Canım senın meslegın ne böyle gece ıse gıdıyosun, vardıyalı felan mı calısıyosunuz
2 haftada bir haftada üç gün böyle gidicez
uçaklara göre yaşayan bir mesleğin bireyiyim şu anda
farklı çalışanlarımızda var
ama beenim olduğum yer böyle
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım senın meslegın ne böyle gece ıse gıdıyosun, vardıyalı felan mı calısıyosunuz
arkadaşlar bugun ben bandırmadaydım.
endokrininden muayne kağıdı aldım onu vermek için adamın kapısını açıp kağıdı bırkayım dedim adamla hemşiresi bağırdılar aynı anda napıyorsunuz çıkın dışarı kapayın kapıyı muayne varbende kapattım kapıyıo ama bayaa bozuldum. neyse hastanenin muduru, adamın muayne odasını arayıp gişeden mutlu hanımı hemen muayneye alın dedi. hemen aldılar tabi adamın surat beş karış. ben kapıdan girer girmez sorun ne dedi benim dedim şeker 105 çıktı adam dedi benim sizin testinize bakmaya ihtiyacm yok siz diyabetlisiniz belli. aile de de vardır. yok dedim olamaz dedi siz hastasınız, bilmiyorsunuzdur mumkun değil dedi. neyse açlık tokluk sekeri insülün direnci ve hba1c testlerini istedi. kilomu ölçtü. evet dedi çok şişmansınız. son yemeğinizi yiyip 2 saat sonra tokluk sekerine bakılacak dedi. dr bey ne son yemeği anlamadım dedim. artık son yemeğiniz ballı tereyağlı bitmiştir bugun itibari ile dedi. 3 kere falan son yemk dedi durdu.
çıktım 5 dakikada bir 3 tup kan verdim kahvaltıya gittim.kahvaltıda adamın dediği yağlı ballı yumurtalı peynirli ve sekerli 3-4 cay içtim(normalde sekerli içmem)2 dilim ekmekle hüpledim. gittim kan testine. verdim tekrar.
aldım sonuçları kalbim çarparak çıktım. dr aa dedi ispatı gelmiş teşhisin dedi. bakmama bile gerek yok dedi tekrar. a dedim bir bakın belki yanıldınız ben yanılmam dedi. sonuçlarımı aşada yazıyorum bilgili olanlar fikrini yazarsa sevinirim:
ref
açlık kan sekeri 105 70-110
tokluk kan sekeri 107 70-140
HBA1C 5,77 4.20-6.40
ÜNSİLİN 13.38 2.60-24.90
Adam insülin direnciniz korkunç yuksek hemen diyetisyene gidin dedi. ben ilaç yazın çok kötüysededim yazamam dedi bir de seker yuklemesi yapılsın ozaman yazarım dedi. yarın yapın dedi.yok dedim yarın ben istanbulda yapayım deim size haber vereyim aaa dedi istemem... tamam dedim diyolaog iyice bozuldu.
toplantıda 3-4 dr gösterdim hiç birşeyınız yok yorumu yaptılar. kilo verin dediler birşeyiniz yok zaten. böyleyken böyle en kısa zamanda kilolarımdan kurtulucam (yapabildiğimce). bunaldım artık direk hasta ilan edilmekten, dalga geçilmekten...
arkadaşlar bugun ben bandırmadaydım.
endokrininden muayne kağıdı aldım onu vermek için adamın kapısını açıp kağıdı bırkayım dedim adamla hemşiresi bağırdılar aynı anda napıyorsunuz çıkın dışarı kapayın kapıyı muayne varbende kapattım kapıyıo ama bayaa bozuldum. neyse hastanenin muduru, adamın muayne odasını arayıp gişeden mutlu hanımı hemen muayneye alın dedi. hemen aldılar tabi adamın surat beş karış. ben kapıdan girer girmez sorun ne dedi benim dedim şeker 105 çıktı adam dedi benim sizin testinize bakmaya ihtiyacm yok siz diyabetlisiniz belli. aile de de vardır. yok dedim olamaz dedi siz hastasınız, bilmiyorsunuzdur mumkun değil dedi. neyse açlık tokluk sekeri insülün direnci ve hba1c testlerini istedi. kilomu ölçtü. evet dedi çok şişmansınız. son yemeğinizi yiyip 2 saat sonra tokluk sekerine bakılacak dedi. dr bey ne son yemeği anlamadım dedim. artık son yemeğiniz ballı tereyağlı bitmiştir bugun itibari ile dedi. 3 kere falan son yemk dedi durdu.
çıktım 5 dakikada bir 3 tup kan verdim kahvaltıya gittim.kahvaltıda adamın dediği yağlı ballı yumurtalı peynirli ve sekerli 3-4 cay içtim(normalde sekerli içmem)2 dilim ekmekle hüpledim. gittim kan testine. verdim tekrar.
aldım sonuçları kalbim çarparak çıktım. dr aa dedi ispatı gelmiş teşhisin dedi. bakmama bile gerek yok dedi tekrar. a dedim bir bakın belki yanıldınız ben yanılmam dedi. sonuçlarımı aşada yazıyorum bilgili olanlar fikrini yazarsa sevinirim:
ref
açlık kan sekeri 105 70-110
tokluk kan sekeri 107 70-140
HBA1C 5,77 4.20-6.40
ÜNSİLİN 13.38 2.60-24.90
Adam insülin direnciniz korkunç yuksek hemen diyetisyene gidin dedi. ben ilaç yazın çok kötüysededim yazamam dedi bir de seker yuklemesi yapılsın ozaman yazarım dedi. yarın yapın dedi.yok dedim yarın ben istanbulda yapayım deim size haber vereyim aaa dedi istemem... tamam dedim diyolaog iyice bozuldu.
toplantıda 3-4 dr gösterdim hiç birşeyınız yok yorumu yaptılar. kilo verin dediler birşeyiniz yok zaten. böyleyken böyle en kısa zamanda kilolarımdan kurtulucam (yapabildiğimce). bunaldım artık direk hasta ilan edilmekten, dalga geçilmekten...
mutlu şimdi bende insülin direnci çıtkığı zaman ki değerlerimi yazıyorum
insülin 7.6
açlık 100
tokluk 140
glikoz 131 miş
olay ortadan kalkınca
her ikiside 96 olmuş
Gecmis olsun cnm ben 1-2 ay test yaptirmam artik kollarim delik desik. Ama diyeteve spora devam. İnsallah ben de 70 lere inersembaya fark eder heralde 5-10 kilo arasi veriyim haziranda birdahabaktiririm.mutlu şimdi bende insülin direnci çıtkığı zaman ki değerlerimi yazıyorum
insülin 7.6
açlık 100
tokluk 140
glikoz 131 miş
olay ortadan kalkınca
her ikiside 96 olmuş
Gecmis olsun cnm ben 1-2 ay test yaptirmam artik kollarim delik desik. Ama diyeteve spora devam. İnsallah ben de 70 lere inersembaya fark eder heralde 5-10 kilo arasi veriyim haziranda birdahabaktiririm.
ben sadece aclık sekerıne baktırmıstım 98 cıkmıst bana kadın tokluk ıstemedı sınır olmustum. ama ınsülin direncı cıkmıstı. tokluk da gecen kayınvalıdenın seker ölçüm cıhazıyla(seker hastası kendısı) olcmustuk tokluk 60lı bısey cıkmıstı dusuk baya onu anlamadım
Gecmis olsun cnm ben 1-2 ay test yaptirmam artik kollarim delik desik. Ama diyeteve spora devam. İnsallah ben de 70 lere inersembaya fark eder heralde 5-10 kilo arasi veriyim haziranda birdahabaktiririm.
canım sen o sonucları ıstanbulda goster bı doktora. bı daha test yaptırmana gerek yok zaten yenı yapılmıs. sana metformın ıceren hap yazarlar cunku dırencın yuksek cıkmıs baya
Kizlar opuyorum 2 nizide pil bitti bende sBah 5 den beri kosturyorum. İyi geceler
Gosteririm burda bir endokrine hayirlisi o nediyecek
herkese günaydın
hava azcık sakinleşmiş yağmurlu ve kapalı
mutluu gıcık oldum doktora o nasıl bir doktor o nasıl bir tavır öyle anlamadım
ben de hazırlık yapmalıyım bugün kızımın doğumgünü annem ve kardeşlerim yeğenlerim gelecekler onlara mamalar yapayım daha ortada hiç bişey yok
allah uzun ömürversin sanada kolay gelsinherkese günaydın
hava azcık sakinleşmiş yağmurlu ve kapalı
mutluu gıcık oldum doktora o nasıl bir doktor o nasıl bir tavır öyle anlamadım
ben de hazırlık yapmalıyım bugün kızımın doğumgünü annem ve kardeşlerim yeğenlerim gelecekler onlara mamalar yapayım daha ortada hiç bişey yok
geçmiş olsun...
hoşgeldin aramıza umarım sende kalıcı ve sağlıklı kiloalarını verirsin
mutlucum iyi yolculuklarr çabuk gel özletme kendini
çook geçmiş olsun Rabbim en yakın zamanda acil şifalar versin inşallaahh![]()
Cnm geçmiş olsun rabbim acil sifani versin
Bende çiğ badem yiyorum kavrulmuşundan daha lezzetli eşim ve kızımda çok sever dolayısyla evde hep olur.:)
Ayrıca çok tok tutuyor tabii sayı önemli 8-10 adeti geçmemesi lazım..
Fiyat burda 5-7 tl.arası değişiyor Manisa'nın ilçelerinde öyle..
dediğim gibi henüz gelmedi bakarım tadını ,kokusunu beğenmezsem geri gönderirim..
Bu arada tırşık çorbası ne yahu..Pek sevimli bir ismi var.:))
Ekşili bişey sanırım..
Dur tahmin edeyim kuru patlıcanlı döğmeli bişeymi.??
Evet bende dentinoxu kullanmıştım..
Geçmiş olsun canım..İnşallah çabucak iyileşirde aramıza dönersin..İhmal etme bizleri bak kilo almaya başladın..
Özkacığım maydanoz,tere,roka onlarda yasakmı..Genelde her öğün sınırsız diyorlar..
KAbızlığını söyleseydin keşke..
herkese merhaba
sevimcim geçmiş olsun canım önemli bişey değildir inşallah
ben bugün yürümeyeceğim dün fazla oldu dinlenmem lazım evde de iş çok zaten
yarında annemler kardeşlerim gelecekler tam da perşembe kötü olacak ama hafif atlatmayı planlıyorum şimdiden
Merhabalar arkadaşlar. Saat daha 15.00 bile olmadı ama ben akşam olmuşcasına yorgunumBeyza ile buluşamadık, ufaklık rahatsızlanmış gece. Ben sabah kargalar kahvaltı etmeden kalkıp, günlük rutinimi uyguladım ama sabah evi de iyice toplamak zorunda kaldım bugün, ayak basacak yer yoktu resmen. Benim bu oğlan 3 çocuğa bedel, nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum
Neyse, çocukları yolladıktan sonra organik pazara yollandım, bu sefer otobüste sorun çıkmadı, sadece çok kalabalıktı. Pazarı yaptım ama dönerken çok zorlandım, Beyza ile yürüyüş yapacağız diye sırt çantası-pazar çantası vb. almamıştım, hepsini elimde taşıdım durağa kadar, 20-25 kilo falan da vardı herhalde. Ellerime kan oturdu hepMontum çok terletti, sucuk gibi oldum, elime aldım paketlerle taşıyamadım, öyle perişan halde otobüse binip eve geldim.
Oğlumun arkadaşı için çıkıp doğum günü hediyesi almam gerekiyor daha öfff
Geçmiş olsun, tahlillerde bir şey çıkmamış, inşallah kısa sürede geçer
Mail attığında salata mı demiştin canım? Belki salata değil de söğüş yemen serbesttir? Salatada yağ, sos vb. olabiliyor ama söğüş yeşilliği Yena'nın yazdığı gibi hep veriyorlar. Karbonhidratı kısıtlamak istese meyveyi azaltırdı ki sende oldukça fazla meyve var, yeşil sebzelerde karbonhidrat yok denecek kadar az. Belki de metabolizmanın çalışması ya da besinlerin sindirilmesi ile ilgili bir durumdan dolayı yeşillik eklenmemiş olabilir.
Meyve olarak armut tüketmeni tavsiye ederim, laksatif etkisi var malum :) Eğer ara öğünde meyve yerine salatalık dönüşümü yapabilirsen (2-3 adet) o da etkili olur, yulaf iyi çalıştırır ama senin diyetinle biraz alakasız kaldı, belki diyet büsküvini yulaflı seçebilirsin, kuru erik de aynı kuru kayısı gibi etkilidir. Sabah yediğin bol söğüş yeşillik günlük ihtiyacını da karşılayacaktır, bence tüm uygulayacağın önlemlerle 3 günde sorun yaşamazsın :)
Epey stresli bir gün geçirmişsin, anlaşılıyor :) Geçmiş olsun...
Selam kızlarrrrrrrrr
Dün hesapta işlerimi ayarlayıp gelecektim ama maaşallah aksilik aksilik üstüne geldi :26:
Önce büyüğü okuldan geldikten sonra yatıp uyudu o arada küçüğü ben mutfağı toplarken az daha kaş göz arasında bulaşık makinesinin üst kısmını yerinden cıkarıp bütün bardakları kırıyordu son anda havada yakaladım rafı. Refleks olarak o an Buseeee diye sesimi yükseltince oda anında kaçma pozisyona girince açık olan çekmeceye kafayı tosladı :26: Şükür bir yerine birşey olmadı ama benim ömrümden ömür gitti
Ergen gerisi Ablamız uyanınca huysuzluğunu kaldığı yerden devam ettirip birde bana öğretmenine performans ödevini yapmadığı için bir bahane notu yazmamı istedi neymiş haftasonu kına ve nikah yüzünden yapamamış ödevini. Öğretmende bir hafta evvel vermiş o ödevi o yüzden bende işim olmaz akılsız başının cezasını çekeceksin sonuçta herkes aynı sürede yaptı haksızlık olur dedim. Vayyy sen misin öyle diyen sanki çocuk benim anne oymuş gibi bir başladı söylenmeye neymiş ölürmüymüşüm yazsamda işte kursu varmış yok gitar çalışmış falan diye bir sürü bahane uyduruyor bana.
Ya Sabır ya sabır derken beni ya Sabır oldu ya Saldır![]()
Bayramlık ağzımı bir açtırdı bana ben bile kendime şaşırdımama tabi ondan sonra başım bir tuttu anlatamam. Hatuna kıyamıyoruz kıyamıyoruz ama o maşallah hayırlı evlat ağzına geleni sayıyor birde beni suçluyor evde otursaymışız yaparmış sanki hiç eve gelmedik. Topu topu 2 gün çıktık evden ama diğer zamanlarda kim izleyecek cizgi film
Diğer bütün derslerine çok önem veriyor ama işte performans olunca salladı birde osmanlı devletlerini araştırmak sıkıcı geldi herhalde o an.
Akşamda ufaklığın yatağını bizim odaya alacağız diye eşim yatak odasındaki eşyaların yerini değiştirmeye kalktı ve o an kazayla başparmağıma koca bazayı bıraktımıapartman duymuştur cığlığımı
nasıl ezildi ve acıdı anlatamam
buz falan koydum ama kaç saat zonklaması geçmedi.
Tabi ondan sonra ağrıyan başım çatlama moduna geçti ve sabah 6ya kadar uyuyamadım hatta kımıldayamadım bile :26:
Şimdi çok şükür ayağımda başımda daha iyi ama birazda havalardanmıdır nedir her an ağrıyacak gibi başım
Ayyy sizinde başınızı şişirdim ama bu ara hem ödem bakımından hemde evdeki olaylar bakımından şiştimRabbim beterinden saklasın başka dert vermesin
ama bu ara havalarında gidişi iyice bunaltı beni. İnşallah yarın daha güzel olurda bende kızkardeşime kaçarım biraz en azından çocuklar kuzenleriyle oynarda bizde biraz kafa dinler iki sohbet ederiz
Canım çok geçmiş olsun inşallah çok daha iyi olmuşsundur
İddadaşım sanada çok geçmiş olsun
Havalar düzelsede kendimizi sokaklara dökelimde enerji toplayalım
Canım sanada geçmiş olsunRabbim tüm hastalara şifa versin ... aminnnnnnn
Aramıza hoşgeldininşallah hedefine sende ulaşırsın bir an önce
Bu arada Allah Analı babalı büyütsünkuzuyu
Canım çok geçmiş olsun inşallah biraz rahatlamıştır dişinin ağrısı :26:
Ablacığım sanada geçmiş olsunİnşallah bir kaç güne birşeyciğin kalmaz
![]()
geçmiş olsun Allahım acil şifalar versinn.....
örtmenim çok kızdırmışlar seniii kızma boşver her okulda idarede bazen bu sorunlar yaşanıyor napacaksın ben de sene sonu gösterisi yapacaktım 23 nisana katılmayacaktık ama müdür beyimiz olmazz dedi başka bir şey demedi sinir oldumacilen kıyafet bilmem ne oldum panik yaptım ben de annemin yanına gidecektim olmadıı napacaksın sabır lazım emir vermek iyi geliyor ama adaletli olmak lazım onu da yapan yok
canım benim asumanım sabır kımıldayacak emin ol vücut alıştı ya seni bırakmıyor sabır bidenemmm![]()