- 12 Mart 2012
- 5.538
- 17.388
- 498
selamun aleyküm bayanlaarr
ne zaman netbuku elime alsam uyuklamaya başlıyorum alıntılarım gidiyor geçmişi okumaya başladım birkaç sayfa okudum uykum geldi yine şimdi uyuyayım kaldığım yerden tekrar okumaya başlarım.
oy oy oy oy yürü be yena kim tutar seni
ne zaman netbuku elime alsam uyuklamaya başlıyorum alıntılarım gidiyor geçmişi okumaya başladım birkaç sayfa okudum uykum geldi yine şimdi uyuyayım kaldığım yerden tekrar okumaya başlarım.
sağol canımMerhaba kızlar :) Hafta sonu ağırlıklı olarak annemlerde zaman geçridiğimiz için pek giremedim. Cuma bildirim günü olduğu için geçmiş epey kalabalıktı, çokd etaylı okuyamadım gene de uzun sürdü :)
Asumancım bu aralar ben de çok ihmal ettim yürüyüşü. Bu hafta içi 3 gün yürüdüm gene de fena sayılmaz ama her gün yürümem şart. Öfff bir toplasam parçalarımı.
Umarım sen bugün daha iyisindir canım, geçmiş olsun :)
Eşinle beraber niyetlenmeniz çok iyi sonuç veriri bence. Sen Dukan yapmasan bile karbonhidratı kısıtlayıp yediklerne dikkat etmiş olursun, kesin sonuç alırsın.
Benim eşimde de ciddi göbek sorunu var. Hele ki son 3 ayda iyice arttı bu sorun. 1.81 boyu var, kilosu 96.5. Bir ara o da dikkat ediyordu, 2 kilo kadar verdi, sıkıldı bıraktı. Kilolar göbekte toplandığı için tehlikeli aslında, onun da en az 8-10 kg vermesi lazım. Ama pek baskı yapamıyorum; zaten "eve onu alma, bu zararlı" diye devamlı kafa ütülüyorum :) Bir de daha sıkarsam tekrar sigaraya başlar diye korkuyorum, alttan alttan gaz vermem lazım :)))
Bıraktım canım, çok haklısın kesin mekiğe başlamam lazım. Yürüyüş artık hayatımın bir parçası oldu çok şükür. Aynı şeyi mekik için d eyapıp her gün 100 mekik çekebilsem süper olacak da, 1 hafta kadar yapıp bıraktım. Sabah 20-akşam 20 ile başladım, sonra 25-25 yaptım da devamı gelmedi işte.
Haklısın yürüyüş çok faydalı, ben de Asuman'ı örnek alıp yürüyüşe başladım. O ara süper kilo vermişti o (33 kilo verdi toplamda) sadece sağlıklı beslenme ve yürüyüşle. Son zamanlardaki 1-2 kiloyu saymazsak 1 senedir de geri almadı, büyük başarı. Ama her yere yürüyerek gidiyordu. Yürümek için kendine iş çıkarıyordu hatta. Şimdi ben de semt pazarına, markete filan yürüyerek gidiyorum. Eskiden 2 dakikalık yola bile üşenir taksiye binerdim
Canım hemen vereyim, çok basit aslında: 4-5 dilim kek, tercihen kakaolu (evde kalmışları kullanıyorum, yoksa hazır kek de olur), yarım çay bardağı süt, yarım paket çikolata (bitter çikolata, az da sütlü katıyorum fazla acı olmasın diye) keki robotta çekiyorum, sıcak sütün içinde çikolatayı eritip kekle yoğuruyorum, 1 saat buzdolabında bekletip çıkarıp ceviz büyüklüğünde yuvarlıyorum. Yuvarladığım kekleri hindistancevizi, öğütülmüş fındık, öğütülmüş bisküvi, renkli şeker vb. çeşitlere bulayarak minik truff kağıtlarına yerleştirerek servise kadar dolapta tutuyorum.
Bu basit tarifin sadece 2 püf noktası var, biri eritilmiş çikolatayı keke azar azar katmak (böylece kıvamını ayarlamak kolay oluyor, hafifçe cıvık olacak) diğeri de yuvarlamadna buzdolabında bekletmek. O zaman çikolata da sertleşip yuvarlanacak kıvama geliyor
Yukarıdaki tariften 12-15 adet kadar truff çıkıyor (cevizden daha küçük ebatta), bir kişiye en az 2 adet diye düşünüp malzemeyi ayarlayabilirsin.
Çok geçmiş olsun. Neyse ki bugün biraz iyileşmişsin, yarına çok daha iyi olacağına eminim :))) Gözün aydın olsun :)
Çok çok geçmiş olsun. Yena'dan nisbeten iyi haberler aldık, sevindik, umarım kısa sürede iyileşir annen ve her şey yoluna girer...
Tebrikler arkadaşlar :) Yena hasta halinle uğraşmışsın çok teşekkürlerAsuman, Esra sizlere de teşekkürler kızlar listeler için :)
Çok geçmiş olsunLütfen iyice dinlen, toparlan, hem sağlığına hem neşene kavuç en kısa sürede...
Canım ileride korktuğun başına gelebilir ne yazık ki; sallanmaya alışan bebekler 5-6 hatta 8-9 aylıkken idare ediliyor daa 2 yaşına gelince insan çoook zorlanıyor.
İki çocuk annesi olarak bu uyku meselesinde çok başarılı olamadığımı söyleyeyim. Kızım (2006 doğumlu), kucakta aşağı yukarı yürüyerek uyutulmaya alıştı, 6 ay kadar böyle idare ettim ama sonra memede uyutmaya alıştırdım onu. Ben de isterdim kitaplardaki gibi kendi yatağına bırakıp, kendi kendine uykuya dalmaya alışmasını ama olamadı bir türlü. Ağlamalarına kıyamadım, çok da inatçı bir bebekti.
Benim olmadığım ender zamanalarda başkaları (annem-kayınvalidem vb.) ancak kucakta yürüyerek uyutabildiler onu. Bu böyle 21 ay devam etti, 21 ay sonunda memeden kestim, memede uyuması benim kabusum olmuştu çünkü. İyice memeye alıştığı için keyif için yarım saat ağzında tutuyordu vb. Uzanarak emzirdiğim için memeden kesince aynı pozisyonda uzanıp masal anlatarak uyumaya alıştırdım. Zamanla da kendi yatağına yatırıp masal okumaya alıştırdım. Hala aynı şekilde uyur.
Oğlum (2009 doğumlu) için sallanmak tehlikeliydi, zaten ayakta salllamak hiç bir türlü önerilmiyor. Direk kucağımda ve memede uyumaya alıştırdım. 27 ylıkken memeden kestim ama masala filan hiç yüz vermedi. Kendi kendine sağda solda sızarak uykuya dalıyordu geceleri. Son 3 aydır yanına yatıp onu uyutuyor sonra da kendi yatağına yatırıyorum. Benim çocuklar yaklaşık 4 sene bizim yatağı işgal ettiler anlayacağın. Gerçi onlarla uyumanın çok zevkli olduğunu da itiraf edebilirim :)) memede uyutmanın da böyle sakıncaları var yani. Ama sık emdikleri için hem sütüm gitmedi hem d ekilo alımları güzel oldu çocukların, bunlar da avantajları.
Bebeğinin sık uyanması normal canım, yani gecede 5-6 defa uyanması. Ama daha sık uyanıyora doktoruna danış istersen. 8-9 ay civarında kimi bebekler sabah kadar uyuyor, çoğu da gecede 2 defa filan uyanıyor...
...
Dafi, hoşgeldin canım. Umarım güzelce dinlenmişdir. Tüm aldıklarını da iyi günlerde kullan...
alessandra, seni ekledim canım arkadaş olarak.
Derin, uğradığına, güzel haberler verdiğine çok sevindim canım. sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Keşke daha sık uğrasan...
Evet gerçekten çalışırken daha iyi iş bulunur..Yıllar önce de hep çalışırken iş değiştirmiştim..
Canım ben bu sefer hedefimi beşer kiloluk ayarladım. çok uzak görünmüyor bana bir an önce yakalamak daha motive etti sanki.
Haftaya verirsem 90 yapacağım sonra 85 sonra 80 sonra 75 sonra 70 sonra 65 sonra 60 sonra 55 :)))))
oy oy oy oy yürü be yena kim tutar seni