Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

:16::16::16:
saol meryemcim valla bu kadar yansıtıyor muyum bilmiyorum ama bu övgün için seni çoook öpüyorum ve teşekkür ediyorum arkadaşımm :16:
ahhahah bende seni kocaman öpüyom anam...hem de kokulu kokulu aşkısıııı:54:

Ni dinin dolmamı didin:9::9: Kız ben bayılırım lahan dolmasına bi tencere yesem banamısın demem valla. Oyy dolmaaaaa:))

ahhhh bende baılırım lahana dolması benim işim..hem güzel yaparım hem de yerim:56::56:
üzerine de sarımsaklı salçalı sos yapıp dökcen tencerenin üstüne..10-15dk beklet ohhh gerisini sen anla:60:

Bu arada ben de çok seveim farklı otlarla yemek yapmayı ama istanbulda bulamıyorumki. Annem bazen zonguldaktan gönderıyor. Ebegümeci ısırgan otu minik minik doğal pırasalar beyaz ve kara lahana bi de bi ot daha var adını bılmıyorum hepsını karıştırıp yemek yapıyorum karısık ot yemeği.allahım nasıl çalıştırıyo bagırsakları süper oluyo limonlu felan. Pırsalar felan minik minik çok doğal bayılıyorum. Burda nerdeee kafam kadar pırasa alıyorum tadsız

ahhahah bende seni kocaman öpüyom anam...hem de kokulu kokulu aşkısıııı:54:

ahhhh bende baılırım lahana dolması benim işim..hem güzel yaparım hem de yerim:56::56:
üzerine de sarımsaklı salçalı sos yapıp dökcen tencerenin üstüne..10-15dk beklet ohhh gerisini sen anla:60:

ay bana bişeyler oluyooo. Çiğ sarmısak mıdeme dokunur ben sarımsaksız alıyım mersi canım:)))) Ben hıc yapmadım genelde annem yapınca yerim hep. ama bayılırım yani. Bi patlıcan dolmasına bir de lahana dolmasına bayılırım.

Ni dinin dolmamı didin:9::9: Kız ben bayılırım lahan dolmasına bi tencere yesem banamısın demem valla. Oyy dolmaaaaa:))
lahanayı dolma gibi yapıyor annem fıurında çok ama çok hafif oluyor ve dolma gibi oluyor gerçekten
lahanaları çok sıcak suda bir kaç dakika basıp bekletip çıkarıyor, sonra onu tepsinin üstüne yerleştiriyor, ardından pirinçli ya da bulgurlu dolma içi gibi yağsız ama ya da çok az yağ ile hazırlıyor, sonra içine döküp üstüne yine lahanayla kapatıyor, kare kare kesip, salçalı ve çok az yağlı suyu üsttünde gezdiriyor, sonra piştikten sonra fırından çıkarıyor, lahana dolmasını aratmıyor hem de çook hafif oluyor,

lahanayı dolma gibi yapıyor annem fıurında çok ama çok hafif oluyor ve dolma gibi oluyor gerçekten
lahanaları çok sıcak suda bir kaç dakika basıp bekletip çıkarıyor, sonra onu tepsinin üstüne yerleştiriyor, ardından pirinçli ya da bulgurlu dolma içi gibi yağsız ama ya da çok az yağ ile hazırlıyor, sonra içine döküp üstüne yine lahanayla kapatıyor, kare kare kesip, salçalı ve çok az yağlı suyu üsttünde gezdiriyor, sonra piştikten sonra fırından çıkarıyor, lahana dolmasını aratmıyor hem de çook hafif oluyor,

canım annen emınım cook guzel yapıyodur ama ben normal dolma halını söyle ınce ınce sarılmısını ısterım:)) zonguldaga gıttıgımde annemden ıstıyeyım o kadar kilo verdım hakedıyorum demii:))

benım en sevdıgım yemekler malatya usulü içki köfte bir de lahana dolmasıdır. Dışarıda satılan içliköftelerden değil ama, yuvarlak çok ince açılmış ve dışı salçasız yapıyoruz biz. neyse yeşil çayımı içeyim demii ama

canım annen emınım cook guzel yapıyodur ama ben normal dolma halını söyle ınce ınce sarılmısını ısterım:)) zonguldaga gıttıgımde annemden ıstıyeyım o kadar kilo verdım hakedıyorum demii:))

benım en sevdıgım yemekler malatya usulü içki köfte bir de lahana dolmasıdır. Dışarıda satılan içliköftelerden değil ama, yuvarlak çok ince açılmış ve dışı salçasız yapıyoruz biz. neyse yeşil çayımı içeyim demii ama
beni benden aldın resmen özlleemmm
bende bayılırım malatya usulü içli köfteye bence dışarda yediğimiz içli köftelerden daha güzel
bencede hakettin arkadaşım tabiki yemelisin :16::16:
bende içiyim çayımı oturuyum yerime valla :9::9:

beni benden aldın resmen özlleemmm
bende bayılırım malatya usulü içli köfteye bence dışarda yediğimiz içli köftelerden daha güzel
bencede hakettin arkadaşım tabiki yemelisin :16::16:
bende içiyim çayımı oturuyum yerime valla :9::9:

Canım içine patates ceviz de koyarız biz. Salçasız olur dışı, ister direk haşla ye ister haşladıktan sonra azcık tereyağı gezdir üzerine. ama var ya şurda olsa 4 tane hüpletirim. Ammem o kadar güzel yapardıki hemşireyken yani emekli olmadan önce hastanedeki doktorlar özel istek yaparlardı. Yalnız bizim oranın bulguruyla olcak market bulguruyla güzel olmaz. Doktorlar isteyince biz de yerdik, çok zahmetli olduğu için her zaman yapamazdı annem

Eklentiler

• $images.webp
    $images.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
ay bana bişeyler oluyooo. Çiğ sarmısak mıdeme dokunur ben sarımsaksız alıyım mersi canım:)))) Ben hıc yapmadım genelde annem yapınca yerim hep. ama bayılırım yani. Bi patlıcan dolmasına bir de lahana dolmasına bayılırım.
ahhahahah yok canm çig deil.önce yagda rendeledigimiz sarımlakları kavuracagız az salça koyulcak.1imon suyu ve az su kaynadıktan snra nane atıp alıcaksın ocaktan..ohhh mis...
ama bol sarımsaklı bu seni sarmaz sanırım:1:
patlıcanları minik minik 2 lokmalık getirior annem memleketten yazları hemen oyup atıorum buzluga..
ayyyy anladım ki ben bir dolma canavarıyım:37::37::37:

Kızzzzlarrr noluyor burdaaaa bu ne yahu tarifler havada uçuşuyor...

Sabah hiç kaçamak yapmıcam diye ahkam kesen bennnn muhallebi yedim...:17::17::17:
çok iradesizim bu sıra. Eşimi akşama anasına postalıcamm yemek yapmıcam kv yoğurt mayalamış bize onu al gel dedim bende spora gidicem inaşallah akşama yoğurt süt idare edicem artık...ceza bana...yoksa nerdeee o cici kıyafetlerr... Kasımda kaynımın düğünü az bir zaman kaldııı:18::18::18:

Canım içine patates ceviz de koyarız biz. Salçasız olur dışı, ister direk haşla ye ister haşladıktan sonra azcık tereyağı gezdir üzerine. ama var ya şurda olsa 4 tane hüpletirim. Ammem o kadar güzel yapardıki hemşireyken yani emekli olmadan önce hastanedeki doktorlar özel istek yaparlardı. Yalnız bizim oranın bulguruyla olcak market bulguruyla güzel olmaz. Doktorlar isteyince biz de yerdik, çok zahmetli olduğu için her zaman yapamazdı annem

aaaa hani resim nerde...

bu annemin yaptıgının aynısı...sanki bizim evde cekilmiş gibi resim...
evet annemde gelirken Adanadan ev bulduru getirir.hatta öleki kışın iç harcını bile evde hazırlar kıymasını kavurup hazır getirir.burdaki etler öle lezzetli deilmiş ona göre:13::13::13:

ayy anamm benm buzlukta bunlardan da var 10tane kadar...bak aklıma düşürdün şimdik:15::15:

Kızzzzlarrr noluyor burdaaaa bu ne yahu tarifler havada uçuşuyor...

Sabah hiç kaçamak yapmıcam diye ahkam kesen bennnn muhallebi yedim...:17::17::17:
çok iradesizim bu sıra. Eşimi akşama anasına postalıcamm yemek yapmıcam kv yoğurt mayalamış bize onu al gel dedim bende spora gidicem inaşallah akşama yoğurt süt idare edicem artık...ceza bana...yoksa nerdeee o cici kıyafetlerr... Kasımda kaynımın düğünü az bir zaman kaldııı:18::18::18:

:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:
tam sana laf atacaktım yazını görmedim.asagıda sessiz sedasız ne yapıosun nevincim pastalar tatlılar neler yiyosun acaba şimdik dicektim.yazını görünce de çok güldüm.afiyet osun yaramasın arkadasıma:8::8::8:

KIZLARR SİZE DOYUM OLMAZ BEN KAÇTIMMM BUGÜN ERKEN ÇIKMA GÜNÜM OLEYY...GÖRÜŞMEK ÜZRE YARIN İNŞALLAHH...FOOTODA KOYMUSSUNUZ YAZIK AMA YAA EVDE BİR GR YEMEĞİ OLMAYANLARIN GÖZÜ KALMAZMI ŞİMDİ ( bennnnnn)..:16:

selam güzel,zayıf(inşallah),sağlıklı hatunlar:16::16::16: geçmişe biraz göz attım herkes te bir tarif verme var.hepsinden canımız çekti yapanlardan birer tabak istiyorum:9::9::9:
hemen menümü yazıyım;
sabah:1 dlm çavdar ekmeği peynir,domates(güneşten daha az etkilenmek için çok faydalı),salatalık
ara:1 bar süt
öğle:1bar ayran 5-6 adet grisini
ara:1 dondurma:34::34: (ama 55 kaloriymiş)
akşam: mantar sote salata (henüz yemedim) 3 lt su kapanışıda yeşilçayla yaparım şimdi yürüyüşe gidiyorum.hava çok güzel hadi sizde eşlik edin bana:10::10::10::10::46::46::46::46:

merhabalar nasılsınız kızlar dün gelemedim inanın öyle bir koşturmaca ki bende dün akşam annem günü için kalbura bastı istedi onu yaptım sonra misafir geldi giremedim sonrada yattım bugün annem merzifona gitti ben 23 nisan kostümü için çarşı gezdim aldım geldim kan ter çalışmalar bütün hızla devam ediyor yemek düzenimde sallana sallana gidiyor bakalımm bu hafta sonuç ne olacak eve gidip yürümeye gideceğim inş bu kadar koşturmaya kilo vermiyorsam eh ne deyimm artık:52::52::52::52:

Umut ataturk orman ciftligi magazalarinda 1 litrelik keci sutu cam sisede var. Senden ogrenmeden evel ben ordan inek sutlerimi de alihordum. Keci sutu cam sisede ve 5 tl litrasi. Bu arada tele bakiorm simdi.
ONu biliyordum ama İstanbul'da bulabileceğimi bilmiyordum? Yarın öğreneyim sendne detayları. Bu arada bilinen 2 marka dışında Mado da keçi sütü satıyormuş onu öğrendim, ambalaj şeklini araştırıyorum :)
kızlarrr
bana enginarlı bir tarif verirmisiniz klasik ustu garnıturlu olanından değilde. etli tavuklu falan da olabilir. ama soyulmuş hazır var.
Derin'in verdiği tarif nefis, eşimin ailesi de Girit göçmeni, yengesi çok güzel yapar o tarifi. Bu sefer onu yapıyorsun, başka bir sefer değişik bir şey yapmak istersen ben de aşağıdaki tarifleri öneririm. Önceden Yena'ya da yazacaktım, çanakla yapılan iki alternatif tarif diye unutmuşum :))

Tarif 1. Domates Soslu Peynirli Enginar:
Malzemeler: Çanak enginar, havuç, dereotu, Ezine peyniri, dereotu, zeytinyağı, yarım limonun suyu, 2 adet domates, salça, sarımsak, baharatlar

Enginar çanaklarını limonlu suda yumuşayana kadar haşla. Ayrı bir kapta da 2 yemek kaşığı havucu çok az suda haşla. 100 gr kadar Ezine peynirini (çok tuzlu ise az tuzlu başka bir peynirle karıştırabilirsin) 2-3 yemek kaşığı dereotu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra havuçları da ekle ve enginar çanaklarını bu karışım ile doldurup önceden ısınmış 180 derece fırında peynirler güzelce eriyene kadar pişir. Diğer tarafta 2 domatesi rendele, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçasını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı ılık su ile karıştır, 1 çay kaşığı şeker ve 1 diş doğranmış sarmısak, az miktarda taze çekilmiş karabiber, az miktarda kuru fesleğen ilave ederek bir tavada pişir. Fırından çıkan enginarların üzerinde bu sosu gezdirerek servis yap :) Havuç yerine bezelye de kullanabilirsin.

Tarif 2. Peynirli Enginar Dolması
(Uydurmasyon isim yaptım:) : Malzemeler: çanak enginar, zeytinyağı, tereyağı, mantar, soğan, ceviz, parmesan peyniri, Kars kaşarı, taze keçi peyniri (dikkat; keçi peyniri çok aromalı bir peynirdir, ağır gelebilir. Bunun yerine hangi aromalı peyniri seviyorsan (tulum, gravyer vb.) kullanabilirsiniz, çok tuzlu ve ağır olmasın diye yarım yağlı beyaz peynir ile aromalı peyniri karıştırıp da kullanabilirsin.)

Enginarları yıkayıp limonla ov, tencereye yerleştir, 2 bardak kadar su, 4 çorbakaşığı zeytinyağı ve yarım limon suyunu da ekle, kapağını kapatarak orta ateşte kaynamaya bırak, kaynayınca kısarak 10-15 dakika kadar enginarlar yumuşayıncaya kadar pişir.
Ayrı bir yerde 200 gr kadar mantarı yıka, kurula, ayıkla, rondo ile doğra.
Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, küçük doğranmış yarım soğanı hafif sararana kadar kavur, mantarları ekle, mantarlar suyunu çekene kadar karlı ateşte devamlı karıştırararak pişir. Tuz ve karabiber ekle.
Bir kasede 50 gr kadar keçi peynirini (ya da hangi türü kullanıyorsanız onu) ve mantar-soğan karışımını birbirleriyle iyice karıştırarak, doğranmış cevizleri (2-3 çorba kaşığı) ve rendelenmiş parmesan/KArs kaşarı peynirini karıştır. (rendelenmiş parmesan-kars kaşarı üzeri için de gerekecek, içine 1 tepeleme çorba kaşığı yetecektir, bir o kadar üzeri için ayır)
Derince fırın tepsisine pişirme kağıdı koyarak, çok az yağlayıp önce enginarları yerleştir, içlerine karışımı eşit miktarlarda paylaştır. Kalan rendelenmiş parmesan peynirini de üzerlerine serpiştir.
Önceden ısıtılmış 200 C derecedeki fırında 15 dakika üzerleri kahverengi bir görünüm alana dek pişir, sıcak olarak servis yap.

Son düzenleme:
Oooh nefis tarifler, nefis resimler, karnım tok ama canım istedi yahu.

Öğlen buharda karnıbahar pişirip onu yedim. Klasik zeytinyağı-limon-sarımsak sosu ile. Zaten şu sarımsak olmasa ben neyi neyle yiyecektim kimbilir? Hayatta ağzıma koymam dediğim şeyleri (eskiden çok yemek seçerdim ben) ya sarımsaklı soslu ya sarımsaklı yoğurtlu yiye yiye alıştım :))

Yaşasın sarımsak, tazesi de çıktı sabah akşam yiyorum artık, nasılsa evden çıkmıyorum ;) Tek dezavantajı eşimi öperek karşılayamıyorum, uzaktan el sallıyorum; sonra onu da hoooop sofraya, sarımsakların başına oturtuyorum :)

bugün 3 saat yürüdüm ama 5 saat hep ayaktaydım yorgunluktan mahvoldum ama tartıya yansırsa bişeyciğim kalmaz tabii:1:

Bu ne ya gerçekten yemek tarifleri havada uçuşmuş resimli falan süper ollmuş Bende içli köfte istiyoooooooooooom :52: yanına da karalahana sarması :56:

Ben rejimi bugün toparlayamadım :25: yeni geldim eve dışardaydım kahvaltıdan sonra birşey yemeyince eve gelince saldırdım resmen :25: Neyse yarına Allah kerim

Slm kizlarrr
Yediklerim
sabah
3 dilim çavdar ekmek
10Zeytin
6Ligt peynir dilimi
1fincan kahve

Ara
2Avuç acili leblebi
Öglen
1Buçuk tabak bakla
50Gr çavdar ekmeği
3Kasık yoğurt
Ara:18:
2Elma:72:
1Bardak süt
Akşam:72:
1Tabak bakla
3Kasık yoğurt
50Gr çavdar ekmeği

2L su. 2Bardak yeşilçay

kızlarrr burası yemek programı gibi olmuş haaa , bendemi bir tarif versem neyyy:27::27::27::27::27::27::27:

Back
X