cnm bende 97,5 kilodayım aynı sayılırız
o zmn eskisi gibi başla birden kesmen zor olur elbette ama bi yerden de başlamak lazım cnm
saol cnm benim sanada çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun
teşekkür ederim kızlar

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cnm bende 97,5 kilodayım aynı sayılırız
o zmn eskisi gibi başla birden kesmen zor olur elbette ama bi yerden de başlamak lazım cnm
saol cnm benim sanada çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun
dün aile hekiminden istedim en son kadın bana bebek isterken o ilacı kullanamazsın dedi ama ben araştırdım tedavide kullananlar var dedim bana tam anlamadığım kelimelerle birşeyler annattı işin özeti sen istersen reçetesizde alabilirsin dedi bende biliyorum ama ben dr.konturolunde kullanmak istiyorum dedim tavsiye etmem sen bilirsin dedi
bu ilaçları gözümde çok büyüttüm ne endokrin dr.ne kadın doğum nede aile hekimi vermedi![]()
dün aile hekiminden istedim en son kadın bana bebek isterken o ilacı kullanamazsın dedi ama ben araştırdım tedavide kullananlar var dedim bana tam anlamadığım kelimelerle birşeyler annattı işin özeti sen istersen reçetesizde alabilirsin dedi bende biliyorum ama ben dr.konturolunde kullanmak istiyorum dedim tavsiye etmem sen bilirsin dedi
bu ilaçları gözümde çok büyüttüm ne endokrin dr.ne kadın doğum nede aile hekimi vermedi![]()
Metformin (glukofaj, glifor, glukofen) kullanımı ne zaman gereklidir?
Metformin şeker hastalığının tedavisinde uygulanan bir ilaç olmakla birlikte, kadınlarda en sık infertilite nedenlerinden biri olan polikistik yumurtalık sendromunda da (BkzCOS (PCOS nedir ?)) insülin duyarlılığını arttırmak amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu hastalarda yüksek kan insülin düzeyleri, artmış insülin direnci,aşırı tüylenmeye yol açan yüksek androgen hormonları bu ilacın ortalama 2 aylık kullanımı sonrası düzelmekte ; hastaların düzenli adet görmesi ve normal yolla hamile kalması da mümkün olabilmektedir.
Metforminin ülkemizde bulunan formları glifor,glucophage,glukofen,gluformin şeklindedir.Yemeklerle birlikte günde 3 kez 500 mg. veya günde 2 kez 850 mg. alınması önerilmektedir.İlaca başlamadan önce karaciğer ve böbrek fonksiyonları kontrol edilmelidir.Oluşabilecek bulantı ,ishal gibi yan etkiler genellikle bir hafta içinde azalır.
Metformin kullanımına tedavi süresince ve gebeliğin 8-10.haftalarına kadar devam edilmektedir.Bu ilacın kulanımı sonrası anormal bebek doğumuna ilişkin bilgi bulunmamaktadır.
sağol canım sen nasılsın? bakıyorum bu aralar pek gelmiyorsun.
Ortoklerim, arkadaslarim...tombikler...
Az once mutluyla konustuk telde bolbol. Birbirimize gaz vermeye calistik... Ben aylardan sonra bugun 4 mil Leslie ile basladim tekrar diyetime... adetim de geldi.. Sanirim bu cuma ilk bildirimimi yapacagim... Az once bir tartildim.. Umarim cumaya 1-2 kilo eksik gorurum su adet sayesinde..
Hepinuzi opuyorum.
Sevgiler
evet şeker ilacıymışcanım bu ne ilacı şeker hapımı??
hadi aile hekimi anlamıyor diyelim kadın doğum dr.da vermedi bana (çok bir etkisi olmaz pkonun ilacı doğum k.h.dedi)Canım bu konu hakkında şöyle bir bilgim var benim. Geçen ay özel hastaneye gittiğimde dahiliye bölümüne orda benden önce bir bayan ilaç yazdırmak için bekliyordu doktor tahlillerine baktı ve telefonu aldı eline Demet hanım deyince ben hemen anladım özel hastanenin kadın doğumcusu Demet hanım. Dahiliye doktoru dediki Demet hanım hamilelikte glukofeni kesmemişsiniz demet hanımda telde dediki glukofeni kesmiyoruz bu dahiliyeci bir şaşırdıyani hamilelikle bir alakası yok sanırım ama doktordan doktora da değişiyor baksana aynı hastanedeki iki doktor farklı şeyler düşünüyor aynı hastalık hakkında. Doktor falan hikaye önce Allaha emanetiz
![]()
Canım bencede doktordan doktora değişiyor galiba.Meryemle benim dr.umuz aynı.Gerçi ben bikaç aydır gitmiyorum ama gittiğim dönemde banada glukofen 850 mg. vermişti.Korunmuyordum da ayrıca.Çünkü glukofenle birlikte klomen kullandım ve çatlama iğnesi vuruldum.Yani eğer korunması gerekseydi vermezdi hem glukofeni hem klomeni.Çok faydalı olacağını söylemişti bana dr.um.Yumurtalıklardaki basıncı azaltıyormuş.İnsülini dengeliyormuş kilo vermeye de yardımcıymış.Bunları sende biliyorsundur zaten canım ama bence korunma yani.Sıkıntı olacağını sanmıyorum...
Güzelim bak araştırdım forumda biraz.Alıntı yapıorum link de veriyorum sen detaylı takip et istersen...
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...ifor-glukofen-kullanimi-zaman-gereklidir.html
canım teşekkür ederim sanada kolay gelsin sanırım yolculuk var hayırlısıyla git gelyağmurgözlüm çok geçmiş olsun canım inşallah ciddi bişey yoktur karaciğer değerlerinde.
kızlar benim hazırlanmam lazım akşam 9 da evden çıkacağız daha valizi hazırlamadım gerçi bebiş ve ben hazırlanacağım içni daha kolay 3 çocuğunkini hazırlamaktan ama evde de işler var.yemek fln yapacağım gitmeden biraz.birazden bebişim de uyanır artık giremem heralde.herkesleri kocaman öpüyorum.ablamda internet var ama o kalabalıkta girsemde kısıtlı olur.üniversiteye hazırlanan gençlik interneti görünce eminim elinden kaptırmaz(4-5 günlüğüne izinliler zaten) herkse mutlu bir hafta bol eksili günler diliyorum.haftaya görüşürüzz
![]()
Merhabalar kızlar
Bende öğleden sonra tahlillerimi yaptırmaya dahiliyeye gidicem aç aç bekliyorum. bakalım ürikasitim ne durumda kolesterol karaciğer enzimleri inşallah herşeyim temiz çıkar bu sefer birde B12 vitaminine baktırıcam çünkü bildiğin balık hafızalı oldum hiçbirşey hatırlayamıyorumYarın da yine endokrine gidicem adetin 3. günü gel demişti o zaman sonuçlar daha doğru çıkıyormuş yine kan vericem
delik deşik oldu kollarım ya
neyse sağlığıma kavuşayım da kan verilir mühim değil.
Derin canım geçmiş olsun küçük prensesine,salgın kötü ya kimi duysam çocuğu olan hasta bu sıralar...
Kaçamak konusunda da kendine yüklenme bu sıralar havalardan dolayı hepimizde var fireler,umarım düzeltiriz en kısa zamanda...
ahhha aaah ne 1 simidi yere dökülen sussam ları bile yiyoruz dur demek lazım yarıda yemeğin ama malesef çatlayana kadar yiyorum sonrası pişmanlık yena yazmıştı sanırım galiba bizim ömür boyu iğleşmeyen kötü bi hastalığımız var oda obezite ölene kadar dikkat edicez malesefcnm bende cok kg verdim yine aldim hic bir zaman kontrolu elden birakmicaz dun kanald de dietsiyen vardi yedikletini soledide sok oldum kadin zayif zaten ama bosver bu gunden bisey olmaz demiuor cani simit istediyse yarisini yiyormus biz olsak hepsini yerdik
omur boyu saglikli beslenme omur boyu kontrol bizde olmasi lazim
iyi tatillerrrrr bol bol eğlennyağmurgözlüm çok geçmiş olsun canım inşallah ciddi bişey yoktur karaciğer değerlerinde.
kızlar benim hazırlanmam lazım akşam 9 da evden çıkacağız daha valizi hazırlamadım gerçi bebiş ve ben hazırlanacağım içni daha kolay 3 çocuğunkini hazırlamaktan ama evde de işler var.yemek fln yapacağım gitmeden biraz.birazden bebişim de uyanır artık giremem heralde.herkesleri kocaman öpüyorum.ablamda internet var ama o kalabalıkta girsemde kısıtlı olur.üniversiteye hazırlanan gençlik interneti görünce eminim elinden kaptırmaz(4-5 günlüğüne izinliler zaten) herkse mutlu bir hafta bol eksili günler diliyorum.haftaya görüşürüzz
![]()
Ortoklerim, arkadaslarim...tombikler...
Az once mutluyla konustuk telde bolbol. Birbirimize gaz vermeye calistik... Ben aylardan sonra bugun 4 mil Leslie ile basladim tekrar diyetime... adetim de geldi.. Sanirim bu cuma ilk bildirimimi yapacagim... Az once bir tartildim.. Umarim cumaya 1-2 kilo eksik gorurum su adet sayesinde..
Hepinuzi opuyorum.
Sevgiler