Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

yenacım yine dinlenmemişsin sen yaramaz çocuk bari yarın yat da kendini toplasın vücut:20:
al sıcak ıhlamurunu yat tüm gün

ahh asuum sorma..her tarafıma sanki iğneler batıyor ama boğazımda ki yanma geçti çok şükür o korkunç ötesiydi...
cuma gittiğim doktor antibiyotik yazıyorum ama ateşin çıkmayınca kullanma dedi..
Baktım iyileşemiyorum başladım ben :)
İnsan kendi kendinin doktoru olmalı değilmi ama :)

ahh asuum sorma..her tarafıma sanki iğneler batıyor ama boğazımda ki yanma geçti çok şükür o korkunç ötesiydi...
cuma gittiğim doktor antibiyotik yazıyorum ama ateşin çıkmayınca kullanma dedi..
Baktım iyileşemiyorum başladım ben :)
İnsan kendi kendinin doktoru olmalı değilmi ama :)

İnsan kendi kendinin doktoru olmalı değilmi ama
çok doğru demişsin ama sadece ilaca başlamak yeterli değil kendine bak azcık boğazını kurutma sürekli ılık içecekler için özellikle ılık su canımcım :16:

aynen ya bir aydır ikisinede ayrı ayrı 2 şişe antibiyotik kullandık şimdi 3.yü kullanıyoruz.genede toparlanamadılar.büyük kızıma bademcik ve genizeti için ameliyat diyor doktor bizde biraz araştırıp sonra karar vericez acele etmicez hem kış ortasında zor olur zaten.peditus benimkilere pek yaramıyor genelde aferin kullanıyoruz ama şimdi daha değişik bi ilaç verdi doktor bide onu denicez bakalım.bugün başladık umarım işe yarar alerjiside var ikisininde ondan iyileşemiyolar sanırım.tam geçiyo derken tekrarlıyor.zor ya çok zor

Çocuklarının neye alerjisi var.?

Benim de oğlum 4,5 yaşın da geçen iki kış çok çektik..
5-6 kez acillik olduk tıkandığı için hava veriliyordu..
Bayağı bir araştırması yapıldı testler yapıldı vb.
''ev akarlarına'' alerjisi varmış oğlumun çok dikkat etmemiz gerekiyor..
astım hastası adayı oğlum şu an..

Bir de ben oğluma organik keçi boynuzu pekmezi ve kendi mayaladığım kefir den veriyorum..
Öylesine inanarak ve iyi geleceğini düşünerek içiriyorum ki çok şükür bu yıl henüz bir şikayetimiz olmadı,inşallahta olmaz..:nazar::nazar:

Merhaba kızlar :) Hafta sonu ağırlıklı olarak annemlerde zaman geçridiğimiz için pek giremedim. Cuma bildirim günü olduğu için geçmiş epey kalabalıktı, çokd etaylı okuyamadım gene de uzun sürdü :)

iyi geceler
bugün aynur da yok nerelerde geziyor acaba keyifsizim diyordu bir yaramazlık yoktur inşallah
umutcum ne güzel yürümüşsün sen ben bugün yürümedim dinlenmeye ihtiyacım vardı gerçekten gece hep bacağım ağrıdı korktum valla bel fıtığı diyenler oldu da
yarın yürürüm inşallah artık
eşim 102 kg 185 boyunda en az 10 kg vermek istiyor spora da gidiyor 1 aydır ama hiç vermedi yediklerine dikkat etmeyince bir arkadaşı dukanla 7kg vermiş1 ay civarında sanırsam kafasını taktı ben de yapacağım illa diyor hatta benimle beraber yapmak istiyor neyse o başlayacak 1 aralıkta ben henüz tam karar veremedim hayırlısı
Asumancım bu aralar ben de çok ihmal ettim yürüyüşü. Bu hafta içi 3 gün yürüdüm gene de fena sayılmaz ama her gün yürümem şart. Öfff bir toplasam parçalarımı.

Umarım sen bugün daha iyisindir canım, geçmiş olsun :)
Eşinle beraber niyetlenmeniz çok iyi sonuç veriri bence. Sen Dukan yapmasan bile karbonhidratı kısıtlayıp yediklerne dikkat etmiş olursun, kesin sonuç alırsın.

Benim eşimde de ciddi göbek sorunu var. Hele ki son 3 ayda iyice arttı bu sorun. 1.81 boyu var, kilosu 96.5. Bir ara o da dikkat ediyordu, 2 kilo kadar verdi, sıkıldı bıraktı. Kilolar göbekte toplandığı için tehlikeli aslında, onun da en az 8-10 kg vermesi lazım. Ama pek baskı yapamıyorum; zaten "eve onu alma, bu zararlı" diye devamlı kafa ütülüyorum :) Bir de daha sıkarsam tekrar sigaraya başlar diye korkuyorum, alttan alttan gaz vermem lazım :)))
Umutcum 89 hiç kötü bir bel ölçüsü değil. kadınlarda 88in altı sağlıklı tabir ediliyor, senin birkaç santimin kalmış. göbek diye bahsetmişsin ya o yüzden göbek sandım :)) bir de oğlunun doğum günü fotolarında falan belin hiç öyle gözükmüyor. gayet orantılı görünüyorsun canım.

sen ve Asuman basenlerde yürüyüşün etkili olduğunu yazdığınız için koşu bandına heveslenmiştim ama yerim yok. şimdi her fırsatta yürüyeceğim, bantta, açık havada farketmez. bir de basenler için ayakları yana kaldırıp oraları sıkıştırdığın hareket faydalı sanırım. onu yapacağım günde birkaç set. olucak inşallah :)) sen de mekik çekiyodun bir ara sanırım. yürüyüşlerine onları da ekleyebilirsin bıraktıysan canım.
Bıraktım canım, çok haklısın kesin mekiğe başlamam lazım. Yürüyüş artık hayatımın bir parçası oldu çok şükür. Aynı şeyi mekik için d eyapıp her gün 100 mekik çekebilsem süper olacak da, 1 hafta kadar yapıp bıraktım. Sabah 20-akşam 20 ile başladım, sonra 25-25 yaptım da devamı gelmedi işte.

Haklısın yürüyüş çok faydalı, ben de Asuman'ı örnek alıp yürüyüşe başladım. O ara süper kilo vermişti o (33 kilo verdi toplamda) sadece sağlıklı beslenme ve yürüyüşle. Son zamanlardaki 1-2 kiloyu saymazsak 1 senedir de geri almadı, büyük başarı. Ama her yere yürüyerek gidiyordu. Yürümek için kendine iş çıkarıyordu hatta. Şimdi ben de semt pazarına, markete filan yürüyerek gidiyorum. Eskiden 2 dakikalık yola bile üşenir taksiye binerdim ;)
MERHABALAR, inşallah bildirimde geç kalmamışımdır. bu arada ne zamana kadar bıldirimde bulunmamız gerekiyor. sormamışım.
benim geçen hafta 95,400. bu hafta 94,9. bu kadar yemeye iyi. önceden olsa veremezdim de herhalde kutle fazla olunca gunluk kalori ihtiyacı fazla. bir de işte bayagı yoruluyorum. teşekkürler yena arkadaşım.
bir de Umutt tan ünlü truf tarifini alabilirmiyim acaba? benim de onumuzdeki hafta misafir olacakda.
Hayırlı cumalar.
Canım hemen vereyim, çok basit aslında: 4-5 dilim kek, tercihen kakaolu (evde kalmışları kullanıyorum, yoksa hazır kek de olur), yarım çay bardağı süt, yarım paket çikolata (bitter çikolata, az da sütlü katıyorum fazla acı olmasın diye) keki robotta çekiyorum, sıcak sütün içinde çikolatayı eritip kekle yoğuruyorum, 1 saat buzdolabında bekletip çıkarıp ceviz büyüklüğünde yuvarlıyorum. Yuvarladığım kekleri hindistancevizi, öğütülmüş fındık, öğütülmüş bisküvi, renkli şeker vb. çeşitlere bulayarak minik truff kağıtlarına yerleştirerek servise kadar dolapta tutuyorum.

Bu basit tarifin sadece 2 püf noktası var, biri eritilmiş çikolatayı keke azar azar katmak (böylece kıvamını ayarlamak kolay oluyor, hafifçe cıvık olacak) diğeri de yuvarlamadna buzdolabında bekletmek. O zaman çikolata da sertleşip yuvarlanacak kıvama geliyor ;)
Yukarıdaki tariften 12-15 adet kadar truff çıkıyor (cevizden daha küçük ebatta), bir kişiye en az 2 adet diye düşünüp malzemeyi ayarlayabilirsin. ;)
Gunaydin

dun gece fenalastim kizlar bayiliyodm, smdi de atesim var yatiyorum. Ustumu bile cikaramadan zar zor tartildm kizlar. Evde de tekim mutfaga ilac almaya gitcek halim bile yok :( usuttm galiba karnim fln cok kotu kabzlk da var :(

yenacim pc acamadgm icin gecen haftaki kiloma bakamadim cnm, telden griorm yattigim yerden, kusura
bakma cnm snada is cikardm.

Kilom: 89,2 kg
Çok geçmiş olsun. Neyse ki bugün biraz iyileşmişsin, yarına çok daha iyi olacağına eminim :))) Gözün aydın olsun :)
kilo bildirimi yaptıktan sonra o kadar şey oldu ki.hayatım yine tepetaklak..annemi aradım.adres teyiti için.

dikiş makinası ve birşeyler koliledim.konuşma güçlüğü çekiyordu.3 telofon ve ısrar sonucu hastaneye gönderttim.
sağ kısmında kısmi felç varmış.gözetim altına alınmış...
Çok çok geçmiş olsun. Yena'dan nisbeten iyi haberler aldık, sevindik, umarım kısa sürede iyileşir annen ve her şey yoluna girer...
HAFTANIN 1.si ___________ - 1,8 kg. __________ alessandra79 :65: :65: :nazar: :46: :21: :32: :71:

HAFTANIN 2. si __________ - 1,4 kg. ______________ gözd_m :65: :81: :nazar: :8: :119: :71:

HAFTANIN 3.sü __________ - 1 kg. ___________ efeeeeeeeem :65: :nazar: :71: :122: :62:
Tebrikler arkadaşlar :) Yena hasta halinle uğraşmışsın çok teşekkürler :71: Asuman, Esra sizlere de teşekkürler kızlar listeler için :)
Kilo verenleri dereceye girenleri yürekten tebrik ediyorum.:46::nazar::42:
Darısı hepimize inşallah...

Günlerdir üzerim de bir kırıklık var dı..nihayet dün patlak verdi...Korkunç bir boğaz ağrısı,yanması yutkunurken resmen alevler çıkıyor.:(
...
Çok geçmiş olsun :( Lütfen iyice dinlen, toparlan, hem sağlığına hem neşene kavuç en kısa sürede...
Günaydın kızlar :-) size önemli bir sorum olacak canlarim benim bebeğim 5 aylık ve sallamadan uyumuyor bu ilerisi için bana bir zorluk teşkil eder diye korkuyorum hani bu alışkanlığından nasıl vazgeçer siz nasıl uyutuyorsunuz bebislerinizi yada uyutuyordunuz
Canım ileride korktuğun başına gelebilir ne yazık ki; sallanmaya alışan bebekler 5-6 hatta 8-9 aylıkken idare ediliyor daa 2 yaşına gelince insan çoook zorlanıyor.
İki çocuk annesi olarak bu uyku meselesinde çok başarılı olamadığımı söyleyeyim. Kızım (2006 doğumlu), kucakta aşağı yukarı yürüyerek uyutulmaya alıştı, 6 ay kadar böyle idare ettim ama sonra memede uyutmaya alıştırdım onu. Ben de isterdim kitaplardaki gibi kendi yatağına bırakıp, kendi kendine uykuya dalmaya alışmasını ama olamadı bir türlü. Ağlamalarına kıyamadım, çok da inatçı bir bebekti.
Benim olmadığım ender zamanalarda başkaları (annem-kayınvalidem vb.) ancak kucakta yürüyerek uyutabildiler onu. Bu böyle 21 ay devam etti, 21 ay sonunda memeden kestim, memede uyuması benim kabusum olmuştu çünkü. İyice memeye alıştığı için keyif için yarım saat ağzında tutuyordu vb. Uzanarak emzirdiğim için memeden kesince aynı pozisyonda uzanıp masal anlatarak uyumaya alıştırdım. Zamanla da kendi yatağına yatırıp masal okumaya alıştırdım. Hala aynı şekilde uyur.

Oğlum (2009 doğumlu) için sallanmak tehlikeliydi, zaten ayakta salllamak hiç bir türlü önerilmiyor. Direk kucağımda ve memede uyumaya alıştırdım. 27 ylıkken memeden kestim ama masala filan hiç yüz vermedi. Kendi kendine sağda solda sızarak uykuya dalıyordu geceleri. Son 3 aydır yanına yatıp onu uyutuyor sonra da kendi yatağına yatırıyorum. Benim çocuklar yaklaşık 4 sene bizim yatağı işgal ettiler anlayacağın. Gerçi onlarla uyumanın çok zevkli olduğunu da itiraf edebilirim :)) memede uyutmanın da böyle sakıncaları var yani. Ama sık emdikleri için hem sütüm gitmedi hem d ekilo alımları güzel oldu çocukların, bunlar da avantajları.

Bebeğinin sık uyanması normal canım, yani gecede 5-6 defa uyanması. Ama daha sık uyanıyora doktoruna danış istersen. 8-9 ay civarında kimi bebekler sabah kadar uyuyor, çoğu da gecede 2 defa filan uyanıyor...

...

Dafi, hoşgeldin canım. Umarım güzelce dinlenmişdir. Tüm aldıklarını da iyi günlerde kullan...

alessandra, seni ekledim canım arkadaş olarak. :71:

Derin, uğradığına, güzel haberler verdiğine çok sevindim canım. sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Keşke daha sık uğrasan...

Son düzenleme:
yenacım bir türlü isim beğenemiyorum,farklı olsun istiyorum fazla duyulmamış olsun anlamı güzel olsun ,şu anda içime sinen tek isim sare ,babası ile konuşurken nazda duydu herkeze söylüyor kardeşimin adı sare diyor kızım söyleme daha belli değil diyorum ama dinlemiyor..

Nuhancim temizlikten bahsetmissin tekrar gozumde canlandi valla bugunku halim. Hele o yerde ufak toz gorup de alma kismi cok hosuma gitti ayni ben :)
Ben de once evi temizledim, sonra kisiler temizlik bakim banyo derken simdi en son ojemi surdum oturuyorum :)
İyi dileklerin icin de sagol canim. Bu kadar sus pus bosa degil tabi :)

Bişi diyeceğim Fransa'da Pierre Dukan'ın doktorluk lisansı iptal edilmiş diye söyleniyor...
Belki iftiradır :)

Hahhahha ben de onu sorcaktim Aynur'a :) yalan olmus bizim doktor :)

Hadi gozun aydin canim.

Sagol canim benimmm..

İngiltere Düşesi Kate’i zayıflatan Fransız doktor Pierre Dukan’ın “Sağlıklı kiloya inen çocuklara okulda daha yüksek not verilsin” sözleri sonrası Fransız Hekimler Birliği mesleki ilkeyi ihlal ettiği gerekçesiyle Dukan hakkında şikayette bulunmuştu.

Altı ay içinde duruşmaya çıkması beklenen Dukan, mahkemenin beslenme sektöründeki parlak imajına zarar vereceği düşüncesiyle pes etti.

Savunma yapmayacağını söyleyerek doktorluk lisansının elinden alınmasını kabul ettiğini iletti. Bunun üzerine ünlü uzmanın Fransa’da doktorluk yapmaktan men edildiği açıklandı.

Dukan, liseden mezun olmadan önce yapılan sınavlara obezite karşıtı bir seçeneğin eklenmesini ve kabul edilebilir vücut kitle endeksine sahip öğrencilere fazladan not verilmesini önermişti.

Hekimler Birliği uygulamaya karşı çıkmıştı.

Nuhancim temizlikten bahsetmissin tekrar gozumde canlandi valla bugunku halim. Hele o yerde ufak toz gorup de alma kismi cok hosuma gitti ayni ben :)
Ben de once evi temizledim, sonra kisiler temizlik bakim banyo derken simdi en son ojemi surdum oturuyorum :)
İyi dileklerin icin de sagol canim. Bu kadar sus pus bosa degil tabi :)

Hahhahha ben de onu sorcaktim Aynur'a :) yalan olmus bizim doktor :)

Sagol canim benimmm..

Ohhh pırıl pırıl olmuşsunuz :)

umutcum çok sağol canım bende sizleri çok özledim inşallah bundan sonra daha sık burada olabilirim ...

yenacım ben 15 gün sonra 4 boyutlu usg için izmire geleceğim ,burdan bir arkadaş ege pol hastanesini tavsiye etti ,senin bir fikrin varmı canımhastane ile ilgili..burdan drum araştırma hastanesine gönderdi beni aslında (tepecik araşt hast) ben istemiyorum orada gidip sıra beklemeyi uğraşmayı,birde karından su alıyorlarmış heralde ..benim yaşım 38 olduğu için 3lü testimin sonucu büyük bir ihtimal bozuk çıkacakmış ama yaştan dolayı oluyormuş aslında nazdada öyleydi drum yaştan dolayı demişti ,şimdi başka bir dra gidiyorum ....

Dukan amca oldukça ilginç bir tarz :)))
Bugun dukan ekibi (beslenme uzamnaları) ile yapılmış chat görüsmelerinin tercümelerini okudum. 15-20 kural var. ötesi yok zaten :1:

umutcum çok sağol canım bende sizleri çok özledim inşallah bundan sonra daha sık burada olabilirim ...

yenacım ben 15 gün sonra 4 boyutlu usg için izmire geleceğim ,burdan bir arkadaş ege pol hastanesini tavsiye etti ,senin bir fikrin varmı canımhastane ile ilgili..burdan drum araştırma hastanesine gönderdi beni aslında (tepecik araşt hast) ben istemiyorum orada gidip sıra beklemeyi uğraşmayı,birde karından su alıyorlarmış heralde ..benim yaşım 38 olduğu için 3lü testimin sonucu büyük bir ihtimal bozuk çıkacakmış ama yaştan dolayı oluyormuş aslında nazdada öyleydi drum yaştan dolayı demişti ,şimdi başka bir dra gidiyorum ....

Derinciğim ben de 36 yaşındaydım biliyorsun oğlana hamileyken..
amniyosentez 4 aylıkken yapılmıştı ama ben tüm takibimi ege üniversitesin de yaptırdım hatta oğlumun da..
ege üniversitesinin karşısın da ''EGERAD'' var hem ssk anlaşmalı az bir katkı payı alıyorlar..Bayağı eski bir merkez...
Ben de detaylı USG yi orda yaptırıp doktoruma götürmüştüm...

Son düzenleme:
Derin amniyosentez için geç kalmadınmı.?
Eğer yaptırıcaksan hastane ortamın da ve uzman kişiler olsun..sonuçta basit bir olay değil..

Son düzenleme:
Eğer yaptırıcaksan hastane ortamın da ve uzman kişiler olsun..sonuçta basit bir olay değil..

canım yapılacağını bilmiyorum şu anda istemediler ama ben isterlerse diye düşünüyorum ,çünki geçenlerde biri yaptırmış ve bebeğin kalbi durmuş allah göstermesin..bizim bir akrabada aynı dra gidiyor onuda o hastaneye göndermiş (tepeik)ona yapmışlar ve bir ay bounca uyumadım diyor kız sonuç gelinceye kadar ve temiz gelmiş sonuçta,bende korkuyorum zaten zor hamile kalıyorum biliyorsun riskli bir olay olduğunu biliyorum duydum çünki, senin dediğin yeride bir araştırayım netten canım...

Derinciğim Yena'nın da dediği gibi amniyosentez için zamanlama önemli. İdeali 16-18. haftalar arasında yapılması, bazı doktorlar 18. haftadan sonra bazıları da 22.haftadan sonra amniyosentez yapmıyorlar. Tarihi geçirince kordon sentez öneren de oluyor. Amniyosentez için randevunu erkene çekmeyi doktorunla bir konuş istersen canım.

Bel ölçüsü - kalça ölçüsü tablosu yapıyoruz ya... orda beden ölçüsü de yazsak olur mu sizce? ben sürekli beden düşmeyi hayal ediyorum da? :15:

Back
X