah dr dediğin gibi kilodan olabilir dedi özel dietisyene götürün dedi aman pazartesi iyi haberler alalımda tam bir oh diyelim inşallah.
Arkadaşlar hepinize teşekkürler geçmiş olsun dilekleriniz ve dualarınız için iyiki varsınız insan manevi bir destek hissediyor....
ÇOKK SEVİNDİM CANIM ÖneMLİ BİŞEY OLMAMASINA...

YENAM,asumanzeynep.banu145145,ceco34
toppiğimin gülleri iyi akşamlar..
bugün biraz umutluyum.sizlerle paylaşım istedim.dün romatoloji için kan alımı ve röntgenim vardı.damarımı bulamayınca 3 yerden girip kolumu morarttılalr.benim yerime eşimi ziyarete yeğeni gitti.aslında iyide oldu.onun kız arkadaşının arkadaşı orda hemşire..bana verilmeyen bilgiyi o alıyor.neyse fazla sıkmayayım.eşim 3 gündür kendi nefes almaya başlamış.makinadan ayırmışlar.bana söylemediler.durumu hala krıtik.ama buna da şükür.nefes almasını imkansız görüyorlardı.rabbim nelere kaadir...allah herkese şifa vesin.dün sabaha karşı namaz kılıp dua etmiştim..rabbim işitti.çok şükür..
zeynep ablacım rabbim nelere kadir gerçekten.inşallah daha da düzelecek allahın izniyle...

allahhh senii netmesinn yaa cevaplaraa bakkkk...kızz ben iş öğrencemm sendennn güsel cevaplar veriyonn..

eskiden evlenmeden önce bende o yakadaydımm g.o.p. da...şimdi anadolu yakasında ataşehirdeyimmm....
waw sen bana yakınsın maltepedeyim bende.genelde arkadaşlara uzak kalıyoruz karşı yakadalar.iş yerime gel üst katta pastanemiz va sana pasta ısmarlayayımm:9::9::9::9:

Günaydın kızlar,
Hemen bişey sorup geçmişi okumaya dönücem.
Sağ yumurtalığımda çok fena ağrı var.Adetime normalde 10 gün var.Yumurtlama zamanımda değil.Ama sağ tarafım kopuyo resmen.Hele de ayağa kalkınca yumurta büyüklüğünde bişey aşağı düşecekmiş gibi oluyor.Pko luyum bi etkisi var mı diye aklıma geldi.Dün geceden beri var bu ağrı.Apandist ağrısı gibi aynı.Eşim illa doktora gidelim dedi.Geçer şimdi dedim o sırada uyuyup kalmışım.Zaten saat 3 e geliyodu.Sabah kalktım ağrı yine devam ediyo.İşe gelmek zorunda kaldım patronum hastalanmış doktora gitcekmiş.
Aranızda benzer durum yaşayan varsa bilgi verebilir mi bana :(
geçmiş olsun. ne dir ne değildir diye bir görün bence.ben hiçbişeyim yokken gittim dermoid kist cıktı.ihmal etmemek lazım...

kızlar dün hayatımda çok güzel bir gelişme oldu dün bahsettim mi hatırlamıyorum ama sanırım oğluşuma bakacak teyzeyi buldum hemde komşum :))) ben bizim evde baksın istiyordum hep ama aynı apartmanda olunca hiç dert etmedim ,hem evin anahtarınıda veririm isterlerse gelir giderler ... konuşamadık şartları ama kadın daha önce yapmamış biraz çekingen bu konuda ikiz kızları var büyük bende dedim onları büyüttüysen daha ne olsun :) dün diğer komşuma gitmiştim ya o ayarladı allah razı olsun ondan ya...

çok sevindim yavrunu güvenebileceğim kimselere emanet edersen aklında kalmaz evde..Allah razı olsun komşundan...

Herkese günaydınnnnnnnnnnnnnnn :122: :122:

Anammm sabah bir kalktım öksürük krizine girdim :26: valla ben böyle öksürmeye devam edersem eşim gitmeyelim diye tuturacak :1: KVde bayram edicek cadıda gidemedi diye :1: o yüzden benim acilllllllllllll akşama kadar kendimi bakıma alıp vitamin bombardımanına tutmam lazım :1:

Hayırlı uğurlu olsun canım :nazar: inşallah herşey gönlüne göre olurda paşana çok güzel bakacak bir komşu Annesi olur :34:
geçmiş olsun ceco kılzardan kaptın şifayı ama sen yinede git bence nişana aklın kalır sonra:1::1::1:

senin kv de bi acayip yahu töbe töbe..ne istiyorlar anlamıyorum gelinlerden oğlun seviyor evinde mutlu sanane gerisinden. allah ıslah etsin..

Kız valla yaa o ne ilk cümleydi öyle :1: bir an gözlerim yuvalarından fırlıyordu bu umutttt ne diyor diye :60: ama meğer çok masumca birşey izleyecekmişsin :60:
Valla anammmm dedim ağzım açık kaldı devamını okuyana kadar :60:
Ahahaaha gerçekten saçma bir cümle oldu, oğlum dün anneannesinde kaldı ben de akşam şımardım biraz galiba. alışmamışım öyle özgürlüğe, gerçi özledim de afacanı.
uşak tarhanası tarifi veryim
haşlanmış nohut
haşlanmış kuru fasulye
kuru soğan
kırmızı biber
domates
torba yoğurt
un
ekşi maya mümkünse
malzemeleri biz kıyma makinasından geçiriyoruz robotta olabilir sonra yuğuruluyor
bir torbaya bez tabi koyup 1 hafta kadar bekletiliyor günde 2-3 kez yoğuruluyor
sonra bir yere serip ufalanıp elle ovuluyor ovma kısmını robotta yapanlar oluyormuş ama ozaman un gibi değil iri taneli oluyor

bu malzemelerle çok lezzetli ve besleyici
sadece unla yapılan tarhanalar var ben alışmadığımdan yiyemiyorum
zor kısmı ovma kısmı bence
pişirirken domates biber ve sarımsak ve et suyu ile pişirilince çok güzel oluyor
Gerçekten besleyici bir tarifmiş, ben de bir kenara yazdım :)
.... bende tahmin ettim bu nedenle sorun çıktığını
bendede 2 cd var dulidu diye oda anlattığın tarzda etkinlikleri boyamalrı dinle tekrar etleri eşleştirme ve sorunca seçme ile öğretiyor hayvanlar renkler sayılar okulda vucudum vs. gibi
çok sağol canım senide uğraştırdım
ellerin dert görmesin canım
inönü caddesinde satan bir yer var gidip gözlerimle göreyim bakayım diyorum
her yerde satılmıyor bir orada birde internet sitesinde var
bulamazsam haber verriim canım çokkkkkkkkkkkk sağol
Birşey değil canım :) Sendeki CD'den fazla farkı olduğunu sanmıyorum bizdekinin de, içerikleri aynıymış, bir tek grafikler farklıdır.
Canım teşekkür ederim tereyağ yapımı için en kısa sürede deniycemm:))
Bir şey değil canım, şimdiden afiyet olsun :)
Günaydın kızlar,
Sağ yumurtalığımda çok fena ağrı var.Adetime normalde 10 gün var.Yumurtlama zamanımda değil.Ama sağ tarafım kopuyo resmen.Hele de ayağa kalkınca yumurta büyüklüğünde bişey aşağı düşecekmiş gibi oluyor.Pko luyum bi etkisi var mı diye aklıma geldi.Dün geceden beri var bu ağrı.Apandist ağrısı gibi aynı.Eşim illa doktora gidelim dedi.Geçer şimdi dedim o sırada uyuyup kalmışım.Zaten saat 3 e geliyodu.Sabah kalktım ağrı yine devam ediyo.İşe gelmek zorunda kaldım patronum hastalanmış doktora gitcekmiş.
Çok geçmiş olsun. Benim bilgim yok ne yazık ki, ama eşin haklı bence, doktora gidin bence bir an önce. Yarın Pazar, uzman bulmanız daha zor olabilir. Kadın hstalıkları, safra kesesi, apandisit, böbrek taşı-kum vs. pek çok sebebi olabilir, bunlarda ağrı kendiliğinden geçmiyor...
kızlar dün hayatımda çok güzel bir gelişme oldu dün bahsettim mi hatırlamıyorum ama sanırım oğluşuma bakacak teyzeyi buldum hemde komşum :))) ben bizim evde baksın istiyordum hep ama aynı apartmanda olunca hiç dert etmedim ,hem evin anahtarınıda veririm isterlerse gelir giderler ... konuşamadık şartları ama kadın daha önce yapmamış biraz çekingen bu konuda ikiz kızları var büyük bende dedim onları büyüttüysen daha ne olsun :) dün diğer komşuma gitmiştim ya o ayarladı allah razı olsun ondan ya...
Çok sevindim senin adına, rahat bir nefes almışsındır. Yeri yurdu belli, güvenilir birini bulmak çok zor. Bebeklerin kendi evlerinde bakılması çok daha doğruymuş diye okumuştum, evi onun güvendiği kalesi, anneden ayrılmaya daha rahat alışır bence evinde. Bir de kadının evinde işi gücü, yemeği vb. derken çocuğa ayıracağı vakit azalabilir, bunu gerçek bir iş gibi görmesi için de sizin eve gelmesi daha iyi bence. Ama, "yok ben ancak kendi evimde bakabilirim" diyorsa o ayrı...
Her durumda önemli bir işi halletmişsin, hayırlı olsun.

Şansa bak görümcende gelemiyomuş :) böyle toplu yerlere hep birlikte gidiyosunuzdur büyük ihtimalle.Bu sefer eşinle yalnızsın iyi.Bence siyah olanını giy canım.Daha ağır olur.İncede gösterir hem.Hayırlı olsun nişanınız Allah utandırmasın...

Amin canım... Amcaoğlu gerçekten çok iyidir nişanlanacağı kızda cok cana yakın. Bizde bir ara 15 tatilde bütün kuzenleri film gecesi için toplamayı düşünüyoruz hatta onlarıda çağıracağım ki iyice kaynaşalım :34:
Bende siyahtan yana düşünüyorum ama içinede siyah bir kolsuz giyeceğim. Kuaförede gidicektim ama sonra vazgeçtim nasılsa saç şekildirmem var kendim halledebilirim :1: anammm pek kokoş hissettim kendimi bir an :1: az da makyaj yaptımı artık eşim kesin şok geçirir :1: Çok sever süslü gezmemi ama maaşallah benim ufak cadı yetiyor beni paçoza çevirmeye :1: ne zaman saçımı güzelce toplasam gelip hiç beklemediğim an tokamı alıp çekiyor kendi kafasına takmak için tabi benimde saçlar yoluk gibi oluyor :60:

Anammm sabah bir kalktım öksürük krizine girdim :26: valla ben böyle öksürmeye devam edersem eşim gitmeyelim diye tuturacak :1: KVde bayram edicek cadıda gidemedi diye :1: o yüzden benim acilllllllllllll akşama kadar kendimi bakıma alıp vitamin bombardımanına tutmam lazım :1:

Anaaa kız G.o.p.da hala kız kardeşim oturuyor hatta havalar güzel olduğunda devamlı oraya atarız kendimizi :1: keşke hala orada olsaydın :122: ama tabi Ataşehir çok daha güzeldir :34:

Hayırlı uğurlu olsun canım :nazar: inşallah herşey gönlüne göre olurda paşana çok güzel bakacak bir komşu Annesi olur :34:
tut bakalım kendini bombardımana :)))
inşallah canım inşallah içime sindi ve umarım öyle devam eder... paşam çok kıymetli :)))
Meryem azar azar da olsa gidiyor canım takma kafana.İnşallah seni de görücez dereceye girmiş olarak...

Nerdesin sen kaçak :) Kaç kilo oldun merak ettim seni.Menün fena değil de 3 dilim ekmek derken beyaz ekmek mi tüketiyosun yoksa?Bi de ara öğün yapmıyosun sen galiba.Bol su içmeyi unutma emi ;)

:53: :53: :53: :53: :53:

Banuş gözünüz aydın canım.İnşallah pazartesi de iyi neticeler alırsınız.

Özlem gözün aydın tatlım.Bakıcı işi zordur.Seçici olmak lazım tabi.Komşun olması avantaj.Az çok tanıyosundur zaten diğer komşun da önermiş.Hayırlısı olsun.Canını emanet ediyosun sonuçta Allah utandırmasın canım.
Bu arada iyi bi paylaşımda bulundun şükür :) Kaçamaklarını yazdıkça inan üzülüyordum ama bu haber iyi geldi :)) :16:

Derece için tebrik eden herkese teşekkür ederim.Bende diğer arkadaşlarımı tebrik ederim.Allah daim etsin :34:
sağol aşkım ... evet komşum olması çok büyük avantaj ve çok tatlı bir kadın .kızlarıda bitiyor oğluma 20li yaşlarda ikizler :) biri nişanlı evde biri çalışıyor evdeki yardımcı olacak anneye tabi... allah hepisinden razı olsun. kadın dedi zaten sevmesen bu işi yapamazsın vebali var ,allah korkum var dedi bu bile bana yetti inan.
tamam bundan sonra yok kötü haberler inşallah canım :) bugün yediklerimi hiç yazmayım sopalarsın kesin :)))
ÇOKK SEVİNDİM CANIM ÖneMLİ BİŞEY OLMAMASINA...

zeynep ablacım rabbim nelere kadir gerçekten.inşallah daha da düzelecek allahın izniyle...

waw sen bana yakınsın maltepedeyim bende.genelde arkadaşlara uzak kalıyoruz karşı yakadalar.iş yerime gel üst katta pastanemiz va sana pasta ısmarlayayımm:9::9::9::9:

geçmiş olsun. ne dir ne değildir diye bir görün bence.ben hiçbişeyim yokken gittim dermoid kist cıktı.ihmal etmemek lazım...

çok sevindim yavrunu güvenebileceğim kimselere emanet edersen aklında kalmaz evde..Allah razı olsun komşundan...

geçmiş olsun ceco kılzardan kaptın şifayı ama sen yinede git bence nişana aklın kalır sonra:1::1::1:

senin kv de bi acayip yahu töbe töbe..ne istiyorlar anlamıyorum gelinlerden oğlun seviyor evinde mutlu sanane gerisinden. allah ıslah etsin..
aynen öyle nevincim allah razı olsun 2 komşumdanda biri olmasa diğerinden haberim bile olmazdı nasip kısmet işte...
Ahahaaha gerçekten saçma bir cümle oldu, oğlum dün anneannesinde kaldı ben de akşam şımardım biraz galiba. alışmamışım öyle özgürlüğe, gerçi özledim de afacanı.

Birşey değil canım :) Sendeki CD'den fazla farkı olduğunu sanmıyorum bizdekinin de, içerikleri aynıymış, bir tek grafikler farklıdır.

Bir şey değil canım, şimdiden afiyet olsun :)

Çok geçmiş olsun. Benim bilgim yok ne yazık ki, ama eşin haklı bence, doktora gidin bence bir an önce. Yarın Pazar, uzman bulmanız daha zor olabilir. Kadın hstalıkları, safra kesesi, apandisit, böbrek taşı-kum vs. pek çok sebebi olabilir, bunlarda ağrı kendiliğinden geçmiyor...

Çok sevindim senin adına, rahat bir nefes almışsındır. Yeri yurdu belli, güvenilir birini bulmak çok zor. Bebeklerin kendi evlerinde bakılması çok daha doğruymuş diye okumuştum, evi onun güvendiği kalesi, anneden ayrılmaya daha rahat alışır bence evinde. Bir de kadının evinde işi gücü, yemeği vb. derken çocuğa ayıracağı vakit azalabilir, bunu gerçek bir iş gibi görmesi için de sizin eve gelmesi daha iyi bence. Ama, "yok ben ancak kendi evimde bakabilirim" diyorsa o ayrı...
Her durumda önemli bir işi halletmişsin, hayırlı olsun.

ay umutcum hemde nasıl bir nefes alma inan heryerimde sivilceler çıkmıştı stresten ama dünden beri iyiyim allahıma binlerce şükür. bende evde bakılmasını çok isterdim kendi eşyaları ,kendi evi en azından yabancılık çekmez diye düşünüyordum ama komşum kendi evinde bakmak istemiş ,uyursa gelirim uyanınca eve giderim demiş yani isterse bizdede bakabilir zaten anahtar vereceğim kendisine nasıl isterse yani ... ama aynı yerde olunca sorun etmedim en azında kışın ayazında dışarı çıkmayacak yavrum bu bile yeter bana. bu arada kadınıın ikiz kızları var 20li yaşlarda biri nişanlı ve evde üstelik çocuk gelişimi mezunu yani 1 taşla 2 kuş misali o da yardımcı olacak annesine ki anneside genç daha 40lı yaşların başında daha. o nedenle biri bıraksa biri alır yani hem iş olarak görür tabi sonuçta anlaşmamız olacak tabi. benim tek şartım var o da oğluşum onu sevsin hemde çok sevsin çünkü bu benim için çok önemli. ne kadar severse o kadar ilgileniyor demektir. ve dışarı çıkarken onun kapısının önünden geçerken ona gitmke istemesi ve alırken ağlaması gelmek istememesi benim için en önemli şeyler demekki gerçekten seviyor derim o zaman :)
hemde en önemli işti canımı emanet etmek, dün akşam sevmeye aldılar 1 saat ayrı kaldık ama o zaman geçmedi inan, ben naısl işe başlayacağım nasıl bırakacağım bilmiyorum :((((

Amin canım... Amcaoğlu gerçekten çok iyidir nişanlanacağı kızda cok cana yakın. Bizde bir ara 15 tatilde bütün kuzenleri film gecesi için toplamayı düşünüyoruz hatta onlarıda çağıracağım ki iyice kaynaşalım :34:
Bende siyahtan yana düşünüyorum ama içinede siyah bir kolsuz giyeceğim. Kuaförede gidicektim ama sonra vazgeçtim nasılsa saç şekildirmem var kendim halledebilirim :1: anammm pek kokoş hissettim kendimi bir an :1: az da makyaj yaptımı artık eşim kesin şok geçirir :1: Çok sever süslü gezmemi ama maaşallah benim ufak cadı yetiyor beni paçoza çevirmeye :1: ne zaman saçımı güzelce toplasam gelip hiç beklemediğim an tokamı alıp çekiyor kendi kafasına takmak için tabi benimde saçlar yoluk gibi oluyor :60:

kesinlikle siyah giy ve en güzel halinle git, tak takıştır, sür sürüştür elaleme inat en şık sen ol görsün o cadı kv :)))
bu arada özellikle toplu bayanların büyük kolyeler takmasını tavsiye ediyorlardı bir kanalda çünkü odak kolye olacağı için kilo ilk olarak göze çarpmazmış :)))) benden söylemesi.....

merhabalar
bu sabah tartıldım
çok mutluyum ben bu işi kıvıracağım galiba
87.2 1 ayda 4 kilo hey:32::32::32::32::32::32::32::32:
TOMURCUK beyaz ekmek mi yiyorsun diye sormuşsun beyaz ekmeği artık hiç yemiyorum çavdar ekmeği yiyorum tok tutuyor beni çok sevdim çavdar ekmeğini
ara öğünde yapıyorum ama çoğu zaman yazmayı unutuyorum

Günaydın kızlar,
bence eşini dinle dr. a git
hayırlı olsun valla güzel bir haber
en azından dışarı çıkmayacak
senin evde olsa dah iyi tabi

Anaaa kız G.o.p.da hala kız kardeşim oturuyor hatta havalar güzel olduğunda devamlı oraya atarız kendimizi :1: keşke hala orada olsaydın :122: ama tabi Ataşehir çok daha güzeldir :34:

geçmiş olsun canım
çok istiyorsun umarım gidebilirsin

.
evet canım sanırım benzer içerikler
çok sağol canım
ege tarhanası farklı olur lezzeti oyüzden yazayım dedim
benimkide aynı tam kapıdan çıkıyorum çeker alır tokamı bunu ben takacam diye ne saç kalır ne baş

tut bakalım kendini bombardımana :)))
inşallah canım inşallah içime sindi ve umarım öyle devam eder... paşam çok kıymetli :)))

sağol aşkım ... evet komşum olması çok büyük avantaj ve çok tatlı bir kadın .kızlarıda bitiyor oğluma 20li yaşlarda ikizler :) biri nişanlı evde biri çalışıyor evdeki yardımcı olacak anneye tabi... allah hepisinden razı olsun. kadın dedi zaten sevmesen bu işi yapamazsın vebali var ,allah korkum var dedi bu bile bana yetti inan.
tamam bundan sonra yok kötü haberler inşallah canım :) bugün yediklerimi hiç yazmayım sopalarsın kesin :)))

aynen öyle nevincim allah razı olsun 2 komşumdanda biri olmasa diğerinden haberim bile olmazdı nasip kısmet işte...

ay umutcum hemde nasıl bir nefes alma inan heryerimde sivilceler çıkmıştı stresten ama dünden beri iyiyim allahıma binlerce şükür. bende evde bakılmasını çok isterdim kendi eşyaları ,kendi evi en azından yabancılık çekmez diye düşünüyordum ama komşum kendi evinde bakmak istemiş ,uyursa gelirim uyanınca eve giderim demiş yani isterse bizdede bakabilir zaten anahtar vereceğim kendisine nasıl isterse yani ... ama aynı yerde olunca sorun etmedim en azında kışın ayazında dışarı çıkmayacak yavrum bu bile yeter bana. bu arada kadınıın ikiz kızları var 20li yaşlarda biri nişanlı ve evde üstelik çocuk gelişimi mezunu yani 1 taşla 2 kuş misali o da yardımcı olacak annesine ki anneside genç daha 40lı yaşların başında daha. o nedenle biri bıraksa biri alır yani hem iş olarak görür tabi sonuçta anlaşmamız olacak tabi. benim tek şartım var o da oğluşum onu sevsin hemde çok sevsin çünkü bu benim için çok önemli. ne kadar severse o kadar ilgileniyor demektir. ve dışarı çıkarken onun kapısının önünden geçerken ona gitmke istemesi ve alırken ağlaması gelmek istememesi benim için en önemli şeyler demekki gerçekten seviyor derim o zaman :)
hemde en önemli işti canımı emanet etmek, dün akşam sevmeye aldılar 1 saat ayrı kaldık ama o zaman geçmedi inan, ben naısl işe başlayacağım nasıl bırakacağım bilmiyorum :((((

gözün aydın rahatlamışsındır
haklısın en önemlisi sevmesi severse iyi bakılıyor demektir
güvende olması en önemlisi

selam kızlar
ayy sonunda regl oldum farlutalin 8.hapında..inş cumaya kadar biterde artılarda çıkmam

Canım, Yena'm; zaten gönül ne tereyağ ister, ne peynir-zeytin
Gönül sohbet ister tereyağ bahane :))

Vallahi kafiye pek tutmadı ama, anladın sen onu:34:

Bak şimdi böyle dedin bitirdin sen beni :)) Anadolu'da en çok Kayseri'de kullanılırmış bu tabir, büyük küçük herkesin dilindedir orada. Eh benim baba tarafı yüzyıllardır Develi'li olduğundan ailede herkes söyler, şimdi tam aileden oldun işte :))

:))) Çok anlamlı sözler olmuş,çok etkileyici.:))

İnsanın yüreğine işleyen, naif cümleler kullanılır anadoluda değilmi.?
''Başımla beraber-başım gözüm üstüne'' Bu tabirlerede bayılırm...

Arkadaşlar, çok ateşli videolar buldum onları izleyeyim biraz. Yahu böyle yazınca da çok tuhaf bir anlam çıktı; Doktorum programında 1-2 hafta önce Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Dizdar ve Çocuk Metabolizma ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın çok hararetli açıklamalı varmış, kaçırmışım. Merakımı bilen arkadaşım göndermiş, ben onları izleyeyim sonra yatayım, sizlere iyi geceler :)))

Gecenin ikisinde ateş ve video kelimesi bir araya gelince Ahmet Aydın da kimmiş oluyorsun..:1::1:

uşak tarhanası tarifi veryim
haşlanmış nohut
haşlanmış kuru fasulye
kuru soğan
kırmızı biber
domates
torba yoğurt
un
ekşi maya mümkünse
malzemeleri biz kıyma makinasından geçiriyoruz robotta olabilir sonra yuğuruluyor
bir torbaya bez tabi koyup 1 hafta kadar bekletiliyor günde 2-3 kez yoğuruluyor
sonra bir yere serip ufalanıp elle ovuluyor ovma kısmını robotta yapanlar oluyormuş ama ozaman un gibi değil iri taneli oluyor

bu malzemelerle çok lezzetli ve besleyici
sadece unla yapılan tarhanalar var ben alışmadığımdan yiyemiyorum
zor kısmı ovma kısmı bence
pişirirken domates biber ve sarımsak ve et suyu ile pişirilince çok güzel oluyor

Sağol canım tarif için ..Çok zahmetli ve acaip lezzetli Uşak tarhanası..
KAyınvaldem Uşağa gittiğinde arada getirir ama kaç yıldır yok. bende kendim yapıyorum ama bekletmiyorum sıkılıyorum sadece bir gece bekletiyorum..
O yüzden pek ekşi olmuyor..
Ben birde içine dereotu-maydanoz ve nanede ekliyorum..

Koş Koş Nereye Kadar Ablacım watch
Cok korkunc ve cok üzücü :53::53::53:
Ben böyle olmak istemiyoruuuummmmmmm :18::18::18:

Çok fena yaaa..Birde tanga mı ne giymiş..
Para için değermi allah aşkına böylesine ifşa etmek kendini..:(

Günaydın kızlar,

Çok geçmiş olsun..
ben yaşamadım pek. ama regl öncesi kasıklarımda sızlanma oluyor son bir iki aydır..KAsılma gibi..
Doktora gitmen daha iyi olur..

Hayılrısı olsun canım..İlk elektirk çok önemli olumlu yönden yakalamış olman çok iyi..
Anneannen bakamazmı.?

:

Ceco, adaçayı 2-3 poşet fincanda bekletip sonra gargara yapınca faydalı oluyormuş birde ekinezya çayı..
Dün gürkan kubilay söylüyordu..Dene istersen faydası olur belki..
Geçmiş olsun..

Son düzenleme:
Ceco, adaçayı 2-3 poşet fincanda bekletip sonra gargara yapınca faydalı oluyormuş birde ekinezya çayı..
Dün gürkan kubilay söylüyordu..Dene istersen faydası olur belki..
Geçmiş olsun..

Adaçayım yok şu anda ama çıkar alırım yada eşimi gönderir aldırırım. Şu an biraz daha iyiyim zaten kuru öksürük gripden değil herhalde çünkü balkona cıktığımda çok rahatım ama ev içinde petekler kurutuyor herhalde havayı. Okadarda peteklere su koyuyorum fazlada yakmıyorum ama yinede kuruyor eşimde diyor kapat olmazsa petekleri benimde boğazım kurudu iyice diye.

slm kizlarr görümcem icin gecmis olsun diyen herkese tskler gecmisi okamaya zamanim yok kusura bakmayin
yenacim yüzü iyiki yanmamis yazmissin ama yanigin cogu yüzde gözünün ici göz kapaklari kollari yandi cocuklarinin en ufagi 14aylik emziriyordu dr lar agir ilac verdiginden sütü kesilmesi icin ilac verdi
görümcem yeni almis düdüklüyü kullanma kulavuzunu tam okumamis acmaya kalkinca patlamis eltim diyorki mutfagin haline bakinca hafif atlatmis diyor
mutfagi ben görmedim ama cok fena olmus dolaplarda duvarlarda yemekler eltimle kizi temizledi allah razi olsun ben cocuk bakiyorum
engelli olan kizimda hasta ,bende guatrdan cok rahatsizim insallah pazartesi dr gidebilirsem gitcem yani deprasyondayim
ilbatum tebessüm asumanzeynep kizlar korkmayin :1: kilo vermedim kilo almissimdir regl olmak üzereyim acayip yiyorummmm stresdende

Son düzenleme:
Canım çok geçmiş olsun...ne zor değilmi kusmuk temizlemek.?
birde içinde bişey kalmıyor diye üzülmekte cabası...

İnşallah geçmez miniğe..

çok sağol yenacım valla aynen dediğin gibi.temizlemesi de bi dert ama asıl midesinde bişi gitmiyor diye daha üzülüyorum tabi.hala çok kötü kuzum:(

annem ziyarete geldiğğinde yapmıştı buzluktaydı misalar habersiz gelince çıkardım ve malesef götürdüm 1 teneeecikk
eceee geçen sene benim kız suçiçeği çıkardı kusmayla başladı 20 gün sonra döktü kuluçka dönemi 20 günmüş kreşten sanırım getiridi küçük 6 aylıktı kızım yaklaşma dedikçe büüyük kıskançlığından ağzından öpüyordu ona geçmedi özel aşısını vurdurduysan korkma hafif gekiriyo

aaaaaa 20 gün sonra mı döktü???eyvah o zman.abimiz hemen dökmüştü kötü olduktn sonra ama kızımda daha bişi yok diye değil heralde diyorduk.ama olabilir çünkü çok ağır zavallım.hasta bile olsa oynardı bebişlerle fln şimdi sürekli yatıyor:(

Cok gecmis olsun canim insallah bebisede gecmez. :16:
Bencede bakiciyla vakit gecirmektense yasitlariyla oynamak iyi gelmistir ona. Bende benim yaramazlari anaokuluna verdikten sonra taniyamaz olmustum. Kesinlikle okul öncesi egitim sart. Heleki bizim gibi yurtdisinda yasayanlar icin :34:
inşallah beibşie geçmez.çok mutlu olduğu için kreşten almakta istemiyorum.şu hastalıklardan bi kurtulsak inşallah

ben yatıyorum kızlar
hepinize iyi geceler Allah rahatlık versin
ece geçmiş olsun canım inşallah sadece üşütmedir ama abiniz de su çiçeği geçirmişti değil mi

abimiz geçirdi doğru hatırlıyorsun canım.üşütme de olsa çok ağır geçiriyor bu sefer

haahhh buldun gene gece uyuyamıcakk bişeyyyy narinm benim

geçen sene kızlar suçiçeğ çıkardığında ben geçirdimmi acep diye anneme sordum annem ananene sor ananem bakıcı bilir belkide babannende çıkardın dediler çalışan annenin cocuğu olmakta böyle bişey sanırım

hay Allah yaww demek bilemedi annen.demek yatılı da kalıyrdun belkide.ben herşeyleriye uğraşıyorum bakıcılar bile en en geçte 5 fln olsaki (en son bakıcım 2 de bile çıkıyordu) arkadlarına bakmadan kaçıyorrlardı evdenn:1: sonrada sana kolay gelsini şin zor diyorlardı

Haftaya da kilo vermede başarı listesinde olursun inşallah tatlım....:16:

pek sanmıyorum ablam ama inşallah diyim
Ben avrupa yakasındayım canım eyüp te :34:
Kaynana yarın ki nişan için çocukları bakmak zorunda kalmasın diye kızının çocuklarına kızının evinde bakacaktı ama Allahım büyük o fettanlık düşünürken oda fena grip olmuş kendi annesinin evinde kalıyormuş. Kızıda kendi Kvsine yada aynı apartmanda oturan eltisinede çocuklarını bırakamadığı için Nişana da gelemiyormuş :1:
Büsbütün kudururlar şimdi ben giderim de o gelemiyor diye :122:

Eşimde tutturdu Annemi ara geçmiş olsun de ve bir şeye ihtiyacı varmı diye sor hesabı bende ilk kez inat ettim kendi kızlarının çocukları bir kere öksürsün anında gider sabaha kadar başlarında bekler ama ne zaman benimkiler hasta olsa değil sabahlamak telefon acıp nasıl oldular bile demez. Eşimde sırf ben kötü bellemiyeyim diye aaa beni arayıp sordu der ama caktırmadan son aramalara baktığımda KVden bir tel bile yok :26:
Bende eşime Allah şifasını versin ama benim hasta olduğum zamanları boş ver çocuklarım bile hastayken bir kere aramayan Anneni aramak istemiyorum dedim ve hayret ama sen bilirsin dedi ve hiç kızmadı :34:

sen istanbulun neresindesin :1:

:46::46::46::46::46::46: Harikasınız kızlarrrrrrrrrrrrrrr :46::46::46::46::46::46:
Darısı bizlerinde başına :34:

Canım sizede çok geçmiş olsun salgın var maalesef :26:

sizede geçmiş olsun canım çok sağol

ben çıkıyorum artık görüşürüzzzz

slm kizlarr görümcem icin gecmis olsun diyen herkese tskler gecmisi okamaya zamanim yok kusura bakmayin
yenacim yüzü iyiki yanmamis yazmissin ama yanigin cogu yüzde gözünün ici göz kapaklari kollari yandi cocuklarinin en ufagi 14aylik emziriyordu dr lar agir ilac verdiginden sütü kesilmesi icin ilac verdi
görümcem yeni almis düdüklüyü kullanma kulavuzunu tam okumamis acmaya kalkinca patlamis eltim diyorki mutfagin haline bakinca hafif atlatmis diyor
mutfagi ben görmedim ama cok fena olmus dolaplarda duvarlarda yemekler eltimle kizi temizledi allah razi olsun ben cocuk bakiyorum
engelli olan kizimda hasta ,bende guatrdan cok rahatsizim insallah pazartesi dr gidebilirsem gitcem yani deprasyondayim
ilbatum tebessüm asumanzeynep kizlar korkmayin :1: kilo vermedim kilo almissimdir regl olmak üzereyim acayip yiyorummmm stresdende

Çook geçmiş olsun canım..
Bebişide ufakmış bayağı Allah yardımcınız olsun...

Bende demin tavuk haşlamak için düdüklüyü hazırlıordum siz geldiniz aklıma inan..

Günaydın kızlar,

canımmm bence dr a git en kısa zamanda biz pko hastasıyızz yumurta bozukluğundan dolayı folükil çatlamayıp kiste dönüşebilirr..sancınn devam ederse mmuhakkak gitt...yumurtluyorda olabilirsinn pkonun bi tesiride belli olmuyor ne zaman yumurtlayacağımm ama her halukarda dr git muhakkakk...bizim bu durumda hiçde normal değill...sen glukofen kullanıyormusunn???

:

tabi oraya göre güsell daha sakinn burasııı ama kışın sıkılıyorummm...bunaltıyor benii hep alışveriş merkezlerinde geçiyorr...evett keşke o tarafta olaydımm görüşürdükk..yada sen burada olaydınn kızzzz taşının sizz buraya:1: :1:kv de uzakta kalsınnnn..hıhhhh....bu arada öksürüyormuşsunn dikkat et kendinee çocuklar gibi olmayasın sende??petekler benide çook rahatsızz ediyorrr:( sen nap et iyileştir kendinii..şu nişanıda halletttt:1: :1:

..

babababaaaaaaa şunun dediğinee baakkkkkkkk pastaa ısmarlıcakmıışş bideeee zatenn bugünn içim gittiiii elimize aldık aldık pastaları geri bıraktıkkkk...eşim bana bakıyoo ben onaaa amaaa biz kazandıkk almadıkk...REALin bide carfurun pastaları çokk hafif çok güsell oluyorr yaaaa:43: :43: dimek sende bu yakadaınnnnn:21:iyii ne güselll...hafta ortasıı bende genelde eşiminn işyerine giderim erenköye ordan daha yakın sanırsamm.. inerim genelde aşağıı bostancı tarafa.. yaww acayipp bişii belkide aynı şehirde olduğumuzz birçokk arkadaşla yan yana geçişmişizdirr...şimdi benim için maltepede herkezz nevzamansızzzz olurr....aklıma gelir hepp...bostancıya sahile yada caddeye inermisin sık sık ben yazınn çook severimmm...sabahtann akşama kadarrrr oohhhh..yazz gelsinn yaaaaaaaaa:31::31:

çokk sevindimm arkadaşımmmm...gözün aydınnn...kıyamam sana 1 saatliğine bile öle zormu ayrıldınnn..senin daha çok canın yanarr ama emin ol oda hissedecek ayrıldığınıı..o yüzdenn şimdi sakin vakitlerde devamlıı konuuşş onunlaaa biliyorumm çok küçükk ama o anlıyorr...seni seviyorumm geleceğinn için bunu yapmak zorundayımm..o teyzeyi sev sana iyi bakacaklarr çok geçmeden ben gelicemm diye...aklına gelen herşeyii....bu yöntenn senide alıştıracakk onuda emin ol:34: çocuk 5 aylıkda olsa 5 yaşındada olsa bunu istiyorr biz çocukları almadan ailelerle sırf buna dayalı 1 ay seminer düzenliyoruzz...inan bana sendede işe yarıcak..ayrılık hüznünü ona çok belli etmee:34: son yazdığın cümle beni bile etkiledii...

Son düzenleme:
aaaaaa 20 gün sonra mı döktü???eyvah o zman.abimiz hemen dökmüştü kötü olduktn sonra ama kızımda daha bişi yok diye değil heralde diyorduk.ama olabilir çünkü çok ağır zavallım.hasta bile olsa oynardı bebişlerle fln şimdi sürekli yatıyor:(

inşallah beibşie geçmez.çok mutlu olduğu için kreşten almakta istemiyorum.şu hastalıklardan bi kurtulsak inşallah

hay Allah yaww demek bilemedi annen.demek yatılı da kalıyrdun belkide.ben herşeyleriye uğraşıyorum bakıcılar bile en en geçte 5 fln olsaki (en son bakıcım 2 de bile çıkıyordu) arkadlarına bakmadan kaçıyorrlardı evdenn:1: sonrada sana kolay gelsini şin zor diyorlardı
dr grip virüsü gibi dedi havadan bile geçer dedi lojmanda oturuyoruz ilk benim kız geçirdi zaten adıda senanurun suçiçeği kaldıı kkızım amma üzülmüştü anne herkez sen getirdin lojmana diyolar diye halbüse kardeşine kıskançlıktan neler yaptı geçsin diye geçmedi havadan bille kaparmışşşş

ece eskiden kreş bakıcı yokmuş ilk ankaraya evlenmiş annem tanımadığı büyük şehirde kime güvensin telde yok zaten o zamanlar ananemin yanına nevşehire götürmüş 6 aylıktan 3 yaşa kadar ayda bi geliyomuş sonra 3-5 yaş arası babenneme adanaya 5 ten sonra kardeşme bakıcı olunca bende anaookula baya bi süre amca hala demişim vel hasıl şimdikiler şanslı vallla her teknolji var bende ondan dolayı hep evlenince çalışmıcam cocuklarıma bakacam dedim 2 kızım var şimdilikkkk çok seviyorum cocuklarııııııııı

yaşımda ortaya çıktı sanırım 34 olduk malasef :nazar::nazar::nazar:

geçmiş olsun canım yaa pişirmesi kkolay amma sıkıntı bende korkarım hep ocağa koyup mutfaktan kaçarım pişincede soğuyana kadar uğramam korkarım genede vaz geçemiyom kuruda düdüklüsüz olmuyo yaa

yediklerimi yazayımmm
sabah 1 dlm yumurtalı ekmek kızlara yapıyodum kendimede yaptım 1 yüzünü yumurtay bulayıp teflonda 1 damla yağlla pişirdim bol yağlı deil yani 1 yeşil çay
öğlen komşuya gittim 1 şelersiz nescafe 1 türk kahve
ordanda başka arkdaş kapıdan çevirdi 2 fincan çay şekersiz 2 tane küçük eticin

4 de eve geldim açllıktan ölüyorum tabi 1 tabah tarhana çorba 2 galeta

akşama saç kavur dedi eşim ama ben tokum yapasımda yokk yerim diyede korkuyorum bugün yeter bana yediklerim meyve yerim akşama diye düşünüyorum allahım yardım ettde irademe sahip olayım haftasonu cozutuyorum işte lasly yapayım 1 saat bugün yapmadım

Çook geçmiş olsun canım..
Bebişide ufakmış bayağı Allah yardımcınız olsun...

Bende demin tavuk haşlamak için düdüklüyü hazırlıordum siz geldiniz aklıma inan..
cnm gorumcem dudukluyu çöpe atın gözüm görmesin diyor bir daha asla kullanmam diyor
bende dudukluyu görünce tirsiyom rabbim cumlemizi korusun
bebisimiz uslu masallah kardeşleriyle duruyor

Son düzenleme:
Back
X