Bilmiyorum umut 15 olmasin 10 olsun vermem sart. 85 de bile yillardir gorunmedigim kadar ince olunca simarip kendimi kaybettim ne yazikki. 96 buldum. Simdi 65-70 demem ondan 70 olunca alarm vemem sart yoksa 80 sonra 90 olmam 1-2 ay
Çok doğru, ben çocuksuzken uzun zaman 74-76 aralığında kaldım, fikrimce fena görünmüyordum, zayıflamak çok zoruma gitti. Şimdi aptal kafama yanıyorum, tehlike sirenleri (çan bile değil artık) çalmış işte, sıkıp kendini 60'lara insene... Bence de hedeflediğimiz kiloları verebilirsek 80'lere bir daha yaklaşmamaız lazım, 80 olan çok kolay 90'da 100'de oluyor...
Sen boy avantajı ile biraz daha tolerans tanıyabilirsin kendine... Bundan sonra tatlı bir şey yokkk bu arada. Yerine başka bir şey ye, yeter ki şekerli omasın, zaten 1 Mart'tan sonra "zinhar" yasak :))
slmllarrrr
ben geldim hsonu her bakımdan yoğundu pek ....
umutcum hsonu ne yaptın sen 25 çeşit ne demek

ben 3 çeşit hazırlayınca kendimi bişey zannediyorum ve hepsine bir güzel yumuluyorum...bi arkadaş yazmış misafirlere sağlıklı atıştırmalık badem kuruyemiş vs diye bence en mantıklısı bizde içinden istediğimiz kadarını yeriz ama hamurişi vs yapınca kendimiz tutmak eziyte dönüyor...becerikli hatun yapma bu kadar şey dayanabileceğin tatları yap 3-4 çeşit yeter...neyse bugnü senin miladın takibindeyim
...
Canım, yemeğe alıp 25 çeşit yapsam çok güç olurdu tabii ama kahvaltıda çeşitlerin çoğu pratik tariflerden oluşuyordu. Gene de el oyaladı tabii. En basit örnek; baharatlı tereyağı. Kendi yaptığım tereyağını hafif yumuşamaya bıraktım, sonra çook az biber salçası, bir damla sarımsak, baharatlar ile karıştırıp minik yuvarlak buz kalıplarına koyup dondurdum. Sunumu güzel bir çeşit oldu. Yaptığın tereyağı ile baharatı karıştırmak o kadar. Ama yok erit, yok dondur derken el oyalıyor :)) Listem olmasa ucunu kaçırırdım zaten. Çalıştığım dönemden huyumdur benim, sürekli liste üzerinden giderim, menü listesi, yapılacak iş listesi, malzeme listesi vb. Akşama kadar liste ile mutfak arasında mekik dokudum :))
İki çocuklu olduğum, eşim de yoğun çalıştığı için ben çok sık misafir ağırlayamıyorum Canselciğim, ayda yılda bir gelenlere de hazır kuruyemiş vb. sunmak içime sinmiyor. En iyisi irademe sahip olup sağlıklı seçeneklerden yemek. Hazırlarken de en hafif tarifleri seçmek galiba :))
Sen yardımsız 3 çocuk ile meşgul olup, evini, mutfağını, diyetini ihmal etmeyip bir de 3 çeşit ekstradan hazırlayınca tabii kendini bir şey sanmalısın. Yardımsız kaç kişi yapabiliyor bunları?
Günaydın hanımlar...

Verimli bir hafta geçirelim hep beraber ok..

....
Onun dışında kızım ve oğlum nezle, ikiside fırk fırk burunlar tıkalı..Oğlum bir huysuz herşeye ağlıor burnu bir türlü açılmıyor.

Ödüm kopuyor tekrar tıkanacak diye..Nasıl stres halindeyim sürekli dinliyorum acaba hırıltılımı rahat nefes alabiliyormu paranoyaya bağladım.

.......
Esen kalın,sağlıkla ve zayıf kalın
Yenacığım, kızınla barışmışsındır herhalde? Aaah ahh keşke herkesin senin gibi annesi olabilse. Bu kadar duyarlı; çocuklarına, ailesine düşkün anneleri olduğu için çocukların çok şanslı. Bu şansları hep devam eder inşallah. Her ikisine de geçmiş olsun diyorum.
Yumurtaların da hayırlı olsun, bu devirde doğal yumurta bulmak ne kadar zor. Mümin ağbinin horozu da vardır umarım, döllenen yumurtalar çok daha faydalı malum :))
Selam herkese günaydın...
banu valla senin yazdıklarını okuyup baya güldüm insan nasılda tanıyor değil mi yıllar geçtikçe..
Dün kız istemeye gittik eşimin kardeşine bende büyük elti oluyorum bu arada..sözü kestik iki hafta sonra nişan var.
Kız çirozun teki valla kompleske girdim boyu uzun zaten iyice ince gözüküyor taş çatlasa 50 kilodur yanı benım yarım kadarya çok sinir bozucu...iki haftaya biraz daha incelsem hiçç fena olmaz yani

Kız pekte sıcak değil ne bileyim ilkkez karsılastık ama yok yani. Ee millet alışmış benim gibi güleryüzlü hep sırıtık tipe onlarda yadırgadılar anladım pek hoşlanmadılar eee bişeyde diyemiyorlar sonuçta oğulları sevmiş istemiş yani..birde altkatımızda oturacaklar hayırlısı...
.....
Nevin, yazdıklarını okuyunca büyüklerin "görümce gemisi yürür, elti gemisi yürümez" lafını hatırladım, gülümsedim :)) Bu yaz bana da elti gelecek, bizim nişan oldu; Temmuz'da düğün var. Bizimki de ince bir kız, çok zayıf değil ama kilo sorunu sıfır. İlk tanıştığımızda ben de pek ısınmadım, tanıdıkça ısındım ama. Gerçi aramızda 5-6 yaş var, o nedenle ben aynı kefeye koymadım ikimizi hiç. Yaşıt olsak, benim gibi çoluk çocuğa karışmış, gene de kilosunu ideal seviye muhafaza ediyor olsa kendime çok kızardım ama.
Böyle bizi motive eden birilerinin olması çok iyi bence :)) Ben de düğün nedeniyle motiveyim, düğünde teyze gibi gezmek istemiyorum. Eşimin ailesinde hiiiç kilolu insan yok, hepsi güzel ve şıktır aynı zamanda. Ben aralarında hormonlu gibi durmak istemiyorum resimlerde :))
Sen de bundan sonra daha azimli gideceksin ve fıstık olacaksın yakında bence