• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

İyi akşamlar hanımlar,

ceco nasıl oldun.? umarım daha iyisindir..

Benim halsizliğim had safhada..KArın ağrısı mide bulantısı ve boğaz yanması cabası..
İki gündür çamaşırım kahverengi lekeleniyor hani adet olacağım ama sökülmüyor gibi bir his..
KAsıklarımda ağrı..:(
Tam iki ay oldu zaten.:(
Denize de giriyorum bir güzel..
İyi akşamlar Yenacığım. Geçmiş olsun. Geçen aylarda doktora gitmiştin, kilo verince düzelir minvalinde bir şey demişti yanlış mı hatırlıyorum? Adet düzenleyici filan başka şey önermediler mi? Sinir de yapar bu durum, değil mi?
yaşıtlarım sıfır bedenken benim 46 beden olmam beni aşırı üzüyor ama.. :(
yürüyüşü denedim ama günde yarım saat koşu bandında spor salonuna gittim 3 ay.. faydası çok az oldu.. sıkılaşamadım pek. löp löp resmen bacaklarım afedersin :(
Merhaba canım, hoşgeldin aramıza. Açık havada yürüyüşü denemeni öneririm. Çok daha etkili oluyor, endorfin salgısı da daha fazla oluyor. Yağ yakımı 20 dk. sonrasında başladığı için süre olarak da 45 dk. ideal bence. Başta zor gelirse 30-35 dk ile başlar sonra 45. dakikaya çıkarabilirsin.
Hem 46 beden giyiyorsan çok iyi bence, gençsin, doğum yapmamışsın çok daha kolay toparlanır vücudun. Yakın akrabam 97 kiloya çıkmış, 52 beden giydiğini söyledi. Ben 93 kilo civarındayken 50 beden giyiyordum galiba. (Galiba diyorum çünkü hep lastikli hamile pantalonları ile dolaşıyordum. ama bir kere mağazada denediğim 48 bedne pantalonun olmadığını hatırlıyorum) Yani vücudun sıkı ya da kas oranın yüksek demek ki. 12 kg versen 40 bedene inersin bu durumda ;)
Yine ben geldimmmmm :122:

Ne yapsam ne etsem diye düşünürken mutfağı bugün pastaneye çevirdik :1:....

Ellerine sağlık Banucuğum, çok nefis görünüyorlar, çok da güzel süslemişsin renkli renkli. Sakın yeme ama, birer ısırık tadına bak bence ama doyasıya yeme sakın. Bu hafta ben de aşırı mesai harcadım mutfakta, çeşit çeşit hamur işleri yaptım. Oturup yedim utanmadan da :(( Yarın tartıda göreceğim günümü. Abartılı yemedim gerçi ama yedim sonuçta :( Hem de her gün farklı bir şey yedim. Benim doğum günü filan gibi sebeplerim de yoktu. Sırf vakit geçirmek için yaptım ve de yedim :(

Ceco nasıl yemedenn duruyorsun maşallah sana. ben olsam gece yüz kere kalkar yerdim uyu tomtombul hadi boşver diyorum.. sonra 1 saat sonra yine uyanıp yiyorum. ah bu ben :/

Canım inan okadar kiloya rağmen bir gece uykudan uyanıpta yemek yemedim :27:
Aksine çok acıksam bile asla yatmadan evvel yemek yemem ya su içerim bir şişe yada çok çok acıktıysam yatmadan evvel bir bardak soğuk süt içerim :34:
Bazen eşim karnımın gurultusunu bile duyar yatakta :1: ama işte meretler yapışmış gitmiyor benden :47:

Ellerine sağlık Banucuğum, çok nefis görünüyorlar, çok da güzel süslemişsin renkli renkli. Sakın yeme ama, birer ısırık tadına bak bence ama doyasıya yeme sakın. Bu hafta ben de aşırı mesai harcadım mutfakta, çeşit çeşit hamur işleri yaptım. Oturup yedim utanmadan da :(( Yarın tartıda göreceğim günümü. Abartılı yemedim gerçi ama yedim sonuçta :( Hem de her gün farklı bir şey yedim. Benim doğum günü filan gibi sebeplerim de yoktu. Sırf vakit geçirmek için yaptım ve de yedim :(

Canım bende ancak böyle sebepli yaparım bu tür şeyleri yani öyle düşünüyorum çünkü yapsam küçük kızım yesin diye bu sefer büyük kızla ikimizde ucundan acıcık derken hallederiz :1:
İnan öğlenden beri ben birşeyler yaptıkca büyüğü kedi gibi dolandı yanımda tadına bakayım mı diye :52::52:
Hatta sinir oldu pastayıda yarın keseriz dedik diye :1:
Ya güzelim sen hem hamarat hatunsun hemde senin kuzucuklar seviyor birşeyler atıştırmayı eee gelen giden de çok olursa mecbur kalıyorsundur bir yandanda :34: Üstelik sen çoğu zamanda bildiğim kadarıyla çokta ağır şeylerden kaçınıyorsun :34:
Bak sen söylemesen ben yarın bildirim olduğunu bile unutuyordum :1:

İyi akşamlar Yenacığım. Geçmiş olsun. Geçen aylarda doktora gitmiştin, kilo verince düzelir minvalinde bir şey demişti yanlış mı hatırlıyorum? Adet düzenleyici filan başka şey önermediler mi? Sinir de yapar bu durum, değil mi?
:(

Evet gitmiştim aynen öyleydi smear testi normaldi..
Sanırım tam teşekküllü hastaneye gitmek daha iyi olacak..

Sinirden öte çok ağlak haldeyim..Ama sinirliyimde galiba.:)

Net ten baktım da kahverengi lekelenmeye , çok korkutucu yazılar var..serviks kanseri vb.:(
Offf yine ağlayacağım yaaa..:(
Zaten annemden dolayı risk altındayım .:(

Bende uçtum değilmi.?

iyi akşamlar kızlar çay bahçesindeyim ama leptopum elden ele geziyor bana sıra gelmiyor bir türlü
biraz geçmişe bakayımda çok birikmesin

Bu günlerde birde acaip düşüncelere gark oluyorum..
Ben annemi 15 yaşında kaybettim kızımda 14 yaşında..
Yaaa benim yaşadığımı oda yaşarsa,annesiz kalırsa diye çok korkuyorum..:43:

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar çay bahçesindeyim ama leptopum elden ele geziyor bana sıra gelmiyor bir türlü
biraz geçmişe bakayımda çok birikmesin

İyi akşamlar dafi,
çay bahçesinde çaymı içiyorsun.? :)

Canım bende ancak böyle sebepli yaparım bu tür şeyleri yani öyle düşünüyorum çünkü yapsam küçük kızım yesin diye bu sefer büyük kızla ikimizde ucundan acıcık derken hallederiz :1:
İnan öğlenden beri ben birşeyler yaptıkca büyüğü kedi gibi dolandı yanımda tadına bakayım mı diye :52::52:
Hatta sinir oldu pastayıda yarın keseriz dedik diye :1:
Ya güzelim sen hem hamarat hatunsun hemde senin kuzucuklar seviyor birşeyler atıştırmayı eee gelen giden de çok olursa mecbur kalıyorsundur bir yandanda :34: Üstelik sen çoğu zamanda bildiğim kadarıyla çokta ağır şeylerden kaçınıyorsun :34:
Bak sen söylemesen ben yarın bildirim olduğunu bile unutuyordum :1:
İsabet olmuş yarına ertelemeniz, tartı günü öncesinde yemek iyi olmazdı. Ben aylar önce Cuma gününü kaçamak günü ilan etmiştim, kaçamak yapmak istediğimde Cumaları yapıyordum. Hatta Cumaları mutlaka yapıyordum :))) Nasılsa tartıldık bildirdik ya, bir gevşeme oluyordu. O aylarda epey yerimde saymıştım zaten :)
Evet ben çocuklara yapıyorum sık sık ama onlara yaptığım daha farklı bir kategoride, tam buğday unuyla bol yumurtalı, kefirli, keten tohumlu vb. vb. sağlıklı tarifler yapmaya çalışıyorum. Lezzet olarak şahane olmasa da fena olmuyorlar, çocuklar da alıştığı için severek yiyorlar. Ama bu hafta yaptıklarım bayağı kalorili şeyler, öyle sağlıklı tarifler filan değil yani. Hatta bugün bir çikolatalı kek yaptım; hem krema hem tereyağı hem çikolata vardı tarifte (yıllardır ilk defa yaptığım bir tarif, Lezzet dergisinden). Tam bir kalori bombası düşün. Eşim ilk defa yaptığım bir şeyi beğenmedi. Çok ağır olmuş dedi. Epey de uğraşmıştım üzerini şeker hamurundan yaptığım güllerle süsledim filan, yarın misafirlerime ikram etmesem mi diyorum şimdi ;)
Evet gitmiştim aynen öyleydi smear testi normaldi..
Sanırım tam teşekküllü hastaneye gitmek daha iyi olacak..

Sinirden öte çok ağlak haldeyim..Ama sinirliyimde galiba.:)

Net ten baktım da kahverengi lekelenmeye , çok korkutucu yazılar var..serviks kanseri vb.:(
Offf yine ağlayacağım yaaa..:(
Zaten annemden dolayı risk altındayım .:(

Bende uçtum değilmi.?
Yok yahu daha neler. Uçtun gerçekten. Bir kere nette hiç aratma bence. Smear testin temiz çıkmış zaten, daha ne? İçin rahat etsin diye tam teşekküllü hastaneye de git istersen ama aklında böyle şeyleri tamamen uzaklaştır. Zaten de ihtimal dışıdır. Hormonal bir sorun olmasın ya da düzenleyici bir tedavi olabilir mi diye bir muayene daha olursun istersen. O da aynı şeyi söylerse ilaca filan gerek yok demek ki. Bu durumdan dolayı duygusalsın demek ki :) Şimdi anlaşıldı omlet yüzündne dertlenmelerin sebebi :)))

Böyle düşüncelerle yok yere kendini üzme bence. Daha uzun yıllar kızının ve oğlunun yanında olup mutluluklarına ortak olacaksın inşallah.

Allah kimseye vermesin, anne baba yokluğu da evlat acısı da çok acı. Ama hayatta insanın başına her şey gelebiliyor ne yazık ki :( Bu yüzden çocukları olabildiğince bağımsız, ayakları üzerinde durabilen kişiler olarak yetiştirmek (ya da buna çabalamak diyelim) çok önemli bence. Umarım hayat hepimizin çocuklarına hep iyilikler, güzel şeyler getirir...

iyi geceler güzeller
ceco ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyorlar kurabiyelerin tariflerini alsak yarın ben de ıspanaklı ve kıymalı börek yapacağım bir de kek yada kurabiye mi yapsam diyorum ama ben kurabiye konusunda tembelim nedense çok seyrek yaparım
yenaaa ne kötü düşünceler onlar öyle hep bu regl durumundan herhalde neyse artık başlayacak inşallah belirtiler had safhada
hem hayır düşün hayır olsun canım bu her zaman için geçerli
umut ben de haşhaşlı çörek yaptım bugün ondan yemedim sayılır sadece 1 lokma ama afyondan gelen kaymak ve ekmek kadayıfından yedim çok olmasada kötü oldu bir an önce tatile gidip gelelim disiplinle asılacağım artık yeteeeeeeer

umuttt* çok doğru diyorsun.. geçen sene gittiğim diyetisyende taş çatlasa 65 kiloya kadar inmen doğru 60 kiloda kas kaybedersen inersin bu tehlikeli olabilir demişti.. en son hedef 65ti yani.. kaslı vucudum varmış

YENA* pazartesi başlayacağım B-fit 15 dakika uzaklıkta dönüşte biraz yolu uzatıp yarım saate çıkaracağım kışa kadar vbermek istiyorum üç ayda 10 kilo gitse, pcos olunca vermesi de zor oluyor. üstüne insülin direnci eklenince..

Canım Allah korusun öyle şeyler getirme aklına :nazar: :nazar: :nazar:
Evet çok zor bir dönem atlatmışsın genç yaşta ama aynısını evladın da yaşayacak diye bir şey yok :34: Sen her günün tadını doya doya yaşamaya çalış ama öyle kötü şeyler aklına getirme. İnan sırf o stres bile kilo vermeni engelliyordu.
Rabbim sana evlatlarınla Sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler nasip eder inşallah ... Aminnnn

Böyle düşüncelerle yok yere kendini üzme bence. Daha uzun yıllar kızının ve oğlunun yanında olup mutluluklarına ortak olacaksın inşallah.

Allah kimseye vermesin, anne baba yokluğu da evlat acısı da çok acı. Ama hayatta insanın başına her şey gelebiliyor ne yazık ki :( Bu yüzden çocukları olabildiğince bağımsız, ayakları üzerinde durabilen kişiler olarak yetiştirmek (ya da buna çabalamak diyelim) çok önemli bence. Umarım hayat hepimizin çocuklarına hep iyilikler, güzel şeyler getirir...

İnşallah canım...:38:

Bağımsız yetiştirmeyi de yapamıyorumki illa herşeye maydanoz olacağım.:) Hep ben yapacağım..

komik olan bişey diyeyim size gülün.:))
Bir iki gün önce çok eski bir türk filmi izliyordum siyah beyaz olanından..
Erol Taş bıçaklanıyor diye ağlayan kişiyim ben...:1:

umuttt* çok doğru diyorsun.. geçen sene gittiğim diyetisyende taş çatlasa 65 kiloya kadar inmen doğru 60 kiloda kas kaybedersen inersin bu tehlikeli olabilir demişti.. en son hedef 65ti yani.. kaslı vucudum varmış

YENA* pazartesi başlayacağım B-fit 15 dakika uzaklıkta dönüşte biraz yolu uzatıp yarım saate çıkaracağım kışa kadar vbermek istiyorum üç ayda 10 kilo gitse, pcos olunca vermesi de zor oluyor. üstüne insülin direnci eklenince..

Dikkat edersen 3 ayda kesinlikle verirsin 10 kiloyu emin ol..
İnsülin direnci için ilaç kullanıyorsun değilmi.?

Selam kızlarrrrrrrrr :122:

Dün gece uğrayamadım çünkü hastanede sorum içiyordum :1:
Bütün gün halsizlik, mide bulantısı ve baş dönmesi vardı hatta kusmaya başlayıncada geç saate hastaneye gitmek zorunda kaldım :26:
Şimdi hepiniz kesin anammm hamilelik belirtilerin hepsi var diyeceksiniz ama salgın varmış :1:
Birde karar verdim bir daha geceye kadar beklemiyeceğim çünkü acildeki bana deng gelen doktor sadece tansiyonumu ölçtü sonra geç içeri iğne yapacaklar dedi :26:
Ne kan tahlili nede idrar tahlili yapmadı ama okadar kalabalıktı ki bende onun tartışmasına girmek istemedim.
Serum iyi geldi ama hala bir tuhafım. Eşim bile diyor ulen ya başka birşey varsa diye ve yarım saat arayla iyimisin diye soruyor :1:

Bugün küçük kızımın doğum günü ve ben birazdan eksikleride alıp evde birşeyler yapmak istiyorum. Yaş pasta almayı düşünmüyorum bu sene sonuçta zaten biz bizeyiz ve o pasta bitene kadar ben kesin kilo alırım :1:
Büyük ihtimalle basit bir kek yapıp olmadı üzerine biraz süsleme yaparım :1: nasılsa henüz pek anlamıyor. Akşamda bir aksilik olmazsa Nisa ablam ( karşı komşum ) çaya gelir eşiyle. Hem onlara ikramda ederim :34:
Güzel birşey olursa resmini çekip yüklerim buraya :1:

Harika bir paylaşım :34:
Bayılrım Özdemir Asaf şiirlerine :34: Gerçektende çok doğru şeylere deyinmiş :34:

Canım umarım çok güzel bir hamilelik geçirirsin :nazar: en kısa zamanda da bulantıların geçmesini ümit ediyorum.
Birde mercimeğin 6 haftalıkmış ya regl oldun mu ki hiç şüphelenmedin :34:
Büyük kızımda bende üzerine görmüştüm de dedim seninde mi öyle oldu :1:

Canım çok büyük geçmiş olsun :71:
Umarım bir an önce toparlanırsında daha rahat kilolara karşı savaşırsın :34:
cecoşum geçmiş olsun canım
kızının doğum günüde kutlu olsun Allah sağlıklı uzun ömürler versin

iyi geceler güzeller
ceco ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyorlar kurabiyelerin tariflerini alsak yarın ben de ıspanaklı ve kıymalı börek yapacağım bir de kek yada kurabiye mi yapsam diyorum ama ben kurabiye konusunda tembelim nedense çok seyrek yaparım
yenaaa ne kötü düşünceler onlar öyle hep bu regl durumundan herhalde neyse artık başlayacak inşallah belirtiler had safhada
umut ben de haşhaşlı çörek yaptım bugün ondan yemedim sayılır sadece 1 lokma ama afyondan gelen kaymak ve ekmek kadayıfından yedim çok olmasada kötü oldu bir an önce tatile gidip gelelim disiplinle asılacağım artık yeteeeeeeer

Hindistan Cevizlisi Kurabiyeyi tavsiye ederim :34:

Malzemeler

1 paket margarin
1,5 su bardağı pudraşekeri
6 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
4 su bardağı un

Yapılışı

Margarini, pudraşekerini, 2 yumurta sarısını ve 3 kaşık hindistancevizini ilave edip yoğurmaya başlayın. Un’u ve kabartma tozunu hamura yavaş yavaş ekleyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayın.
Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayın. Tepsiye dizin. 180 derecede 25,30 dk pişirin.

Afiyet olsun…

Cevizli Kurabiye Tarifi ( bu biraz daha hafif oluyor :34: )

Malzemeler

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin
2 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı doğranmış zeytin ( ben zeytin koymadım tabiki :1: )
1 adet yumurta sarısı

Yemeğin Tarifi

1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın
2 çorba kaşığı sirke, aldığı kadar un, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı ceviz ekleyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Daha sonra hamuru 15 dakika dinlendirin
Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlak şekiller verin, 1 adet yumurta sarısını çırpın Kurabiyelerin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

iyi geceler güzeller

haşhaşlı çörek çok severim bende..
Haşhaşlar Uşaktanmı geliyor size..

Canım Allah korusun öyle şeyler getirme aklına :nazar: :nazar: :nazar:
Evet çok zor bir dönem atlatmışsın genç yaşta ama aynısını evladın da yaşayacak diye bir şey yok :34: Sen her günün tadını doya doya yaşamaya çalış ama öyle kötü şeyler aklına getirme. İnan sırf o stres bile kilo vermeni engelliyordu.
Rabbim sana evlatlarınla Sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler nasip eder inşallah ... Aminnnn

amin canım.. inşallah hep beraber görürüz çocuklarımızın başarılarını en önemlisi zayıflamamızı:))

hedefimi 80'e çektim ben :D yolum uzun =) pazartesi diyetisyen ölçünce o kiloyu başlangıç alacağım..

İyi yapmışsın hedefine yaklaştıkça kilonu aşağı çekersin..
Çok hevesli görünüyorsun.:nazar:Azmin hiç bitmesin bizede uğurlu gelirsin inşallah..Bu aralara çoğumuz çok saldık. dipteyiz,sondayız, depresyondayız..:))))

iyi geceler güzeller

Hiiii Afyon kaymağı mı dedin? Afyon'dan gelen ekmek kadayıfı mı dedin? Sadece bir lokma yediysen affedildin. Bunlar özel yiyecekler çünkü. Örneğin baklava yiyen birine "iyi yapmışsın afiyet olsun" demem ama Gaziantep'in meşhur baklavacısından gelmiş bir baklava varsa ve yediyse hele de az yediyse affedilebilir bence :)) Tabii irade gösterip yolundan hiç ayrılmayan, tadına bile bakmayanların önünde şapka çıkarırım o ayrı. Ben de hafta başı kendimi iyice toplayacağım snaırım. Cünkü 8 eylül'de düğün var, Son dakika çırpınışlarıyla aldığım 1 kiloyu vermeye çalışırım artık :)

Kurabiye konusunda da ben de seninle aynıyım biliyor musun? Kurabiye yapmaya üşenmekten kek konusunda master degree yaptım :)) Yılda rahat 150-200 kek yapıyorum, bazıları tuzlu kekler, bazıları soslu, bazıları kremalı... Pasta yapmayı da seviyorum, süslemesi, uğraşması hoşuma gidiyor. Ama kurabiyey üşeniyorum nedense. Hiç yapmıyorum değil de nadir diyelim :))

Bende kurabiye çok severim..Hele limon,portakal veya kahve aromalı yaptıysam bayılrım..:56:
Uzun zamandır yapmıyorum ama..Kışın daha fazla üretimi oluyor..

ÇAy içiyorduk veranda da herkes kekimsi bişey yedi yanında, bende 4 hurma yedim..
Çok dikkat ediyorum ama ha bire kilo alıyorum.:27:

Back
X